Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel NX FILTRATION AEX:NXFIL.NL, NL0015000D50

  • 3,250 25 apr 2024 17:35
  • +0,010 (+0,31%) Dagrange 3,240 - 3,380
  • 291.757 Gem. (3M) 223,3K

Forum NX Filtration geopend

3.345 Posts
Pagina: «« 1 ... 71 72 73 74 75 ... 168 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Onder de regenboog 24 april 2023 15:29
    Ik weet dat de meeste mensen niet echt doorlezen, maar zou toch aanbevelen even wat lees tijd te besteden op hun site.
    Let op !!! Deze info is van Maart, maar ik ben gaan doorlezen op hun site.

    link onderaan tekst: ook in engels en anders dan plaats je het in google translatie, wat ik heb gedaan.

    NX Filtration, de wereldwijde leverancier van baanbrekende directe nanofiltratie (dNF) membraantechnologie voor zuiver en betaalbaar water, is door GreenTech Environmental, een toonaangevend beursgenoteerd bedrijf op het gebied van geavanceerde waterbehandeling en afvalwaterrecycling in China, geselecteerd om zijn dNF-membranen te leveren voor grote- grootschalige watervoorzieningsprojecten in China.

    De commerciële overeenkomst volgt op een proefprogramma van ongeveer een jaar, waarin de dNF-technologie van NX Filtration werd getest op het verwijderen van opkomende microverontreinigingen uit oppervlaktewater in China. De nieuwe grootschalige projectontwikkelingen zullen dNF-membranen gebruiken om drinkwater te produceren uit microverontreinigd oppervlaktewater en hoogwaardig teruggewonnen water uit alternatieve waterbronnen, die steeds belangrijker worden voor de waterproductie in heel China.

    Vooruitlopend op aanvullende grootschalige drinkwaterprojecten in China, sloten GreenTech en NX Filtration ook een samenwerkingsovereenkomst die de basis vormt voor verdere expansie in heel China. In dit kader is Greentech gestart met de ontwikkeling van standaard pre-engineered modulaire systemen, elk met een capaciteit van 10.000 m3 per dag, gebaseerd op de dNF-technologie van NX Filtration. Deze standaard bouwstenen zullen een snelle oplevering van toekomstige grootschalige projecten mogelijk maken.

    David Wang, Senior Vice President bij GreenTech, legt uit: “We zijn erg blij om NX Filtration in te schakelen voor dit eerste grootschalige project op basis van hun directe nanofiltratietechnologie. Op basis van onze uitgebreide piloottesten zien we het grote potentieel van deze technologie, die microverontreinigingen effectief uit oppervlaktewater verwijdert en tegelijkertijd grote milieuvoordelen biedt. We kijken ernaar uit om met NX Filtration te blijven samenwerken om deel te nemen aan verschillende drinkwaterprojecten in heel China.”

    Over GreenTech
    GreenTech Environmental Co. Ltd (GreenTech), opgericht in 2004, richt zich op engineering, constructie, operationeel beheer en financiering voor geavanceerde waterbehandeling en waste-to-resources met behulp van membraantechnologieën. Lees meer op www.greentech.com.cn
  2. NickieToTheT 24 april 2023 19:48
    quote:

    Onder de regenboog schreef op 24 april 2023 15:29:

    Vooruitlopend op aanvullende grootschalige drinkwaterprojecten in China, sloten GreenTech en NX Filtration ook een samenwerkingsovereenkomst die de basis vormt voor verdere expansie in heel China. In dit kader is Greentech gestart met de ontwikkeling van standaard pre-engineered modulaire systemen, elk met een capaciteit van 10.000 m3 per dag, gebaseerd op de dNF-technologie van NX Filtration. Deze standaard bouwstenen zullen een
    Laten we het snelle oplevering van toekomstige grootschalige projecten mogelijk maken.

    Eén zo’n buis, waar de membranen in zitten, kan per uur duizend tot tweeduizend liter water zuiveren. Staatsen: “Een beetje waterzuivering, zoals sinds kort in Indonesië staat, telt honderden of duizenden van die modules.”

    Laten we het op 2.000 liter water per uur houden.

    2m3 × 24 = 48m2 per dag
    10.000 / 48 = +-200 membramen per modulair systeem. Verkoopprijs zo rond de 3,5k per membraam. 700k omzet voor NX per verkocht modulair systeem. Cycle van 6 jaar?

    De huidge fabriek heeft een capaciteit van 10k modules per jaar en de te bouwen fabriek meer dan 120k additionele capaciteit per jaar. Met of zonder emissie kunnen ze dan al reiken tot 130k modules × 3500€ per module(van mijpart 2,5k€ per module door bulksales)
    = 325 miljoen omzet exclusief overige omzet(huur/service)
    Meer schaal en efficiency voordelen als logisch gevolg. En dat met al een leuke brutomarge.

    Disclaimer:
    Zit er al even in met gak 10. 50% op 9 en 11. Echt een voor op de plank. Enige risico mijn inziens een disruptive technology.

    Leuk informatief forum is dit wel :-) als er eens gepost word ghehe, succes allen!
  3. forum rang 8 aextracker 24 april 2023 21:13
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 24 april 2023 11:50:

    [...]

    Het verhaal over watertekorten horen we al minstens 30 jaar.

    Helaas hebben wateraandelen het slechter gedaan dan andere aandelen in deze periode.
    Vermeend watertekort wordt het nieuwe stikstofprobleem!

    Mwah.....; Danone met o.a. Evian in haar "gefleste waterportfolio" heeft het best gedaan eigenlijk..... het aandeel o.b.v. dividend i.r.t. 30 jaar koershistorie en total shareholdervalue
  4. forum rang 4 Onder de regenboog 25 april 2023 10:41
    BRON : www.aguasresiduales.info/revista/noti...

    NX Filtration zal volgende week aanwezig zijn op IFAT Eurasia 23, de toonaangevende vakbeurs voor milieutechnologieën die van 27 tot 29 april 2023 wordt gehouden in het Tüyap Fair and Congress Centre, Istanbul-Turkije.

    Dit jaar neemt NX Filtration deel met ÖKOTEK Çevre Teknolojisi ve Kimya Sanayi A.S. in Hal 11 stand 511 en we verwelkomen u graag om met u te praten over onze directe nanofiltratietechnologie.



    Presentatie van NX Filtration


    Zorg ervoor dat u de presentatie van Ignacio Diez bijwoont, om te ontdekken hoe nanofiltratiemembranen met holle vezels een revolutie teweeg kunnen brengen in de manier waarop we water behandelen, microverontreinigingen verwijderen en duurzame waterrecycling en -hergebruik mogelijk maken.

    Over IFAT Eurazië


    Messe München, een van 's werelds toonaangevende beursbedrijven, trekt jaarlijks 2.000.000 bezoekers met meer dan 30.000 deelnemers op ca. 40 beurzen georganiseerd in München.

    EKO MMI Fuarcilik Ltd. Sti., de Turkse dochteronderneming van Messe München, organiseerde de eerste IFAT Eurasia in Ankara, die om de twee jaar afwisselend met IFAT München zal plaatsvinden. IFAT Eurasia heeft, na de briljante lancering in 2015, zijn positie als de toonaangevende milieubeurs in de regio versterkt met de editie van 2017 in Istanbul.

    IFAT Eurasia, voor de vierde keer georganiseerd in 2021, ontving 9.258 bezoekers. Naast de natuurlijk in de minderheid zijnde binnenlandse bezoekers, waren er 1.032 bezoekers uit 62 verschillende landen aanwezig. IFAT Eurasia, dat om de twee jaar afwisselend met IFAT München wordt georganiseerd, bereidt zich voor om in 2023 voor de vijfde keer de deuren te openen.
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 1 mei 2023 12:31
    quote:

    Onder de regenboog schreef op 1 mei 2023 09:25:

    Bron RTL7:
    Jaar 2027 laatste jaar
    Waterkwaliteit en medicijnresten in water

    www.rtlnieuws.nl/economie/tv/video/53...
    Met goedkope koolstoffilters kunnen de rioolwaterzuiveringsinstallaties de medicijnresten er makkelijk uithalen.
    Dure NX-filters zijn volkomen overbodig.
  6. forum rang 8 aextracker 2 mei 2023 00:47
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 1 mei 2023 12:31:

    [...]

    Met goedkope koolstoffilters kunnen de rioolwaterzuiveringsinstallaties de medicijnresten er makkelijk uithalen.
    Dure NX-filters zijn volkomen overbodig.
    De overbodigheid van NXFiltration technologie en oplossingen wordt o.b.v. de cijfers en feiten weersproken;
    NXF voorspelt in haar outlook (zie bijlage) bij de actueel fysiek beperkte produktie capaciteit welke YoY vol verkocht werd, in 2023 een vervijfvoudiging van de omzet sinds 2021 te realiseren; Van 4 Mln. naar Euro 22 Mln.
    Doorschalen naar Euro 100Mln+ omzet lijkt vanaf 2024 H-2 o.b.v. nieuw in de lucht komende capaciteit een doelstelling die technisch vanaf dan mogelijk gemaakt wordt.

    nxfiltration.com/app/uploads/NX-Filtr...

    O.b.v. de realisaties en feiten in de bijlage hecht ik meerwaarde aan beschikbare kennis , ervaring met koolstof en investeringsbereidheid\capaciteit van Bernard ten Doesschate\Infestos i.c.m. enkele andere LT vermogensbeheerders.
    Deze lijken allen meer vanuit een lange termijn visie te willen handelen, waar duurzaamheid en publiek\maatschappelijk belang hand in hand lijkt te kunnen gaan met rendement op termijn.

    Een nobele investering die een kans en respect verdiend.

    Time will tell !
  7. forum rang 8 Freemoneyforever 2 mei 2023 09:43
    quote:

    Drieklezoor schreef op 2 mei 2023 09:29:

    Dat valt mij tegen , ik heb veel NX-- dan te duur gekocht.`k hoop toch nog op een ander bericht.
    Zij investeren (het geld komt later, vergelijk bijv. Amazon, die ook fiks geïnvesteerd heeft), geduld is hier een schone zaak, ik zit er al een tijd in, en heb nog geen signalen, dat het de verkeerde kant op gaat. Ik blijf long, een jaartje langer wachten is geen probleem. De koers blijft (relatief) goed liggen. Bovenstaande was meer cynisch bedoeld richting DZR, die wel gelijk heeft op korte termijn, m.i., de tijd zal leren hoe de koers ontwikkelt, ik geloof in NXF. Tzt kan het snel gaan met de koers.
  8. alida1 3 mei 2023 08:03
    Nieuwe CEO voor NX Filtration

    Door ABM Financial News op woensdag 3 mei 2023
    Nieuwe CEO voor NX Filtration
    Beeld: ABM Financial News
    (ABM FN-Dow Jones) NX Filtration heeft Jeroen Pynenburg benoemd als CEO. Dit maakte de in Amsterdam genoteerde onderneming woensdag bekend.

    Pynenburg wordt per 11 mei CEO.

    Dit betekent dat Michiel Staatsen, die op dit moment zowel CEO als COO is, verder gaat als operationeel directeur.

    Op 21 juni vindt er een buitengewone aandeelhoudersvergadering plaats voor de benoeming van Pynenburg
  9. forum rang 4 Onder de regenboog 3 mei 2023 11:07
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 1 mei 2023 12:31:

    [...]

    Met goedkope koolstoffilters kunnen de rioolwaterzuiveringsinstallaties de medicijnresten er makkelijk uithalen.
    Dure NX-filters zijn volkomen overbodig.
    Dat ze eruit te halen zijn dat klopt, maar niet zoals met het woord "Makkelijk "
    Er worden naast de koolstof diverse trappen toegepast met chemicaliën om het zelfde resultaat te behalen.

    Dus u heeft deels gelijk.
    NX is is dus naast dat er geen chemicaliën worden gebruikt ook goedkoper in gebruik.
    Maar laten we even afwachten tot eind volgend jaar. Tot nu toe ziet alles er zeer gunstig uit, nog geen enkele klant is na een proef afgehaakt. Sterker, het aantal drankfabrikanten en waterzuiveringbedrijven neemt alleen maar toe.

    Vr groet,
  10. forum rang 4 Onder de regenboog 3 mei 2023 11:19
    Bron : Aqua



    onder filtratie verstaat men het reinigen van vloeistoffen of gasvormige stoffen door middel van een filterproces. Filtratie is een mechanisch scheidingsproces en berust uitsluitend op een natuurkundige basis. Begrippen als: filtratie, filteren en filtering worden in deze context als synoniem gebruikt.

    Filtratie van water – waterhygiëne staat centraal

    Voor de bereiding van drinkwater is filtratie noodzakelijk. Alleen op die manier kan een betrouwbare bescherming tegen kiemen die gevaarlijk zijn voor de gezondheid worden gegarandeerd. Bovendien kunnen door filtratie hormonen, pesticiden, nitraat, nitriet, resten van geneesmiddelen en eventuele zware metalen uit het water worden verwijderd. De keuze voor een bepaalde filtermethode hangt enerzijds af van de kwaliteit van het te zuiveren water en anderzijds van de eisen die er aan het eindproduct (drinkwater, proceswater, water voor medische doeleinden) worden gesteld.

    Filters worden bijvoorbeeld door drinkwaterbedrijven ingezet bij de bereiding van drinkwater. Deze moet voldoen aan de eisen van de drinkwaterwet en het drinkwaterbesluit. Ook steeds meer privéhuishoudens gebruiken, uit het oogpunt van hygiëne, extra waterfilters.

    Basisprincipes van de filtratie

    Bij de filtering maakt men onderscheid tussen twee filtratieprincipes: oppervlakte- en dieptefiltratie. Daarnaast is er nog een combinatie van deze beide principes: de koekfiltratie.

    Oppervlaktefiltratie

    De partikeldoorsnede is groter dan de poriedoorsnede. Dit betekent dat de te filteren stoffen op basis van hun grootte worden tegengehouden. Het filter heeft daarom in de regel een geringe diepte en bestaat uit dunne membranen.
    Voorbeelden: membraanfilter, filterkaarsen, microzeven, doekfilter
    De membraanfiltertechniek wordt vooral gebruikt bij de sterielfiltratie voor medische doeleinden. Door de geringe poriegrootte van slechts 0,2 µm bieden membraanfilters een betrouwbare bescherming tegen kiemen die in het water leven. Doekfilters worden vooral toegepast bij waterzuiveringsinstallaties.



    Dieptefiltratie

    Hier is de partikeldoorsnede kleiner dan de poriedoorsnede. De partikels dringen in de poriën en worden in de diepte, dat wil zeggen in het filtermedium, vastgehouden. Om de partikels te kunnen scheiden is er een filterlaag van gegoten, korrelig materiaal van hoge diepte (hoogte van de laag), waar de partikels uit het water worden gescheiden. Bij dieptefiltratie gebruikt men normaal gesproken filterhoogten van ca. 1-2 meter.
    Dieptefilters worden toegepast bij sterke vervuiling in situaties waarin andere filters, zoals membraanfilters, onvoldoende lang meegaan.



    Koekfiltratie

    De koekfiltratie is een combinatie van oppervlakte- en dieptefiltratie. Als koekfiltratie worden die processen gedefinieerd, waarbij zich op een laag een filterkoek vormt die vervolgens bijdraagt aan de scheiding van de partikels of die de eigenlijke filterlaag vormt. Om filtratie te kunnen laten plaatsvinden, zijn een filtermiddel dat de vloeistof doorlaat en de vaste stof uitscheidt, nodig. Ook moet er een drukverschil zijn. Het filtermiddel kan tweedimensionaal zijn (textiel, draadweefsel, papier, karton o.i.d.) of het kan een laag zijn (zand- of sintellaag o.i.d.). De vaste stof hecht zich als een koek aan het filtermiddel.
    Koekfiltratie wordt gebruikt bij afvalwaterinstallaties.



    Speciale filterprocessen

    Membraanfiltratie

    Bij membraanfiltratie wordt het water door een dunne, fijnporige wand (het membraan) gefilterd, die naar gelang het ontwerp van het membraan ook de kleinste partikels, zoals virussen of bacteriën, kan tegenhouden. Bij zulke speciale filters spreekt men van sterielfiltratie. Een groot deel van het membraanfilter wordt van polymere grondstoffen geproduceerd. In sommige situaties worden keramische- of metaalmembranen gebruikt.

    Er wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende membraanprocessen, zoals: microfiltratie (MF), ultrafiltratie (UF), nanofiltratie (NF) en omgekeerde osmose (OO). De eerste beide processen kan men als mechanisch werkend microfilter beschouwen. Deze bestaan uit kunstmatig geproduceerde membranen met een vast gedefinieerde poriedoorsnede. Voor de functie van het membraan is het belangrijk dat de poriën in de richting van het schone water groter worden. Bij nanofiltratie en omgekeerde osmose worden dichte of diffusie-open membranen gebruikt.

    Het principe van de omgekeerde osmose werd voor het eerst ontdekt in de jaren ‘50, bij het ontzouten van zeewater. Het is een beproefd proces om uit bijvoorbeeld zeewater vrijwel 100% schoon drinkwater te genereren. In dit proces wordt water door een synthetisch, semipermeabel (halfdoorlatend) membraan gedrukt, dat slechts in één richting en alleen voor watermoleculen doorlaatbaar is.

    Er is onderscheid tussen verschillende membraangeometriën, zoals: vlakke plaatmembranen, holle vezel membranen, monokanalen, multikanaalelementen, schijven en zakmembranen. Om de waterhygiëne bij medische toepassingen te kunnen garanderen, worden vooral holle vezelmembranen gebruikt, die als eindstandige filters worden gebruikt.



    Actieve koolfiltratie

    De actieve koolfiltratie is gebaseerd op het principe van de adsorptie. Schadelijke stoffen, zoals stof of zware metalen worden met behulp van het actieve koolhoudende filter uit de vloeistof of het gas verwijderd. Bij de bereiding van drinkwater worden actieve koolfilters gebruikt om organische substanties en reuk- en smaakstoffen te filteren, maar ook om medicijnresten uit het water te zuiveren.

    Op basis van de adsorptietechniek is de opnamecapaciteit van actieve kolen eindig, waardoor, na het opvullen, een uitwisseling of regeneratie noodzakelijk is. Indien actieve kolen niet op tijd worden verwisseld of gegenereerd dan raakt deze overbelast en kan het voorkomen dat het filtraat een hogere hoeveelheid ongewenste inhoudsstoffen bevat dan het ongezuiverde water.

    Verder reageert koolstof ook als reductiemiddel en is het geschikt om oxidatiemiddelen als ozon en chloor uit afvoerlucht of gebruiks- of afvalwater te verwijderen. Actieve kolen worden ook met een membraankern aangeboden, zodat hier de voordelen van twee filters kunnen worden gecombineerd.

    Bovendien zijn er nog diverse chemische en biologische processen voor de bereiding van drinkwater, zoals bijvoorbeeld desinfectie of biochemische oxidatie. Alle processen hebben hun eigen voordelen. Bij de keuze komt het eropaan welke stoffen er moeten worden gezuiverd uit het te reinigen water en wat de gewenste eindkwaliteit van het water moet zijn.
3.345 Posts
Pagina: «« 1 ... 71 72 73 74 75 ... 168 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links