Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rusland

63.285 Posts
Pagina: «« 1 ... 1990 1991 1992 1993 1994 ... 3165 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 closer 14 maart 2023 12:50
    Bellen met buitenlandredacteur Sterre Lindhout
    In Duitsland leren Oekraïners razendsnel de Leopard 2-tanks besturen: ‘Ze maken dagen van 16 uur’

    De vrees was dat het nog een jaar zou duren voordat de Leopard 2-tanks daadwerkelijk in Oekraïne gebruikt zouden worden. Na zes weken is de trainingsmissie in Duitsland al bijna afgerond, zag buitenlandredacteur Sterre Lindhout. ‘De militairen kunnen informatie uitwisselen.’

    Dylan van Bekkum, 14 maart 2023, 12:00

    Dag Sterre, waar ben je geweest?
    ‘Ik was op een militair oefenterrein tussen Munster en Bergen, in de Duitse deelstaat Nedersaksen. Daar zijn al eeuwenlang veel militaire oefenterreinen. Het hoofdkwartier van de Duitse landmacht zit daar ook in de buurt.

    ‘Ik was op de schietbaan, geen reguliere, maar een schietbaan voor tanks. Een heel groot heidelandschap met stukken bos en heuvels dat een kilometer of 1,5 uitstrekt. Daar heeft de eerste groep van bijna honderd Oekraïners de afgelopen zes weken geleerd de Leopard 2A4-gevechtstank te besturen. Ze gaan nog deze maand met achttien tanks terug naar Oekraïne.’

    Is dit een Duitse missie?
    ‘Nee, de Duitse militairen wisten niet hoe snel ze moesten benadrukken dat dit een Europese missie is, in Brussel bedacht en aangestuurd door een Fransman. Maar de missie wordt wel sterk door Duitsland gedragen, omdat de meeste opleidingsprogramma’s voor Oekraïense militairen, twaalf om precies te zijn, daar plaatsvinden. Ter vergelijking: in Frankrijk lopen dit jaar vijf programma’s en in Nederland twee.

    ‘Er zijn momenteel twee grote trainingsmissies op Europees grondgebied: een op initiatief van de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk in Engeland, en deze, de European Union Military Assistance Mission Ukraine, de Eumam. De Britten en Amerikanen verzorgen vooral de basisopleiding waarin Oekraïners zonder of met weinig militaire ervaring worden opgeleid tot soldaat. De Eumam bestaat voornamelijk uit verschillende programma’s voor meer specifieke militaire taken, waaronder besturen en schieten met de Leopard 2.’

    Verder lezen: www.volkskrant.nl/cs-b2a3b117
  2. forum rang 8 closer 14 maart 2023 13:07
    11:42
    ‘Twijfels over kansen Oekraïens tegenoffensief na grote verliezen’

    Het Oekraïense leger is sinds het begin van de Russische invasie vorig jaar februari zoveel van zijn ervaren militairen verloren, dat de twijfels groeien over de kans van slagen van een Oekraïens tegenoffensief. Dat meldt The Washington Post op basis van bronnen binnen het Oekraïense leger.

    De ruime militaire ervaring van de Oekraïense strijdkrachten is sinds het begin van de Russische inval juist een van de voordelen die Kyiv geniet op Rusland. Het Oekraïense leger vecht al sinds 2014 in de oostelijke regio de Donbas tegen door Rusland gesteunde separatisten en kreeg sindsdien ook training van het Amerikaanse leger.

    Veel van die ervaren troepen zijn volgens The Washington Post inmiddels gesneuveld of gewond geraakt en vervangen door dienstplichtigen en troepen met minder ervaring. Het Oekraïense leger deelt zelf geen informatie over zijn verliezen, maar volgens Europese en Amerikaanse schattingen zijn inmiddels zeker 120 duizend Oekraïense troepen gesneuveld of gewond geraakt. Aan Russische zijde zijn naar schatting 200 duizend militairen uitgeschakeld.

    In combinatie met de groeiende munitietekorten leiden de verliezen tot pessimisme over het langverwachte Oekraïense tegenoffensief. ‘We hebben de mensen en wapens niet’, zegt een legerfunctionaris aan The Washington Post. ‘En je kent de verhouding: als je in de aanval bent, verlies je twee of drie keer zoveel mensen. We kunnen het ons niet veroorloven om zoveel mensen te verliezen.’

    De Oekraïense legertop heeft voor deze lente een tegenoffensief aangekondigd om alle door Rusland bezette gebieden in het oosten en zuiden van Oekraïne te bevrijden. In het kader van dat tegenoffensief krijgen Oekraïense troepen op dit moment training met nieuwe westerse wapens, zoals de moderne Leopard 2-tanks.

    www.volkskrant.nl/cs-b7fbb56b
  3. forum rang 8 Freemoneyforever 14 maart 2023 14:44
    quote:

    pakman schreef op 14 maart 2023 14:14:

    twitter.com/visegrad24/status/1635464...

    mocht dit gebeuren kunnen ze het Olympisch Comité (IOC) ook opdoeken
    wishful thinking, Qatar en Saoedi Arabië mogen bijvoorbeelds ook het WK voetbal organiseren, en de (westerse) landen die Oekraïne steunen dat zijn er ca. 40 tot 50, van de kleine 200 in totaal
  4. forum rang 6 De amateur 14 maart 2023 15:27
    quote:

    pakman schreef op 14 maart 2023 14:14:

    twitter.com/visegrad24/status/1635464...

    mocht dit gebeuren kunnen ze het Olympisch Comité (IOC) ook opdoeken
    Waarom zou je sowieso sporters weren? Minimaal onder een neutrale vlag hoort het mogelijk te zijn zodat we sport nog gewoon als verbinding kunnen gebruiken. Weren van sporters geeft alleen maar meer voer voor de Russische staatsmedia.

    Daarbij dan zouden we van een hele berg landen de sporters gaan weren.
  5. forum rang 5 theo1 14 maart 2023 15:59
    quote:

    De amateur schreef op 14 maart 2023 15:27:

    [...]

    Waarom zou je sowieso sporters weren? Minimaal onder een neutrale vlag hoort het mogelijk te zijn zodat we sport nog gewoon als verbinding kunnen gebruiken. Weren van sporters geeft alleen maar meer voer voor de Russische staatsmedia.

    Daarbij dan zouden we van een hele berg landen de sporters gaan weren.
    Daar ben ik het niet mee eens. Sport als verbinding gebruiken? Ik zie het niet gebeuren. En ik zie het nut er ook niet van in. Rusland gebruikt sport als propaganda en het is bewezen dat ze daarin ook schaamteloos vals spelen met massale, door de staat gerunde dopingprogramma's en fraude. Ik heb geen enkele sympathie voor Russische sporters. Wat mij betreft wordt Rusland overal uitgekotst, Uit de uefa, uit de fifa, uit het ioc en uit alles. Maar die organisaties geven alleen om de poen dus dat gaat toch niet gebeuren.

    En als er dan een hele berg landen moet worden geweerd, dan is dat maar zo.
  6. forum rang 5 theo1 14 maart 2023 16:30
    Ik geloof dat we het grote Russische winteroffensief hebben gezien en dat het een totale mislukking is geworden. Wat was de bedoeling? Volgens "reporting from Ukraine" was het volgende het plan:
    1- hoofddoel: Kupjansk en Lyman innemen.
    2- doorbreken bij Vuhledar om de Oekraïners te dwingen hun strategische reserve in te zetten
    3- doorbreken bij Bakhmut om daar zoveel mogelijk Oekraïense troepen vast te pinnen

    In omgekeerde volgorde:
    ad 3: dit is dus niet gelukt. De Russen hebben wat terreinwinst geboekt, maar het doel lang niet gehaald. Iedereen ging ervan uit dat de Oekraïners Bakhmut zouden verlaten, maar dat hebben ze toch niet gedaan. Dat zegt mij dat het in Bakhmut eigenlijk beter gaat dan gedacht en dat ze denken de stad te kunnen houden. Omsingeling is niet gelukt. Wagner heeft enorme verliezen geleden en moet nu een langer front bemannen. Ze mogen geen gevangenen meer ronselen. Waarom? Ik zie twee opties:
    1- een intrige tegen het leger dat wagner heeft verloren
    2- een formalisatie van de realiteit, namelijk dat het nieuws is doorgedrongen tot de gevangenissen dat je beter zit in de bak dan bij wagner.
    In ieder geval, de gemakkelijke toevoer is afgesneden. Nu proberen ze het bij sportclubs en scholen. Misschien gaan ze wat kanslozen vinden, maar ongetwijfeld lang niet in de aantallen die ze uit de gevangenis haalden.
    Reporting verwacht deze week een tegenaanval op de uitstulping ten noorden van Bakhmut. Als dat doorgaat en lukt, is de gedeeltelijke omsingeling gebroken. Het schijnt dat de Oekraïners rond Bakhmut 5:1 draaien: 5 dode Russen voor iedere dode Oekraïner. Een totaal van 120k Oekraïners tegen 200k Russen geloof ik dan ook niet. Die verhouding moet heel anders liggen.
    ad 2: Vuhledar was een daverend fiasco. Ze hebben drie aanvallen gedaan en ze zijn drie keer in de pan gehakt. Dat is logisch als je eerst door open veld aan komt en dan tegen een heuvel op moet. En er zijn nog twee kunstmatige heuvels: afvalbergen van de kolenmijnen. Perfecte uitkijkplaatsen en artillerieposities. De derde aanval ging te voet omdat ze geen pantserwagens meer over hadden. De Russen hebben twee brigades mariniers moeten samenvoegen tot één en daarna hadden ze nog extra versterkingen nodig om die op sterkte te krijgen. Meer dan de helft was dus weg. Dat versterkingen aanvoeren gaat ook met verliezen omdat de Oekraïners de konvooien en de kazernes beschieten met himars. En na die versterkingen zijn het natuurlijk ook niet meer helemaal mariniers. Er brak trouwens ook nog een muiterij uit. Met dat alles zijn ze precies helemaal niks opgeschoten.
    ad 1: zie kaart in attachment. In de kaart heb ik de rivier Oskil blauw aangegeven en het front rood. Je ziet dat de Oekraïners een strook land op de oostoever bezetten. Dat is een bos vol mijnenvelden en onder artilleriedekking. De Russen moeten dat eerst elimineren, omdat ze anders in de flank worden aangevallen als ze naar Kupjansk gaan (bruine pijlen, ik vond bruin een passende kleur voor de Russen). Die voorbereiding is al op niks uitgelopen en van de aanval richting Kupjansk is helemaal niks terecht gekomen.

    In de hele winter hebben de Russen alleen bereikt dat ze iets terrein hebben gewonnen bij Bakhmut en Kreminna. En ontzettend veel doden, bij hun betere eenheden. Die mariniers bij Vuhledar hoorden op papier bij hun besten en die zijn totaal gesloopt. De strategische reserve is in tact.
  7. forum rang 6 pakman 14 maart 2023 16:57
    quote:

    theo1 schreef op 14 maart 2023 15:59:

    [...]

    Daar ben ik het niet mee eens. Sport als verbinding gebruiken? Ik zie het niet gebeuren. En ik zie het nut er ook niet van in. Rusland gebruikt sport als propaganda en het is bewezen dat ze daarin ook schaamteloos vals spelen met massale, door de staat gerunde dopingprogramma's en fraude. Ik heb geen enkele sympathie voor Russische sporters. Wat mij betreft wordt Rusland overal uitgekotst, Uit de uefa, uit de fifa, uit het ioc en uit alles. Maar die organisaties geven alleen om de poen dus dat gaat toch niet gebeuren.

    En als er dan een hele berg landen moet worden geweerd, dan is dat maar zo.
    klopt, we zijn NU op het punt beland van,Tot hier en niet verder (zijn al te ver gegaan infeite).
  8. forum rang 8 Freemoneyforever 14 maart 2023 17:19
    quote:

    pakman schreef op 14 maart 2023 16:57:

    [...]
    klopt, we zijn NU op het punt beland van,Tot hier en niet verder (zijn al te ver gegaan infeite).
    Dat begrijp ik wel, toch zie ik liever groene mannetjes (analoog aan hoe De Krim is geännexeerd), die het Kremlin gaan bezetten ;)
    Daarna zal deelname van Rusland aan grote sporttoernooien een genot zijn voor het land zelf en de wereld.
  9. forum rang 6 pakman 14 maart 2023 17:36
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 14 maart 2023 17:19:

    [...]
    Dat begrijp ik wel, toch zie ik liever groene mannetjes (analoog aan hoe De Krim is geännexeerd), die het Kremlin gaan bezetten ;)
    Daarna zal deelname van Rusland aan grote sporttoernooien een genot zijn voor het land zelf en de wereld.
    zolang er geen Overeenkomst voor "Herstel betalingen" is getekend, GEEN deelname aan welk tournooi dan ook voor Rusland!!!!
  10. forum rang 10 luchtschip 14 maart 2023 17:40
    Verzet in door Russen bezette Kherson regio heeft aanslag gepleegd

    At 12:10 on March 13, 2023, in Nova Kakhovka, partisans attempted to blow up Russian appointed deputy head of the so-called "Novokakhovskaya military administration"

    As a result, he was injured and was taken to the hospital.

    foto's

    twitter.com/bayraktar_1love/status/16...
  11. forum rang 8 Freemoneyforever 14 maart 2023 17:45
    quote:

    pakman schreef op 14 maart 2023 17:36:

    [...]
    zolang er geen Overeenkomst voor "Herstel betalingen" is getekend, GEEN deelname aan welk tournooi dan ook voor Rusland!!!!
    Ach, kijk wat de herstelbetalingen van Duitsland na WO1 teweeg hebben gebracht:

    Uiteindelijk hebben de herstelbetalingen tot politieke en economische instabiliteit van de eerste Duitse democratie bijgedragen. nl.wikipedia.org/wiki/Duitse_herstelb...

    En...., is het Rusland van na Poetin verantwoordelijk voor de schade de Poetin heeft veroorzaakt?

    Ik zie liever een sterk en democratisch Rusland (dat is moeilijk, omdat het door haar grootte een moeilijk bestuurbaar land is maar toch), dat, na voldoen van de vereisten, lid wordt van de EU en de NAVO. Dat is mij veel meer waard, dan herstelbetalingen, hoezeer ik begrijp, dat u dat als oplossing ziet.
  12. forum rang 10 luchtschip 14 maart 2023 17:45
    As stated in a Russian source - a Russian BTR-82A and it’s crew from the 155th Separate Guards Marine Brigade that was blown up on Vuhledar front by an anti-tank mine reinforced with high-explosive shells.

    video 0:27 minuut.

    twitter.com/bayraktar_1love/status/16...

    foto's
    pbs.twimg.com/media/FrLexrkWYAInX1U?f...

    pbs.twimg.com/media/FrLexrmXgAEVFx_?f...

    pbs.twimg.com/media/FrLexriXoAIlSF2?f...

    twitter.com/bayraktar_1love/status/16...
  13. forum rang 8 Freemoneyforever 14 maart 2023 18:01
    quote:

    luchtschip schreef op 14 maart 2023 17:40:

    Verzet in door Russen bezette Kherson regio heeft aanslag gepleegd

    At 12:10 on March 13, 2023, in Nova Kakhovka, partisans attempted to blow up Russian appointed deputy head of the so-called "Novokakhovskaya military administration"

    As a result, he was injured and was taken to the hospital.

    foto's

    twitter.com/bayraktar_1love/status/16...
    Mooi, een aanslag, zonder dodelijk resultaat.

    Een voorbeeld van de gevolgen voor de bevolking na een aanslag in de laatste fase van WOII:

    Veel onschuldige burgers werden het slachtoffer van Duitse tegenacties. Een berucht voorbeeld is de razzia in het dorp Putten op de Veluwe. Daar zijn alle personen van het mannelijke geslacht weggevoerd en velen vermoord nadat een auto van de Wehrmacht tussen Putten en Nijkerk was beschoten. Een ander voorbeeld is de wraak voor de 'toevalsaanslag' van het verzet op SS- und Polizeiführer Rauter. Er werden 116 personen gefusilleerd bij de plek van de aanslag. Enige malen zijn ook preventief gijzelaars genomen; een aantal van hen is terechtgesteld.

    De intensiteit van de Duitse tegenacties nam toe naarmate de verzetsdaden toenamen. Vanaf augustus 1944 vond een radicalisering plaats van Duitse onderdrukking en Nederlands verzet, waarbij fusillades als represaillemaatregel steeds vaker voorkwamen. Zo zijn aan het Rademakersbroek in Varsseveld op 2 maart 1945 46 zogenoemde Todeskandidaten doodgeschoten en in Rotterdam op 12 maart 1945 20 mannen bij het Hofplein (Rotterdam Centrum) en vervolgens 20 mannen bij de Pleinweg (Rotterdam Zuid) doodgeschoten, waaronder drie agenten. Op 3 april werden bij de Oostzeedijk nog eens 20 man gefusilleerd. Tegen het einde en direct na de oorlog bleek dat in de Rotterdamse executiepelotons soms ook Nederlanders, die in dienst waren getreden van de Ordnungspolizei, werden ingedeeld. In totaal betreft dit waarschijnlijk 8 man, die aan één of meer executies deelnamen.[16]

    Kies maar wat beter is, ik weet het niet. Een Russische legerleider, met Russische strategische "intelligentie", wat is het gevaar? 't is wel dapper, zo'n aanslag, maar wat levert het op?
  14. forum rang 7 plusmin 14 maart 2023 18:13
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 14 maart 2023 18:01:

    [...]
    Mooi, een aanslag, zonder dodelijk resultaat.

    Een voorbeeld van de gevolgen voor de bevolking na een aanslag in de laatste fase van WOII:

    Kies maar wat beter is, ik weet het niet. Een Russische legerleider, met Russische strategische "intelligentie", wat is het gevaar? 't is wel dapper, zo'n aanslag, maar wat levert het op?
    Tsja, de russen zullen eens gaan beginnen met het vermoorden van Oekraïense (onschuldige) burgers, dat zou echt vreselijk zijn!
    Oh, wacht...
63.285 Posts
Pagina: «« 1 ... 1990 1991 1992 1993 1994 ... 3165 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,13%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links