Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Water krijgt nog te weinig aandacht van beleggers

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Loege Schilder

Drs. Loege Schilder RBA werkt sinds 2000 op de financiële markten, onder andere als optiehandelaar, vermogensbeheerder en adviseur van banken, verzekeraars en pensioenfondsen. Sinds 2021 werkt hij bij de Duurzaam Beleggen Academie, die cursussen en research aanbiedt op het gebied van duurzaam beleggen in aandelen. Loege kan p...

Meer over Loege Schilder

Recente artikelen van Loege Schilder

  1. 04 okt Beleggers in de ban van de rente 2
  2. 17 jul Zet de aandelenmarkt het goede rendement voort in tweede jaarhelft?
  3. 25 mei Hoe kunnen beleggers bijdragen aan minder broeikasgasuitstoot? 1

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. Karel Finders 24 maart 2023 12:32
    Dit artikel brengt een belangrijk thema onder de aandacht. Maar is wel verre van volledig (begrijpelijkerwijs). De aandact gaat hier helemaal uit naar "tegengaan van verspilling", maar hier zit het met "zuiveren en ontzilten van water"?
    Maar in elk geval had ik iets van aandacht verwacht voor NX-Filtration. Mijn insziens een Nederlands toppertje in wording.
  2. Regilio Thuir 24 maart 2023 18:45
    Kan wel een morele kwestie worden. Als water een verdienmodel gaat worden zoals olie e.d. weet ik niet of het prettig is dat er aan de ene kant dividend uitgekeerd wordt en aan de andere kant mensen geen beschikbaarheid hebben aan een eerste levensbehoefte. Water lijkt mij echt iets voor een non-profit organisatie, niet geschikt dus voor een belegger.
  3. Repelsteeltje 28 maart 2023 07:19
    Eens, NX-Filtration had je moeten meenemen. Funding wordt gedaan door infesto, in 2024 wordt de grote fabriek opgestart en eind 2025 draaien ze bijna break-even. Het is een prima business model met pilots, demoplants die ze laten uitvoeren door OEM's en ze zitten nu al wereldwijd (o.a. USA, China, Indonesië). In Europa gaat het iets langzamer en blijven ze wat langer in de pilots pilot/demoplant fase voordat ze opschalen.
  4. forum rang 6 Lord Apollyon 5 april 2023 19:28
    Ik sluit mij aan bij de eerdere klok-en-klepel commentaren maar wil bovenal opmerken dat het beter is om gewoon geen artikel te schrijven over een thema als water wanneer je nauwelijks kennis van zaken hebt. Of zoek een echte expert, en die zijn er genoeg in NL, en betaal voor kwaliteit.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links