Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,900 22 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 0,881 - 0,914
  • 6.570.354 Gem. (3M) 6,9M

Pharming maart 2023

12.557 Posts
Pagina: «« 1 ... 78 79 80 81 82 ... 628 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Beur 12 maart 2023 16:27
    quote:

    lucas D schreef op 12 maart 2023 14:30:

    [...]

    Ik heb het even opgezocht en het staat er, er staat nog veel meer maar er staan geen bedragen.

    Geef Beur gelijk, Pharming heeft gewoon een relatie met ABN Amro en SVB.

    Ga daar maar gewoon vanuit.
    Het ligt iets anders. Ik heb gezegd dat blijkens het Jaarverslag Ph. in 2019 cash had ondergebracht bij ABN/AMRO en bij SVB. Eveneens dat het niet duidelijk is of dit nog steeds zo is maar - omdat bedrijven niet zo snel van bank veranderen - niet onaannemelijk.
  2. forum rang 7 Beur 12 maart 2023 16:35
    quote:

    Sharen schreef op 12 maart 2023 16:18:

    [...]
    Goed punt.

    Inderdaad is die € 125 miljoen extra cash ook pas in 2020 opgehaald, en het klopt dat dit ook met behulp van JP Morgan was.

    Dan is het des te meer relevant dat er in Q1-2021 met de cash nog 'shortmaturing US Treasury stocks' zijn aangeschaft (zie mijn post van 13:45), en ook steeds waarschijnlijker dat dit via JP Morgan is gegaan, en niet via SVB.
    Zou kunnen maar is eveneens speculatief. En gezien de opwinding die niet alleen op dit forum maar in de algehele financiële wereld heerst over het bankroet van SVB en SVB in ieder geval dan tot voor kort een relatie was van Ph, is het een simpel iets voor Ph. om aan te geven dat het niet geraakt wordt door de perikelen aan de overkant van de oceaan.
  3. dewarmehand 12 maart 2023 16:39
    www.investing.com/news/stock-market-n...

    Bank of London weegt reddingsbod op de Britse tak van Silicon Valley Bank - Sky News
    Aandelenmarkten 19 uur geleden (11 mrt. 2023 02:35 ET)


    Bank of London weegt reddingsbod op de Britse tak van Silicon Valley Bank - Sky News© Reuters. Een man zet een bord op de deur van de Silicon Valley Bank terwijl een toeschouwer toekijkt op het hoofdkantoor van de bank in Santa Clara, Californië, VS 10 maart 2023. REUTERS/Nathan Frandino
    De Britse clearingbank De Bank of London overweegt een reddingsbod op de Britse tak van de omgevallen Amerikaanse bank Silicon Valley Bank, meldde Sky News zaterdag.

    De Britse bank heeft investeringsbank Perella Weinberg Partners aangesteld om haar te adviseren over haar belang in Silicon Valley Bank UK Limited (SVB UK), aldus het rapport, onder verwijzing naar een bron die bekend is met de zaak.

    De Bank of London weigerde commentaar te geven op het rapport, terwijl SVB niet meteen reageerde op een verzoek van Reuters om commentaar.

    Het nieuws van de biedingsrente van de Britse bank komt een dag nadat de Bank of England zei dat het een gerechtelijk bevel wilde om SVB UK in een insolventieprocedure te plaatsen, nadat Amerikaanse toezichthouders eerder op vrijdag het moederbedrijf SVB Financial Group hadden overgenomen.

    De koers in de aandelen van SVB, die donderdag begon, is overgeslagen naar andere Amerikaanse en Europese banken. Amerikaanse banken hebben meer dan $ 100 miljard aan beurswaarde verloren en Europese banken hebben de afgelopen twee dagen nog eens $ 50 miljard aan waarde verloren, volgens een berekening van Reuters.

    Bank of London weegt reddingsbod op de Britse tak van Silicon Valley Bank - Sky News

    Poe poe de warmehand
  4. forum rang 7 Beur 12 maart 2023 16:53
    quote:

    G. Hendriks schreef op 12 maart 2023 16:16:

    Begrijp ik goed dat Pharming een persbericht moet uitbrengen omdat er op het forum onduidelijkheid is waar het bedrijf zijn geld heeft gestald (en er ooit zaken is gedaan met SVB)?
    Een beetje goedkope en ondoordachte reactie van je G. Jammer.
    Ik maak me niet druk in ieder geval met mijn op dit moment ene aandeel Ph..
  5. forum rang 6 Gforce 12 maart 2023 16:57
    quote:

    G. Hendriks schreef op 12 maart 2023 16:16:

    Begrijp ik goed dat Pharming een persbericht moet uitbrengen omdat er op het forum onduidelijkheid is waar het bedrijf zijn geld heeft gestald (en er ooit zaken is gedaan met SVB)?
    Heb je je wel ingelezen GH? Zo ken ik je namelijk niet. Er is echt wel iets fundamenteel meer aan de hand.
  6. forum rang 4 antop 12 maart 2023 17:14
    De Bank of England (BoE), de centrale bank van het Verenigd Koninkrijk, heeft de activiteiten van SIlicon Valley Bank’s Britse tak (SVB UK) stilgelegd vanwege de “beperkte aanwezigheid” van de bank in het Verenigd Koninkrijk en het ontbreken van “kritieke functies om het financiële systeem te ondersteunen. Het is het volgende hoofdstuk in het drama voor de Amerikaanse bank dat ook voor de crypto-sector weinig goeds belooft.

    Insolventieprocedure aangekondigd

    Op 10 maart heeft de BoE aangekondigd dat SVB UK “zal stoppen met het verrichten van betalingen of het aanvaarden van deposito’s”. BoE is van plan om een bankinsolventieprocedure aan te vragen voor SVB UK. Dit komt nadat het California Department of Financial Protection and Innovation op dezelfde dag beval dat Silicon Valley Bank (SVB) in de Verenigde Staten moet sluiten.

    BoE legt uit dat een bankinsolventieprocedure betekent dat “in aanmerking komende depositohouders” zo snel mogelijk worden uitbetaald door het Financial Services Compensation Scheme (FSCS) tot de “beschermde limiet” van £85.000 (ongeveer $102.288 USD) of tot £170.000 (ongeveer $204.577 USD) voor gezamenlijke rekeningen.

    Ze benadrukte dat de bank vereffenaars de verantwoordelijkheid zouden hebben voor het beheren van de resterende activa en passiva van SVB UK tijdens de insolventieprocedure, waarbij eventuele opbrengsten zouden worden “verdeeld” onder de schuldeisers.

    Zorgen over startups

    Op 12 maart hebben verschillende Britse durfkapitalisten, waaronder Index Ventures en Atomico, een gezamenlijke verklaring uitgegeven ter ondersteuning van SVB UK. In de verklaring wordt SVB UK geprezen als een “vertrouwde” en “gewaardeerde partner” die een “cruciale” rol speelt bij het ondersteunen van startende ondernemingen in het Verenigd Koninkrijk.
  7. forum rang 4 antop 12 maart 2023 17:14
    Op 11 maart uitten de Coalition for a Digital Economy, een non-profit in het Verenigd Koninkrijk die pleit voor beleid ter ondersteuning van digitale startups, hun zorgen over de “aanzienlijke blootstelling” van een “groot aantal” startups en investeerders in het ecosysteem aan SVB UK.

    Daarnaast heeft een rapport van Castle Hill op dezelfde dag onthuld dat prominente durfkapitalisten in de blockchain-sector meer dan $6 miljard aan activa hebben vastgelegd bij de inmiddels failliete financiële entiteit, waarbij Andreessen Horowitz (a16z) $2,85 miljard bijdraagt, Paradigm $1,72 miljard en Pantera Capital $560 miljoen houdt.
  8. forum rang 4 antop 12 maart 2023 17:28
    ABM FN-Dow Jones) Het faillissement van Silicon Valley Bank is geen 'kanarie in de kolenmijn' voor Europese banken. Dit stellen analisten van Jefferies in een rapport.

    De blootstelling van Europese banken aan dergelijke obligaties is volgens Jefferies evenwel beperkt. Bij de grootste Europese banken schatten de analisten die blootstelling op circa 5 procent. Bij SVB was dat percentage volgens Jefferies 43 procent. "Dat is groot."

    quote:

    antop schreef op 12 maart 2023 17:27:

    www.veb.net/beurs/beursnieuws#135686
  9. forum rang 7 Beur 12 maart 2023 17:58
    quote:

    Gforce schreef op 12 maart 2023 16:57:

    [...]
    Heb je je wel ingelezen GH? Zo ken ik je namelijk niet. Er is echt wel iets fundamenteel meer aan de hand.
    Ach joh, maak je niet druk ;)
    Allerlei bezwerende geluiden en massa's AB-tjes voor geruststellende posts kan je bij zo'n issue verwachten.
    De discussie begon met de constatering van Bassie dat Ph. in ieder geval nog in 2019 haar cash had ondergebracht bij SVB en ABN. En mede in het kader van de opwinding die er in de financiële sector heerst over het failliet van SVB leek het mij in ieder geval zinnig dat Ph. daarover een (hopelijk geruststellend) PB-tje uitbrengt.
    Dat is alles wat ikzelf eigenlijk wilde zeggen. Daarna ben je vooral bezig met herhalingen omdat mensen het eerdere niet of niet goed lezen en met het corrigeren van foute uitleg van je woorden. En door al die recente posts van mij lijkt het ook nog dat ik me er druk over maak of per se een mening door wil drukken.
    De enige mening die ik wèl wil benadrukken is doodsimpel: de gebeurtenissen rond SVB en de mogelijke klantrelatie met Ph. verdienen z.s.m. een (geruststellende) uitleg van de zijde van Ph. That's all.
  10. Emmen2019 12 maart 2023 19:04
    Tja bij zoveel commotie kan ik alleen maar zeggen, ik heb wat geld van mijn bankrekening over gemaakt naar mijn beleggings rekening voor het geval er morgen vroeg een beurskrach plaats vind.

    Persoonlijk is dat voor mij een mooi inkoop moment, en dat extra inkopen geldt dus voor Pharming. Ik heb nog steeds het volste vertrouwen voor de LT.

    Met groet vanuit een nuchter Emmen
  11. forum rang 6 Gforce 12 maart 2023 19:08
    quote:

    Beur schreef op 12 maart 2023 17:58:

    [...]Ach joh, maak je niet druk ;)
    Allerlei bezwerende geluiden en massa's AB-tjes voor geruststellende posts kan je bij zo'n issue verwachten.
    De discussie begon met de constatering van Bassie dat Ph. in ieder geval nog in 2019 haar cash had ondergebracht bij SVB en ABN. En mede in het kader van de opwinding die er in de financiële sector heerst over het failliet van SVB leek het mij in ieder geval zinnig dat Ph. daarover een (hopelijk geruststellend) PB-tje uitbrengt.
    Dat is alles wat ikzelf eigenlijk wilde zeggen. Daarna ben je vooral bezig met herhalingen omdat mensen het eerdere niet of niet goed lezen en met het corrigeren van foute uitleg van je woorden. En door al die recente posts van mij lijkt het ook nog dat ik me er druk over maak of per se een mening door wil drukken.
    De enige mening die ik wèl wil benadrukken is doodsimpel: de gebeurtenissen rond SVB en de mogelijke klantrelatie met Ph. verdienen z.s.m. een (geruststellende) uitleg van de zijde van Ph. That's all.
    Beste Beur, ik maak me in die zin niet druk om AB's of andere reacties hier. Ik probeer altijd objectief mijn bijdrage te leveren. Ik ben ook al veelvuldig voor roze bril uitgemaakt. Maar het gaat mij helemaal niet om een persoonlijk belang positief dan wel negatief. Op een forum zou je elkaar moeten versterken door inzichten gebaseerd op informaties en onderbouwde visies. Maar kijk....dat vertel ik nu jou. Juist 1 van de posters die dat doet.
    Ik vind het bericht over VSB wel verontrustend. En die zorgen komen voor uit de gedeelde informatie vanuit het jaarverslag van Pharming. Het enige document tot dusverre dat we serieus kunnen nemen. En als dat de basis is, is er grond voor zorgen. Ik ben dus benieuwd om er morgen een PB komt. Zo niet, dan verkoop ik bij opening beurs bestens alles. En ben ik voor het eerst in 17 jaar geen aandeelhouder Pharming meer. Zou me oprecht spijten. Maar ja, koop ze later dan wrs wel weer lager.
  12. forum rang 8 BassieNL 12 maart 2023 19:27
    quote:

    Gforce schreef op 12 maart 2023 19:08:

    [...]
    Beste Beur, ik maak me in die zin niet druk om AB's of andere reacties hier. Ik probeer altijd objectief mijn bijdrage te leveren. Ik ben ook al veelvuldig voor roze bril uitgemaakt. Maar het gaat mij helemaal niet om een persoonlijk belang positief dan wel negatief. Op een forum zou je elkaar moeten versterken door inzichten gebaseerd op informaties en onderbouwde visies. Maar kijk....dat vertel ik nu jou. Juist 1 van de posters die dat doet.
    Ik vind het bericht over VSB wel verontrustend. En die zorgen komen voor uit de gedeelde informatie vanuit het jaarverslag van Pharming. Het enige document tot dusverre dat we serieus kunnen nemen. En als dat de basis is, is er grond voor zorgen. Ik ben dus benieuwd om er morgen een PB komt. Zo niet, dan verkoop ik bij opening beurs bestens alles. En ben ik voor het eerst in 17 jaar geen aandeelhouder Pharming meer. Zou me oprecht spijten. Maar ja, koop ze later dan wrs wel weer lager.
    Ik ben dus benieuwd om er morgen een PB komt. Zo niet, dan verkoop ik bij opening beurs bestens alles.

    Geen bericht zou toch een geruststelling moeten zijn, want dat heeft het faillissement van SVB kennelijk geen invloed op Pharming.
12.557 Posts
Pagina: «« 1 ... 78 79 80 81 82 ... 628 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links