Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TITAN AEX:TITAN.NL, NL0010389508

  • 1,430 24 apr 2024 09:46
  • +0,020 (+1,42%) Dagrange 1,430 - 1,430
  • 20 Gem. (3M) 2,9K

Visies op Bied-Laat boek TIE KINETIX 2014 e.v.

1.164 Posts
Pagina: «« 1 ... 54 55 56 57 58 59 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Kwiirk 10 maart 2023 13:47
    quote:

    Pitmans schreef op 9 maart 2023 09:25:

    Feit blijft dat, hoe je ook naar het boekje tuurt, er geen partij bereid lijkt te zijn om de hele zooi maar van de beurs te halen. Daarvoor zou bij huidige koers en met wat bonus voor de twijfelaars zo'n €40mio neergeteld moeten worden en dat is toch een heel bedrag voor een tak van sport waar gezien bijv. de aanbiederoverzichten op deze pagina heel wat andere (grote) spelers vergelijkbare producten aanbieden : peppolautoriteit.nl/cms/view/a20d847a...

    Zeg Pitmans, het discussie onderwerp was mogelijk een kleine koersdoorbraak, waarom schakel jij daarna naar "feit blijft geen partij die de hele zooi van de beurs haalt"?
  2. forum rang 8 aextracker 10 maart 2023 20:48
    [quote alias=Pitmans id=14693724 date=202303090925
    Overiges, off-topic in deze draad : ik zie in directory.peppol.eu/public/locale-en_... een participant in BE die Kinetix heet en in NL nog een TrueKinetix. Geen verband net TIE neem ik aan ?
    [/quote]

    Deze off topic post heeft meer iets weg van Kinnesinnekennix
  3. forum rang 4 marcello106 14 maart 2023 08:43
    quote:

    aextracker schreef op 11 maart 2023 12:59:

    De bied laat bekijkend staat de koers van TIE KINETIX kansrijk opgesteld voor een verdere uitbraak richting euro 22,-
    Vorig jaar op de AvA was de ambitie 25% groei per jaar.
    De afgelopen twee kwartalen wist TIE een ruime verdubbeling(!) van de order intake te realiseren en ook dit kwartaal zijn er al weer mooie orders gemeld.
    Benieuwd of de CEO van TIE meer kleur durft te geven aan de uitspraak "ongeëvenaarde groei" en de ambitie durft te verhogen. 25% Groei per jaar geeft een verdubbeling van de omzet in 3 jaar.

    Zodra de hoge order intake zichtbaar is in de omzet zal de koers wel wat verder oplopen dan euro 22,- schat ik. Dertigers aan het einde van het jaar?
  4. forum rang 8 aextracker 18 maart 2023 16:52
    quote:

    marcello106 schreef op 14 maart 2023 08:43:

    [...]

    Vorig jaar op de AvA was de ambitie 25% groei per jaar.
    De afgelopen twee kwartalen wist TIE een ruime verdubbeling(!) van de order intake te realiseren en ook dit kwartaal zijn er al weer mooie orders gemeld.
    Benieuwd of de CEO van TIE meer kleur durft te geven aan de uitspraak "ongeëvenaarde groei" en de ambitie durft te verhogen. 25% Groei per jaar geeft een verdubbeling van de omzet in 3 jaar.

    Zodra de hoge order intake zichtbaar is in de omzet zal de koers wel wat verder oplopen dan euro 22,- schat ik. Dertigers aan het einde van het jaar?
    Yep, dat weet ik mij nog te herinneren; 25% groei YoY, waarbij Saas voor een "uitgesteld opbouwend effect zorgt.

    Ik herinner me ook de minimale bezoekers aantallen in de AvA en een optimistisch\ gereserveerde kijk op de toekomst vanachter de bestuurstafel. Ik herinner me ook een nieuwe vibe, die de aandeelhouder\Lid RvCommissaris ; Per Nordling inbracht.
    Helaas is een pipeline en orderintake bij TIE KINETIX nog immer , niet synoniem aan "order conversie", uitmondend in razendsnelle winstgevende groei.
    Het jaar 2021 & 2022 waren transitie- en consolidatie jaren van de strategie met full focus van veel nieuwe resources op het FLOW platform uitrol en kapitalisatie van het geinvesteerde vermogen op FLOW-Saas.
    Nu TIE KINETIX halverwege boekjaar 2023 koerst waarin RvC lid Per N toch weer (in 2 instantie) verklaarde "may be still a bit of consolidation", wordt het nu langzaam aan echt wel tijd, dat alle eerder ingebrachte randvoorwaardelijke reserveringen en slagen om de arm nu eindelijk van tafel gaan en er vrijdag a.s. vanachter de bestuurstafel met Powerpoints knalhard wordt aangetoond dat er straalhard gegroeid gaat worden en de winstgevendheid versneld oploopt en de komende jaren groeiende dividenden bijgeboekt gaan worden, voordat TIE KINETIX zich laat overnemen voor een mooie meerprijs.

    Voor de koffie en de koekjes ga ik er vrijdag a.s. voor de gezelligheid en nieuwsgierigheid toch een vrije dag aan besteden in de omgeving Breukelen.

    TIE'm will tell.
  5. forum rang 8 aextracker 25 maart 2023 15:02
    TIE KINETIX management lijkt met verve te slagen als het bestuur, wat het langst zittend lijkt te willen worden, werkend naar een stip op de glorende groei horizon.
    Groei en horizon waar ze zo lang mogelijk hun best doen om verwachtingen en ambities binnen de perken van de realiteit\actualiteit te houden en vooral geen loze beloftes te willen doen;

    De feiten na de AvA;
    - Omzet 11 Mln in 2022, bevat geen groei.
    - Geen groei , omdat o.a. E-Vision twv. Euro 600K in 2022 in USA werd uitgefaseerd.
    en nu nog 1,2 Mln Maintenance & Support tresteert als non-core-non platform Saas omzet.
    Anders dan Saas omzet, waar TIE tzt in alle rust afscheid van neemt.

    Zijn daarmee de laatste loodjes "non-Flow-Saas" uit de boeken verdwenen ?
    - Onderliggend in 2023 double digit Saas revenue growth > 15%.
    - Ondertussen orderintake t.w.v. Euro 4.2 Mln verdubbelen in 6 maanden naar Euro 8.6 Mln.
    Hiervan ruim 2 Mln in de laatste 2 maanden.
    Ondertussen 30 FTE's extra die met M\V macht Customer succes Stories uitbouwen.

    - Wetende, dat Saas 3-5 jaars contracten bevatten, gem. in boekjaar 2023, ruim meer > 1 Mln omzetgroei te verwachten.
    M.a.w. ; Over 15 maanden einde boekjaar 2024, scoort TIE ca. Euro 14 Mln omzet of meer.
    - Daar Saas Laag op laag legt qua groei, moet de omzet komende 3 jaar (2025) gestaag winstgevend richting 20 Mln kunnen.
    Bij Euro 2 Mlm, & Ebit a Euro 2 Mln. en Euro 8-10 Mln in kas op de plank een interessant en bere gezond bedrijf.
    saarom wordt ook over boekjaar alvast toegezegd dat voor de 3e keer 0.50\aandeel dividend wordt uitgekeerd.
    Veel \heel veel vertrouwen dus aanwezig bij MT & RvC TIE.
    Gelukkig ziet men dit jaar voorlopig af van M&A plannen, dat na een uitgebreide leerzame, kandidaat- & concurrentiele scan\analyse afgelopen jaar. Mooie inzichten welke TIE MT daartoe bood tijdens de AvA.

    De uitdaging blijft, dat bij een lage free float \ handelsvolumes en slechts kleine 2 mln aandelen in omloop, het mini-fondsje wel degelijk veel potenTIE lijkt te kunnen bevatten.
    Helaas blijft de free float & omzet "te klein om in een grote snel groeiende markt" een vuist te maken tegen de diverse sneller groeiende tegenspelers.

    dat het snel kan gaan met (her) op\af waardering, blijkt uit een dunne daghandel a 2600 stuks en een koerstijging a > 5%.
    Bij TIE zit een standvastige an langzittende aandeelhouders schare jaarlijks bij elkaar, die met plezier en vertrouwen loyaal aan het fonds zijn, in afwaching van betere tijden en het moment, dat een partij het enorme potentieel ziet wat het kan opschalen naar ongekende proporities.

    Of de groei vnl. uit EU komt om aanstonds vanuit de USA-Canada ?
    TIE'm(anagement) has to tell :)
  6. Dinald 26 maart 2023 12:15
    TIE is bezig met het stapsgewijs opbouwen van een steeds grotere community wat betreft de digitale informatiestromen (focus op facturering) in de supply chain. Door te standaardiseren (bv via een webshop) wordt het "FLOW Partner Automation platform" ook bereikbaar voor kleinere organisaties.

    Verder is de organisatie kerngezond (nauwelijks VV, een liquiditeitspositie in die 2022 ondanks het verlies van -1.6 miljoen gegroeid is van 7 naar 8 miljoen). Door de veranderde boekingsregels komt er aan de creditkant steeds meer 'boekhoudkundig ongerealiseerde winst' terwijl aan de debet kant de liquiditeitspositie elke maand gestaag groeit.
    Inderdaad is het aantal aandeelhouders beperkt en de free floating is heel klein. De handel is dun en de waardering is exceptioneel laag.
    De AvA bevestigde mijn vertrouwen in de strategie van de CEO en het financiële 'in control' zijn van de CFO.
    Ook het feit dat men géén acquisitie gedaan (het prima argument "te duur" voor een geschikte kandidaat) betekent dat de portemonnee voller blijft (worden).

    Vanaf volgende week -31 maart eindigt Q2- weet de CFO of de verdubbeling in orderintake van januari en februari ook in maart is doorgezet. Wellicht dat er zelfs al een plusje te noteren valt.
    Men was -vanwege aansprakelijkheid- erg voorzichtig om positieve prognoses af te geven over de ontwikkeling. De voorzitter van de RvC sloot deze discussie geweldig af met de metafoor: "Ik denk dat het mooi weer wordt in mei, maar verwijt me niet als het toch een beetje regent".
    Een memorabele AvA, de lange reis en moeite waard om bij te wonen.
  7. forum rang 8 aextracker 26 maart 2023 17:58
    [quote alias=aextracker id=14731494 date=202303261752]

    Ik heb de metafoor van de Vz RvC vertaald als;
    Een buitje regen welke ook in het voorjaar vallen kan, doet op zonnige dagen, die talrijk en zeker zijn, bij TIE het gras nog groener kleuren dan het nu reeds is.
    Deel je mening, dat TIE KINETIX , gefocussed op FLOW & Saas, gestaag en vanuit stijgende overtuiging met zelfvertrouwen toewerkt naar een serie kwartalen waar de Saas revenue-mix, laag op laag in voortschrijdende tijd een exponentieel stijgende lijn gaat laten zien. Toch verwacht ik voor 2025 geen Euro 20 Mln omzet te zien verschijnen. dat is dan weliswaar een verdubbeling van 2021 saas, maar nog immer weinig in vergelijking met sectorgenoten.

    Let wel, dat nog immer een deel van non-Saas in M&S omzet (was o.a. E-Vision) verpakt zit (ca. 1,2 Mln), welke mogelijk uit de boeken gaat verdwijnen, omdat die klanten op FLOW omgezet moeten worden. In dat geval komt die omzet vertraagd en in lagere omzet Saas waarde weer terug.

    Dat TIE blaakt van zelfvertrouwen omtrent de financiele buffers & opbouw van kas\eigen vermogen werd bevestigd, dat ook over boekjaar 2023 Euro 0.50\aandeel dividend in het vooruitzicht is gesteld. dat is dan het 3e jaar op rij.

    Het aandachtpunt dat TIE tot op heden te weinig omzet(groei) boekt in deze snelle markt, maakt bij een laag liquide aandeel als TIE KINETIC het extreem lastig iets zinnigs te zeggen over toekomstige waardering.
    De benoemde ratio's waarin werd vergeleken met peers\concurrenten in EU & USA zijn leuke\interessante indicatoren, maar weinig zeggend, zolang er in de PE hoek of sectorgenoten niet op zoek zijn naar een multi-solution schaalbaar platform, wat goede connecties heeft met wereldwijd leading ERP bedrijven.
    Blijkbaar te klein en\of te goedkoop voor het tafellaken en als servet nog onvoldoende herkend door de sectorgenoten \ equity verstrekkers. De enige sectorspeler die magerder werd gewaardeerd, bleek overigens UPG. Had volgens kenners te maken met het feit, dat UPG "een veelvoud van platforms" heeft die te weinig synergie in aktiviteiten met elkaar gemeen hadden, waar nu veel moet gebeuren dat alsnog voor elkaar te krijgen.

    Vond overigens interessante vraag; Leidt USA niet teveel af van focus op EU groei ?
    Voorts lijkt het , dat Frankrijk een iets hogere prio lijkt te krijgen hoewel tot op heden vnl. naar Duitsland werd gekeken binnen de EU. De opmerking over Australie & "TIE's man en kansen aldaar" blijf ik niet snappen i.r.t. focus, beleid en strategie.
  8. forum rang 8 aextracker 15 augustus 2023 08:34
    Na de aankondiging van de verkoop van de TIE KINETIX assets aan SPS kort geleden zijn er door enkele "short term 3% marge doelzoekers" gedurende enkele dagen duizenden aandelen opgevist van de laatste bodem ; euro 29.20 - 29.80.
    Met de aanstaande garantie op Euro 30 - 30.50 als1e dividend komt daarmee na vele jaren discussieren de visie van een enkeling op dit forum helemaal uit;

    - De assets van de door TIE opgebouwde waarde worden goed betaald doorverkocht aan SPS in Amerika t.w.v. ca. 4 keer de omzet. De gem. waaardering voor sector peers lag volgens enkele Saas rapportjes op 7, doch het kan en zal de pret niet drukken;

    Met een waardevol slotakkoord na jaren met veel commotie en beleving verdwijnt het vrijwel onzichtbare genoteerde aandeel TIE KINETIX van de lokale beurs.

    Het bestuur van TIE KINETIX zet daarmee de op dit forum enkele structureel zwartgallige kijkers en verdwaalde cynisten in hun hemd en te kijk. Ze zullen er mee moeten leren leven, dat ze de plank volledig missloegen.
    Ze hebben bovenal de ervaring gemist om van nabij (t.g.v. benaderbaarheid en transparantie) een moeizame bedrijfstransitie van een Saas gespecialiseerd nederlandse mickey mouse fondsje mee te maken.
    TIE KINETIX begon 35 jaar geleden als een "opgeblazen gehypte internet bubble", geleid door een zelfingenomen , ondernemende ,doch van realiteitszin gespeende oprichter eigenaar "Tricky Dicky"(he rests in peace) , die boeken schrijvend zijn laatste frustraTIES in Miami sleet en van zich afschreef.
    Vanaf de uitrookprocedure < 2006 o.l.v. enkele visionaire, goedgezinde kapitaalkrachtige (kleine groep loyale) grootaandeelhouders, volgden jaren van zware transities en pogingen de nieuwe winstgevende groeiende koers vorm te geven. AcquisiTIES volgden en faalden, bestuurswisselingen op financieel vlak en bestuurlijk werd (i.m.o.) te lang geleund op technische visie van Ton Veth, waarna de "noodzakelijke bestuurlijke strategisch commercial common sense" werd toegevoegd, om hoogdravende ambiTIES om te zetten in gefocuste groei middels FLOW.

    Eerlijk is eerlijk, ook ik heb getwijfeld of TIE KINETIX het met FLOW zou waarmaken en nog immer vind ik, dat de technologie achter het platform veel eerder en sneller tot wasdom had (moeten) kunnen komen. Het was de visie, het vertrouwen, het geduld, de loyaliteit, en de groeiende competenTIE van het TIE Team, dat er in 2023 uiteindelijk een Saas groei in beeld komt (15-20%) zoals 5 jaar geleden werd beoogd. Met de nieuwste RvC o.l.v. een 2e kundige ondernemende commercieel denkende partner\RvC lid iis de waarde van TIE tot wasdom gekomen. Gefeliciteerd TIE bestuur en goodbey TIE KINETIX NV notering.

    De omvorming van TIE KINETIX NV , naar TITAN NV en de wijze waarop TIE nu wordt verwaard, lijkt te duiden op een volgend hoofdstuk van een in met zweedse hoofdletters geschreven SAAS boek.

    TIE'me will tell , zoals ik jaren geleden voor het eerst schreef.
    De TIE'd heeft beslist, dat de waarde van TIE eind 2024 middels 2 dividend uitkeringen t.w.v. euro 30.49 - 31.70 is gesettled met alle aandeelhouders.
    Ik wacht vervolgens comfortabel af, wat de nieuwe beurshuls TITAN NV gaat bevatten...... ben opnieuw hoopvol, doch minder geduldig :).

    Ik wens zwartgallig verdwaalde cynisten en disbeleivers in TIE op dit forum sterkte en positieve gedachten toe.
    Van deze TIE saga viel toch ook iets te leren.
    Wat dan ?
    Dat moet eenieder voor zichzelf gaan bepalen !

    Zie de lezers op dit forum graag op andere fora terug om dan vast te stellen of "l' histoire ce repete" via TITAN NV.

    Mogelijk gaan zwartkijkers, zichzelf alsnog afvragen of ze er niet leuker uitzien of fijner in hun vel zitten als ze af en toe een roze bril opzetten en een luchtige kleedje omdoen i.p.v. achter het ijzeren vizier van hun zwartgalloge harnas te blijven acteren. Zo niet, dan wens ik ze nog vele roestige en zwaarmoedige beurservaringen toe op zoek naar hun gelijk.

    TIE'me will tell wether TITAN NV will become a fast floating Saas 2.0 dream after TIE KINETIX !

    Tot 6 september..... wellicht deze keer een Saas-feestelijk drankje i.p.v. vdValk's koffie automaat :) ?
  9. forum rang 6 keffertje 15 augustus 2023 15:23
    quote:

    Pitmans schreef op 15 augustus 2023 13:58:

    20 jaar stilstand.

    Overigens dachten aandeelhouders DGB ook verzekerd te zijn van een superdividend. Kwamen zij even bedrogen uit.
    En hoe gaat dit nu verder ? Na goedkeuring blijft het management op de loonlijst van de financieel goed gevulde lege huls ?
    Dat zijn inderdaad twee goede vragen voor de vergadering. Voor wat die laatste betreft, zou je toch denken dat de bestuurders mee over gaan, maar we horen het wel. Als ze desondanks de lege huls gaan leegeten, is het snel over met de pret!
  10. forum rang 6 keffertje 18 augustus 2023 07:22
    quote:

    Pitmans schreef op 17 augustus 2023 13:50:

    Stevige bewegingen in het meldingsplichtige bezit overigens. Axxion verkleint licht, vd Boom stevig en van Schaick zuigt alles op
    Vergeet niet het gênante van VD Boom, die 7 jaar te laat is met zijn melding. Ik sluit niet uit dat er nog meer aan zit te komen qua te late meldingen, want ze maken er daar wel een potje van op dit punt.
  11. forum rang 4 Pitmans 18 augustus 2023 09:14
    Ach, verdammt noch mal, ben ik er ook een keer ingestonken. Zelfs dubbel dit maal.
    Want Axxion is daarnaast niks kwijt (blijft 100k), maar zakt door verwatering door de meldingsgrens 5%.
    Dat van van Schaick klopt overigens wel en is wel interessant.
    Als alles in het verleden gemeld is, betekent deze melding dat hij al warrants (154k) heeft omgezet in aandelen en daar bovenop nog zo'n 50k heeft uitgebreid. Het zal toeval zijn dat dit op dezelfde datum wordt gemeld als de kapitaalsuitbreiding op 10 augustus.
  12. forum rang 6 keffertje 18 augustus 2023 10:31
    Ja, ik zag je 'misser' inzake Axxion maar wilde niet al te belerend overkomen, dus liet ik dat maar lopen :).

    Overigens vreemd dat het niet iemand is opgevallen dat van Schaick stilletjes de 30% drempel heeft overschreden en hij dus een verplicht bod moet uitbrengen, tenzij hij gebruikt maakt van de gratieregeling en binnen 30 dagen na de overschrijding die ongedaan maakt.
1.164 Posts
Pagina: «« 1 ... 54 55 56 57 58 59 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links