Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Valuta BTC/USD IEX:20162.IEX,

  • 64.387,73 19 apr 2024 21:29
  • +799,96 (+1,26%) Dagrange 59.618,70 - 65.491,94
  • 0

Nieuw Bitcoin Forum

15.647 Posts
Pagina: «« 1 ... 688 689 690 691 692 ... 783 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 17 februari 2023 15:56
    Bitcoinkoers voor het eerst in acht maanden boven de 25.000 dollar
    Door onze economieredactie
    17 feb 2023 om 11:43
    327 reacties
    De koers van de bitcoin stond donderdagavond korte tijd boven de 25.000 dollar (23.500 euro). Het was de hoogste koers in acht maanden. De digitale munt is sinds begin januari al 50 procent meer waard geworden. De stijging komt door onder meer positieve verwachtingen van de economie.

    De waarde van de bitcoin, de grootste en bekendste cryptomunt, is nog wel ver verwijderd van het recordniveau van 68.992 dollar (november 2021). Maar beleggers denken dat het ergste achter de rug is en verwachten dat 2023 een mooi jaar wordt.

    Veel cryptobedrijven hebben in het afgelopen jaar geleden onder de onrust die in de sector ontstond na het omvallen van FTX, een van de grootste platforms voor het bewaren en verhandelen van cryptomunten.

    De laatste tijd lijken toezichthouders de markt voor digitale valuta nog wat scherper in de gaten te houden. Zo liggen cryptobedrijven Gemini en Genesis onder vuur van de SEC. Die Amerikaanse beurswaakhond overweegt ook om actie te ondernemen tegen Paxos, dat een belangrijke stablecoin (een cryptomunt die is gekoppeld aan de waarde van een traditionele munt) op de markt brengt. Desondanks lijken beleggers vertrouwen te hebben in de toekomst.

    Sinds donderdagavond is de bitcoin wel iets minder waard geworden. Handelaren betaalden vrijdagochtend rond de 23.700 dollar.
  2. forum rang 7 HCohen 20 februari 2023 07:30
    World Wide Web inventor Tim Berners-Lee calls crypto ‘dangerous’ and likens it to gambling
    PUBLISHED SUN, FEB 19 2023
    www.cnbc.com/2023/02/20/web-inventor-...

    KEY POINTS
    Tim Berners-Lee, the inventor of the World Wide Web, called cryptocurrency “dangerous” and likened it to gambling in an episode of CNBC’s “Beyond The Valley” podcast.
    Discussing the future of the web, Berners-Lee said digital currencies are “only speculative” and compared it to the dot-com bubble.
  3. forum rang 4 Riding the Tiger 23 februari 2023 10:39
    Goede video Zaphoid ! Ik raad je aan niet teveel te reageren op jouw belagers. Daar verlies je teveel energie aan. Je kan die energie beter aanwenden voor dingen die er wel toe doen in je leven. Mensen zoals Munger en Buffet zijn cracks in hun (oude economie) wereld, maar Charly is bijna 100 en die zal zelfs nooit maar 1 minuut besteden om te begrijpen wat de waarde is van crypto (crapto).
  4. forum rang 6 Fred 62 23 februari 2023 16:17
    quote:

    Zaphod Beeblebrox schreef op 23 februari 2023 09:35:

    De held van alle nocoiners ontmaskerd.
    Zoals wel vaker is het een combinatie van onbenul en eigenbelang.

    www.youtube.com/watch?v=UjOjU2_p3RM
    Tja , wie moet je geloven?
    Charlie Munger , goed voor 2 miljard.
    Of Nathan Sloan , moet voor een appel en een ei
    YouTube filmpjes maken voor crypto.
  5. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 23 februari 2023 20:27
    quote:

    Fred 61 schreef op 23 februari 2023 19:47:

    [...]
    En na zorgvuldig nadenken kwam ik erachter
    dat geld betalen voor fantasiemunten geen optie is voor mij.
    Munten? Je denkt dat meer dan 20.000 crypto netwerken allemaal munten zijn, in de zin van currency?
    Niet alleen dat. Het zijn ook nog eens fantasiemunten. Dus, ze bestaan niet echt.

    Dat zorgvuldig nadenken is toch nog niet zo goed gelukt. Maar goed, dat wisten we al. Genoeg dom en oninteressant geleuter weer voor vandaag met nocoiners. Alsof je een huiskat probeert te leren schaken.
  6. forum rang 10 voda 24 februari 2023 16:49
    Toezichthouders trekken teugels aan
    Glans komt weer wat terug bij hard gevallen crypto’s
    Door MARK GARRELTS EN THEO BESTEMAN

    Updated Gisteren, 10:52
    22 feb. 2023
    in FINANCIEEL

    AMSTERDAM - Na de malaise in het voorbije jaar begint voor cryptobeleggers de zon weer wat door te komen. Het is volgens crypto-experts afwachten of het barre cryptolandschap verder gaat ontdooien, maar toezichthouders hebben in ieder geval de messen geslepen om consumenten beter te beschermen.

    Bij de start van het nieuwe jaar lijkt de cryptowinter, zogenoemd vanwege het slechte klimaat bij de handel in digitale munten, langzamerhand op te klaren. De bitcoin tikte halverwege februari even de grens van $25.000 aan, een terugkeer naar het hoogste niveau in acht maanden, maar schommelde recent weer flink met een terugval onder de $24.000. Per saldo heeft de bitcoin dit jaar ruim 40% aan waarde erbij gekregen. Teunis Brosens, cryptoexpert bij ING, benadrukt dat er een sterke correlatie is tussen de Amerikaanse techbeurs en de bitcoin. „De animo om in riskantere techaandelen te stappen, heeft ook steun gegeven aan cryptomunten. Het is wel fascinerend om te zien dat de bitcoin lange tijd stabiel rond $16.000 bleef staan en daarna ineens een rit omhoog maakt, maar het is ook ironisch dat de cryptomarkt steeds afhankelijker wordt van de gang van zaken bij traditionele aandelenmarkten. Verder lijkt de ergste onrust rond het omvallen van cryptobedrijf FTX verdwenen.”

    Ook andere cryptomunten hebben in 2023 geleidelijk aan glans teruggekregen. Ethereum, dat vorig jaar nog een duikvlucht maakte tot net onder de $1000, laat een mooie comeback zien in voorbije weken met een doorbraak tot boven de grens van $1561, per saldo een plus van bijna 40%.

    BEKIJK OOK:
    Investeerders pikken restanten cryptodrama FTX op: ’Eerst moet troep uit de markt’

    Hongkong droeg mogelijk ook nog bij aan sterk verbeterde sentiment op de cryptomarkt. Vanaf 1 juni is het weer mogelijk voor Chinezen om in cryptomunten te handelen in de voormalige Britse kolonie die sinds 1997 onder China valt. Volgens Brosens is het opvallend dat de handel in cryptomunten in China nog steeds verboden is, maar dat Hongkong weer cryptoactiviteiten mag gaan ondernemen. „Het kan zijn dat Hongkong na een paar moeilijke jaren zijn rol als traditioneel groot financieel centrum nieuw leven wil inblazen met de cryptohandel.”

    Cryptogoeroe’s
    Tegelijkertijd met de hernieuwde opmars van cryptomunten neemt het enthousiasme onder vaak zelfbenoemde cryptogoeroes ook weer toe. Mike Novogratz, de Amerikaanse crypto-investeerder en eigenaar van Galaxy Digital Holding voorspelde eerder nog dat de bitcoin ooit naar $500.000 omhoog zou schieten. Hij ziet dit kwartaal opwaarts potentieel naar $30.000 in de verwachting dat cryptobeleggers weer gaan toestromen uit angst om de boot te missen.

    BEKIJK OOK:
    Volop speculatie in crypto’s na val Genesis

    Afgelopen jaar kregen cryptobeleggers het nog zwaar te verduren. De golf aan cryptobedrijven die in de problemen kwam vanwege de aanhoudende verzwakking bij digitale munten gaf de aanzet tot vlucht uit digitale munten. Vooral het omvallen van cryptogigant FTX, het paradepaardje van oprichter Sam Bankman-Fried, zorgde voor een schok in de wereld van cryptomunten. De bitcoin maakte eind 2022 nog een duikeling tot onder de $16.000. Bij de sombere gang van zaken op de cryptomarkt in het voorbije jaar speelde de Federal Reserve (Fed) ook een grote rol. De serie aan grote renteverhogingen in de VS die de Fed sinds juni doorvoerde om de inflatie in te dammen, bracht een einde aan het tijdperk van bijna gratis geld, die lange tijd de kooplust van cryptobeleggers stevig aanwakkerde.

    Het aanscherpen van de regelgeving op de cryptomarkt komt zeker na het omvallen van FTX geleidelijk op gang. Vooral toezichthouders in de VS maken er steeds meer werk van om misstanden bij cryptobedrijven te voorkomen en consumenten beter te beschermen. De Amerikaanse toezichthouder SEC ontwerpt regels voor cryptoplatforms in de VS in een vrijwel ongereguleerde markt. De platforms moeten een aparte bewaarplaats aanhouden voor cryptomunten van hun klanten. Grote platforms zoals Binance voldoen daaraan, maar lang niet alle, aldus SEC-voorzitter Gensler. Of platforms passen zich aan of ze worden illegaal. De markt rekent erop dat kleinere aanbieders afvallen.

    BEKIJK OOK:
    Waar is Ruja Ignatova? Gevallen cryptokoningin al vijf jaar onvindbaar

    Gensler stelt verder dat cryptoplatforms doorlopend de wet overtreden. Zij zouden hun cryptobelegging vooraf als financieel product moeten registreren bij de SEC. Waartegen de cryptowereld zich fel verzet. Een week eerder blokkeerden autoriteiten in New York de uitgave bij Paxos Trust van zijn Binance USD-crypto, in waarde gekoppeld aan de dollar. Het is een niet-geregistreerd financieel effect, aldus de autoriteiten, en daarmee strafbaar. „De toezichthouders trekken na het faillissement van platform FTX de touwtjes aan. En terecht, consumenten moeten beter worden beschermd”, zegt Jan Robert Schutte van Crypto Academy.

    De SEC heeft recent Do Kwon, het brein achter de zogeheten stablecoin TerraUSD die vorig jaar ten onder ging, aangeklaagd voor het oplichten van beleggers. De gevallen bitcoinheld zou volgens de SEC 10.000 bitcoins via een Zwitserse bank hebben onttrokken uit het cryptoproject. Verder moet Bankman-Fried zich in de VS verantwoorden voor de ondergang van FTX. Hij wordt verdacht van fraude, samenzwering en het witwassen van geld. Bij een veroordeling zou de door de cryptowereld lange tijd bewonderde Bankman-Fried in totaal een celstraf van 115 jaar kunnen krijgen.

    Ook Europa begint langzamerhand werk te maken van regelgeving om de cryptosector aan banden te leggen. Vanaf volgend jaar moeten alle cryptoplatforms een vergunning met buffer bezitten om de digitale munten te mogen uitgeven en verkopen. Dinsdag gaf de Europese Commissie, die regelmatig spreekt van een wildwestmarkt, echter aan dat cryptobedrijven die vergunning en goedkeuringsstempel mogelijk later verkrijgen. „Aan de ene kant is meer regelgeving bij cryptobedrijven een goede stap naar volwassenheid en kan het een impuls geven aan het zakendoen, maar aan de andere kant komt de cryptomarkt steeds verder af te staan van hoe het ooit is bedoeld”, stelt Brosens. „Het is verder afwachten hoeveel digitale munten er in de toekomst nog overblijven.”

    BEKIJK OOK:
    Column: nog steeds dreigen beleggers hun cryptobezit kwijt te raken

    Brosens houdt een grote slag om de arm of de bitcoinrally een vervolg gaat krijgen. „Aan de vraagkant zijn particuliere cryptobeleggers nog steeds de wonden aan het likken, terwijl aan de aanbodzijde er veel partijen nog bont en blauw zijn door de wantoestanden met geleend geld.”

    Schutte ziet dat beleggers „in een herstelrally voor aandelen” een deel van hun kapitaal in crypto durven inzetten. „Cryptokoersen bewegen in hoge mate zoals aandelen. Anders dan vroeger zien beleggers ze als onderdeel van één geldwereld, naast de euro, dollar en aandelen.”

    Dat bitcoin, ethereum en nog 25.000 munten opveren komt ook doordat hedgefondsen die naar de markt kwamen en short gingen op crypto, rekenend op zware verliezen vanwege de val van platform FTX, afgelopen maanden fors moesten bijkopen. Schutte: „Dat zorgde voor extra herstel van vooral bitcoin en ethereum.”

    „Meer zekerheid is er pas als bitcoin langer boven $25.000 blijft”, zegt Schutte. Beleggers kijken veel naar bitcoin, maar de oudste in 2009 opgerichte cryptomunt deed het op jaarbasis veel slechter dan gemiddeld alle overige coins, zegt Schutte.

    www.telegraaf.nl/financieel/973043245...
  7. forum rang 6 Littletycoon 24 februari 2023 19:47
    quote:

    Zaphod Beeblebrox schreef op 23 februari 2023 09:35:

    De held van alle nocoiners ontmaskerd.
    Zoals wel vaker is het een combinatie van onbenul en eigenbelang.

    www.youtube.com/watch?v=UjOjU2_p3RM
    Wat een belachelijk verhaal zeg, gewoon mijn tijd lopen verspillen aan ene onbenul die er niets van begrijpt en met een onsamenhangend verhaal komt dat niets anders uit te leggen is als jaloezie. Waarom jaloers zijn op Charlie Munger, als er iemand zichzelf heeft bewezen is hij het wel.

    Ik hou mijn hart vast voor diegenen die zich op dat kanaal hebben geabonneerd, een schare jongeren met grote kans om altijd arm te blijven.
  8. forum rang 10 voda 28 februari 2023 07:55
    IMF zet in op strenge aanpak van bitcoin: ’Crypto zijn niets’
    Door THEO BESTEMAN

    Updated Gisteren, 19:33
    Gisteren, 19:31
    in FINANCIEEL

    AMSTERDAM - Crypto wachten nieuwe beperkingen. Dit keer wereldwijd. Het Internationaal Monetaire Fonds (IMF) en de toezichthouder Financial Stability Board voor financiële markten, bereiden namens de twintig grootste landen ingrepen voor. Een verbod is daarbij ’niet uit te sluiten’.

    IMF: na fraude en miljardenverliezen tijd voor ingrepen in instabiele cryptomarkt. ANP/HH

    India zal daartoe, als voorzitter van de G20, in september ’met prioriteit’ de eerste voorstellen voor deze markt doen.

    „Crypto zijn niets. Ze kunnen niet worden geaccepteerd als wettig betaalmiddel”, zo verduidelijkte IMF-topbestuurder Kristalina Georgieva tijdens een bijeenkomst in Bangalore de noodzaak.

    Het sentiment over crypto is sinds vorig jaar danig afgekoeld. Dat voorjaar stortte cryptomunt TerraUSD, ogenschijnlijk veilig gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, volledig ineen. Ruim $40 miljard van beleggers verdween.

    De val door fraude in november 2022 van het grote handelsplatform FTX van Sam Bankman-Fried, dat een marktwaarde van $31 miljard had, gaf tijdens de G20-bijeenkomst in Bangalore een politieke meerderheid om de jonge cryptomarkt aan banden te leggen. De eerste munt, bitcoin, stamt uit 2009.

    BEKIJK OOK:
    Volop speculatie in crypto’s na val Genesis

    ’Schade voorkomen’
    Naast het IMF noemt de Financial Stability Board, de internationale toezichthouder van de financiële sector, strengere regelgeving ’topprioriteit’ nadat koersen in 2022 op en neer schoten. Ook Agustin Carstens, hoofd van Bank of International Settlements (BIS), stelt dat „cryptovaluta gereguleerd moet worden om schade aan het hele financiële systeem te voorkomen.”

    Crypto-activa, opgetuigd als alternatief decentraal bestuurd geldsysteem, zijn voor veel gebruikers „meer een teleurstelling dan een revolutie”, stelt het IMF vast. „We hebben maatregelen nodig om financiële regelgeving te versterken en normen te ontwikkelen die over landsgrenzen heen worden toegepast.”

    BEKIJK OOK:
    Handel drijven zonder cash; cryptomunt Sarafu groot succes in Kenia

    In El Salvador zijn crypto zoals bitcoin sinds 2019 door de overheid officieel geaccepteerd als alternatief naast de gewone munt. De financiële wereld reageerde geschokt op dit goedkeuringsstempel; het reeds zwakke land zou afglijden. Een tiental landen accepteert of gedoogt sindsdien eveneens de crypto. Het gebruik in de dagelijkse praktijk blijft echter erg spaarzaam. Afrekenen gebeurt beperkt.

    Hoewel ook het IMF een ramp voorzag, meldde het instituut begin februari dat dit risico „zich niet gematerialiseerd heeft.” Wel is volgens het IMF ’blijvende aandacht’ nodig.

    Duizenden munten
    Dit instituut merkt dat de cryptotechnologie vaker wordt gebruikt en doorontwikkelt. Het aantal munten ligt volgens onderzoeker CoinMarketCap rond 21.900, met samen een marktwaarde van $1130 miljard. Waarbij bitcoin met $450 miljard veruit de grootste is.

    BEKIJK OOK:
    Glans komt weer wat terug bij hard gevallen crypto’s

    Er zijn nieuwe tokens en vooral veel digitale contracten tussen gebruikers ontstaan op het netwerk blockchain, een digitaal grootboek. Gebruikers handelen met contracten voor overdracht van waarde. Die goedkope en snelle vormen worden al wel door banken maar ook door oliehandelaren gebruikt.

    Volgens het IMF kunnen consumenten de cryptohandel beter mijden en kiezen voor bijvoorbeeld de digitale euro, omdat zulke munten gesteund worden door de overheid. Zij zouden stabieler zijn.

    BEKIJK OOK:
    Zorgen over mogelijke invoering digitale euro: waarom wil de ECB die eigenlijk?
    BEKIJK OOK:
    Investeerders pikken restanten cryptodrama FTX op: ’Eerst moet troep uit de markt’

    www.telegraaf.nl/financieel/401206980...
  9. forum rang 7 JdeFL 3 maart 2023 18:01
    14:29
    Wankele cryptobank haalt bitcoin onderuit
    Bitcoin, ether en andere cryptocurrencies zakken naar hun laagste peil in weken, na zorgen rond de levensvatbaarheid van Silvergate, een 'cryptovriendelijke' bank uit Californië. De bank biedt een veelgebruikt betalingsnetwerk aan dat de real-time overdracht van geld tussen cryptobedrijven mogelijk maakt. Maar veel platormen aanvaarden geen betalingen meer via Silvergate nu de bank aangaf dat ze in nauwe schoentjes zit en haar voortbestaan niet kan garanderen.

    Silvergate is daarmee het nieuwste voorbeeld van de problemen in de sector na het ineenstorten van cryptobeurs FTX in november. In de nasleep van dat faillissement vond bij Silvergate een 'bankrun' plaats waarbij veel klanten hun geld terugtrokken. (Tijd.be)
  10. forum rang 4 vdx777 7 maart 2023 09:41
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 17 februari 2023 15:56:

    Bitcoinkoers voor het eerst in acht maanden boven de 25.000 dollar
    Door onze economieredactie
    17 feb 2023 om 11:43
    327 reacties
    De koers van de bitcoin stond donderdagavond korte tijd boven de 25.000 dollar (23.500 euro). Het was de hoogste koers in acht maanden. De digitale munt is sinds begin januari al 50 procent meer waard geworden. De stijging komt door onder meer positieve verwachtingen van de economie.

    De waarde van de bitcoin, de grootste en bekendste cryptomunt, is nog wel ver verwijderd van het recordniveau van 68.992 dollar (november 2021). Maar beleggers denken dat het ergste achter de rug is en verwachten dat 2023 een mooi jaar wordt.

    Veel cryptobedrijven hebben in het afgelopen jaar geleden onder de onrust die in de sector ontstond na het omvallen van FTX, een van de grootste platforms voor het bewaren en verhandelen van cryptomunten.

    De laatste tijd lijken toezichthouders de markt voor digitale valuta nog wat scherper in de gaten te houden. Zo liggen cryptobedrijven Gemini en Genesis onder vuur van de SEC. Die Amerikaanse beurswaakhond overweegt ook om actie te ondernemen tegen Paxos, dat een belangrijke stablecoin (een cryptomunt die is gekoppeld aan de waarde van een traditionele munt) op de markt brengt. Desondanks lijken beleggers vertrouwen te hebben in de toekomst.

    Sinds donderdagavond is de bitcoin wel iets minder waard geworden. Handelaren betaalden vrijdagochtend rond de 23.700 dollar.
    BTC "max_supply":21000000,"circulating_supply":19310618,"total_supply":19310618,
  11. forum rang 10 voda 9 maart 2023 07:22
    Cryptobank Silvergate kiest voor faillissement
    Door REDACTIE DFT/ANP

    Updated Gisteren, 23:37
    Gisteren, 23:29
    in FINANCIEEL

    AMSTERDAM - De noodlijdende cryptobank Silvergate sluit definitief de deuren. Het bedrijf, dat andere bedrijven helpt te beleggen op de bitcoin en andere virtuele beleggingen, stond onder druk na de ineenstorting van cryptobeurs FTX en moest investeerders vinden om een faillissement af te wenden.

    Beleggers hadden daar woensdag al een hard hoofd in: het aandeel sloot op de beurs van New York zo’n 6% lager, na een eerdere koersval van 60%. Nabeurs werd bekend dat Silvergate het inderdaad niet gaat redden, en daalde het aandeel nog eens 28%. Het bedrijf heeft beloofd alle klanten hun geld terug te geven

    Cryptobeurs
    Silvergate stond onder druk door de eerdere ineenstorting van cryptobeurs FTX, dat heeft geleid tot een kapitaaluitstroom van miljarden dollars bij de cryptobank. Onder meer Coinbase, Galaxy Digital, Gemini en Paxos Trust gaven op hun beurt aan geen nieuwe betalingen aan of van Silvergate meer te accepteren, wat de problemen voor Silvergate groter maakte. Vorige week maakte de bank al bekend te stoppen met het betalingsplatform.

    BEKIJK OOK:
    Noodlijdende cryptobank Silvergate stopt betalingsplatform: ’Slecht teken’

    Silvergate is een van de twee grote cryptobanken en beheerde volgens CNBC zo’n $11 miljard aan activa. De andere is Signature Bank uit New York, die $114 miljard beheert.

    www.telegraaf.nl/financieel/774955707...
15.647 Posts
Pagina: «« 1 ... 688 689 690 691 692 ... 783 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links