Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel B&S Group SA AEX:BSGR.NL, LU1789205884

  • 4,610 23 apr 2024 17:35
  • -0,030 (-0,65%) Dagrange 4,520 - 4,650
  • 119.631 Gem. (3M) 72K

B en S Group - 2023

2.391 Posts
Pagina: «« 1 ... 17 18 19 20 21 ... 120 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 moneypocket 24 februari 2023 16:38
    quote:

    Woudloper schreef op 24 februari 2023 16:23:

    Je kan nog van je aandeeltjes af, voor wie dat wil.
    Onrust is nooit goed voor de prijs, maar dit is gewoon een gezond bedrijf en voor de lange termijn belegger is dit een leuke investering tegen 3,99.
    Idd Woudloper; een gezond bedrijf waar 2000 medewerkers fulltime bezig zijn!
  2. Reijerinvesting 24 februari 2023 17:34
    quote:

    Reijerinvesting schreef op 18 januari 2023 13:15:

    Dit bedrijf heeft een longpositie van 3% in mijn portefeuille.
    + adviezen van IEX, ik heb het idee dat ze overnames en uitkoopprocedures goed kunnen inschatten.
    + de wijzigingen in het commissariaat bevestigen de theorie van IEX.
    - geen eigen onderzoek gedaan
    - de IEX leden volgen niet het eigen advies, met als argumentatie om neutraal te blijven. Ik vraag me af of dat 100% de reden is en dat ze misschien toch niet zo overtuigd zijn van hun advies.
    - zolang de koers blijft zakken zal de grootaandeelhouder geen haast hebben om een bod te doen.

    Algemene frustratie is dat IEX hard heeft lopen toeteren dat dit overnamekandidaat 1 is, maar niet even hard roept dat ze een sell advies hebben staan. Ik vind het belangrijk dat een bureau één advies heeft, waar beide kanten zijn afgewogen. Tegelijkertijd ben ik gefrustreerd richting mijzelf dat ik toch ben ingestapt, omdat ik ben bezweken door de enthousiasme in een podcast en toch weer een slaaf ben van thrillseeking eigenschap van mij.
    Zojuist, nav het advies in de podcast, positie weer gesloten met bijna 25% verlies.
    Zoals @Daexter al had aanbevolen zal ik in de toekomst wat kritischer staan tegenover IEX advies.
  3. forum rang 4 moneypocket 24 februari 2023 23:44
    quote:

    Lepre Chaun schreef op 24 februari 2023 18:27:

    B&S Group (-18,9%) zag zich genoodzaakt om de jaarcijfers uit te stellen.
    Daarnaast stapten CEO Tako de Haan en RVC-lid en tevens grootaandeelhouders Willem Blijdorp op.
    Dit noemen we op de beurs ook wel een rode vlag.
    Waarom stapt zowel de CEO als grootaandeelhouder op? Jawel...verstengeling, gezien de 2 miljoen lening van Willem aan Tako. Hoezo kan de CEO dan neutraal zijn taken uitvoeren? Veroorzaker: Willem
    Willem stapt op...tja...hij weet dat dit niet mag en toch doet hij dit.
    Jaarcijfers worden uitgesteld, waarom? belangenverstrengeling. Veroorzaker: Willem
    Dubieuze verliezen in Dubai: 13 miljoen euro....geen verzekering afgesloten wat normaliter de gewoonste zaak van de wereld is. 13 miljoen is ongeveer 1/3 van de daadwerkelijke jaarwinst van B&S. Geen verzekering?? Verantwoordelijken: dhr. Groen en zoonlief Florian Blijdorp.

    Hiermee wil ik aanduiden dat een rode vlag ook bij een familiebedrijf heel gemakkelijk kan worden geregisseerd. Willem wilde de toko overnemen tegen een lagere koers dan Arie van Barneveld en Kitty Koelemeyer voor ogen hadden. Wie stuurde ze weg? Veroorzaker: Willem.

    Alleen...Willem kan Deloitte niet direct passeren....een beursgenoteerd bedrijf moet voldoen aan bepaalde spelregels, waar Willem eigenlijk lak aan heeft maar niet onderuit kan komen.
    1.Ofwel....waar is die 13 miljoen euro, zonder verzekering, naar overgemaakt?
    2. Waarom heeft Willem, terwijl hij heel goed wist dat het niet mocht, een lening van 2 miljoen verstrekt aan Tako?
    3. Waarom heeft Tako deze lening geaccepteerd, terwijl hij wist dat dit niet mocht?

    Jammer voor het personeel (2000 fte!), dat zich inzet voor dit bedrijf en hun boterham ermee verdient.
  4. forum rang 6 Rowi62 26 februari 2023 10:03
    Er is een verschil tussen iets wat niet mag en iets dat gerapporteerd moet worden. Het moet zeker gerapporteerd worden en als CEO aanvaard je geen hypotheek van de grootaandelhouder die jou controleert. Dus de CEO eruit is prima. Goed met de manager praten en een nieuwe benoemen.
    Kwalijker is dat er ook interactie was (al eerder ontdekt en gestopt) tussen bedrijven van Blijdorp door werknemers van B&S. Dat kan ook niet. Je dient 1 broodheer. Anders krijg je slechte deals die in de boeken van B&S komen en goede deals in de boeken van de andere bedrijven van Blijdorp.
    In het belang van 2000 gezinnen hoop ik op wijsheid. Wellicht past het wel beter binnen een private equity (cowboy) organisatie dan op de beurs.
    Een onderneming die corona zo goed heeft doorstaan en nu weer lekker draait (let maar op zo) verdient een lang leven.
  5. forum rang 6 Take a sisi 26 februari 2023 10:47
    De kracht van de partners zit imo o.a. in die 13 miljoen die waarschijnlijk alleen het voordeel van Willem diende , heb toch zo maar het idee dat Willem er een dubbele agende op na hield .
    Boeken en transacties goed na speuren en dan alle de door Willem gemaakte schade die aan het been van de gedupeerde hangen , terug vorderen .
    Zodat de herziene resultaten de financiële sterke formule van B en S recht spreken .
    Geen aandeeltje meer verkopen , hoe graag Willem ze ook zou willen hebben en dan de tijd in het voordeel van de partners laten spreken .

    Vraag :

    Is het volgende misschien mogelijk ,

    Particulieren die er zelfs nog vanaf willen nog voor dat Willem ze koopt worden door grootaandeelhouders opgekocht , krijg je dan enerzijds Willem die ze graag voor weinig in de broekzak wil steken en anderzijds niemand meer die ze voor de verkoop aan wil bieden , gevolg volumes worden zeer laag en koers komt niet meer van de plaats , om de simpele rede dat niemand ze meer aanbied ( Oftewel niemand ze meer goedkoop weg wil doen ) waardoor als Willem ze toch wil hebben hem alleen nog rest er een hoger bod op te doen .

    Deze theorie lijkt gezien de lage volumes en de constante koers tussen de 4 - 4.10 toch erg dicht bij de waarheid te liggen , patstelling .
    Mocht dit de waarheid zijn waar ik overigens niet zeker van ben , maar waarover ik jullie mening wel graag wil horen , dan geldt bij mij weten de enige conclusie voor hun die nog aandelen hebben , gewoon vasthouden en gewoon kijken hoe graag Willem het resterende aantal aandelen hebben wil .
  6. misterflipper 27 februari 2023 01:30
    Goedemorgen, na de bestudering van het dossier B&S vind ik een openbaar bod op de resterende aandelen een biedkoers van 7,25 tot 8,25 euro als realistiesch. Particulieren raad ik aan 5,25 tot 5,75 euro als een lachertje te beschouwen en voorlopig niet op dat mogelijke bod in te gaan. Disclaimer: aan dit advies kunnen geen rechten worden ontleend, een prettige dag, mf.
  7. misterflipper 27 februari 2023 09:34
    Goedemorgen Dividend Collector, laten we het eens hebben over de prijs van het aandeel B&S. 1. B&S is wereldwijd actief, bezorgt goederen ook waar anderen niet kunnen komen en hebben dus een prijszettend vermogen.2. Na de corona willen de mensen die op afstand wonen elkaar vaker 'live' zien en vooral jongeren vinden op vakantie gaan belangrijk, ik zie reizen als een trend. Tax-free winkels op luchthavens profiteren daarven, evenals cruise schepen.3. B&S heeft zoveel vacatures openstaan. Op een personeelsbestand van 2000 mensen is dit ongeveer 10%. Een prettige dag toegewenst, mf.
  8. forum rang 6 Rowi62 27 februari 2023 10:05
    Luchthavens en cruises zijn maar 10% geloof ik van de omzet.
    De groei zit in online met fragrance.com (de US overname en nu ook in de rest van de wereld te gebruiken)
    De meeste omzet en groei zit in prijsvechters als Action en Amazon. En dat de Actions van nu goed draaien weet iedereen.

    Tip voor WIllem: De eigenaar van Action is UK private equity house 3i. Die zijn altijd in voor een praatje en gek op retail.
  9. Jan Diederick 27 februari 2023 12:47
    quote:

    misterflipper schreef op 27 februari 2023 01:30:

    Goedemorgen, na de bestudering van het dossier B&S vind ik een openbaar bod op de resterende aandelen een biedkoers van 7,25 tot 8,25 euro als realistiesch. Particulieren raad ik aan 5,25 tot 5,75 euro als een lachertje te beschouwen en voorlopig niet op dat mogelijke bod in te gaan. Disclaimer: aan dit advies kunnen geen rechten worden ontleend, een prettige dag, mf.
    Hij zal hoogstens hetzelfde bod doen van vorig jaar, rond de 6,50 met in gedachte dat het een grote premie is op deze lagere koers. Ik denk dat de meesten wel akkoord zullen gaan met een dergelijk bod.
  10. forum rang 10 DeZwarteRidder 27 februari 2023 15:59
    quote:

    Rowi62 schreef op 27 februari 2023 10:05:

    Luchthavens en cruises zijn maar 10% geloof ik van de omzet.
    De groei zit in online met fragrance.com (de US overname en nu ook in de rest van de wereld te gebruiken)
    De meeste omzet en groei zit in prijsvechters als Action en Amazon. En dat de Actions van nu goed draaien weet iedereen.

    Tip voor WIllem: De eigenaar van Action is UK private equity house 3i. Die zijn altijd in voor een praatje en gek op retail.
    B en S is geen retail, maar groothandel.
2.391 Posts
Pagina: «« 1 ... 17 18 19 20 21 ... 120 »» | Laatste |Omhoog ↑

Direct naar Forum

Premium

B&S presteert beter dan verwacht

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links