Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Bedrijven cashen met inflatie'

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 suskewiet 3 maart 2023 09:06
    Zijn de ogen een beetje open gegaan ?
    Hoeveel keren heb ik hier aangehaald dat men de prijzen na covid met een natte vinger verhoogd heeft (er was gespaard geld genoeg)
    Nadien zijn de grondstoffen en voeding omhoog gevlogen .
    Men moet het door verrekenen ,maar de prijzen van bepaalde producten zijn te fel doorgerekend .
    Dezelfde verpakking maar minder inhoud
    Drie stuk vb inplaats van vier enz (voor dezelfde prijs)
    Controle is er helemaal niet gebeurd .
    Hoogtijd voor verandering en normalisering
  2. zafira tourer 3 maart 2023 11:55
    nu worden ze wakker, dat dit allemaal niet klopt dat ziet zelfs een kind van 6 jaar, ze willen enkel meer winst op kap van de werkende mensen, met uitvluchten oorlog dure energie, alles is goed om de prijs te verhogen, energie is ondertussen gedaald tot bijna voor de crisis, toch blijven de verhalen de energie is duur
  3. GVan 4 maart 2023 01:06
    De beleidsmakers houden hun ogen maar halfopen. Halfopen omdat ze toch nog voldoende zouden zien hoe ze de 'gewone' man nog meer kunnen laten betalen. Wel slechts halfopen, zo kunnen (en willen) ze ons niet recht in de ogen kijken. Hetgeen ze ons vertellen is zwaar gefilterd. Waar is de waarachtigheid?
    De bedrijven mogen best voldoende winst maken, de beurs vaart er ook goed bij en mijn aandelen dus ook (tot nu toe). Maar er worden woekerwinsten gemaakt op rug van de brave burger. Ze strooien ons inderdaad zand in de ogen. Ze vjnden altijd wel een reden waarom ze de prijzen (willen) verhogen: duurdere energie, gestegen loonkosten (ja maar niet in dezelfde mate als hun winst), ...
    En ze maken ons voldoende bang om ons braaf te houden. Wanneer gaan de beleidsmakers hun ogen helemaal open doen en ons recht in de ogen kijken ????
    Maar waarom komt de 'gewone' man niet eens serieus op straat om dat fundamentele wanbeleid aan te klagen? Niet om meer te eisen maar om rechtvaardigheid af te dwingen. Als er dan eens een sector op straat komt, sust de politiek die (kleinere) groep en komen ze wat tegemoet aan die groep. Weer bosbrandje geblust ... Maar er is meer aan de hand. Het gaat niet om een klein brandje maar bijna het ganse bos staat in brand.

  4. Mugje 4 maart 2023 15:12
    Hier spelen twee zaken;
    -ten eerste de arrogantie van Unilever en concullegae die denken dat ze de prijs naar eigen inzicht kunnen zetten. Ze liegen en bedriegen de gewone winkelende consument en komen met kulverhaal dat de consument toch ook zou meeprofiteren als zijn pensioenfonds in Unilever zou beleggen. Haha, de consument moet dus zijn eigen pensioen financieren door in de winkel teveel te betalen. De Ceo zal wel een stel aandelen- of optiepakketten als onderdeel van de beloning hebben en willen cashen. Eigenlijk zou het beste zijn als we met z'n allen al die bizar gestegen a-merk produkten gaan mijden en dat Unilever zijn hand heeft overspeeld.
    -Dat beleidsmakers bepaalde effecten niet WILLEN zien is niet zo vreemd. Van oudsher was het zo dat je in de politiek werd gevraagd als je je in het bedrijfsleven had bewezen als kundig bestuurder. Tegenwoordig kan de grootste miskleun nog de politiek in en met wat geluk kan hij het bedrijfsleven een beetje pleasen zodat hij -direct na de politieke 'carriere'- een lucratief baantje of commissariaat aangereikt zal krijgen om alsnog te cashen. Vanuit de Nederlandse politiek zijn er al legio voorbeelden te noemen, zal op het Europese vlak wel niet veel anders zijn. Laat je niks wijsmaken dat ze er voor 'het volk' zijn, ze zitten er alleen voor zich zelf. .
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,13%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links