Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fiscale optimalisatie

14.262 Posts
Pagina: «« 1 ... 560 561 562 563 564 ... 714 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 TonyX 21 april 2023 11:40
    quote:

    Tony B schreef op 21 april 2023 09:49:

    [...]
    @ Ron Kersten

    Jouw stelling bevat 2 aantoonbare gebreken in de uitgangspunten tenzij je een dividend rendement hebt behaald wat fors boven het forfaitaire % lag, dan wel een betrekkelijk lage toerekenbare vermogensgrondslag had :

    1. De aanslag kan nooit naar boven bijgesteld worden als jij in beroep gaat met een verzoek tot vermindering. Dat verzoek kan hooguit worden afgewezen. (nee heb je altijd, ja kun je krijgen)

    2. Ongerealiseerde koerswinsten en verliezen dien buiten de heffing te worden gehouden. ECLI:NL:GHARL:2022:2509 ECLI:NL:GHARL:2022:3217 ECLI:NL:GHSHE:2023:945

    Hof ’s-Hertogenbosch (22-03-2023 • 21/00966 tot en met 21/00968 • ECLI:NL:GHSHE:2023:945) oordeelt dat voor de op rechtsherstel gerichte compensatie in beginsel dient te worden aangesloten bij het werkelijk behaalde rendement en dat niet meer hoort te worden belast dan de feitelijk genoten rente, dividend, huur, royalty’s en mogelijk andere vormen van directe, gerealiseerde vermogensopbrengst. Het gerechtshof oordeelt dat geen rekening dient te worden gehouden met ongerealiseerde vermogenswinsten. Ongerealiseerde vermogenswinsten passen naar het oordeel van het gerechtshof niet binnen de term “werkelijk behaald rendement” die de Hoge Raad in het kerstarrest en zijn arrest van 20 mei 2022 heeft gebruikt.
  2. Mijosa 21 april 2023 11:50
    Allereerst mijn waardering voor de posts van Tony B. Altijd uitvoerig onderbouwd en vrijwel altijd bij het juiste eind.

    Dat de Belastingdienst in feite de box3 belasting op pauze zet is echt bizar en ongehoord. Als de HR zijn standpunt niet wijzigt en dus ook de wet rechtsherstel box 3 afschiet is de enige eerlijke manier iedereen zijn box3 heffing terug te betalen, eventueel tot aan 2017.
  3. forum rang 5 graham20 21 april 2023 11:55
    quote:

    Tony B schreef op 20 april 2023 21:58:

    @Graham: wat is jouw inschatting wat de snelste en meest succesvolle weg is? Afwachten of doorpakken.
    Is zelf procederen sneller en efficiënter dan meelopen? De kans dat de Hoge Raad ditmaal wel een uitspraak doet waaruit voor alle denkbare gevallen blijkt welk "werkelijke behaald rendement" mag worden belast is gering. Ook als nieuwe arresten wel direct (dwz zonder terugverwijzing) bruikbare hoofdlijnen aangeven, dan zal de inspecteur de aanslag vrijwel nooit opnieuw kunnen vaststellen zonder eerst nadere gegevens van jou te krijgen. In de uitspraken tot dusverre waren de relevante bedragen niet meer in geschil (want vooraf overeengekomen). De route van zelf procederen ipv meelopen lijkt me in zoverre sneller. Bovendien ben je dan niet afhankelijk van de argumentatie van anderen. Dat laat onverlet dat, als je bij rechtbank en hof wint de staatssecretaris cassatie zal aantekenen, maar dat doet hij alleen als hij op het principale punt - dat de spaarvariant gerechtvaardigd is omdat het herstel anders onuitvoerbaar zou zijn - wint. Dat lijkt me onwaarschijnlijk. De uitspraak van de HR over dit punt zal er mogelijk eerder zijn dan die van het hof in een zaak waarin je nu zelf gaat procederen. Dus de keuze zal zijn: zelf procederen tot de HR een bruikbaar ei heeft gelegd.
  4. forum rang 6 TonyX 21 april 2023 12:15
    Dat was mijn inschatting ook hoewel separaat in cassatie gaan door de inspecteur op een privé vonnis nu niet erg effectief/productief zal zijn tenzij er dan weer een heel andere rechtsvraag aan de orde komt. Al het andere is gewoon pesten.

    Bij mij zit er nogal een grote kloof tussen totaal belegd vermogen en eigen (=toerekenbaar) vermogen (35%) omdat er in privé belegd wordt met vanuit de BV geleend geld. Daar zal de Hoge Raad waarschijnlijk geen uitspraak over doen. . Bij een massaal rechtsherstel idem. Dus krijg je weer gesteggel over de berekenwijze van het werkelijk genoten rendement over de grondslag, daar deze stukken minder is dan het totaal belegde vermogen. Ben je zo weer 2 jaar verder en moet je alsnog (weer) naar de rechter.

    Ondertussen verloopt aan het eind van dit jaar al de optie om over 2018 nog om ambtshalve verlaging te vragen, tenzij die termijn verlengd is/wordt.

    Ik heb gezien het feit dat het ministerie van Financiën 10 jaar heeft lopen steggelen over de vergoeding van de onteigende SNS effecten én het feit dat men het rechtsherstel toe nu toe ziet als een politiek keuze menu ipv de in het Kerstarrest uitgesproken rechtsprincipe m.b.t. het EVRM gelijk op alle beleggingen toe te passen, inmiddels heel weinig vertrouwen in de overheid. Een overheid die burgers strikt houdt aan haar bezwaartermijnen en verplichtingen maar zichzelf inmiddels nergens meer aan gebonden acht op juridisch gebied en beslistermijnen
  5. forum rang 7 Succes 21 april 2023 12:54
    Nieuwsbrief - Bond voor Belastingbetalers

    Box-3 blijft de gemoederen bezighouden. Vandaag heeft Staatssecretaris Van Rij van Financiën een brief gestuurd aan de Tweede Kamer, waarin een aantal belangrijke besluiten is aangekondigd. Via deze nieuwsbrief brengen wij u graag zo volledig mogelijk op de hoogte daarvan.

    www.rijksoverheid.nl/ministeries/mini...

    Als Bond voor Belastingbetalers procederen wij sinds 2015 voor spaarzame burgers. Het box 3-arrest van de Hoge Raad van december 2021 was daarbij een prachtig resultaat. Wij blijven ons inzetten voor de ruim 1,2 miljoen spaarders. Tegelijkertijd vinden we het belangrijk dat de rechten van alle box 3-belastingplichtigen worden veiliggesteld. Dus ook die van beleggers. Beschikt u over belegd vermogen in box-3, lees dan deze nieuwsbrief zorgvuldig.

    Bent u belegger in box-3?
    Als u belegd vermogen in box-3 heeft, ontvangt u nu over de jaren 2021-2022 geen definitieve aanslag inkomstenbelasting. Deze worden door de Belastingdienst niet verstuurd, totdat de Hoge Raad oordeelt in lopende rechtszaken. Als belegger in box-3 hoeft u voor de jaren 2021 en 2022 dus nu geen actie te ondernemen.

    Als u bezwaar heeft ingediend tegen de box 3-heffing in de jaren 2017-2020, wordt ook dit bezwaar aangehouden totdat de Hoge Raad in deze zaak een onherroepelijke uitspraak doet. U hoeft nu geen actie te ondernemen.

    Als u nog geen definitieve aanslag over de jaren 2017-2020 heeft ontvangen, kunt u deze nog wel verwachten. Het aantekenen van bezwaar over deze jaren kan zinvol zijn, mits u dit binnen 6 weken na ontvangst van een definitieve aanslag doet. Op de website van de beroepsorganisatie Register Belastingadviseurs vindt u een voorbeeld bezwaarschrift voor deze jaren.

    Bent u een spaarder in box-3?
    Als u in box 3 alleen over bank- en spaartegoeden beschikt, dan lift u automatisch mee met de lopende ‘massaal bezwaar plus’-procedure. Begin dit jaar heeft de Staatsecretaris toegezegd dat indien de Hoge Raad oordeelt dat de niet-bezwaarmakers toch in aanmerking komen voor rechtsherstel, de Belastingdienst dit automatisch zal toepassen. In onze nieuwsbrief van 26 januari jongstleden hebben wij uitgelegd waarom u nu geen actie hoeft te ondernemen. Let op: U hoeft dus ook geen verzoekschriften tot ambtshalve verminderingen box 3 in te dienen over de jaren 2017-2020.

    De verwachting is dat in de loop van 2023 deze zaak voor spaarders aan de rechter wordt voorgelegd. Er is nu geen enkele indicatie te geven wanneer de hoogste rechter een onherroepelijk vonnis velt in deze ‘massaal bezwaar plus’-procedure.

    Wat moet u doen?
    U hoeft op dit moment niets te doen. De Staatssecretaris heeft vandaag aangekondigd dat hij uw rechten veilig wil stellen door nu geen definitieve aanslag toe te sturen over 2021 en 2022. De bezwaarschriften in zake box-3 laat hij ‘op de plank te leggen’, totdat de Hoge Raad zich over deze kwestie heeft uitgesproken.

    Wij roepen u op om de Belastingdienst niet in gebreke te stellen als de termijn voor een reactie op uw bezwaarschrift over de jaren 2017-2020 verloopt. Als u wel een ingebrekestelling indient, zal de Belastingdienst genoodzaakt zijn uw bezwaar af te wijzen en dient u dan zelf individueel in beroep te gaan.

    U vindt de besluiten van de Staatsecretaris in het nieuwsbericht van het ministerie van Financiën:
    www.rijksoverheid.nl/ministeries/mini...
  6. forum rang 10 voda 24 april 2023 06:56
    CBS: Een op de 25 huishoudens is (op papier) miljonair

    Een op de 25 huishoudens in Nederland is inmiddels miljonair, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De meeste miljonairs werken in de financiële- en agrarische sector.

    Laila Moussaoui 23-04-23, 20:02 Laatste update: 23-04-23, 21:32

    Het aantal miljonairshuishoudens in Nederland neemt al sinds 2014 toe. Op 1 januari 2021 mocht zelfs een op de 25 huishoudens zich miljonair noemen, blijkt uit de nieuwste CBS-cijfers die maandag zijn gepubliceerd. Het houdt in dat 317.000 huishoudens op dat moment beschikten over een vermogen van minstens 1 miljoen euro. Dat is een toename van 32.000 miljonairshuishoudens in één jaar.

    Geld in stenen
    Het CBS neemt in hun berekening de overwaarde van de eigen woning mee. Een miljonairshuishouden hoeft dus niet 1 miljoen euro of meer op de eigen bankrekening hebben staan. Vaak zit het vermogen in stenen, waaronder de eigen woning. De waarde van bestaande koopwoningen is in 2020 gestegen met 8 procent, dit heeft zonder twijfel ook bijgedragen aan het feit dat er meer miljonairs zijn bijgekomen.

    Het is nog onduidelijk wat de gevolgen zijn van de recente daling van de huizenprijzen voor het aantal zeer rijken in Nederland. Opvallend is dat het coronajaar 2020 de groei van het aantal miljonairs in ieder geval niet heeft belemmerd.

    Het gemiddelde vermogen van een miljonairshuishouden in 2021 was 1,6 miljoen euro, tegenover 75.000 euro van niet-miljonairs. 66 procent van alle miljonairs had een vermogen tussen de 1 en 2 miljoen euro. 25 procent had een vermogen tussen de 2 en 5 miljoen euro en 3 procent had een vermogen van 10 miljoen euro.

    Waar wonen de meeste miljonairs?
    In de provincies Noord-Holland en Utrecht wonen met 5,3 procent de meeste miljonairs. De gemeenten Bloemendaal en Laren zijn nog altijd het meest in trek. Hier zijn ongeveer drie op de tien huishoudens miljonair. In de provincies Limburg en Groningen heeft minder dan 3 procent van alle huishoudens een vermogen van 1 miljoen euro.

    De Limburgse gemeenten Kerkrade, Brunssum, Landgraaf en Heerlen zijn het minste in trek bij miljonairs. Ditzelfde geldt voor de Zuid-Hollandse gemeente Nissewaard.

    42 procent van de zelfstandigen in de landbouw is miljonair
    De meeste miljonairs zijn zelfstandig of eigenaar van een bedrijf. Ze zijn vaak werkzaam in de financiële dienstverlening of in de agrarische sector.

    Ook opvallend: volgens het CBS was in 2021 maar liefst 42 procent van de zelfstandigen in de landbouw miljonair. Zij waren vooral actief in melkveebedrijven en in bedrijven die granen of groenten telen. Dit verklaart ook waarom een op de tien huishoudens in plattelandsgemeentes zoals Alphen-Chaam en Midden-Delfland volgens de CBS-definities miljonair zijn.

    www.ad.nl/economie/cbs-een-op-de-25-h...
  7. forum rang 6 TonyX 24 april 2023 09:57
    quote:

    Littletycoon schreef op 24 april 2023 07:25:

    Dat is waarom ik nooit op de bbb zal stemmen, krokodillentranen
    Domme praat. Boeren hebben hun geld in grond en stallen zitten.

    Verder wat men vergeet is dat we een jaar hebben gehad met 15% koopkrachtverlies. Dus alleen op de grond daarvan en de onroerendgoedprijs stijging mag je een toename van 15% verwachten als je miljonair gelijkstelt aan iemand met veel koopkracht.

    Overigens bij een rente op je spaarrekening van 1% heb je 800 euro in de maand beschikbaar als je van een miljoen probeert te leven zonder uitkering. Conclusie: inflatie en lage rentes hollen het buitengewoon zijn van een miljonair steeds verder uit.

    Filosofisch momentje: Nog 10-15 jaar van deze inflatie en meer dan 50% vd bevolking is miljonair, maar niet rijker (qua koopkracht)
  8. forum rang 9 objectief 24 april 2023 10:04
    quote:

    Tony B schreef op 24 april 2023 09:57:

    [...]

    Domme praat. Boeren hebben hun geld in grond en stallen zitten.

    Dat is juist in hun voordeel, grond wordt alleen maar schaarser....dus vrijwel een garantie om multimiljonair te worden.
    Die gasten maken gewoon misbruik van hun positie.
  9. forum rang 4 Portisch 24 april 2023 15:46
    quote:

    objectief schreef op 24 april 2023 10:04:

    [...]

    Dat is juist in hun voordeel, grond wordt alleen maar schaarser....dus vrijwel een garantie om multimiljonair te worden.
    Die gasten maken gewoon misbruik van hun positie.
    Grond wordt alsmaar schaarser ?
    Heeft Duitsland of België onze grond afgepakt ofzo, fred ?
  10. forum rang 6 Littletycoon 24 april 2023 20:09
    quote:

    Tony B schreef op 24 april 2023 09:57:

    [...]

    Domme praat. Boeren hebben hun geld in grond en stallen zitten.

    Verder wat men vergeet is dat we een jaar hebben gehad met 15% koopkrachtverlies. Dus alleen op de grond daarvan en de onroerendgoedprijs stijging mag je een toename van 15% verwachten als je miljonair gelijkstelt aan iemand met veel koopkracht.

    Overigens bij een rente op je spaarrekening van 1% heb je 800 euro in de maand beschikbaar als je van een miljoen probeert te leven zonder uitkering. Conclusie: inflatie en lage rentes hollen het buitengewoon zijn van een miljonair steeds verder uit.

    Filosofisch momentje: Nog 10-15 jaar van deze inflatie en meer dan 50% vd bevolking is miljonair, maar niet rijker (qua koopkracht)
    Wat een domme reactie, grond, boerderijen en stallen zijn veel waard. Het zijn van miljonair is zo gewoon, 2,5% wordt blijkbaar als niet buitengewoon beschouwd. Wat een sloebers die resterende 97,5%. Vast die 2,5% gewone miljonairs die op de fora hier vertoeft.

    Ga ik dan toch maar PvdA, Groen links of SP stemmen, nivelleren die "gewone" miljonairs.
  11. forum rang 10 DeZwarteRidder 25 april 2023 09:29
    quote:

    objectief schreef op 24 april 2023 10:04:

    [...]Dat is juist in hun voordeel, grond wordt alleen maar schaarser....dus vrijwel een garantie om multimiljonair te worden.
    Die gasten maken gewoon misbruik van hun positie.
    Geen enkele boer die gezond is en een opvolger heeft, zal vrijwillig z'n boerderij verkopen ongeacht de hoeveelheid geld.
14.262 Posts
Pagina: «« 1 ... 560 561 562 563 564 ... 714 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,79 +0,96%
EUR/USD 1,0709 +0,53%
FTSE 100 8.044,81 +0,26%
Germany40^ 18.161,70 +0,13%
Gold spot 2.321,33 -0,03%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+26,32%
BAM
+4,73%
PROSUS
+3,52%
ASMI
+3,14%
JUST E...
+3,10%

Dalers

RANDST...
-7,22%
Akzo N...
-6,93%
FASTNED
-4,65%
NSI
-3,89%
Arcelo...
-2,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links