Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Grondstoffenmalaise duidt op een afnemende inflatie

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Geldstroom Nederlandse beurs stagneert 95
  2. 24 apr Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 50
  3. 23 apr Elektrische auto's hebben nog steeds panne 79

Reacties

292 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 15 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 ttroo 26 maart 2023 21:13
    Europese en Amerikaanse financials herstellen naarmate de beursweek vordert.
    Maandag en dinsdag kunnen flink shaky zijn voor ze, maar herstel/rebound is duidelijk aanzet in de
    Europese en Amerikaanse financials de komende beursweek.

    CAC, IBEX, DAX (en daarmee de Euro Stoxx), S&P 500, Dow Jones. Ze gaan hoger de komende beursweek.
  2. forum rang 7 handyman6 26 maart 2023 23:48
    quote:

    Tweeling schreef op 26 maart 2023 21:20:

    Vastgoed, knetterhard onderuit gegaan.

    De Rabo koopt coco's en handy wil de rabo certificaten onder de 91 niet meer hebben? Opslag van 4,5% tov ecb lijkt me redelijk met die dingen. Een ecb rente van 5% +4,5%, dan koop je ze voor?
    Handy wil ze technisch gezien ,niet meer hebben! Fundamenteel ook nauwelijks nog ,want mochten banken tochnog in het nauw komen,gaat allereerst lage coupon en achtergesteld eruit,imo...
    Rabo koopt alleen maar coco's om signaal aftegeven: bij ons niks ad hand hoor,we love coco( en de vliegende knorrepot).
    Sept'21:€144 nu:€88/€91
  3. forum rang 7 PietKeizer 27 maart 2023 05:23
    quote:

    handyman6 schreef op 26 maart 2023 23:48:

    [...]Handy wil ze technisch gezien ,niet meer hebben! Fundamenteel ook nauwelijks nog ,want mochten banken tochnog in het nauw komen,gaat allereerst lage coupon en achtergesteld eruit,imo...
    Rabo koopt alleen maar coco's om signaal aftegeven: bij ons niks ad hand hoor,we love coco( en de vliegende knorrepot).
    Sept'21:€144 nu:€88/€91
    144 eurie?! Dat schreeuwt om n reactie vd sterrenmixers!
  4. forum rang 7 PietKeizer 27 maart 2023 05:29
    quote:

    De verhapstukkende bekokstover schreef op 26 maart 2023 11:40:

    [...]

    Heb me een beetje verdiept in de derivatenmarkt met als belangrijkste bronnen de Financial Times en Tom Groves (ex-Lehman trader) en kom tot de volgende opmerkingen:

    De grootte van de derivatenportefeuille is van ondergeschikt belang. Dit is namelijk de actuele waarde van de uitstaande derivaten en die kan door marktveranderingen en -verstoringen in prijzen in korte tijd volledig wijzigen.

    Waar het om gaat is leverage en liquiditeit. Leverage is een vrij hard gegeven die binnen bepaalde ratio's moet blijven om gedwongen verkopen te voorkomen. Beschikbaarheid van liquiditeit is van acuut belang en een eerste vereiste om marktprocessen goed te laten verlopen in een deelmarkt of voor een marktparticipant als die onder vuur ligt.

    Daarom roepen bestuurders als Yellen en Lagarde altijd meteen dat er voldoende liquiditeit beschikbaar zal zijn. Met andere woorden zeggen ze dan feitelijk dat ze voldoende geld op tafel zullen leggen voor de deelnemer(s) om verliezen mee af te kopen en het geld te gebruiken voor het voldoen aan hogere marginverplichtingen.

    Het grootste gevaar voor Deutsche Bank is op dit moment dat de hele markt besluit niet meer met hen te willen handelen omdat men daarvoor het risico voor zichzelf te groot acht en om te proberen via isolatie van het probleem de kans op besmetting te minimaliseren.
    Als dat gebeurt zal de bank à la minute omvallen.
    jij zou ns de lezingen van en interviews met Yannis Varoufakis moeten volgen. Die heeft n heldere kijk op het bankwezen .
  5. forum rang 7 PietKeizer 27 maart 2023 05:34
    quote:

    De verhapstukkende bekokstover schreef op 24 maart 2023 23:09:

    [...]

    Zware verliesdag, 0-4. ;O(

    We hebben vroeger de verkeerde koloniën bezet.

    Of mag je zoiets helemaal niet zeggen?
    dat mag je zeggen, alleen is het onzin. Koloniën bezet je niet, je pikt land in in den vreemde en vestigt een bestuur , handels- en legerposten, enz . Pas dan zijn het koloniën.
  6. forum rang 7 PietKeizer 27 maart 2023 06:07
    quote:

    Smurf In het Berenbos schreef op 25 maart 2023 07:27:

    [...]

    Goedmorgen,

    Nee, dat denk ik niet.

    Op dit moment is het de grote spelers er alles aan gelegen om op een zo hoog mogelijk niveau alles dicht te timmeren.
    En verkopen dat gaat meestal niet om dat er bijvoorbeeld afspraken zijn gemaakt over het houden van een belang of omdat er teveel cash wordt aangehouden.. Dus dicht timmeren.

    In tegenstelling to wat de meeste mensen geloven denk ik dat de de gebeurtenis eerst komt en er daarna een verklaring bij wordt gezocht [de waarom] Dit heet Socionomics ooit eens uitgevonden door Robert R Prechter Jr.. Een mooi voorbeeld is de nu gaande golf van politici die alleemaal verklaren dat het bankensysteem solide is.

    Wat ik denk dat er gaat gebeuren is, in navolging van Japan, een opkoop programma van aandelen wordt verhoogd door de ECB.
    De bal wordt gewoon hoog gehouden met niet bestaand geld. Wat er gaat gebeuren is dat niet de hoeveelheid geld opdroogt maar het geld zelf niets meer waard wordt.

    Als geld minder waard wordt en de omvang van een bedrijf blijft hetzelfde dan zal de waarde van dit bedrijf dus stijgen in muntjes.
    Dit is op dit moment aan de gang op de AEX. Zolang de inflatie kan worden doorberekend is er niets aan de hand. Echter....... met het omvallen van de tech-bank uit de VS en het wankelen van Deutsche Bank is het signaal gegeven dat niet alle bedrijven die inflatie kunnen doorberekenen. Banken doen dit door bijvoorbeeld inflatie gerechte derivaten uit te geven. Deutsche Bank is daar verreweg de aller grootste in.

    Om een idee te geven hoe de verhoudingen zijn. ABN Amro is zeg maar een ballon die je bij een feestje aan de slingers hang. ING is een stevige skippybal omdat deze een direct lijn heeft met LaGarde. Maar Deutsche Bank is een heteluchtballon met een mand voor zes personen die recht op de kerktoren af stevent.

    Samengevat, ja het zal nog wel even stijgen tot het geld geen extra toegevoegde waarde meer geeft. Dan komt het breek punt.
    Dus de verwachting is AEX 830 maar met de opmerking dat het ook een failure kan worden. Het is dus niet verstandig om vol belegd te zijn de komende weken. [ook niet short]

    GR
    niet bestaand geld bestaat niet. Er is geld in omloop in de klassieke zin, dwz het staat in dienst van ruilhandel. Dus goederen, diensten enz. Geprint geld, steunpakketten enz is ook geld. In de zin van accumulatie v debt. De truc is dat je met schuld kan doen wat je wil. Schuld is in wezen ook (politieke) handelswaar.
  7. forum rang 6 b.west.invest 27 maart 2023 09:00
    quote:

    PietKeizer schreef op 27 maart 2023 06:07:

    [...]niet bestaand geld bestaat niet. Er is geld in omloop in de klassieke zin, dwz het staat in dienst van ruilhandel. Dus goederen, diensten enz. Geprint geld, steunpakketten enz is ook geld. In de zin van accumulatie v debt. De truc is dat je met schuld kan doen wat je wil. Schuld is in wezen ook (politieke) handelswaar.
    gelul
292 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 15 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links