Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rusland

63.285 Posts
Pagina: «« 1 ... 1948 1949 1950 1951 1952 ... 3165 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 Calimero 3 maart 2023 10:54
    quote:

    benbelegger schreef op 3 maart 2023 10:14:

    Poetin roept nationale veiligheidsraad bijeen na terrorismebeschuldigingen tegen Oekraïne

    De Russische president Vladimir Poetin heeft voor vrijdag een speciale vergadering van de nationale veiligheidsraad bijeengeroepen. Hij heeft die beslissing donderdag genomen na de berichten van zijn inlichtingendiensten over gevechten met Oekraïense eenheden op Russisch grondgebied.

    ...
    Volgens onbevestigde Russische berichten hebben soldaten in de regio Brjansk, vlak bij de Oekraïense grens, donderdag een operatie uitgevoerd tegen een Oekraïens "sabotageteam" dat de grens zou hebben geschonden. Het Kremlin sprak van "een terroristische aanval".

    www.msn.com/nl-be/nieuws/others/poeti...
    .
    ??

    www.youtube.com/embed/0K1QVhE0uwg?rel...
  2. forum rang 8 closer 3 maart 2023 11:22
    Kremlin-elitekroost viert feest, terwijl kinderen van de ‘gewone Rus’ gebukt gaan onder de oorlog

    Een Russisch schoolmeisje dat in de klas een tekening tegen de oorlog had gemaakt, is voor straf naar een tehuis gestuurd. Haar vader is opgepakt wegens belediging van het leger. Het staat in schril contrast met de kinderen van de Kremlin-elite die de oorlog begon.

    Bert Lanting, 3 maart 2023, 09:57

    De 12-jarige Maria Moskaljova uit de regio Toela kwam vorig jaar in de problemen, toen haar klas tekeningen moest maken voor de Russische soldaten in Oekraïne. In plaats daarvan maakte zij een tekening van een Oekraïense moeder die haar kind probeert te beschermen tegen inkomende Russische raketten. ‘Nee tegen de oorlog’, schreef ze erbij.

    De directeur van de school riep onmiddellijk de politie erbij. Het meisje en haar vader Aleksej Moskaljov kregen vervolgens thuis bezoek van agenten van de veiligheidsdienst FSB die hun appartement overhoop haalden. Moskaljo kreeg te horen dat hij zijn dochter verkeerd opvoedde. ‘Ze zeiden dat ze haar van mij zouden afnemen en mij in de gevangenis zouden gooien’, vertelde hij OVD-Info, een Russische mensenrechtenorganisatie.

    Vader en dochter besloten uit te wijken naar een andere plaats, maar de politie pakte hem woensdag op. Wegens het belasteren van de strijdkrachten hangt hem nu drie jaar celstraf boven het hoofd. Maria kreeg te horen dat ze naar een tehuis zou worden gebracht: toen Maria 3 jaar oud was verdween haar moeder uit haar leven, waarna haar vader haar alleen opvoedde.

    De situatie roept herinneringen op aan de terreur onder Sovjet-dictator Stalin. Kinderen van ouders die wegens ‘anti-Sovjet-praktijken’ naar de strafkampen van de Goelag werden gestuurd, kwamen vaak in speciale weeshuizen terecht.

    De afgelopen tijd zijn verscheidene schoolkinderen in Rusland aangepakt, omdat ze niet wilden meedoen aan de militair-patriottische lessen die zijn ingevoerd sinds het begin van de oorlog. Daarbij kregen hun ouders ook de waarschuwing dat hun kinderen onder voogdij zouden worden gesteld.

    Elitekinderen
    De behandeling van het schoolmeisje staat in schril contrast met het luxeleven dat de kinderen van de Kremlin-elite leiden. Liza Peskova, de dochter van Kremlinwoordvoerder Dmitri Peskov, protesteerde in een Instagrampost op de eerste dag van de Russische invasie nog tegen de oorlog. Zij zat toen nog in Frankrijk, waar ze een opleiding volgde op een dure businessschool. Toen ze vanwege de Europese sancties moest terugkeren naar Rusland, hoefde ze zich niet te verantwoorden voor haar uitbarsting op Instagram, maar verwijderde die later wel.

    Afgelopen maand vierde ze nog uitgebreid feest in het nachtleven van Dubai. Dat kwam haar te staan op kritiek van onafhankelijke Russische sites, die klaagden dat de Russische leiders hun kinderen de hand boven het hoofd houden, terwijl ze de zonen van ‘gewone’ Russen de oorlog insturen.

    Ksenija Sjojgoe, de dochter van minister van Defensie Sergej Sjojgoe, werd eind vorig jaar ook op vakantie in Dubai gesignaleerd. ‘We wachten op regen in Dubai en op het einde van de vorst in Moskou’, zette Ksenija’s echtgenoot op Instagram. Op een andere foto stond ze met een Russische politicus, die thuis een fikse uitbrander kreeg van de leider van president Poetins partij Verenigd Rusland: ‘Je kunt je op allerlei manieren vermaken: met hardlopen, duiken of skiën, maar voor alles is er een tijd en een plaats.’ Over Sjojgoes dochter sprak hij met geen woord.

    Dochter Veronika van Sergej Narysjkin, de chef van de Russische buitenlandse inlichtingendienst, toerde afgelopen jaar vrolijk de wereld rond, terwijl in Oekraïne de oorlog woedde. Daarbij deed ze ook Turkije aan, een Navo-land dat volgens haar vader een ‘hybride oorlog’ tegen Rusland voert.

    Kremlinpropagandist Vladimir Solovjov werd het mikpunt van spot toen bleek dat zijn zoon Daniil zijn snor drukt qua deelname aan de oorlog, waarvoor zijn vader op de Russische televisie zo hartstochtelijk campagne voert. Tegenover de televisiekijkers verzekerde Solovjov dat hij zijn eigen zoons naar het front zou sturen. ‘Het leven wordt sterk overdreven’, hield hij de kijkers bij een andere gelegenheid voor. ‘Waarom bang zijn voor iets dat toch onvermijdelijk is?’ Maar zijn zoon Daniil denkt daar kennelijk iets anders over. Hij kon naar eigen zeggen niet als contractmilitair naar Oekraïne, omdat hij net een contract had gesloten als model bij een modellenbureau.

    www.volkskrant.nl/cs-be804c3b8
  3. forum rang 10 voda 3 maart 2023 11:23
    OORLOG IN OEKRAÏNE

    Dag 373 van de invasie
    LIVE | Wagner-baas: ’Bachmoet is omsingeld door Russische troepen’
    22 min geleden
    in BUITENLAND

    Ruim een jaar wordt er nu gevochten in Oekraïne, maar ook buiten Oekraïne worden stellingen ingenomen. Wat gaat China doen? Wat gaat de VS doen en bovenal, wat gaat Poetin doen?

    Wagner-baas Jevgeni Prigozjin ANP / SIPA USA

    Wagner-baas: 'Bachmoet is omsingeld door Russische troepen'
    De Oekraïense stad Bachmoet is "praktisch omsingeld" door Russische troepen, zegt Jevgeni Prigozjin van het Russsiche huurlingenbedrijf Wagner Groep. Het Oekraïense leger heeft er volgens hem alleen nog toegang tot één uitweg.

    Prigozjin deed zijn uitspraken in een video waarin hij de Oekraïense president Volodimir Zelenski oproept zijn militairen terug trekken. Russische troepen, inclusief Wagner-huurlingen, proberen de stad in het oosten van Oekraïne al maanden in te nemen. Dat heeft geresulteerd in een bloedige strijd met veel slachtoffers aan beide kanten.

    Bachmoet wordt door de Russen gezien als een springplank om grotere steden als Kramatorsk te veroveren. Het strategische belang van de stad wordt betwist. Zelenski verklaarde twee weken geleden dat Oekraïne Bachmoet niet "koste wat het kost" zal verdedigen en dat er wordt gevochten zolang dat "redelijk is". Prigozjin heeft sindsdien de verovering van diverse dorpen bij Bachmoet gemeld.

    Voor meer, zie link:

    www.telegraaf.nl/nieuws/1512024865/li...
  4. forum rang 8 closer 3 maart 2023 11:25
    11:17
    ‘Verzoek Russisch paspoort Quincy Promes afgewezen’

    Het Russische ministerie van Sport gaat de Nederlandse voetballer Quincy Promes niet helpen bij het verkrijgen van Russisch staatsburgerschap. Spartak Moskou, de club waarbij Promes onder contract staat, had daartoe een verzoek ingediend bij het ministerie. Promes zelf liet in januari via zijn advocaat Robert Malewicz weten dat het initiatief voor de aanvraag niet van hem kwam.

    Tegen Promes loopt in Nederland een strafzaak. Hij wordt verdacht van poging tot moord. In juli 2020 zou de voetballer zijn neef met een mes in het been hebben gestoken. Vandaag vindt de inhoudelijke behandeling van zijn zaak plaats. Volgens zijn advocaat Robert Malewicz kan Promes in verband met contractuele verplichtingen bij zijn club niet aanwezig zijn in de rechtbank.

    Woordvoerder Dmitri Zelenov van Spartak spreekt de hoop uit dat Promes vrijgesproken zal worden in de strafzaak die tegen hem loopt. ‘In dat geval zullen we het ministerie vragen ons verzoek te heroverwegen’, citeert persbureau Tass de woordvoerder. ‘Omdat we geloven dat Promes een aanzienlijke bijdrage heeft geleverd aan Russische sport en zelf ook een verlangen heeft om staatsburger van de Russische Federatie te worden.’ Mocht Promes ooit wel in aanmerking komen voor een Russisch paspoort, dan zou dat mogelijk betekenen dat hij zijn Nederlandse kwijtraakt. Dat zit Promes volgens advocaat Malewicz niet zitten.

    www.volkskrant.nl/cs-b4033619
  5. [verwijderd] 3 maart 2023 11:56
    Belarussische Nobelprijswinnaar veroordeeld tot tien jaar cel

    MINSK (ANP/AFP) - De Belarussische Nobelprijswinnaar Ales Bialiatski (60) is in zijn thuisland veroordeeld tot tien jaar cel, meldt de door hem opgerichte mensenrechtenorganisatie Viasna. Hij is schuldig bevonden aan geldsmokkel en financiering van "activiteiten die de openbare orde ernstig verstoren".

    Ook twee bondgenoten van Bialiatski zijn veroordeeld. Zij moeten zeven en negen jaar de gevangenis in. Het drietal ontkende tijdens een hoorzitting vorig jaar schuldig te zijn. Volgens Viasna werden de mannen ervan beschuldigd geld naar Belarus te smokkelen voor de financiering van de oppositie.

    Bialiatski's organisatie verleende juridische en financiële steun aan Belarussen die na de presidentsverkiezingen van 2020 deelnamen aan de massaprotesten tegen de regering in Minsk. President Aleksandr Loekasjenko had de verkiezingswinst opgeëist, maar volgens de oppositie en de internationale gemeenschap was er sprake van fraude. De betogingen werden met harde hand de kop ingedrukt.

    1500 politieke gevangenen

    De naar Litouwen gevluchte oppositieleider Svetlana Tichanovskaja, die in 2020 de verkiezingswinst claimde, spreekt van een "nepproces" tegen het drietal. "We moeten er alles aan doen om dit beschamende onrecht te bestrijden en hen te bevrijden", schrijft ze op sociale media. Tegen Tichanovskaja is in Belarus veertien jaar geëist vanwege onder meer hoogverraad en het oprichten en leiden van een extremistische organisatie.

    Loekasjenko kwam bijna dertig jaar geleden in Belarus aan de macht. Hij wordt ook wel de laatste dictator van Europa genoemd. Volgens mensenrechtenorganisaties telt Belarus ongeveer 1500 politieke gevangenen. Veel van de mensen zijn aangehouden sinds de presidentsverkiezingen van 2020.

    Bialiatski won vorig jaar de Nobelprijs voor de Vrede, samen met de Russische mensenrechtenorganisatie Memorial en de Oekraïense mensenrechtenorganisatie Center for Civil Liberties. Hij werd door de jury geroemd als een van de initiatiefnemers van de democratische beweging die in de jaren tachtig in Belarus op gang kwam.
  6. forum rang 8 closer 3 maart 2023 12:37
    quote:

    pakman schreef op 3 maart 2023 12:02:

    Jesus, zullen we afspreken alleen een stukje vh nieuws en dan de link svp, want sommige zetten hier een compleet verhaal neer en dan nog eens de link........waar hebben we dit aan verdiend hahahahahah
    Niet alles klakkeloos kopiëren vind ik een kwestie van fatsoen, net als bronvermelding met link. Helaas is er vaak een betaalmuur, en soms kies ik er dan voor het hele artikel te plaatsen.
  7. forum rang 7 Succes 3 maart 2023 13:21
    NOS Teletekst 126

    "Nucleaire dreiging onaanvaardbaar"

    Het dreigen door president Poetin met de inzet van kernwapens in de oorlog tegen Oekraïne is onaanvaardbaar, staat in een verklaring van de Quad-groep. De groep bestaat uit de VS, India, Japan en Australië.

    De verklaring volgt op een overleg van de ministers van Buitenlandse Zaken van de vier landen in New Delhi. Er staat verder in dat voor een blijvende vrede in Oekraïne de soevereiniteit van het
    land moet worden gerespecteerd.

    De algemene vergadering van de VN riep Rusland onlangs weer op uit Oekraïne te vertrekken. India, dat veel olie koopt van Rusland, onthield zich van stemming.

    teletekst-data.nos.nl/webplus?p=126
  8. forum rang 10 luchtschip 3 maart 2023 13:49
    Verzetsoperatie/Oekrainse operatie/ False Flag operatie in Bryansk, Rusland

    Russia|n sources claim that during the operation in Bryansk region yesterday the Ukrainians mined the area with anti-personnel mines DM31 (FFV1-24)

    Additionally they claim that 4 Russian Guards were injured by a mine during the operation in Sushany village.

    foto van de gewone anti-personen mijn

    pbs.twimg.com/media/FqRN26NXoAA87pY?f...

    twitter.com/L_Team10/status/163151458...
  9. muskie 3 maart 2023 14:06
    quote:

    luchtschip schreef op 3 maart 2023 13:49:

    Verzetsoperatie/Oekrainse operatie/ False Flag operatie in Bryansk, Rusland

    Russia|n sources claim that during the operation in Bryansk region yesterday the Ukrainians mined the area with anti-personnel mines DM31 (FFV1-24)

    Additionally they claim that 4 Russian Guards were injured by a mine during the operation in Sushany village.

    foto van de gewone anti-personen mijn

    pbs.twimg.com/media/FqRN26NXoAA87pY?f...

    twitter.com/L_Team10/status/163151458...
    Gister in het nieuws, en van wie hebben ze die gekregen???
    Tijd dat de clowns (ja ook Zelensky) aan tafel gaan. Oekrainse bevolking heeft er ook genoeg van.
  10. forum rang 10 luchtschip 3 maart 2023 14:06
    Russian losses per 03/03, reported by the General Staff of Ukraine.

    +765 men--totaal sinds 24 februari 2022 : 151.370 men
    +8 tanks
    +15 APCs ( Armored Personnel Carriers )
    +4 artillery systems
    +4 MRLS ( Multiple Launch Rocket Systems )
    +1 Aircraft
    +1 Helicopter
    +3 UAVs ( drones )

    pbs.twimg.com/media/FqR5ioVXwAESV_8?f...

    twitter.com/NOELreports/status/163156...
  11. forum rang 8 closer 3 maart 2023 14:10
    De regionale Russische pers geeft hoop dat het verzet wijdverbreider is dan wij denken

    Derk Sauer, 3 maart 2023

    Er is – gelukkig – ruim aandacht voor onafhankelijke Russische journalisten die gedwongen het land zijn ontvlucht en nu vanuit onder meer Amsterdam hun werk voortzetten. Zij komen vrijwel allemaal uit de metropolen Moskou en Sint-Petersburg.

    In het onmetelijke Rusland was ook een bloeiende regionale journalistiek met prima dagbladen, tv-zenders en radiostations. Het gevaar voor deze journalisten was en is veel groter. In de meeste regio’s regeren gouverneurs alsof het hun privékoninkrijkje betreft en is de grens tussen georganiseerde misdaad en overheid moeilijk te trekken.

    Sinds de oorlog hebben veel regionale journalisten en uitgevers ook hun boeltje gepakt en proberen ze vanuit Jerevan en Tbilisi de draad weer op te pakken. De bekende regionale uitgevers Victor Mutsjnik van TV-2 uit Tomsk en Jevgeni Samonochin van Krestjanin uit Rostov aan de Don lanceerden onlangs hun nieuwe platform ‘Voorbij Moskou’. Inmiddels hebben zich tientallen uitgevers en correspondenten bij het initiatief aangesloten –van Irkoetsk in het noorden tot Krasnodar in het zuiden van Rusland.

    Hier geen verhalen over Poetin, het Kremlin en de oligarchen, maar heel directe informatie over het leven in de provincies. Correspondenten lopen plaatselijke kerkhoven af om nieuwe graven te tellen en zo een beeld te krijgen van het aantal gesneuvelde soldaten in hun regio. ‘Zestien nieuwe graven,’ meldde de Tymen-reporter deze week, ‘waaronder twee van het Wagner huurlingenleger.’

    Er komen ook regelmatig meldingen voorbij van brandstichtingen en aanslagen die de Russische staatspers uiteraard niet halen. Maar ook de internationale pers niet. Zoals deze week een explosie in Kostroma, waar bewoners een vuurzee zagen in de buurt van een groot kassencomplex. En sabotage van een spoorlijn in de grensregio met Oekraïne. De omvang is moeilijk vast te stellen, maar het Telegramkanaal van ‘Voorbij Moskou’ volgend, krijg je het idee dat verzet wijdverbreider is dan wij denken.

    Uit Rostov komt het nieuws dat er geen weerberichten meer worden gemaakt door de plaatselijke meteorologische dienst. Er is gebrek aan apparatuur dat uit Europa moet komen. Oekraïne, Polen en Roemenië geven geen weergegevens meer door, waardoor voorspellingen onbetrouwbaar zijn. Dit is vooral schadelijk voor de landbouw. Inwoners van Taman demonstreerden tegen de bouw van een ammoniakfabriek die het milieu dreigt te verzieken. In de Baikalregio kunnen zevenduizend weeskinderen niet geplaatst worden. Op alle zorg wordt door de oorlog flink bezuinigd.

    In Nizjni Novgorod is een rel ontstaan na de verkiezing van de beste conciërge van het jaar. Elk huizenblok in Russische steden heeft zijn eigen ‘dvornik’ die sneeuw ruimt, de trappenhuizen netjes houdt en hand- en spandiensten verricht. Volgen de bewoners van de Burakovskistraat is hun Alian Moelchtarov de ideale conciërge. Hij redde zelfs een hond die door het ijs was gezakt.

    Tot grote woede van de bewoners ging een andere conciërge er met de prijs vandoor. Volgens de lokale correspondent was er met de uitslag geknoeid. “Wij hebben al twintig jaar geen eerlijke verkiezingen gehad, zo is het leven onder Poetin,” citeert ‘Voorbij Moskou’ een bewoner. “Alles is op leugens gebaseerd. Maar dat we zover zijn gekomen dat zelfs de verkiezing van een conciërge wordt vervalst…”

    Derk Sauer is uitgever van The Moscow Times en columnist bij Het Parool. Hij is ook ­oprichter van de Russische krant Vedomosti en oud-uitgever van RBK Gazeta.

    www.parool.nl/cs-bd8e5099f
  12. forum rang 6 pakman 3 maart 2023 14:29
    quote:

    muskie schreef op 3 maart 2023 14:06:

    [...]

    Gister in het nieuws, en van wie hebben ze die gekregen???
    Tijd dat de clowns (ja ook Zelensky) aan tafel gaan. Oekrainse bevolking heeft er ook genoeg van.
    om de tafel gaan...begrijp je wel de ernst van wat er uberhaupt gaande is, het is alsof je tegen de overvaller v/e oud vrouwtje zegt, ok geef het tasje terug mag je de inhoud houden...wat denk die overvaller... mooi man zodadelijk weer ff kijken voor een ander oud vrouwtje nu Ukraine morgen Moldavie , over 2 wkn pPolen over 5 jaar Nederland , dan hoor ik je weer piepen....
63.285 Posts
Pagina: «« 1 ... 1948 1949 1950 1951 1952 ... 3165 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links