Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slotcall: Chippers redden AEX, maar AMX diep in het rood

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jasperien van Weerdt

Jasperien van Weerdt is redacteur bij IEX, IEXGeld, Belegger.nl en Beursduivel en auteur van het boek 'Financieel fit in 30 dagen'.

Meer over Jasperien van Weerdt

Recente artikelen van Jasperien van Weerdt

  1. 18 apr AEX maakt zich op voor licht herstel, goud heeft het op de heupen
  2. 17 apr Slotcall: AEX is het kneusje van Europa, met dank aan ASML 7
  3. 17 apr Lijdt u aan FOMO of juist aan OMO? 2

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Housepartyy 20 april 2023 20:34
    Opvallend dat de media geen aandacht hebben voor de 4 week Tbill. De yield glijdt al dagen weg en noteert nu 3,55%!! Dat is maar liefst 1,25% onder FED funds.

    Waarom is de 4 week Tbill zo gewild terwijl je 4,8% kan krijgen bij de Fed? Nijpend tekort aan onderpand. Iedereen die beweerd dat de bankencrisis contained is of al voorbij is.. think again.
  2. Paul 20 april 2023 22:36
    Vraagje voor de podcast. Hoe kan het dat er zo'n grote discount zit in een fonds als Exor (45 procent). Dan ligt het toch voor de hand om het fonds te liquideren. Waarom grijpt de familie Agnelli niet in? Is de discount niet een motie van wantrouwen van de markt tegen het management van het fonds? Hetzelfde vraag ik me af bij een fonds als HAL.
  3. Paul 20 april 2023 22:44
    Nog een vraag voor de podcast. De koers van tesla lijkt priced for perfection, die van traditionele fabrikanten (bmw, vw. Stellantis) priced for disaster. Dat kan alleen omdat de markt verwacht dat tesla in de toekomst veel marktaandeel af gaat snoepen van de traditionele fabrikanten. Hoe kan het dan dat vandaag de traditionele producenten omlaag gaan op slechte cijfers van Tesla?
  4. Putten 20 april 2023 22:59
    Vraag voor de podcast:

    Vandaag werd Nokia afgestraft op haar kwartaalcijfers. (-9%)
    Weliswaar liep de marge flink terug, maar Nokia verwacht haar doelstellingen wat betreft omzet, marge en winst voor 2023 te behalen. Is volgens jullie het management te optimistisch of is de koersreactie overdreven?

    Dank alvast!
  5. @Wiel 20 april 2023 23:01
    Vraagje voor de podcast: wat vinden de heren van SBM Offshore? De analyse is wat verouderd. Op het eerste gezicht prima cijfers, mooi dividend en nog steeds goede vooruitzichten. Totaal uit de gratie bij beleggers (olie) en dus aantrekkelijk gewaardeerd. Beleggen doen we tenslotte toch nog steeds voor het rendement?
  6. Fargal 20 april 2023 23:21
    quote:

    viator schreef op 20 april 2023 18:42:

    Hallo Niels & AJ,

    Ik mis de artikelen van Paul Weeteling. Is hij tijdelijk of definitief afwezig?
    Indien definitief, garanderen jullie dan analyses van de hoge kwaliteit die hij leverde?
    AJ schreef helder over TSMC en ASML! Dat belooft wat!

    hartelijke groet!
    Een tijdje terug in de podcasts werd een beetje tussen neus en lippen door aangegeven dat hij definitief weg is. Maar daar geen officiele mededeling van gezien. Ik vond zijn kijk op zaken wel interessant, alhoewel ik het niet altijd eens was met zijn bias voor Amerikaanse techaandelen die mijns inziens iets te vaak "strong buy" kregen, ondanks reeds torenhoge waarderingen.

    Ik zou het eigenlijk wel mooi gevonden hebben als ze in zijn laatste week Paul nog even hadden uitgenodigd voor de podcast voor een afscheid en een soort look-back op zijn IEX-tijd.

    Maar ik weet natuurlijk niet hoe het vertrek precies tot stand is gekomen is en of beide partijen op amicale wijze uit elkaar gegaan zijn.
  7. Hans 21 april 2023 00:27
    Coen gaat weg en er is een groot afscheid. Paul Weeteling is per 1 maart weg en je hoort er niets over. Ik weet natuurlijk ook niet hoe het vertrek tot stand is gekomen. Zijn beleggen met Paul filmpjes zullen misschien niet echt geholpen hebben. De afgelopen 2 maanden zijn de bedrijven die Paul analyseerde overgenomen door Niels en Martin. Als dit een tijdelijke oplossing is prima maar ik ga er van uit dat in de toekomst dit wel weer overgenomen wordt door een technologie specialist.
  8. Karel Finders 21 april 2023 07:17
    quote:

    Hans schreef op 21 april 2023 00:27:

    Coen gaat weg en er is een groot afscheid. Paul Weeteling is per 1 maart weg en je hoort er niets over. Ik weet natuurlijk ook niet hoe het vertrek tot stand is gekomen. Zijn beleggen met Paul filmpjes zullen misschien niet echt geholpen hebben. De afgelopen 2 maanden zijn de bedrijven die Paul analyseerde overgenomen door Niels en Martin. Als dit een tijdelijke oplossing is prima maar ik ga er van uit dat in de toekomst dit wel weer overgenomen wordt door een technologie specialist.
    En Erik Mauritz, die interessante artikelen schreef; ook al weg. Het verbaast mij een beetje dat IEX over al die vertrekkers zo slecht communiceert naar de Premium abonnee's.
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links