Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel FLATEXDEGIRO AG XTR:FTG111.ETR, DE000FTG1111

  • 9,730 22 apr 2024 17:35
  • -0,470 (-4,61%) Dagrange 9,620 - 10,515
  • 869.901 Gem. (3M) 292,9K

flatexDEGIRO

2.671 Posts
Pagina: «« 1 ... 57 58 59 60 61 ... 134 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Hopper58 28 februari 2023 12:25
    quote:

    Geeninspiratie schreef op 28 februari 2023 11:24:

    114 netto dus. Maar dan zit er bijna geen groei in, voornamelijk revenue blijft zakken terwijl ze toch nieuwe klanten aanbinden?
    Dit is gebaseerd op het aantal handelingen van Q2 - Q4 2022. Dat was waarschijnlijk het absolute dieptepunt. Dus we hadden eerst een TOP-situatie met corona om dan plots het absolute dieptepunt te zien. We vergeten dat wel eens. Een zeer aparte situatie. Dat flatex dan toch nog zo standhoudt (ik heb het niet over de koers).
  2. forum rang 5 Bulletje Rozenwater 28 februari 2023 12:46
    quote:

    Altijd schreef op 28 februari 2023 12:37:

    [...]

    Wat heeft voetbal met beleggen te maken in een land met lage penetratie. Stoppen ljjkt mij heel zinvol.
    Dat gaat gewoon om naamsbekendheid. Een jaartje op een shirt en praktisch elke mannelijke Spanjaard kent de naam, dan is het doel bereikt en kan de sponsoring gestopt worden.
  3. forum rang 7 Hopper58 28 februari 2023 12:48
    Yes. Op finanzen.net:
    WARBURG RESEARCH
    flatexDEGIRO Kaufen
    11:59
    Nach Darstellung des Analysten Marius Fuhrberg von Warburg Research hat die flatexDEGIRO AG im Geschäftsjahr 2022 (per 31.12.) mit den endgültigen Zahlen die Erwartungen übertroffen. Für 2023 kalkuliere das Unternehmen nur mit einem leichten Wachstum der Top-Line. Vor dem Hintergrund des schwachen Handelsverhaltens der vergangenen 3 Quartale sehe der Analyst jedoch noch Aufwärtspotenzial für den Fall steigender Volatilitäten am Markt. In der Folge bestätigt der Analyst das Kursziel von 16,60 Euro und erneuert das Rating „Buy“.

    (Quelle: Aktien-Global-Researchguide, 28.02.2023, 11:50 Uhr)
  4. forum rang 5 SMV01 28 februari 2023 12:51
    quote:

    Altijd schreef op 28 februari 2023 12:37:

    [...]

    Wat heeft voetbal met beleggen te maken in een land met lage penetratie. Stoppen ljjkt mij heel zinvol.
    Haha mij ook hoor. Ze hebben voetbalclubs gesponsord om meer naamsbekendheid te vergaren. Vandaar mijn opmerking mbt de groei.

    Ze zullen dit nu op een andere manier gaan doen wat hopelijk minder kosten met zich meebrengt.

    M'n trade is er alweer uitgelopen € 7,52 naar € 7,95. 75% nog in m'n bezit voor de lange(re) termijn.
  5. forum rang 7 Dividend Collector 28 februari 2023 12:52
    www.iex.nl/Premium/Adviezen/768044/Ma...

    Management FlatexDegiro zaait wederom verwarring

    De gecorrigeerde eps bedraagt 0,72 euro (correctie voor het vrijvallen van een voorziening t.a.v. de variabele compensatie van het personeel). Gecorrigeerde nettowinst 79 mln.

    De verwarring zit hem erin dat het management de zaken wat mooier doet voorkomen dan ze werkelijk zijn.
  6. Geeninspiratie 28 februari 2023 13:54
    quote:

    Hopper58 schreef op 28 februari 2023 12:25:

    [...]

    Dit is gebaseerd op het aantal handelingen van Q2 - Q4 2022. Dat was waarschijnlijk het absolute dieptepunt. Dus we hadden eerst een TOP-situatie met corona om dan plots het absolute dieptepunt te zien. We vergeten dat wel eens. Een zeer aparte situatie. Dat flatex dan toch nog zo standhoudt (ik heb het niet over de koers).
    Thanks, het kwartje valt.
  7. forum rang 5 Altijd 28 februari 2023 15:34
    quote:

    Dividend Collector schreef op 28 februari 2023 12:52:

    www.iex.nl/Premium/Adviezen/768044/Ma...

    Management FlatexDegiro zaait wederom verwarring

    De gecorrigeerde eps bedraagt 0,72 euro (correctie voor het vrijvallen van een voorziening t.a.v. de variabele compensatie van het personeel). Gecorrigeerde nettowinst 79 mln.

    De verwarring zit hem erin dat het management de zaken wat mooier doet voorkomen dan ze werkelijk zijn.
    En zo is er altijd wel wat te mekkeren (door Niels in dit geval). Met of zonder eenmalige meevaller, cijfers zijn goed in een moeizame tijd. De header van IEX doet geen recht aan de prestaties, en whats more: 53% opwaarts potentieel is volgens mij een dikke strong buy. Ik hou ze stevig vast. Fijn te zien dat al aan de barriere van 8 euro geknabbeld wordt. Daarnaast vind ik het best prettig dat maar weinigen kunnen handelen in FDG opties. Dat maakt het aandeel minder volatiel, is mijn indruk.
  8. forum rang 7 Hopper58 28 februari 2023 16:09
    DEUTSCHE BANK AG
    flatexDEGIRO Hold
    14:56

    FRANKFURT (dpa-AFX Analyser) - Deutsche Bank Research hat die Einstufung für Flatexdegiro nach Zahlen auf "Hold" mit einem Kursziel von 9 Euro belassen. Das Schlussquartal 2022 sei für den Onlinebroker stark verlaufen, schrieb Analyst Mengxian Sun in einer am Dienstag vorliegenden Studie. Das operative Ergebnis habe die Erwartungen übertroffen. Allerdings fehlten noch Einzelheiten, um die Entwicklung besser einschätzen zu können./mf/ck

    Veröffentlichung der Original-Studie: 28.02.2023 / Uhrzeit in Studie nicht angegeben / CET
  9. forum rang 5 Altijd 28 februari 2023 17:50
    Even met DeepL automatisch vertaald (fijne app trouwens). Thanx Hopper voor de link.

    FRANKFURT (dpa-AFX) - De oorlog in Oekraïne, de hoge inflatie en de gestegen rente hebben een abrupt einde gemaakt aan de sterke groei van online broker Flatexdegiro 2022. CEO Frank Niehage ziet geen tekenen dat de zaken zich in het nieuwe jaar zullen herstellen. Nadat de Duitse financiële toezichthouder Bafin tekortkomingen in het management en de organisatie van het bedrijf heeft vastgesteld, wil het bestuur bovendien snel de vereiste verbeteringen doorvoeren. In haar bedrijfsprognoses is het bestuur nu nadrukkelijk voorzichtig. Om geld te besparen trekt Flatexdegiro zich terug uit de voetbalsponsoring.

    Het nieuws werd positief ontvangen op de beurs. Nadat het aandeel Flatexdegiro maandag al ruim viereneenhalf procent was gestegen, steeg het dinsdagmiddag met zo'n acht procent tot bijna 8 euro. Daarmee werd het het op één na sterkste aandeel in de small cap index SDax . Sinds de recordhoogte van net geen 30 euro in juli 2021 was de koers van het aandeel op de beurs lange tijd omlaag gegaan. Alleen al vrijdag verloor het aandeel bijna negen procent nadat een boete van Bafin bekend werd.

    In een conference call beschreef Niehage dinsdag 2022 als "verreweg het moeilijkste jaar in onze sector". In de eerste twee Corona-jaren was Flatexdegiro van record naar record gejaagd. Maar met de Russische aanvalsoorlog in Oekraïne, de hoge inflatie in veel landen en de grote centrale banken die de rente verhoogden, was dat voorbij.

    Beleggers verhandelden aanzienlijk minder effecten, het aantal transacties daalde met meer dan een kwart tot ongeveer 67 miljoen voor het hele jaar. "Wanneer we precies een opleving van de handelsactiviteit door particuliere beleggers zullen zien, valt nog te bezien", zei Niehage bij de presentatie van de voorlopige jaarcijfers in Frankfurt op maandagavond. Hij voegde eraan toe dat de geopolitieke situatie en de verwachte rentestappen van de Amerikaanse Fed en de Europese Centrale Bank (ECB) daarvoor een te grote rol spelen.
    In het afgelopen jaar groeide het aantal klantaccounts bij Flatexdegiro nog met ongeveer 16 procent netto tot ongeveer 2,4 miljoen. De omzet daalde echter met 2,5 procent tot 407 miljoen euro en het voor bijzondere posten gecorrigeerde bedrijfsresultaat (Ebitda) daalde met 18 procent tot 145 miljoen euro. Flatexdegiro deed het in ieder geval beter dan begin december werd voorspeld.

    Toen had het bestuur de jaarprognoses merkbaar verlaagd. Uiteindelijk daalde de aangepaste operationele marge (Ebitda) ten opzichte van vorig jaar van 42,4 naar 39,3 procent, maar lag nog steeds aanzienlijk boven de gemaximeerde prognose van 37 procent.

    Onder de streep verdiende Flatexdegiro een goede 106 miljoen euro, meer dan twee keer zoveel als in het voorgaande jaar. De oorzaak van de stijging is echter nogal negatief: omdat de aandelenkoers zo sterk was gedaald, moest het bedrijf voorzieningen voor op aandelen gebaseerde betalingen voor zijn werknemers vrijmaken. Dit dreef de winst omhoog. Zonder dergelijke speciale effecten zou het overschot met ongeveer 19 procent zijn gedaald tot een kleine 79 miljoen euro.

    De vrijval van voorzieningen had ook een positief effect op de omzet. Zonder deze post zou de omzet 369 miljoen euro zijn geweest, verklaarde de nieuwe CFO Benon Janos. Voor het nieuwe jaar mikt de directie op een omzet van ongeveer 380 miljoen euro, op deze manier aangepast.

    Niehage wil uitdrukkelijk geen prognose geven van het aantal nieuwe klanten en het aantal verwerkte transacties. Volgens zijn inschatting zal de handelsactiviteit van klanten dit jaar waarschijnlijk op het niveau van de afgelopen drie kwartalen blijven. Toch wil hij het aantal klanten verder uitbreiden. En de aangepaste operationele marge zou weer boven de 40% moeten uitkomen.

    Om dit te laten slagen wil het bestuur besparen op reclame. Dit jaar beëindigt de makelaar zijn verbintenis als shirtsponsor van de Spaanse voetbalclub FC Sevilla. En bij de Duitse Bundesliga-club Borussia Mönchengladbach zal het zich in 2024 terugtrekken als secundaire sponsor.

    Ondertussen heeft Flatexdegiro heel andere problemen op te lossen. Nadat Bafin het bedrijf in het najaar aan een speciale audit had onderworpen en tekortkomingen in de organisatie en het ondernemingsbestuur had vastgesteld, is de administratieve inbreukprocedure voor overtredingen in 2020 en 2021 inderdaad afgerond. Wel moest het bedrijf daarvoor een boete van ruim een miljoen euro betalen.

    Wel gelden volgens Niehage beperkingen voor de divisie Degiro. Die had tot nu toe effectenkredieten verstrekt aan klanten, deze gedekt met de verworven aandelen en gewaardeerd met een nulrisico. Deze praktijk werd bekritiseerd door de toezichthouder. Vanaf eind maart verwacht de manager dat een speciale vertegenwoordiger van Bafin naar de bank komt. Hij zal "kijken wat we hebben verbeterd". Als de voorschriften worden nageleefd, kan de accountant de voorwaarden weer intrekken - en dus eerder dan na de gebruikelijke vervolgcontrole, die pas na 12 tot 24 maanden plaatsvindt.

    Het bestuur streeft naar een succesvolle implementatie van de noodzakelijke maatregelen voor het einde van het jaar. Volgens Niehage wil Flatexdegiro medio 2024 "alle overige bevindingen" van Bafin hebben doorgewerkt.

    De uitbreiding van de raad van bestuur is inmiddels afgerond. De CEO Niehage wordt bijgestaan door de voormalige CFO Muhamad Said Chahrour als plaatsvervanger en hoofd van de dagelijkse operaties (COO). De financiën worden beheerd door Benon Janos, en de tweede nieuwe bestuursfunctie wordt bekleed door Stephan Simmang als Chief Technology Officer (CTO).
  10. forum rang 5 Altijd 28 februari 2023 19:40
    quote:

    rsantego schreef op 28 februari 2023 18:59:

    MW en Citadel Advisors hebben gisteren hun shortpositie uitgebreid. Shortpercentage gestegen naar 5,06. Ik ben er niet gerust op.
    Dat was gisteren overdag voor de update om 18.00 uur? Kans is aanwezig dat ze hebben ingeschat dat de cijfers slecht zouden vallen nog zonder ze te kennen(zoals vaker gebeurd is, zegt Niels Koers IEX)..laten we maar zien. In elk geval zijn deze aandelen al uitgeleend en kunnen ons niet nog eens verrassen. Ze moeten wel ooit worden teruggekocht....
  11. forum rang 6 de schaatser 28 februari 2023 21:34
    quote:

    Altijd schreef op 28 februari 2023 15:34:

    [...]

    En zo is er altijd wel wat te mekkeren (door Niels in dit geval). Met of zonder eenmalige meevaller, cijfers zijn goed in een moeizame tijd. De header van IEX doet geen recht aan de prestaties, en whats more: 53% opwaarts potentieel is volgens mij een dikke strong buy. Ik hou ze stevig vast. Fijn te zien dat al aan de barriere van 8 euro geknabbeld wordt. Daarnaast vind ik het best prettig dat maar weinigen kunnen handelen in FDG opties. Dat maakt het aandeel minder volatiel, is mijn indruk.
    Ik vind juist dat hij zeer zorgvuldig het bedrijf analyseert. Kritische opmerkingen maakt en desondanks toch positief is. Ongeveer in lijn wat de toezichthouder ook wel heeft geconcludeerd. Namelijk dat het bedrijf iets te snel gegroeid is en dat zij de Puber nu wel eens volwassen willen zien.
2.671 Posts
Pagina: «« 1 ... 57 58 59 60 61 ... 134 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

FlatexDegiro rekent op flinke winststijging dit jaar

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links