Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rheinmetall 2023

115 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Tonydwi 3 maart 2023 06:30
    Rheinmetall AG is een Duits bedrijf dat zich bezighoudt met defensie en een toeleverancier van de auto-industrie is. In 2020 leverde de defensiesector ongeveer 60% van de omzet. Een derde van de omzet kwam uit thuisland Duitsland. Het hoofdkantoor staat in Düsseldorf.

    Geschiedenis
    Volgend zijn hoogtepunten uit de geschiedenis van het bedrijf:

    13 april 1889: Ingenieur Heinrich Ehrhardt richt het bedrijf Rheinische Metallwaaren- und Maschinenfabrik Aktiengesellschaft op. In datzelfde jaar wordt in Düsseldorf de eerste fabriek opgezet.
    14 november 1894: Het bedrijf krijgt een notering op de effectenbeurs van Berlijn.
    1901: Het bedrijf neemt een munitie- en wapenfabriek over in het Duitse Sömmerda.
    1919: Ten gevolge van het Verdrag van Versailles na de Eerste Wereldoorlog is het bedrijf gedwongen zich te richten op niet-militaire activiteiten. Men gaat onder andere locomotieven en stoommachines bouwen. Vanaf 1921 worden weer militaire producten gemaakt.
    1925: Het Duitse Rijk krijgt een meerderheidsbelang na een kapitaalsverhoging.
    1936: Rheinmetall fuseert met Borsig tot Rheinmetall-Borsig AG. In 1938 verhuist de hoofdzetel van het bedrijf naar Berlijn.
    1944-1945: De productievestigingen worden door geallieerde luchtaanvallen vernietigd. De productie wordt verplaatst naar Polen. Ook na de Tweede Wereldoorlog mag het bedrijf geen militaire toepassingen meer maken. Tijdens de oorlog maakte Rheinmetall bombuizen, ontstekers die nadat de bom was afgeworpen, niet meer gedemonteerd konden worden.
    1956: De productie van militaire producten wordt hervat en het bedrijf gaat verder onder de naam Rheinmetall Berlin AG. Borsig AG werd verkocht aan Salzgitter AG. Vanaf 1958 diversifieert het bedrijf tot mechanische technologie en elektronica.
    1979: De eerste Leopard 2-tank wordt aan het Duitse leger geleverd. De tank zelf is van Krauss-Maffei AG, maar het 120mm-gladloopskanon is een innovatie van Rheinmetall.
    1986: De overname van carburateurproducent Pierburg GmbH introduceert het bedrijf in de automobielsector.
    1996: Het bedrijf verandert weer van naam en heet nu Rheinmetall AG. In 1997 wordt Rheinmetall Electronics, de elektronicadivisie, gevormd.
    In 2010 werd een fusie aangekondigd van de activiteiten voor militaire wielvoertuigen van Rheinmetall en MAN.[2] De bundeling moest de exportkansen vergroten. Duitsland is na de Verenigde Staten 's werelds grootste wapenexporteur.[2] Rheinmetall en MAN hebben de activiteiten in twee fasen samengevoegd. In de eerste stap werden de ontwikkeling en verkoop gebundeld en in een tweede fase de fabrieken van Rheinmetall in Kassel en die van MAN in Wenen.[2] De combinatie heeft een omzet van ruim 1 miljard euro.[2] Rheinmetall heeft een belang van 51% in de joint venture.[2]
    2016: Rheinmetall Landsysteme GmbH en Rheinmetall MAN Military Vehicles fuseren en gaan verder als de Vehicle Systems divisie.
    Bedrijfsonderdelen
    Rheinmetall is onderverdeeld in een autotoeleveringstak en een defensietak. Beide bedrijfsonderdelen zijn gemeten naar omzet ongeveer even groot. Per jaareinde 2020 werkten er 23.268 mensen (2015: 20.676), waarvan 10.631 voor de auto- en 12.344 voor de defensietak.[1]

    Automobiel:
    Pierburg GmbH (luchttoevoer, emissie, koeling en smering)
    Kolbenschmidt GmbH (zuigers)
    KS Gleitlager GmbH (lagers)
    KS Aluminium-Technologie GmbH (aluminium motorblokken)
    MSI Motor Service International GmbH (motorenreparatie en onderdelendistributie)
    Defensie:
    Rheinmetall Landsysteme GmbH (pantserwagens en aanverwante)
    Oerlikon Contraves AG (luchtafweergeschut)
    Weapon Munition division (munitie)
    Rheinmetall Defence Electronics GmbH (Allerhande elektronische systemen voor militaire toepassingen)
    Public Security divisie (Veiligheidssystemen tegen aanslagen, natuurrampen e.d.)
    Rheinmetall MAN Military Vehicles GmbH (voertuigen, joint venture met MAN die 49% van de aandelen heeft)
    De productie en export van defensiematerieel is aan strenge regels gebonden. De Duitse Gesetz über die Kontrolle von Kriegswaffen (KWKG) is een van de belangrijkste wetten waaraan het bedrijf is gehouden.

    Het bedrijf is sinds 1894 beursgenoteerd. Het had in 2020 geen grootaandeelhouders. Het aandeel maakt deel uit van de aandelenindex MDAX.[1]

    In februari 2016 werd bekend dat bij de vestiging in Ede driekwart van het personeel, in fases, uiterlijk juli 2018 op straat komt te staan.[3] Bij de vestiging, werken nog 100 vaste medewerkers en 28 uitzendkrachten. De reorganisatie is noodzakelijk omdat de bouw van pantserwielvoertuig Boxer voor de Koninklijke Landmacht begin 2018 afloopt en er geen vervolgorders in zicht zijn.[3]

    Producten
    Bekende producten van Rheinmetall zijn onder meer:

    Boxer MRAV: een pantserwielvoertuig.
    Lynx, een pantserrupsvoertuig.
    Fuchs, een 6x6 amfibisch pantservoertuig.
    Rheinmetall L44: 120mm-gladloopskanon voor de Leopard 2-, de M1 Abrams- en de Type 90-tank.
    MG3: een 7,62mm-machinegeweer dat wereldwijd gebruikt wordt.
    KF51 Panther: een moderne gevechtstank
    Schrijfmachines (na de Eerste Wereldoorlog).
  2. forum rang 4 Tonydwi 3 maart 2023 06:32
    Beleggen in defensie-waarden wordt niet gezien als duurzaam. De defensie-industrie draagt echter wel bij aan de duurzame vrede die we in West Europa nu al meer dan 50 jaar kennen. Een krachtig leger dat goed bewapend is, zorgt ervoor dat dictators zich wel twee keer bedenken voor ze besluiten om de vrede te verstoren. We zijn in 2022 weer eens met onze neus op de feiten gedrukt en de westerse wereld realiseert zich dat we onze legers moeten voorzien van het beste materieel dat te koop is. Gelukkig dat er een goede defensie industrie is, die dit materieel kan leveren. De defensie-industrie levert naast materieel om onze veiligheid te garanderen ook veel innovaties. Het buskruit is een hele vroege innovatie; meer moderne innovaties vinden we terug in de o.a. ruimtevaart, de medische wereld en wat dacht je van GPS-navigatie? We profiteren allemaal van uitvindingen in de defensie-industrie. Indirect investeren we ook allemaal in de defensie-industrie door de belasting die we betalen. Het beleggen in defensie-aandelen heeft dus misschien onterecht een verkeerd label gekregen. Wij sluiten deze stabiele beleggingscategorie in ieder geval niet uit, wij zeggen YES.
  3. forum rang 4 Tonydwi 3 maart 2023 06:37
    Rheinmetall levert geautomatiseerde verkenningssystemen aan Oekraïne
    Bestel in het tweecijferige miljoen euro bereik
    In opdracht van de Duitse regering voorziet Rheinmetall Oekraïne van geautomatiseerde verkenningssystemen. Deze worden voornamelijk gebruikt voor het bewaken van grote terreinen met zo min mogelijk personeel. Rheinmetall werkt in dit project samen met het Estse bedrijf DefSecIntel. Deze verkenningssystemen, bekend als de SurveilSPIRE, bestaan ??uit mobiele bewakingstorens met dag- en nachtcamera-apparatuur, automatisch bestuurde minidrones en een besturingssysteem. Tot de leveringsomvang behoren ook transportvoertuigen. De order is een bedrag waard in de dubbele cijfers van een miljoen euro. De levering is al begonnen.

    De SurveilSPIRE-bewakingstorens, gemaakt door het Estse DefSecIntel, kunnen op aanhangers worden geladen en snel naar hun operatiegebied worden vervoerd. Montage vereist drie personeelsleden; bediening is volledig geautomatiseerd. Het systeem omvat draadloze verbindingen (4G en Starlink) voor videotransmissie naar een mobiele commandopost. Zonnepanelen maken een duurzame werking mogelijk zonder stroomkabels of een brandstofbron. Het systeem is gebaseerd op automatisch bestuurde verkenningsdrones die patrouilles en missiespecifieke vluchten uitvoeren. Hierdoor kunnen gedetecteerde bedreigingen worden geïnspecteerd en kan de operator de nodige tegenmaatregelen nemen.

    Rheinmetall neemt al deel aan verschillende projecten ter ondersteuning van Oekraïne. Zo levert Rheinmetall-dochter Zeppelin Mobile Systeme GmbH in opdracht van de Duitse regering dit jaar Oekraïne een kant-en-klaar veldhospitaal. Bovendien neemt Oekraïne, samen met ander defensiematerieel om de Russische invasie af te slaan, 26 gloednieuwe, zeer mobiele HX-wissellaadbakken in ontvangst.

    Bovendien is Rheinmetall partner in meerdere multilaterale "Ringtausch"-transacties. Deze procedure, ontwikkeld door de Duitse regering, is ontworpen om de Oekraïense oorlogsinspanningen te ondersteunen in samenwerking met de Europese buurlanden van Duitsland en NAVO-partners. Hier brengen NAVO-lidstaten apparatuur uit het Sovjettijdperk over naar Oekraïne in ruil voor overtollige systemen van westerse makelij.
  4. forum rang 4 Tonydwi 3 maart 2023 06:59
    Na de opkomst van Commerzbank eind februari zou Rheinmetall verrassend genoeg in maart toetreden tot de eerste beursdivisie. De beurswaarde van de wapengroep en autoleverancier, afgemeten aan het aandeel vrij verhandelbare aandelen, maakt het mogelijk: volgens indexexperts is de zogenaamde "zwevende" marktkapitalisatie, die inmiddels is opgelopen tot zo'n 10,3 miljard euro, stelt het in staat de dialysespecialist FMC uit Dax te verdrijven. Volgens JPMorgan-analist Pankaj Gupta en Tom Koula van Stifel Europe zou laatstgenoemde daarom binnenkort in de MDax moeten worden opgenomen.

    Volgens de experts zijn er ook andere plaatsveranderingen gepland in de index van de gemiddelde waarden, evenals in de index van de kleine waarden, de SDax. Er worden ook veranderingen verwacht in de TecDax-technologieaandelenindex.

    De Deutsche Börse spreekt deze vrijdagavond. Eventuele wijzigingen gaan in op maandag 20 maart.
  5. forum rang 4 Tonydwi 5 maart 2023 07:35
    Rheinmetall onderhandelt met Kiev over bouw tankfabriek in Oekraïne
    Het Duitse defensiebedrijf Rheinmetall voert "veelbelovende" gesprekken met de autoriteiten in Kiev over de bouw van een fabriek voor de productie van tanks in Oekraïne. Dat zegt CEO Armin Papperger zaterdag in een interview met de krant Rheinische Post.

    Rheinmetall onderhandelt met Kiev over bouw tankfabriek in Oekraïne

    In zijn strijd met Rusland heeft het Oekraïense leger hoge nood aan tanks. Enkele weken geleden beslisten Duitsland en verschillende andere westerse landen dat ze tanks zouden leveren aan Oekraïne. Maar het land is nu dus in gesprek met Rheinmetall over de constructie van een productiesite op eigen bodem.

    Een beslissing zou in de loop van de komende twee maanden moeten vallen, zei Papperger. De bouw van de fabriek zou ongeveer 200 miljoen euro kosten, het is de ambitie om er jaarlijks tot 400 Panther-gevechtstanks te bouwen. Het is volgens Papperger perfect mogelijk om met behulp van luchtverdedigingswapens de site tegen Russische aanvallen te beschermen.

    De voormalige Russische president en huidig nummer twee van de Veiligheidsraad van zijn land, Dmitri Medvedev, zei op Telegram al de opening van de fabriek te zullen vieren "zoals dat hoort", namelijk met een "salvo van (Russische) Kalibr-raketten en ander pyrotechnisch materiaal".

    Volgens Papperger heeft Oekraïne nood aan 600 tot 800 tanks om Rusland het hoofd te bieden. "Zelfs als Duitsland snel 300 Leopard 2-tanks ter beschikking zou stellen, zou dat onvoldoende zijn", zei hij.
  6. forum rang 4 Tonydwi 7 maart 2023 08:13
    De aandelen van Rheinmetall en Hensoldt hebben maandag forse winsten geboekt. De aandelen van automobieltoeleverancier en defensiebedrijf Rheinmetall stegen ruim 3 procent tot 256,50 euro, dicht bij hun recordhoogte. Deze werd twee weken geleden bereikt op 257,60 euro. De aandelen van Hensoldt, een leverancier van sensoren en defensie-elektronica, verlengden hun recordrally met 3,5 procent tot een nieuwe hoogte van 34 euro.

    Rheinmetall zal binnenkort worden opgenomen in de belangrijkste index van Duitsland, de Dax, terwijl Hensoldt zal verhuizen naar de MDax index van middelgrote aandelen. "De aandelen van beide zijn de afgelopen handelsmaanden sterk in waarde gestegen en konden zo over de toetredingsdrempels springen", aldus marktdeskundige Andreas Lipkow.

    Dat de aandelen van defensiebedrijven zo'n opleving hebben doorgemaakt, is te danken aan de aanvalsoorlog van Rusland tegen Oekraïne. Die duurt nu al meer dan een jaar en heeft niet alleen een sterke invloed gehad op de energie- en voedselmarkten. Hij heeft ook geleid tot een verschuiving van de fiscale prioriteiten, waardoor de budgetten voor militaire uitgaven wereldwijd aanzienlijk zijn gestegen. Analist Christophe Menard van Deutsche Bank Research, bijvoorbeeld, wees afgelopen zomer op een "supercyclus" voor de industrie als gevolg van defensie-investeringen. Beide bedrijven profiteren nu massaal van dergelijke ontwikkelingen.
  7. forum rang 4 Tonydwi 9 maart 2023 16:31
    DZ Bank heeft de reële waarde van Rheinmetall verhoogd van EUR 262 naar EUR 295 en de rating gehandhaafd op "buy". Zowel de huidige bedrijfsvooruitzichten als het potentieel op middellange en lange termijn voor de toeleveringsgroep voor defensie en auto's blijven aantrekkelijk, schreef analist Holger Schmidt in een op woensdag gepubliceerde studie. Verdere stijgingen van de defensie-uitgaven zijn te verwachten
    Publicatie van de oorspronkelijke studie:
    Eerste verzending van de oorspronkelijke studie:
  8. forum rang 4 Tonydwi 15 maart 2023 18:48
    - Met het oog op de discussie over de munitiebehoefte van Oekraïne in de strijd tegen Rusland neemt wapenfabrikant Rheinmetall de Europese regeringen weer eens op de korrel. "Ik heb orders nodig. Zonder orders produceer ik niets", zei CEO Armin Papperger in een interview tegen persbureau Bloomberg. "Een tekort aan munitie ligt niet aan de industrie."

    Volgens Pappberger zal Rheinmetall dit jaar slechts op ongeveer tweederde van zijn capaciteit munitie produceren vanwege de trage afronding van orders. Bovendien zou de hoeveelheid munitie die Oekraïne onlangs aan de Europese Unie heeft gevraagd moeilijk te produceren zijn, aldus de manager. Hiervoor zou de capaciteit in Europa "opnieuw verdubbeld" moeten worden.

    Rheinmetall is van plan zijn munitieproductiecapaciteit in de komende twee jaar te verhogen, in zijn Varpalota vestiging in Hongarije en met een nieuwe kruitfabriek in Saksen, voegde de CEO eraan toe. Het bedrijf verwacht dat de Saksische deelstaatregering de plannen voor de fabriek, waarmee een investering van 700 tot 800 miljoen euro is gemoeid, in de komende weken zal goedkeuren.

    Vanwege de trage orderontwikkeling heeft Rheinmetall ook de productie van tankgranaten, die worden gebruikt in de meeste Amerikaanse en Europese main battle tanks, nog niet volledig opgevoerd, aldus Papperger.
  9. forum rang 4 Tonydwi 15 maart 2023 18:55
    Een goed jaar na de Russische aanval op Oekraïne heeft de voorzitter van de Duitse strijdkrachtenbond, André Wüstner, opgeroepen om eindelijk consequenties te verbinden aan de door bondskanselier Olaf Scholz (SPD) afgekondigde verandering van tijdperk. Politici hebben tot nu toe te weinig gedaan tegen de "rampzalige toestand" van de Bundeswehr, zei Wüstner dinsdagochtend tegen de radiozender WDR 5. Hij sprak over tekortkomingen in wapensystemen, munitie en nog veel meer. Minister van Defensie Boris Pistorius (SPD) had onlangs gezegd dat Duitsland niet verdedigbaar is. "Dat moet je van je tong laten rollen - en dat terwijl we oorlog hebben in Europa. Dit kan niet doorgaan." Wüstner vertelde de radiozender Bayern 2 dat de regering nog deels handelt "in de modus van voor de oorlog in Oekraïne".

    Hij zei dat hij blij was en met vertrouwen vooruit keek omdat Duitsland met Pistorius nu een minister van Defensie had "die ongeduldig is, die dingen aanpakt en ook duidelijk in het kabinet uitlegt waarom hij niet alleen meer geld nodig heeft, maar ook andere wetten", zei Wüstner tegen WDR 5. Men kon alleen maar hopen dat de regering en het parlement Pistorius volgden.

    De defensiecommissaris van de Bondsdag, Eva Högl, presenteert aanstaande dinsdag haar jaarverslag voor 2022. Volgens artikel 45b van de grondwet helpt de defensiecommissaris de Bondsdag bij de parlementaire controle op de strijdkrachten. Zij geldt echter ook als belangenbehartiger van de soldaten, die zich te allen tijde tot haar kunnen wenden
  10. forum rang 4 Tonydwi 16 maart 2023 15:56
    Financiële cijfers voor 2022
    Rheinmetall is op weg naar succes: winsten ooit hoog, recordorderachterstand
    Boekjaar 2022
    De geconsolideerde omzet groeit met 13% tot € 6.410 miljoen
    Bedrijfsresultaat (EBIT voor bijzondere posten) stijgt met 27% naar een nieuw record van € 754 miljoen
    De bedrijfsmarge van de Groep stijgt tot 11,8%, na 10,5% vorig jaar
    Opnieuw een recordhoogte in de orderportefeuille van Rheinmetall van € 26,6 miljard
    Voorgestelde dividendverhogingen tot € 4,30 per aandeel, tegen € 3,30 vorig jaar
    Vooruitzichten voor 2023: Sterke omzetgroei met stabiel hoge marges
    Rheinmetall voorspelt dat de omzet- en winstgroei in fiscaal 2023 zal aanhouden
    De geconsolideerde omzet groeit momenteel naar verwachting tussen € 7,4 miljard en
    € 7,6 miljard
    De operationele marge van de Groep zal naar verwachting ongeveer 12% bedragen
    De Rheinmetall Group, Düsseldorf, zette zijn winstgevende groeitraject voort en sloot boekjaar 2022 opnieuw af met recordcijfers. In het bedrijfsresultaat (EBIT voor bijzondere posten) werd een nieuw hoogtepunt bereikt. De orderportefeuille van de technologiegroep zorgde ook voor een nieuw record, gedreven door omvangrijke grote orders van militaire klanten, het feit dat internationale automobielfabrikanten weer meer contracten gunnen en de groeiende activiteiten in industrieën buiten de automobielsector als gevolg van de succesvolle transformatie.

    De geconsolideerde omzet steeg in alle vijf de divisies, maar vooral in Vehicle Systems en Weapon and Ammunition. Met producten van deze twee divisies voorziet Rheinmetall op korte en middellange termijn in de aanzienlijk toegenomen vraag van de strijdkrachten naar operationele uitrusting, met name voertuigen en munitie.

    Rheinmetall voorspelt een aanhoudend sterke omzet- en winstgroei voor fiscaal 2023. Gezien de gewijzigde situatie op het gebied van het veiligheidsbeleid, ziet de Groep zichzelf in een veelbelovende positie om een ??sleutelrol te spelen in de aanstaande toename van de defensiecapaciteit met veiligheidsgerelateerde producten in Duitsland en partnerlanden. Dankzij de succesvolle transformatie van de mobiliteitsbusiness boort het ook steeds meer nieuwe, veelbelovende bedrijfsgebieden aan, zoals waterstoftechnologie, biometrie en het focusgebied 'house-warming'.

    Armin Papperger, Chief Executive Officer van Rheinmetall AG, licht toe: “Rheinmetall neemt verantwoordelijkheid in een veranderende wereld. Zakelijk blijven we op een zeer goed traject. Onze evolutie naar een geïntegreerde technologiegroep

    blijft zijn vruchten afwerpen: we hebben een recordresultaat behaald van € 754 miljoen. We zijn erg trots op deze prestatie, die is gebaseerd op groei en winstgevendheid in onze vijf divisies.”

    Armin Papperger vervolgt: “De baanbrekende verschuiving en de oorlog in Europa hebben ook voor Rheinmetall een nieuw tijdperk ingeluid. Veel landen hebben de dringende noodzaak erkend om hun veiligheidsinspanningen op te voeren. Met onze producten willen we een deel van de groeiende budgetten voor militair materieel opvangen. Onze technologieën zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat veiligheid – de basis van ons vermogen om ons leven in vrede en vrijheid te leiden – kan worden beschermd. Aan deze verantwoordelijkheid willen wij voldoen. Nu moeten we leveren. We zullen er alles aan doen om aan de wensen van onze klanten te voldoen.”

    “We hebben onszelf ook ambitieuze doelen gesteld voor duurzame, winstgevende groei in de toekomst. Dit geldt niet alleen voor onze beveiligingsactiviteiten, maar ook voor onze civiele activiteiten. Het aandeel van de omzet dat kan worden toegeschreven aan alternatieve aandrijftechnologieën blijft groeien en we zijn goed op weg om de transformatie van de verbrandingsmotor af te handelen. We zullen nieuw groeipotentieel benutten, bijvoorbeeld in industriële toepassingen of waterstof”, zegt Armin Papperger.

    De winst van de groep stijgt met stijgende verkopen
    In fiscaal 2022 genereerde de Rheinmetall Group een geconsolideerde omzet van € 6.410 miljoen. Vergeleken met de omzet van vorig jaar van € 5.658 miljoen, is dit een stijging van
    € 752 miljoen of 13%. Exclusief valuta-effecten was de omzetgroei 10,5% en daarmee lager dan de in het vierde kwartaal van 2022 gecommuniceerde verwachtingen. Zoals reeds gemeld in januari 2023, zijn deze afwijkingen met name het gevolg van vooraf met klanten overeengekomen dienstverlening op het gebied van defensietechnologie, de waarvan afroepen zijn uitgesteld tot 2023. Het tragere herstel van de wereldwijde autoproductie leidde ook tot een zwakkere omzetgroei in de civiele sector. Het internationale aandeel in de geconsolideerde omzet bedroeg in het verslagjaar circa 71%, tegen 66% vorig jaar.

    Op 31 december 2022 bedroeg de orderportefeuille van Rheinmetall € 26,6 miljard, een nieuw hoogtepunt. Dit cijfer omvat bindende bestellingen (orderachterstand) en bestellingen uit raamcontracten (frameachterstand) evenals de genomineerde achterstand van het civiele bedrijf.

    Het bedrijfsresultaat (EBIT voor bijzondere posten) steeg met 27% tot een recordbedrag van
    € 754 miljard, na eerste schattingen in januari 2023 – zoals vermeld in het ad-hocbericht – een verwachte groei van meer dan 20%. Dit is het hoogste bedrijfsresultaat in de recente geschiedenis van het bedrijf. De operationele marge van de Groep bedroeg 11,8%, wat eveneens aanzienlijk hoger was dan het cijfer van vorig jaar van 10,5%.

    Inclusief negatieve bijzondere posten van € 23 miljoen, bedroeg de gerapporteerde EBIT € 731 miljoen en dus ongeveer € 122 miljoen hoger dan het cijfer van vorig jaar van € 608 miljoen (2021). De bijzondere posten vloeiden voornamelijk voort uit de marktwaardering van voor handelsdoeleinden aangehouden effecten als gevolg van de volatiele situatie op de kapitaalmarkt in het verslagjaar.

    Het resultaat na belastingen groeide met ongeveer 61% van € 332 miljoen (2021) naar € 535 miljoen. Na aftrek van de winst toerekenbaar aan minderheidsbelangen van € 66 miljoen (vorig jaar: € 41 miljoen), bedroeg de winst toerekenbaar aan de aandeelhouders van Rheinmetall AG € 469 miljoen, vergeleken met € 291 miljoen in het voorgaande jaar. De gerapporteerde winst per aandeel steeg daardoor van € 6,72 (2021) naar € 10,82. De winst per aandeel uit voortgezette bedrijfsactiviteiten steeg van € 9,04 naar € 10,64.

    Op basis hiervan zal aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 9 mei 2023 een dividenduitkering van € 4,30 per aandeel voor boekjaar 2022 worden voorgesteld, vergeleken met € 3,30 in het voorgaande jaar. Dit komt overeen met een pay-out ratio van 40,4% (vorig jaar: 36,5%).

    De operationele vrije kasstroom (doorlopende activiteiten) gegenereerd in de Rheinmetall Group in het boekjaar 2022 bedroeg €-152 miljoen, tegen €458 miljoen in het voorgaande jaar. Vergeleken met vorig jaar was deze forse daling vooral het gevolg van strategische materiaalaankopen om tekorten te voorkomen en betere prestaties te leveren op het gebied van beveiligingstechnologie en hogere investeringsuitgaven.
  11. forum rang 4 Tonydwi 17 maart 2023 10:22
    Wapenfabrikant Rheinmetall verwacht dit jaar hogere omzetDe Duitse wapenfabrikant Rheinmetall, dat pantservoertuigen en andere zware wapens levert aan Oekraïne, verwacht na een sterk 2022 dit jaar nog meer groei, door de toegenomen vraag naar wapentuig wegens de oorlog in Oekraïne.Topman Armin Papperger houdt rekening met een omzet tussen 7,4 miljard en 7,6 miljard euro. Dat zou 15 à 18 procent meer zijn dan vorig jaar. In 2022 steeg de omzet al met 13 procent tot 6,4 miljard euro, zo maakte het bedrijf eerder bekend.De operationele winstmarge zou dit jaar tot 12 procent stijgen. Vorig jaar steeg die winstmarge al met 1,3 procentpunt tot 11,8 procent. Van elke verkochte euro zou dus 12 cent winst -voor intresten en belastingen- overblijven.De nettowinst van Rheinmetall steeg vorig jaar met 61 procent tot 469 miljoen euro. De aandeelhouders krijgen een dividend van 4,30 euro per aandeel, 1 euro meer dan het jaar voordien.
  12. forum rang 4 Tonydwi 20 maart 2023 18:14
    Rheinmetall raakt de boog op Australische Boxer Combat Reconnaissance Vehicles
    De premier van Queensland, Annastacia Palaszczuk, heeft vandaag Rheinmetall bezocht toen het bedrijf de boog sloeg bij de eerste las van materialen voor het eerste Australische Boxer Combat Reconnaissance Vehicle dat in productie gaat bij Rheinmetall's Military Vehicle Centre of Excellence (MILVEHCOE) in Ipswich, Queensland. Dit voertuig zal als eerste de productielijn betreden, samen met de eerste voertuigen uit Duitsland die momenteel op de locatie worden geassembleerd.

    Samen met plaatsvervangend premier Dr. Steven Miles, Australische industriepartners waaronder Bisalloy, Marand, Intellidesign en Rheinmetall's 600 man sterke personeelsbestand in Queensland, realiseert de start van de productie het doel van Rheinmetall om de Australische defensiemacht en zijn bondgenoten te ondersteunen met een industriële basis in de regio.

    “Dit is een zeer trotse dag voor de defensieproductiecapaciteiten van Queensland, aangezien onze samenwerking met Rheinmetall bij het LAND 400 Phase 2-project van $ 5,2 miljard lokaal gebouwde Boxer CRV's oplevert.

    “Door de levering van LAND 400 fase 2 en zijn andere projecten, heeft ons partnerschap al 600 banen gecreëerd bij het Military Vehicle Centre of Excellence, dat in de eerste 10 jaar van zijn bestaan ??meer dan $ 1 miljard zal bijdragen aan de economie van Queensland.

    “De faciliteit is nu de meest geavanceerde productiefaciliteit voor militaire voertuigen in Australië.

    "Het aanhoudende succes van ons partnerschap biedt zekerheid op de lange termijn voor het huidige personeelsbestand en grotere kansen in de hele toeleveringsketen, wat gevolgen heeft voor veel kleine en middelgrote ondernemingen in heel Queensland", aldus premier Palaszczuk

    Rheinmetall is begonnen met de productie van de tweede batch Boxer Combat Reconnaissance Vehicles voor de Australian Defence Force.

    Bij het erkennen van de mijlpaal merkte Nathan Poyner, algemeen directeur van Rheinmetall Defense Australia op: "Rheinmetall heeft een eerste batch van 25 Boxer CRV's aan Australië geleverd. Deze eerste Boxers werden gebouwd in Duitsland en afgemaakt bij MILVEHCOE, als aanvulling op de meer dan 2900 HX Trucks die werden afgebouwd en vandaag de dag worden onderhouden vanuit de faciliteit.

    “Dit opvallende evenement vertegenwoordigt de eerste van 186 Boxer CRV's die zullen worden gebouwd bij MILVEHCOE en biedt banen, training en nieuwe kansen voor Australiërs die werken bij Rheinmetall en bij de meer dan 200 Australische industriepartners in het hele land.

    “Rheinmetall heeft gekozen voor een langdurige samenwerkingsbenadering bij het werken in Australië, en we zijn er trots op de grootste leverancier van militaire voertuigen aan de Australian Defence Force te zijn. We hebben een operationele faciliteit, het personeel is aanwezig, onze partnerschappen zijn aanwezig en als onderdeel van het vermogen om een ??compleet modern gepantserd voertuig te bouwen, hebben we echte soevereine capaciteiten opgebouwd, waaronder pantserproductie en elektronicaproductie voor de Australian Defence Force; dat gebeurt allemaal hier in Queensland”, zei meneer Poyner.

    Het Boxer Combat Reconnaissance Vehicle is een geavanceerd, gepantserd 8x8 voertuig dat in dienst is bij landen als Australië, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. De Boxer biedt verbeterde veiligheid, beveiliging en bescherming van Australische troepen met een hoog niveau van bescherming, vuurkracht en mobiliteit voor langdurige operaties bij vredeshandhaving en close combat-activiteiten.
  13. forum rang 4 Tonydwi 28 maart 2023 09:37
    Het ministerie van Defensie wil uit het speciale fonds van 100 miljard euro voor de Bundeswehr meer dan 100 verrijdbare tanks van het type Boxer met een 30 mm-machinegeweer aanschaffen. Duitsland en Australië hebben hiervoor een samenwerkingsovereenkomst getekend, zo maakte het ministerie donderdag in Berlijn bekend. De gevechtsvoertuigen van het type "Heavy Weapons Carrier Infantry" uit Australische productie moeten in het Duitse leger het wapensysteem Wiesel 2, een klein pantservoertuig op rupsbanden, vervangen. Volgens het ministerie wordt het gevechtsvoertuig momenteel geproduceerd. Het doel is om de eerste door Rheinmetall in Australië geproduceerde voertuigen in 2025 te ontvangen./cn/DP/mis
  14. forum rang 4 Tonydwi 4 april 2023 09:21
    De Materials and Trade-divisie van Rheinmetall heeft drie nieuwe bestellingen binnengehaald voor structurele onderdelen bestemd voor e-mobiliteitsvoertuigen. Elke nieuwe binnenkomende bestelling markeert een nieuwe mijlpaal in de transformatie van de Groep naar toekomstbestendige, milieuvriendelijke vormen van mobiliteit, weg van de verbrandingsmotor.

    De bestellingen, geboekt door de afdeling Castings van de divisie, zijn stuk voor stuk goed voor een dubbelcijferig miljoen euro. De productie van de componenten begint in 2024. Rheinmetall zal linker- en rechterschokdempermontagesets produceren voor Geely, evenals voorste schokdemperbevestigingen in sets voor Jidu Auto, een nieuwe autofabrikant. Toegekend door een bekende autofabrikant, omvat de derde en grootste van de drie orders sets bestaande uit twee voorste schokdemperbevestigingen en twee zijbalken voor de rechter- en linkerzijde van de voertuigen.

    Rheinmetall zal bijna 200.000 van de sets leveren, bestaande uit voorste schokdemperbevestigingen en de twee zijbalken. De twee langsliggers zijn grote gietdelen met een werpgewicht van ruim 50 kilo. De sets zijn bestemd voor de eerste volledig elektrische minivan van de klant. Voorafgaand aan de huidige order had de klant al een contract met de divisie voor de levering van de bijbehorende subframes, die worden geproduceerd door middel van lagedrukgieten. Dit laat zien hoe Rheinmetall-producten autofabrikanten voor zich weten te winnen, wat resulteert in belangrijke vervolgorders.

    De op één na grootste order voor schokdemperbevestigingen is afkomstig van een nieuwe fabrikant van e-voertuigen genaamd Jidu, een joint venture van de Chinese zoekmachine-exploitant Baidu en Geely, een grote Chinese auto- en motorfabrikant. Jidu's ontwikkelingsportfolio omvat niet alleen elektrisch aangedreven voertuigen, maar ook voertuigen die autonoom werken. Het is de eerste bestelling van de Rheinmetall-divisie bij deze fabrikant.

    Geely, onder meer eigenaar van Volvo, heeft een kleine 200.000 schokbrekerbevestigingen besteld. De automaker streeft naar een snelle overgang naar elektrische mobiliteit.

    Rheinmetall is een expert in de wereld van lichtgewicht engineering en produceert onder andere structurele onderdelen voor chassis en frames voor zowel gevestigde als innovatieve nieuwe autofabrikanten. Elke nieuwe order documenteert de succesvolle overgang van de in Düsseldorf gevestigde technologieonderneming naar een bron van moderne, milieuvriendelijke aandrijftechnologieën voor de auto-industrie.
  15. forum rang 4 Tonydwi 4 april 2023 09:24
    Rheinmetall heeft de samenwerkingsbrief tussen Duitsland en Australië verwelkomd om vooruitgang te boeken met een voorstel om Boxer-gevechtsvoertuigen in Australië te bouwen voor export naar Duitsland, waarmee de nauwe samenwerking en het defensiepartnerschap tussen de twee naties in het landdomein wordt uitgebreid. De in Australië te bouwen Boxers zijn bedoeld voor de "schwerer Waffenträger Infanterie" (zware wapendrager infanterie) van het Duitse leger, een direct tactisch vuurondersteuningsvoertuig voor infanterietroepen.

    De samenwerkingsbrief, ondertekend op 23 maart 2023 in Canberra door het parlementslid Hon Pat Conroy, de Australische minister van defensie-industrie, en de heer Thomas Hitschler, de Duitse parlementaire staatssecretaris bij de Duitse minister van Defensie, zal het begin van formele onderhandelingen tussen de Duitse en Australische autoriteiten en Rheinmetall om passende juridische en commerciële regelingen te treffen.

    Na succesvolle afronding van de onderhandelingen zullen de Duitse Boxer-voertuigen worden gebouwd, gebruikmakend van de productiecapaciteit van Rheinmetall's ultramoderne Military Vehicle Centre of Excellence (MILVEHCOE) in Redbank in South East Queensland, naast de Boxer Combat Reconnaissance Vehicles (CRV). geproduceerd voor de Australian Defence Force.

    De "schwerer Waffenträger Infanterie" (afgekort sWaTrInf) is gebaseerd op de Boxer CRV van het Australische leger. Dit is een beproefd 8x8 gevechtsvoertuig uitgerust met een missiemodule voor een verkenningsvoertuig inclusief de tweemans Lance-koepel. De belangrijkste bewapening is het automatische kanon Rheinmetall MK30-2 ABM, dat ook voorkomt in het Duitse Puma-infanteriegevechtsvoertuig. Op de lange termijn zijn de Duitse strijdkrachten van plan om meer dan 100 Boxer sWaTrInf aan te schaffen ter vervanging van de huidige "Wiesel" (wezel) om te dienen als een direct tactisch vuursteunplatform voor zijn infanterie-eenheden. De oplevering is gepland voor begin 2025.

    Sprekend over de mogelijke exportorder, merkte John Abunassar, hoofd van Rheinmetall's Vehicle Systems-divisie, de gemeenschappelijkheid op tussen de Australische en de voorgestelde Duitse Boxer sWaTrInf-voertuigen, en het vertrouwen dat door de twee bondgenoten in Rheinmetall werd gesteld: "De Duitse Boxers worden gebouwd op MILVEHCOE zal worden gemodelleerd naar de Australische Boxer Reconnaissance-voertuigvariant. De kans zou een van de grootste Australische defensie-exportproducten in de geschiedenis van het land zijn en de visie van Rheinmetall ondersteunen om de capaciteit van de Australische defensie-industrie op te bouwen en te laten groeien en deze te integreren in de wereldwijde toeleveringsketens van de Groep.

    "Rheinmetall in Australië heeft meer dan 900 medewerkers, hightech vaardigheden en een gevestigde productiefabriek die voertuigen, bepantsering en elektronica produceert bij Redbank", voegt Nathan Poyner, algemeen directeur van Rheinmetall Defense Australia toe. “Onze Australische en wereldwijde toeleveringsketen zal blijven groeien, waarbij het midden- en kleinbedrijf hiervan profiteert als we nieuwe orders binnenhalen als aanvulling op bestaande exportprogramma's. We verwelkomen de nauwe samenwerking tussen Australië en Duitsland op het gebied van landvoertuigen, terwijl de twee naties samenwerken om de wereldwijde veiligheid te vergroten.”

    Het nieuws over de samenwerkingsbrief voor het voorstel van de Duitse Boxer Heavy Weapon Carrier volgt op de start van de productie van de Australische Boxer van Rheinmetall met de "Striking of the Arc" in MILVEHCOE op maandag 20 maart. Daar werd, in aanwezigheid van de premier van Queensland, Annastacia Palaszczuk, de symbolische eerste las geplaatst voor de in Australië gemaakte Boxer CRV.

    Het Boxer-voertuig is een geavanceerd, gepantserd 8x8-voertuig dat in dienst is bij legers over de hele wereld. De Boxer biedt verbeterde troepenveiligheid, beveiliging en bescherming, gekoppeld aan een hoge mate van vuurkracht en mobiliteit voor langdurige operaties, variërend van vredeshandhaving tot intensieve gevechten.

    In Australië is Rheinmetall de grootste leverancier van militaire voertuigen voor de Australia Defence Force. Naast de 211 Boxer-voertuigen die zijn geleverd in het kader van het Land 400 Phase 2-project - waarvan 133 de CRV-variant met de bemande Lance-koepel - bedient het bedrijf ook de HX-vloot van de Australische strijdkrachten, die uit meer dan 2.900 voertuigen bestaat. Daarnaast heeft het bedrijf zijn Lynx-infanteriegevechtsvoertuig voorgesteld voor het Australische Land 400 Phase 3-project.
115 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 0,00%
EUR/USD 1,0635 -0,08%
FTSE 100 7.877,05 +0,37%
Germany40^ 17.751,90 -0,48%
Gold spot 2.383,61 +0,18%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links