Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Lavide Holding AEX:LVIDE.NL, NL0010545679

  • 0,284 23 apr 2024 17:21
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 0,284 - 0,286
  • 752 Gem. (3M) 10,5K

Fair Financing Firm

503 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 26 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Wereldhave 27 februari 2023 22:40
    Lavide Holding NV (‘Lavide’) is verheugd om te kunnen melden dat er een oplossing is gevonden om ING Bank uiterlijk 28 februari kunnen verwijderen als ENL-agent. Lavide dankt Euroclear voor de inspanning die zij heeft geleverd om dit te bewerkstelligen.

    Euroclear zal ING als ENL-agent uit haar systeem verwijderen, óók nu er nog geen nieuwe ENL-agent is aangesteld. Euroclear zal de relatie met Lavide voortzetten, tenzij er geen zicht meer is op de benoeming van een nieuwe ENL-agent of als er een delisting bij Euronext Amsterdam plaatsvindt. Lavide zoekt intussen door naar een nieuwe ENL-agent. Onderdeel van de afspraken is dat Lavide in de tussentijd geen zogeheten ‘corporate actions’ zal uitvoeren, zodat ENL-processen niet bemoeilijkt worden.
    Parallel aan de zoektocht naar een nieuwe ENL-agent, zal Euroclear in de komende tijd bestuderen of het Lavide een aanbieding kan doen om minimale Agent-Services te kunnen aanbieden.

    Euronext zal de handel gedurende deze periode onderbreken tot een ordentelijke afwikkeling van de handel weer kan worden gegarandeerd.

    Naar verwachting kan dit enkele weken duren, waarna de handel weer hervat zou kunnen worden (mits wordt voldaan aan bovenstaande voorwaarden).

    Met de verwijdering van ING uit het systeem van Euroclear geeft Lavide uitvoering aan het vonnis van 16 februari jl.. Er zullen geen dwangsommen betaald hoeven te worden. Lavide heeft nu extra tijd om te trachten de geplande doorstart succesvol af te ronden. Lavide is overtuigd van haar bedrijfsmodel en merkt ook een vraag uit de markt naar haar diensten.

    Om de komende maanden te overbruggen en de doorstart te kunnen laten slagen is Lavide in ver gevorderde gesprekken met aandeelhouders Kennie Capital BV en Crazy Duck BV om een nieuwe kredietfaciliteit af te sluiten. Het contract zal een waarde hebben van in totaal €350.000. In hoofdlijnen zal dit krediet (8% rente per jaar) overeenkomen met eerder afgesloten overbruggingskredieten**. Daarnaast worden er 700.000 opties toegekend met een uitoefenprijs van €0,50 per aandeel Lavide. Eerdere kredieten zullen hiermee worden afgelost. Het krediet heeft opschortende voorwaarden. Lavide zal erg op de kosten blijven letten en alle uitgaven zullen door de kredietverstrekkers eerst moeten worden goedgekeurd.

    Een overstap naar Euronext Growth Paris ligt op dit moment het meest voor de hand. De vereisten voor wat betreft regulering en accountants liggen lager op de Europese groeimarkten. Ook zullen de operationele kosten lager uitvallen. Bovendien vinden veel van de toekomstige activiteiten van Lavide plaats hebben in Frankrijk en past Euronext Growth beter bij de omvang van een bedrijf als Lavide.
    Lavide bekijkt op dit moment echter álle mogelijkheden en zal zich daarbij laten bijstaan en adviseren door professionals. Zekerheden kunnen op dit moment nog niet worden gegeven.

    Lavide wijst aandeelhouders op de datum van 13 april waarop Euronext een besluit zal nemen over het delisten van bedrijven die op de ‘penalty bench’ noteren. Indien Euronext in het geval van Lavide besluit tot delisten vanwege het ontbreken van goedgekeurde jaarrekeningen door een OOB-accountant, zal Lavide effectief tot uiterlijk 13 oktober 2023 de tijd hebben om de doorstart verwezenlijkt te hebben.
  2. forum rang 5 ramptoerist 28 februari 2023 09:20
    "Een overstap naar Euronext Growth Paris ligt op dit moment het meest voor de hand. De vereisten voor wat betreft regulering en accountants liggen lager op de Europese groeimarkten. Ook zullen de operationele kosten lager uitvallen. Bovendien vinden veel van de toekomstige activiteiten van Lavide plaats hebben in Frankrijk en past Euronext Growth beter bij de omvang van een bedrijf als Lavide."

    Vreemd, was dit dus eigelijk vanaf ( fff) dag 1 al t plan?
  3. forum rang 4 Pitmans 28 februari 2023 09:30
    Hij heeft dit in 2021 bij Alumexxx al eens laten vallen :

    ------------------------------------
    Diede - 10 september 2021 15:45

    Overigens zijn de vereisten voor een beursnotering in Frankrijk op Euronext Growth een stuk lager.
    En dus zal daar het accountant-verhaal geen probleem vormen.

    Ik maak mij dus geen zorgen over de beursnotering.
    Ik denk zelfs dat het positief kan uitpakken.
    Want met Frankrijk kunnen ze wellicht een nieuwe markt aanboren voor hun producten.

    Ik heb dit het bedrijf ook al eens laten weten.
    Dus benieuwd of ze er iets mee gaan doen als ze er in NL niet uitkomen.
  4. DeBrakkeGrond 28 februari 2023 09:57
    Een eventuele overgang naar een Euronext Growth-beurs is een lang traject. Als voorbeeld neem ik PetServiceHolding NV (voorheen NPRM NV) met een notering aan de Nx'change beurs. Zij willen naar de Euronext Growth beurs in Oslo. Ik heb begrepen dat zij inmiddels in de laatste fase van de aanvraag zitten. PetServiceHolding NV is hier sinds ultimo april 2022 mee bezig. Het is al met al een lang proces en dan hopen op een goed einde.
    petserviceholding.com/nprm-nv-wijzigt...
  5. forum rang 4 Pitmans 28 februari 2023 10:09
    Huh, er is gewoon handel vandaag. Zou dan betekenen dat ING nog niet als listing agent verwijderd is.
    Maar goed, ze hebben volgens onderstaande de hele dag om dat te doen.

    "Lavide Holding NV (‘Lavide’) is verheugd om te kunnen melden dat er een oplossing is gevonden om ING Bank uiterlijk 28 februari kunnen verwijderen als ENL-agent."

    Prijsdata

    Laatst € 0,23 28/02/2023 09:59
    Bied-Laat
    Bied Vol. 100 Laat Vol. 2,000K
    Open 0,25
    Slot 0,19
    Hoog 0,26 - Laag 0,23
    12M Hoog 0,70 - 12M Laag 0,14
    +/- +0,04 (+21,05%)
    YTD +/-% -56,82%
    Volume 23,534K
  6. forum rang 8 Leefloon 28 februari 2023 10:39
    quote:

    DeBrakkeGrond schreef op 28 februari 2023 09:57:

    overgang naar een Euronext Growth-beurs is een lang traject. Als voorbeeld neem ik PetServiceHolding NV (voorheen NPRM NV) met een notering aan de Nx'change beurs. Zij willen naar de Euronext Growth beurs in Oslo.
    Wat Perserviceholding (een AkzoNobelletje: of Petservice Holding N.V.) zou doen, is niet relevant. Lavide heeft immers al een notering bij dezelfde beursuitbater. Het is niet zo simpel als een tweede notering omdat de Amsterdamse zwaarder is en dan nog steeds de Amsterdamse eisen gelden, maar bij Petserviceholding zou sprake zijn van een volledige IPO bij Euronext. De waarheid ligt ergens in het midden, met eventueel prospectus, AVAs en/of mogelijke verhuizing van het bedrijf, maar een downgrade bij Euronext stelt weinig voor. Wel in een ander land, want anders stelt een downgrade helemaal weinig voor. Je kunt je ook afvragen hoe intensief Petserviceholding daadwerkelijk bezig is met o.a. het vinden van een Noorse Agent, en hoeveel hoge hordes zij daarbij dan tegen zijn gekomen.

    Daarom is Petservicehoklding ook een theoretische RTO-kandidaat, omdat Lavide verder is. Zij zijn al/nog binnen bij Euronext, maar in het verkeerde land.
  7. forum rang 8 Leefloon 28 februari 2023 10:42
    quote:

    Pitmans schreef op 28 februari 2023 10:09:

    Huh, er is gewoon handel vandaag.
    Inderdaad, ze hadden tot en met vandaag om de oude te verwijderen (dwangsom) en om een nieuwe te vinden (als Euronext geen handel zonder Agent wil riskeren). Met een handelsonderbreking tot nader order komt het er eigenlijk alleen op neer dat de relatie met Euroclear nog bestaat, met nóg meer tijd om alsnog een nieuwe Agent te vinden (of om te vluchten naar een ander land).
  8. forum rang 8 Leefloon 28 februari 2023 10:51
    quote:

    Pitmans schreef op 28 februari 2023 10:24:

    Overigens blijf ik het vreemd vinden dat er betaald moet worden om notices van Euronext in te zien. Stelletje kapitalisten !
    In dit ene specifieke geval een op niets gebaseerde gedachte, want bij een Trading suspension worden ze - ten overvloede - gratis ter beschikking gesteld:

    live.euronext.com/nl/resources/notice...

    Zoals gebruikelijk is het Lavide dat voor de gratis persberichten en voor deugdelijke informatie richting het "beleggende" publiek moet zorgen; niet Euronext. Maar uitgerekend in dit geval heb je geluk: deze zijn socialistisch gratis, ondanks het gesuggereerde kapitalisme.
  9. forum rang 8 Leefloon 28 februari 2023 11:10
    quote:

    Pitmans schreef op 28 februari 2023 10:24:

    Ik zie bij Euronext nog geen notice
    Haast is een amateuristische deugd. Lavide zou vandaag theoretisch een nieuwe Agent kunnen vinden, en dan mag Euronext bij zo'n besluit de zinloze suspension laten opvolgen door een resumption. Ook hier is het Lavide dat beleggers vooraf moest informeren, en dat ook deed. Euronext zal willen optreden op basis van feiten; niet op basis van verwachtingen.

    Het is wel zo dat het "vanaf nu" kan worden aangekondigd, bijvoorbeeld wanneer uit overleg achter de schermen met Lavide zou blijken dat de bovenstaande theorie geen praktijk gaat worden (én Euronext inderdaad de handel wil stilleggen, ondanks het voortbestaan van een voorwaardelijke relatie tussen Lavide en Euroclear).

    Daarbij wil ik meteen even opmerken dat een doorlopende handelsonderbreking "gunstig" kan zijn voor Lavide. Lavide heeft dan alle tijd om rustig allerlei zaken te regelen, zonder dat elk stapje in de strijd om alsnog te overleven gemeld moet worden. Zonder handel wordt o.a. handel met voorwetenschap vanzelf onmogelijk, en heeft Lavide eventjes minder verplichtingen om de financiële markten telkens onmiddellijk te informeren over elke mislukking en succesje. Een langdurige handelsonderbreking helpt wat dat betreft Lavide, ergens in de luwte.
503 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 26 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links