Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ALLFUNDS GROUP AEX:ALLFG.NL, GB00BNTJ3546

  • 6,540 16 apr 2024 17:35
  • -0,220 (-3,25%) Dagrange 6,490 - 6,640
  • 521.970 Gem. (3M) 465,2K

Forum Allfunds geopend

1.094 Posts
Pagina: «« 1 ... 18 19 20 21 22 ... 55 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 maci 12 april 2023 15:09
    quote:

    ajax1954 schreef op 12 april 2023 12:22:

    goed gevoel over koers staat iets te gebeuren
    Op gevoel, binnen welk bedrijf dan ook, gaat er nooit iets gebeuren. Je krijgt er hooguit wat duimpjes van 'medebelevers' mee omhoog. Alleen beleggersgevoelens kunnen de koers beïnvloeden, al ben je daar vast niet op uit?
  2. forum rang 6 effegenoeg 12 april 2023 15:14
    quote:

    maci schreef op 12 april 2023 15:09:

    [...]

    Op gevoel, binnen welk bedrijf dan ook, gaat er nooit iets gebeuren. Je krijgt er hooguit wat duimpjes van 'medebelevers' mee omhoog. Alleen beleggersgevoelens kunnen de koers beïnvloeden, al ben je daar vast niet op uit?
    Met een ! af te sluiten meen ik om je woorden kracht bij te zetten.
    Maar een trade te gaan wagen met een goed gevoel geeft een gezonde spanning.
  3. Fagor 13 april 2023 09:32
    Ben redelijk opgelucht dat we sinds we in de amx zitten er niet meer van die rare openingen zijn. Het blijft een volatiel aandeel wat ikzelf wel lekker vind.

    De bied en de laat zit ook weer gezond tegen elkaar aan ipv procenten er tussen. Heb gezien vorig jaar het volste vertrouwen in q1 update en met nog 5 handelsdagen verwacht ik wel een koers tussen de 6.50 en 6.75 op woensdag vlak voor sluiting
  4. forum rang 6 keffertje 13 april 2023 15:10
    quote:

    Fagor schreef op 13 april 2023 09:32:

    Ben redelijk opgelucht dat we sinds we in de amx zitten er niet meer van die rare openingen zijn. Het blijft een volatiel aandeel wat ikzelf wel lekker vind.

    De bied en de laat zit ook weer gezond tegen elkaar aan ipv procenten er tussen. Heb gezien vorig jaar het volste vertrouwen in q1 update en met nog 5 handelsdagen verwacht ik wel een koers tussen de 6.50 en 6.75 op woensdag vlak voor sluiting
    Ik ben ook blij dat de daling voorlopig is gestopt, maar de omzet is vandaag wel bedroeven laag.

    Voor wat betreft jouw koersvoorspelling voor volgende week help ik het je hopen, maar ben wat sceptisch. Daarnaast hoop ik wel op meer volatiliteit zodat ik - in afwachting van betere tijden - een redelijke premie kan vangen voor geschreven calls
  5. forum rang 6 keffertje 16 april 2023 12:31
    quote:

    keffertje schreef op 5 april 2023 18:09:

    [...]

    Thanks en ik puzzel nog even door met mijn getalletjes en de merkwaardige euronext-move en post na de Pasen mijn eigen conclusies...
    Ik heb wat voorlopige gedachten op papier gezet, maar kom er nog niet echt uit.

    Schiet er maar eens (inhoudelijk!) op als je wilt.......

    Korte eigen (voorlopige) analyse Allfunds op basis van publieke informatie (absoluut niet bedoeld als beleggingsadvies, alleen ten behoeve van discussie op IEX-form)
    Kwetsbaarheid Allfunds
    1. Het bedrijf is eigenlijk een ‘one trick pony’ waardoor het sterk afhankelijk is van de enige kerncompetentie die het bedrijf bezit, namelijk – in mijn eigen woorden – het aanbieden van een platform om te fungeren als een schakel tussen vermogensbeheerders/fondsen en beleggers.

    Net zoals de ijsverkoper nauwelijks iets verkoopt als het regent of koud is en de skiliften voornamelijk stil staan in de zomer, heeft Allfunds naar eigen zeggen te kampen met terugval als het beursklimaat tegenzit. Een alternatieve bron van inkomsten heeft ze niet.

    2. Omvang en groei van de opbrengsten zijn dus vooral exogeen bepaald en niet of nauwelijks te beïnvloeden door het bedrijf zelf. Natuurlijk kunnen ze door een grote mate van efficiency en het creëren van houdbare concurrentievoordelen ervoor zorgen dat ALS er klanten komen, die voor Allfunds kiezen, maar OF er (meer) klanten komen, hebben ze niet in de hand.

    3. Bovendien is de omvang van hun opbrengsten – als ik het goed begrijp – ook nog eens afhankelijk van de waarde-ontwikkeling van de ‘geadministreerde’ vermogens, nu het bedrijf selselmatig spreekt over ‘Assets under Management’ als basis voor hun verdienmodel, dus als de assets in waarde dalen, is hun opbrengst ook lager.
    Tussenconclusie 1
    Het bedrijf is kwetsbaar omdat er maar een groeimotor is, die bovendien afhankelijk blijkt van minimaal twee onbeïnvloedbare factoren, die elkaar ook nog eens kunnen versterken en dus als een scherpe boemerang (‘dubbel whammy’) mogelijk schade aanrichten.

    Relatie waarde en koers Allfunds
    4. Uitgangspunt voor de analyse is dat de waarde van een aandeel gelijk is aan de contante waarde van de verwachte toekomstige kasstormen en dat de koers daarvan om allerlei reden (fors) kan afwijken, dus eigenlijk in principe niets zegt over de waarde. Als belegger is het natuurlijk de kunst om aandelen op te sporen waarvan de waarde (nog) niet wordt weerspiegeld in de koers.

    5. Met de nodige wijsheid achteraf, kan je vaststellen dat Allfunds twee jaar geleden voor een (veel) te hoge prijs naar de beurs is gebracht. De excessieve waardering (bij een prijs van 11-12 euro), zou alleen gerechtvaardigd zijn, indien er sprake was van een verwachte substantiële, consistente aanhoudende groei in de komende jaren. Op grond van de waarnemingen onder de punten 1.-3. hierboven, valt eenvoudig te beredeneren dat dit eenvoudigweg niet het geval kan zijn. Een belegger zou m.i. vooral moeten profiteren van de cycliciteit van het aandeel, dus als koersen en beursactiviteiten terugvallen instappen en als de koersen en beursactiviteiten opveren uitstappen.

    6. Die ‘overprIcing’ bij beursgangen is tegenwoordig gemeengoed en symboliseert de perverse prikkels en het toegenomen opportunisme in de financiële wereld. In het begin van mijn beleggingsloopbaan (heeeeeeeeel lang geleden ??), was het deelnemen aan een beursintroductie meestal gratis geld vanwege het tegenovergestelde fenomeen (i.c. ‘underpricing’) omdat een bedrijf meer een lange-termijnvisie had, waarbij de overweging was, dat men wellicht nog een keer een beroep op de aandeelhouders zouden moeten doen, dus een douceurtje bij de introductie is dan wijs beleid.

    Tussenconclusie 2

    Het voorgaande is geen kritiek op het bedrijf, vanwege een te hoge introductiekoers, of de grootaandeelhouders, die enkele maanden na de beursintroductie, nog aandelen wisten te slijten op € 16 aan toch redelijk vooraanstaande partijen. Het is bedoeld om de valkuil te voorkomen dat de prijs in het verleden iets zegt over de toekomst (het bedrijf zou dan nu dus goedkoop zijn).

    Waardering Allfunds

    7. Ik geef in eerste instantie de voorkeur aan het werken met klassieke waarderingsmodellen (ratio’s) omdat alternatieve prestatiemaatstaven vaak worden gebruikt door bedrijven die geen positieve resultaten en kasstromen kunnen genereren.

    8. Vanuit die optiek is het aandeel Allfunds ondanks de recente koersval nog steeds duur te noemen. Als je kijkt naar de koers/winstverhouding kom je rond de 30 uit en het dividendrendement blijft (ondanks een verdubbeleng van de winstuitkering over 2022) steken op een magere 1%. Dergelijke waarderingen zijn alleen geschikt voor bedrijven met een consistente en hoge groei en daar is bij Allfunds geen sprake van (zie de punten 1.-3. hiervoor).

    9. Ik ben het wel eens met de kritiek op traditionele waarderingsmaatstaven, waar het bijvoorbeeld gaat om de manipuleerbaarheid van de winsten, dus kun je ook kijken naar (operationele) kasstromen en die gebruiken om bijvoorbeeld de EV/Ebitda uit te rekenen, maar dat verandert mijn mening echter niet.

    10. Als ik de alternatieve waarderingsmethoden (adjusted profit, adjusted ebitda en illustrative cash flows) al zou willen gebruiken, loopt voor mij het spoor dood, omdat ik geen normen voor de beoordeling ken en die natuurlijk voornamelijk ook afhankelijk zijn wat die ‘adjustment’ betreffen. Ik kan niet beoordelen of het bedrijf dezelfde trucs toepast zoals in het verleden (voor IFRS) nog kon met ‘buitengewone’ en ‘bijzondere’ resultaten.

    Tussenconclusie 3

    Met alle beperkingen die aan de bovenstaande analyse kleven, vind ik het aandeel nog steeds niet goedkoop/koopwaardig op basis van traditionele waarderingsmaatstaven. Dit klemt te meer daar het management verwacht dat het AuM dit boekjaar het niveau van 2021 weer zal gaan aantikken. Per saldo dus twee jaar geen groei (met nota bene het effect van de twee recente overnames) en daar is de waardering wel op geënt.

    Slotwoord

    Zoals al eerder aangegeven binnen de reguliere postings, moet je het bedrijf Allfunds wellicht niet met traditionele financiële ratio’s beoordelen, dus heb ik ook geprobeerd te kijken naar wat andere zaken (zoals kwetsbaar en groei). Voorlopig zie ik geen aanknopingspunten die een hogere waardering rechtvaardigen.

    Het (ingetrokken) bod van Euronext, ligt weliswaar 40% boven de huidige beurskoers, maar is nog altijd fors lager dan de introductiekoers (en al helemaal ten opzichte van de tweede plaatsing van aandelen door grootaandeelhouders).

    Het bedrijf (en de grootaandeelhouders) waren kennelijk van mening dat het bod te laag was, maar het resultaat is in ieder geval geen hogere waardering op de beurs, om maar eens een understatement te gebruiken. Het is in ieder geval te hopen dat we geen herhaling van het PostNL-drama gaan beleven!

    Keffertje

    Disclaimer: Long positie vanwege de interesse van Euronext (opportunistisch dus).
  6. forum rang 6 keffertje 19 april 2023 15:54
    quote:

    Fagor schreef op 18 april 2023 21:38:

    Welcome to Allfunds Q1 23 Trading update.

    Date: April 20th, 2023
    Time: 09:00h (CEST)
    08:00h (GMT)

    Thank you for registering for this event.

    Please find below your connection details.

    Conference ID: 70854
    User ID: 6410
    Volgens mij houdt iedereen zijn hart vast, dus wellicht valt het mee...
  7. forum rang 6 keffertje 19 april 2023 19:47
    quote:

    Elrond schreef op 19 april 2023 17:13:

    Hahaha… beetje vertrouwen Keffertje…
    Ik verwijs naar mijn analyse waar ik geen inhoudelijke reactie kreeg.

    Ik kan met de beste wil van de wereld niet motiveren waarom 5,85 een koopje is.

    Heb vandaag nog wel uitgebreid in de hoop dat de cijfers meevallen. Door wat te handelen en met opties te werken, probeer ik de schade te beperken.

    Voor mij dus absoluut geen lt belegging
  8. forum rang 6 keffertje 20 april 2023 07:10
    quote:

    Fagor schreef op 18 april 2023 21:38:

    Welcome to Allfunds Q1 23 Trading update.

    Date: April 20th, 2023
    Time: 09:00h (CEST)
    08:00h (GMT)

    Thank you for registering for this event.

    Please find below your connection details.

    Conference ID: 70854
    User ID: 6410
    Ik heb me ook aangemeld en spits mijn oren.

    Een van de teleurstellingen uit de jaarcijfers was de outlook, met een verwachte margedaling van iets boven de 70% naar ongeveer 65%, dus al zal het AuM stijgen met 10% dan blijft de Ebitda gelijk. Ik heb de wijsheid niet in pacht, maar vermoed dat daar de pijn zit van de negatieve koersontwikkeling, want de waardering is torenhoog en dat is alleen gerechtvaardigd bij een groeibedrijf, dat ze tot nu toe niet weten waar te maken.

    Raadselachtig (en voor mij het enige houvast) lijkt de belangstelling van Euronext, maar die is voor mij niet te begrijpen eerlijk gezegd. Los van het inhoudelijke aspect (zie mijn analyse) is de procedurele aanpak - met het terugtrekken binnen enkele dagen - natuurlijk een bedrijf als Euronext onwaardig.
  9. Fagor 20 april 2023 07:22
    5.86 €
    0.43%
    Share this page

    pdf

    Home

    News

    ALLFUNDS AND LÄNSFÖRSÄKRINGAR ANNOUNCE PARTNERSHIP
    Apr 19, 2023

    Corporate
    Stockholm/Madrid, 18 April 2023 – Allfunds, one of the leading B2B WealthTech platforms for the funds industry, announces a partnership with Länsförsäkringar Fondliv, the leading independent Swedish mutual insurance company.

    The partnership will provide Länsförsäkringar access to the Allfunds platform and unlock a universe of more than 130,000 funds for dealing and trading, equipped with tools and screeners to navigate what is one of the largest mutual fund offerings available today under a single provider. Additionally, through Allfunds’ digital ecosystem, Allfunds Connect, Länsförsäkringar will also benefit from a single integrated base from which to navigate the extensive mutual fund offering and easily compare them based on performance, risk metrics or ESG scoring. Lastly, they will also have access to a live information financial markets portal, regulatory and legal documentation hub, as well as an insights space with the latest insights from top Fund Houses.

    For Länsförsäkringar this is a step further in their digital transformation that will bring efficiencies to its daily operations, benefits that will directly translate to their customers through an improved delivery and a competitive range of products and investment options.

    With this partnership, Allfunds reinforces its position as the leading fund distribution platform in the Nordics region with assets under administration in excess of €70bn and contracts with 48 distributors. Since the acquisition of NFM in 2019, assets under administration have grown significantly from €14bn, as well as, contracts with distributors which were previously 20. This comes as a result of Allfunds’ commitment to the region and its ability to become a trusted partner to major local financial institutions.
1.094 Posts
Pagina: «« 1 ... 18 19 20 21 22 ... 55 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Wie gaat er met Allfunds aan de haal? 'Lijst met potentiële kopers wordt steeds langer'

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links