Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Obligatiehouders zijn helemaal CoCo nuts geworden?!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Branco P 21 maart 2023 13:39
    Wat een onzinberichten toch de hele tijd over die Coco's van CS. In de bondvoorwaarden stond gewoon klip en klaar omschreven dat bij een "event" als deze de waarde afgeschreven kan worden naar nul. En dat is gebeurd. Dat staat los van de aandelen en dat voor die aandelen nog een paar dubbeltjes werden betaald uit (met name) pragmatische redenen. Aandeelhouders zijn in 1 jaar tijd ook ruim 90% van hun investering verloren.

    De rente die je op de Coco's kreeg was dan ook in lijn met (of zelfs hoger dan) het dividend dat de aandeelhouders kregen, dus aan de hand daarvan had je als bondhouder al moeten constateren dat je je geld kwijt zou zijn bij een "event" als dit.

    There is nu such thing as a free lunch.
  2. Henk30 21 maart 2023 21:23
    Even wat aktueel in Zwitserland loopt

    - Coco wegstrepen is inderdaad korrekt, geen diskussie - 16 miljard dus weg - maar er is juist kritiek erop dat het het enigste was was tot nu toe effektief gedaan is.

    Nu dus gedoe over bonussen, terugvordereisen en wegstrepen, aansprakelijkheid van de miskleuners in het managament, met zelfs schadevergoedingseisen, en het wegstrepeb van het divident van afgelopen vrijdag, die dus eigenlijk al besloten was en per overname overeenkomst nu inderdaat wegblijft.

    - De overname per noodwet zonder dat de aandeelhouders er iets over te zeggen hadden is mogelijk illegaal

    - Een rol hebben de Saudi gespeeld, kort geleden aandelen voor 3.23 gekocht nu 0.8 waard, ze willen dus waarschijnlijk in plaats daarvan nu een deel van de UBS, andere gaan klagen. Ze zitten anders op meer dan 1 miljard verlies.

    - De staat is geinvolveerd met 204 Miljard garantie (ca 40'000 per huishouden) en 9 miljard krediet-ondanks de belofte dat na het UBS debakel zoiets niet meer gebeuren zou.

    Achtergrond:
    Het eigenlijke bankbedrijf van de CS in zwitserland maakte winst en dus goedlopend,
    en had al lang met chinese muren ertussen afgesplitst moeten worden.
    Meerdere keren geprobeerd, maar in de politiek lagen enkele, onder lobby invloed, dwars.
    Het probleem was -net zoals bij de UBS redding toen- dat met de investment banking met - natuurlijk ook nu weer - ongecontroleerde amerikaanse toestanden onder figuren als ene Mr Brady of een nigeriaan die nu overigens in het Fifabestuur zit.. over coruptie gesproken.

    In Bern hadden we overigens voor dat UBS debakel nog de in feite omgevallen Berner Kantonalbank, zo'n dertig jaar gelden, - ook door spekulatieblindheid a la Ponzi - met per huishouden zo ongeveer 10'000 staatsgeld dat erin gestopt werd,. Uiteindelijk na tien jaar en veel werk hadden met een opvangbedrijf (Dezenium AG) hadden we ca 7000 ervan terug. De berner kantoanle bank viel toen nog onder staatsgarantie - dat is ondertussen afgeschaft.

    Het resultaat zal zijn dat in zwitserland een veel te grote quais monopoolachtige bank UBS plus ontstaat die gedwongen in gaat krimpen met minimaal 1/3 tot 2/3 van de bestaande personeel van de CS op straat.
    Verliezers o.a ook kultuur en sportverenigingen - tot 30 miljoen per jaar aan sponsoring.
    Verliezers ook pensioenfondsen, en beleggers in derivaten en fondsen.
    Daarin was de CS groot.
    Door wegval van de konkurrente worden de nu al hoge tarieven gegarandeerd nog hoger.

    De UBS is overigens ook nu al geen alternatief voor gewone salarisrekeningen en kleine berleggers.

    Winnaars Raiffeisen, hier een niet beursgenoteerde cooperatie, de grootste hypotheekbank, en lokale en kontanale banken, en buitenlandse banken.
    Deze lokale ne kantonale banken zijn overigens gedeeltelijk op lokale beurzen, met helaas echter lage liquiditeit, en nauwelijks toegang van buiten. dus hoge spreads en kosten. En intransparant, er wordt veel gerommeld. Zoals toenderijd bij de Vaillant bank.
    Maar enkelen waren dus nu qua belegging inderdaad een tip waard geweest.
  3. Met Effekt 22 maart 2023 09:20
    "Een rol hebben de Saudi gespeeld, kort geleden aandelen voor 3.23 gekocht nu 0.8 waard, ze willen dus waarschijnlijk in plaats daarvan nu een deel van de UBS, andere gaan klagen. Ze zitten anders op meer dan 1 miljard verlies."
    Met hun domme uitspraak om nooit steun te geven nadat SVB falliet ging hebben ze het zelf over zich heen geroepen. Beetje minder bot antwoord had een bankrun vermeden.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links