Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

  • 3,794 15 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 3,776 - 3,860
  • 1.033.526 Gem. (3M) 1,4M

Maart 2023

1.724 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 87 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 HenkdeV 1 maart 2023 16:07
    De Europese Centrale Bank (ECB) zal er na het nieuwe inflatiecijfer voor de grootste economie van de eurozone waarschijnlijk nog sterker van overtuigd zijn dat de rentes verder omhoog moeten. Vorig jaar begon de centrale bank voor de eurolanden al met het verhogen van de rentes om de prijsstijgingen in te dammen. (Telegraaf)
  2. forum rang 8 HenkdeV 1 maart 2023 16:30
    quote:

    Wildboy11 schreef op 1 maart 2023 15:50:

    [...]

    Onderstaand is meer dan duidelijk en Bam is buitengewoon goed bezig vergelijk dit maar eens met bijv. JET waar je geen dividend krijgt en de k/w verhouding velen malen hoger ligt dan minder dan 4 zoals bij Bam.

    BAM niet verantwoordelijk voor geleden schade na instorten garage Eindhoven Airport

    www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-con...,geen%20nieuwe%20opdrachten%20meer%20binnen.
    Volgens mij maakt JET verlies.
    En dan wordt het moeilijk om een K/W verhouding uit te rekenen:-))).
    Koers/verlies verhouding misschien.
  3. forum rang 8 HenkdeV 1 maart 2023 17:19
    quote:

    Wildboy11 schreef op 1 maart 2023 16:59:

    Het heeft weinig nut hier nog te reageren, want men heeft hier iemand geplaatst die alles kan.
    Gewoon correcte berichten plaatsen.
    Dus geen K/W verhouding van een aandeel plaatsen dat geen winst maakt:-).

    Verdiep je sowieso nog eens in de juiste berekening van de K/W verhouding.
    Vooral in die van BAM.
    Dan snap je de manier waarop het dividend is berekend ook.
  4. forum rang 4 Wildboy11 1 maart 2023 17:32
    Het is nog even tot ex-dividend op 14 april, maar ga er vanuit dat Bam overal op de radar komt, jammer dat de normale inhoudelijkheid nu even hier helemaal zoek is, maar denk dat ook dit weer gaat terugkeren, hou moed ga weer elders verder, want wat nu voorbij komt heeft kwa niveau de bodem allang bereikt !!!
  5. forum rang 5 bartbas 1 maart 2023 22:05
    quote:

    amice schreef op 1 maart 2023 11:28:

    [...]
    Dit is wel een erg ruime interpretatie van de uitspraak.
    Ja, ik las dat beide partijen de nodige nieuwe munitie verzameld hebben om hun gelijk te krijgen. Is dus best spannend ook al gaat het om een voor Bam relatief klein bedrag.. ik meen dat 10 miljoen de eis is als vergoeding voor het nagenoeg stilvallen van de verkoop en het gebruik van bubbelvloeren. Wanneer Bam moet betalen zal het niet het hele bedrag zijn. Maar dat moet nog blijken.
    Bb
  6. forum rang 5 bartbas 1 maart 2023 22:25
    quote:

    Wildboy11 schreef op 1 maart 2023 15:52:

    Onderstaand maar geplaatst voordat sommigen weer gaan fantaseren.

    BAM niet verantwoordelijk voor geleden schade na instorten garage Eindhoven Airport

    Utrecht, 28 juli 2021
    Bouwbedrijf BAM kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de schade die vloerleverancier Bubbledeck leed na het instorten van een parkeergarage bij Eindhoven Airport. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland beslist. Na het instorten van de garage kreeg Bubbledeck geen nieuwe opdrachten meer binnen. De geleden schade, naar eigen zeggen 10 miljoen euro, wil het bedrijf verhalen op BAM. Die had de instorting kunnen voorkomen, zo stelt Bubbledeck. Ook eist het bedrijf dat uitlatingen van BAM én een onderzoeksrapport worden gerectificeerd.

    Instorting
    Bouwbedrijf BAM startte in 2016 met de bouw van een parkeergarage bij Eindhoven Airport. Het materiaal voor de vloeren werd geleverd door Bubbledeck. Dat bedrijf werkt met bollenplaatvloeren: een vloersysteem dat bestaat uit een betonnen breedplaatvloer met wapening met daar bovenop kunststof bollen. Door die bollen is minder beton nodig en wordt zo het totale gewicht van de vloer verminderd. In de (dak)vloeren ontstonden op een gegeven moment scheuren. Uiteindelijk stortte de parkeergarage in de avond van 27 mei 2017 deels in. Hij was toen nagenoeg gereed voor oplevering.

    Onderzoeken
    BAM formeerde direct een eigen onderzoeksteam. Ook organiseerde het bouwbedrijf samen met Eindhoven Airport bijeenkomsten met alle bij de bouw betrokken partijen, waaronder Bubbledeck. Het doel van deze bijeenkomsten was het achterhalen van de oorzaak. Daarnaast vroeg Eindhoven Airport aan TNO om onderzoek te doen; hetzelfde deed BAM bij een adviesbureau. Uit de onderzoeken komt naar voren dat het bezwijken van de constructie is ontstaan bij een naad tussen twee vloerdelen.

    Geen gevaarzetting en geen onrechtmatige uitlatingen
    Volgens Bubbledeck had BAM de instorting kunnen voorkomen als direct maatregelen waren genomen toen er scheuren werden ontdekt. Maar volgens de rechtbank is niet aangetoond dat BAM onzorgvuldig heeft gehandeld en daardoor schuldig is aan zogenoemde onrechtmatige gevaarzetting. Er is wel degelijk gerapporteerd over scheuren in de dakvloer en daar is ook onderzoek naar gedaan. De rechtbank oordeelt dat het beroep van Bubbledeck op onrechtmatige gevaarzetting niet kan leiden tot aansprakelijkheid van BAM voor de geleden schade. Naast een schadevergoeding eiste Bubbledeck ook rectificaties in onder andere één van de onderzoeksrapporten en een persbericht van BAM. Bubbledeck zou daarin ten onrechte als schuldige worden aangewezen. Maar ook dit wijst de rechtbank af omdat geen sprake is van onrechtmatige uitlatingen of publicaties door BAM. Dit alles maakt tot slot dat de rechtbank niet toekomt aan de (technische) beoordeling van de oorzaak van de instorting.
    Advies verdiep je eens in het burgerlijk fecht. Wat schrijft heeft betrekking op de
    Rocedure in eerste aanleg. Er is beroep ingesteld door de fabrikant van de vloeren tegen deze uitspraak. Hij is het er dus niet mee eens en denkt in hoger beroep een voor hem gunstiger uitspraak te krijgen. Daarvoor heeft hij nieuwe en op het oog goede argumenten aangevoerd. Bam heeft zelf ook niet stil gezeten en nieuw materiaal aangedragen, dat moet leiden tot vrijspraak voor Bam. Wanneer een van partijen niet tevreden is over de uitspraak , kunnen ze zoals dat heet. Cassatie aan vragen bij de hoge Raad. De hoge raad kijkt alleen maar naar het gerechtsproces in tweede aanleg. Wanneer het twijfelt aan de zorgvuldigheid, doet men vaak geen einduitspraak, maar verwijst de zaak terug naar een andere rechtbank in tweede aanleg, die de opmerkingen van de Hoge Raad op nieuw moet wegen en zonodig aanvullend onderzoek moet doen. Al met al kan het nog jaren duren wanneer een van de paetijen in beroep gaat.
    Bb
  7. forum rang 8 HenkdeV 2 maart 2023 07:19
    Inflatie in Nederland weer gestegen

    (ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen in Nederland zijn in februari op jaarbasis weer sterker opgelopen dan in januari. Dit bleek donderdag uit een zogeheten snelle raming van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

    Afgelopen maand steeg het prijspeil met 8,0 procent op jaarbasis, na een inflatie van 7,6 procent in januari. In december vorig jaar steeg het prijspeil op jaarbasis met 9,6 procent.

    Op 14 maart worden de reguliere inflatiecijfers door het CBS gepubliceerd.
  8. forum rang 8 HenkdeV 2 maart 2023 07:24
    quote:

    bartbas schreef op 1 maart 2023 22:05:

    [...]
    Ja, ik las dat beide partijen de nodige nieuwe munitie verzameld hebben om hun gelijk te krijgen. Is dus best spannend ook al gaat het om een voor Bam relatief klein bedrag.. ik meen dat 10 miljoen de eis is als vergoeding voor het nagenoeg stilvallen van de verkoop en het gebruik van bubbelvloeren. Wanneer Bam moet betalen zal het niet het hele bedrag zijn. Maar dat moet nog blijken.
    Bb
    Van mij mag Plug wel een "paar centen" ontvangen voor zijn ouwe dag.
  9. forum rang 6 OnoMatopee 2 maart 2023 07:42
    Spaanse bouwgigant Ferrovial wil hoofdkantoor naar Nederland verplaatsen

    Het Spaanse bouwbedrijf Ferrovial wil het hoofdkantoor naar Nederland verhuizen vanwege het gunstige vestigingsklimaat. Ferrovial is een van de grootste bouwbedrijven van Spanje met een omzet van 7,5 miljard euro. Het heeft wereldwijd ruim 63.000 werknemers op de loonlijst.

    De Spaanse regering noemt het besluit "ondankbaar". Het heeft ondanks alle inspanningen om bedrijven aan te trekken geen goede relatie met het bedrijfsleven. Door inflatie gestegen minimumlonen, extra belastingen en kritiek op het bedrijfsleven zouden de regering niet populair maken bij Spaanse bedrijven.

    Aan het roer van Ferrovial staat een van de rijkste mannen van Spanje: Rafael del Pino. De bestuursvoorzitter is de zoon van de oprichter en heeft een vermogen van 4 miljard euro.

    Nederland stabiel en juiste keuze
    Nederland wordt gezien als de "juiste keuze" om de Triple-A-rating en duidelijke wet- en regelgeving. De verhuizing brengt ook een belastingvoordeel met zich mee van 40 miljoen euro, blijkt uit een analyse van de Spaanse bank Sabadell.

    Ferrovial moet nog wel goedkeuring krijgen van de aandeelhouders en mikt op een verhuizing in het tweede of derde kwartaal van dit jaar. De 63.000 werknemers zouden niets moeten merken van de verhuizing.
  10. forum rang 8 HenkdeV 2 maart 2023 10:39
    RTL Nieuws:
    Carola de Groot
    Regie is geen wonderdoekje voor woningbouw

    1 maart 2023 11:00

    Steeds meer mensen hebben de afgelopen jaren gepleit voor meer Rijksregie om de woningbouw aan te jagen. Die regie lijkt er ook te gaan komen. Want woonminister De Jonge wil bij wet regelen dat het Rijk en de provincies meer kunnen gaan sturen –desnoods met dwang – op ‘wat, waar en voor wie’ wordt gebouwd. Dit perkt de vrijheid van gemeenten sterk in. De insteek: er moeten meer bouwlocaties komen waar vlot – door snellere procedures – betaalbare nieuwbouwhuizen gaan verrijzen.

    Als dat lukt, zou dat een hele opsteker zijn. Woningbouwprojecten verlopen nu vaak tergend traag; er gaat vooral veel tijd verloren in de fase voorafgaand aan de bouw. En hoewel er vorig jaar meer nieuwe huizen zijn opgeleverd dan in voorgaande jaren (het waren er maar liefst 74.000!), is het beoogde aantal van 100.000 huizen per jaar nog ver uit zicht. Met een gemiddelde verkoopprijs van 474.000 euro is een nieuwbouwhuis bovendien verre van goedkoop te noemen.

    Maar om het plan te laten slagen, moeten de betrokken partijen nogal wat hobbels nemen. Zo moeten procedures sneller en eenvoudiger worden en zijn voldoende bouwlocaties nodig die ook nog eens ‘verstandig’ zijn met het oog op de gevolgen van klimaatverandering. En ja, waar vind je in deze tijden van personeelskrapte die 6.500 extra ambtenaren die volgens ingenieursbureau Sweco nodig zijn om 100.000 huizen per jaar te realiseren?

    Niet onbelangrijk: gaat die verplichte programmering (wat, waar te bouwen) aansluiten bij dat wat gemeenten en de markt voor ogen hebben? Dit is nogal cruciaal, want de gemeente blijft een belangrijke speler en ook de rol van marktpartijen is groot: overheden bouwen immers zelf geen huizen. Ook zijn gemeenten lang niet altijd eigenaar van de grond waarop de beoogde huizen moeten komen: ze bezitten vandaag de dag veel minder bouwgrond dan tien jaar geleden. Het belang van bouwers en ontwikkelaars bij de realisatie van nieuwe huizen is daardoor toegenomen. Zeker in middelgrote gemeenten kunnen zij een stevige vinger in de pap hebben, door bezit van (bouw)grond.

    Maar door de omslaande woningmarkt zijn marktpartijen op dit moment minder happig om te bouwen. Veel potentiële kopers haken immers af. Makelaars, bouwers en afbouwverzekeraars melden stuk voor stuk een stevige terugval in de verkoop van nieuwbouwhuizen. Door de vorig jaar sterk gestegen hypotheekrentes kunnen mensen tienduizenden euro’s minder lenen en dus betalen voor een huis. Om kopers te verleiden, moeten de prijzen van nieuwbouwhuizen dalen. Maar dat is onaantrekkelijk voor marktpartijen omdat de bouwkosten de afgelopen jaren sterk zijn gestegen. De nadruk die de minister wil leggen op betaalbare nieuwe huizen (wat voor de koopsector betekent: tot 355.000 euro) vergroot dit spanningsveld nog meer.

    Hoewel het wetsvoorstel een aantal belangrijke woningbouw-problemen beoogt te tackelen, blijven de signalen voor de woningbouw vooralsnog op rood staan. Als woningbouwplannen minder opleveren (door een sterkere focus op betaalbaar bouwen), dan leidt dat – zeker op korte termijn – eerder tot een vertraging dan een versnelling van de woningbouw. En daarmee lijkt het niet realistisch dat er de komende paar jaar net zo veel nieuwe huizen bij komen als vorig jaar, laat staan nog meer.

    Carola de Groot & Stefan Groot
1.724 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 87 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links