Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rusland

63.250 Posts
Pagina: «« 1 ... 1919 1920 1921 1922 1923 ... 3163 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 februari 2023 11:49
    quote:

    matad schreef op 23 februari 2023 11:39:

    [...]

    Typisch dat uw toetsenbord het weer ineens goed doet. Alle tekens op de juiste plaats. Chapeau.
    Rustig op het “wijze” Rutte draadje?
    En ja ik ben een dienstweigeraar. En wat heeft de maatschappij me daarom toen gepakt.
    Nooit een minuut spijt van gehad.
    Zouden alle macho’s en anderen dit doen dan was er geen stomme oorlog.
    De mens moest eens wijzer worden en naar de kern gaan.
    Edoch mogelijk tot gevolg: een oersaaie wereld.
    Gelukkig niet zo’n hypocriet figuur als hier aanwezig die mensen leert hoe de tegenstander het beste om te leggen en daarna over medelijden gaat prediken over omgebrachte soldaten.
    Mijn grootmoeder zei altijd: dan hadden ze maar geen soldaat moeten worden. Die vrijheid heeft men onder welk regime ook.
    Dat u dienstweigeraar was ,was uw keuze en daar heb ik respect voor zeker gezien die tijd.
    Maar uw teksten hier zie ik soms met afgrijzen .Het heeft geen doel.U bent overigens nog niet de ergste.
  2. forum rang 5 theo1 23 februari 2023 12:03
    quote:

    Mauke schreef op 23 februari 2023 09:43:

    Oekraïne zou raketten met een bereik van 150 km krijgen. Zijn die al ingezet of zou Oekraïne a,s. vrijdag een “verrassing” hebben voor de Russen? Ik denk dat ze daar donderdagnacht een flinke morele klap mee uit kunnen delen door plots massaal doelen aan te vallen die ze niet zouden kunnen aanvallen tot nu toe!
    Er is deze week een raketaanval gedaan op Mariopol. In theorie zou dat een himars kunnen zijn, als die precies op de frontlijn zou staan, maar dat doen ze natuurlijk niet. In werkelijkheid was het dus iets dat verder schiet dan een himars. Vermoedelijk een glsdb. Het lijkt er dus op dat de eersten zijn gearriveerd.
  3. [verwijderd] 23 februari 2023 12:04
    quote:

    closer schreef op 23 februari 2023 09:44:

    [...]
    Luchtschip kan daar niks aan doen.
    De filmpjes en muziek zijn uiteraard om het moreel onder de bevolking hoog te houden, het is de eigentijdse versie van de anti-moffenliedjes die hier in WO II populair waren. Tijdens een vakantie in Slowakije en Tsjechië verbaasde ik me al eens over de (in mijn West-Europese oren) nogal lompe metalmuziek die van 's morgens vroeg tot 's avonds laat over de campings schalde. Dat vindt men daar kennelijk mooi.
    Dat is niet waar helaas.Met de kerst kregen (overigens terecht) een aantal Russen granaten naar binnen geschoten.
    Dit filmpje werd opgeleukt met hihhohiho de kerstman en Merry Christmas door LS.Ik heb hem diverse malen gevraagd welk doel dat dient.
    Nooit antwoord gehad.
  4. forum rang 8 het zwaard 23 februari 2023 12:10
    Op deze drie manieren probeert China de Russische economie te redden
    Nu Rusland het economisch moeilijk krijgt door de Westerse sancties lijkt China hun noorderburen een hand toe te reiken. Deze week verklaarde China nog dat de vriendschap tussen hen en Rusland “geen limieten” kent. Op deze drie manieren gaat China proberen Rusland uit het economisch slop te helpen.

    Bron: CNN
    1. Energie kopen
    Een van de sancties die Rusland het zwaarst valt, is het grote embargo op olie en gas. Europa was een van de belangrijkste afnemers van Russisch gas, maar dat stopte sinds het land Oekraïne is binnengevallen. Daarnaast werden heel veel Russische tegoeden bevroren. Op deze manier hoopt het Westen de financiering van de oorlog in de weg te zitten. Het embargo heeft ook zijn effect gehad, want Rusland gleed af in een recessie. De Russische economie kromp met zo’n 4,5 procent.

    Als reactie op dit embargo zocht Rusland andere afzetmarkten en vond die ook in India en vooral China. China heeft een zeer groot deel van de uitgebleven Europese vraag op zich genomen. Hiermee staan ze de pogingen van Europa om de Rusland economisch in de weg. Volgens experts kan China op dit moment profiteren van het geïsoleerde Rusland door goedkope brandstoffen te kopen, militaire technologie te verkrijgen en diplomatische steun te ontvangen voor hun internationale doelen.

    De handel tussen China en Rusland was nog nooit zo omvangrijk. Met een toename van 30 procent in 2022 kwam het totaalbedrag neer op zo’n 180 miljard euro. Dit levert voor beiden een voordeel op. Rusland kan zijn economie in stand houden en China raakt uit het economisch slop door de spotgoedkope brandstoffen
    Beide landen gaven nu aan dat ze hun partnerschap ook verder willen uitdiepen. “Nu de Chinese economie zich terug openstelt in 2023 kunnen we nog meer export van olie en gas naar China verwachten”, vertelde expert Anna Kireeva aan CNN.

    2. Westerse leveranciers vervangen
    Rusland heeft voor de oorlog miljarden moeten investeren in machines, elektronica, metalen, voertuigen, schepen en vliegtuigen. Veel van deze zaken haalt Rusland normaal uit Europa, maar nu was China leverancier bij uitstek. “Ondanks dat China niet rechtstreeks militair materieel naar Rusland stuurt, leveren ze wel heel wat grondstoffen en materiaal om de Russische oorlogsmachine te laten draaien”, stelt China-expert Neil Thomas van CNN.
    Het gaat zeker niet enkel over materiaal dat voor de oorlog kan ingezet worden, maar ook personenwagens en elektronica worden massaal ingevoerd uit China. Chinese autoproducenten zoals Havel, Chery en Geely hebben hun marktaandeel in Rusland van 10 procent naar 38 procent zien stijgen. Ook dit jaar gaat hun aandeel verder stijgen nu Europese automerken volledig wegtrekken uit Rusland.

    Chinese elektronica hadden dan weer voor de oorlog zo’n 40 procent van de Russische markt in smartphones in handen, maar ondertussen gaat het al over zo’n 95 procent. Ook China zelf stelt de Russische aankopen en steun op prijs nu de banden tussen hen en de VS steeds grimmiger worden.

    3. Alternatief voor de Amerikaanse dollar
    Nadat Rusland afgesneden werd van het internationaal betalingsplatform SWIFT heeft het land de Amerikaanse dollar laten vallen voor de Chinese yuan. Russische bedrijven gebruiken steeds meer de yuan door de toegenomen handel met China. Ook Russische banken voeren steeds meer transacties uit in yuan om zich te beschermen tegen sancties.

    Het aandeel van de yuan in de Russische buitenlandse valutamarkt sprong naar 48 procent, hoewel dat in het begin van 2022 slechts 1 procent was. Volgens cijfers van SWIFT werd Rusland afgelopen juli kortstondig het derde grootste buitenlandse handelscentrum voor de yuan, na Hongkong en het Verenigd Koninkrijk. Sindsdien is het een van de top zes markten voor de handel in yuan gebleven. Voor de oorlog in Oekraïne stond China niet eens in de top 15.

    Met meer reserves in yuan is Rusland in staat om de Chinese munt te gebruiken om de roebel en de financiële markt stabieler te houden. De roebel is echter gedaald met 40 procent tegenover de euro en de dollar en de Russische aandelenindex is gekrompen met een derde.

    Ondanks dit alles is de relatie tussen de twee staten ook niet even liefdevol als ze laten uitschijnen. Zo willen veel Chinese bedrijven geen directe handel voeren met Rusland omdat ze bang zijn voor sancties en levert China voorlopig ook geen wapens aan Rusland.
  5. forum rang 6 matad 23 februari 2023 13:18
    quote:

    Hadrianus schreef op 23 februari 2023 11:49:

    [...]Dat u dienstweigeraar was ,was uw keuze en daar heb ik respect voor zeker gezien die tijd.
    Maar uw teksten hier zie ik soms met afgrijzen .Het heeft geen doel.U bent overigens nog niet de ergste.
    Beste,
    Je moet mijn teksten niet alleen zien doch ook lezen. En het voornaamste komt dan: begrijpen of in laten zinken.
    Dat ik niet de ergste ben doet me weer pijn. Edoch ergste waarin?
    Met vriendelijke groet.
  6. forum rang 5 theo1 23 februari 2023 13:18
    @het zwaard
    Ik denk dat de Chinezen zoals altijd alleen maar aan zichzelf denken.
    Aan die dingen die je citeert (energie kopen, westerse leveranciers vervangen) verdienen ze natuurlijk vooral zelf goed, want ze kunnen de Russen flink afknijpen. Ongetwijfeld denken ze ermee weg te kunnen komen.

    En Rusland in stand houden is ook in hun eigen belang. Zolang Rusland de aandacht opeist, gaat niet alle aandacht naar China. Dat is wel lekker als je zo ontzettend veel dingen doet die het daglicht niet kunnen verdragen. Het is ook een comfortabeler positie als je niet het enige ondemocratische en misdadige regime van grote omvang bent. Als er twee zijn, ben je niet meer alleen. Het houdt ook de Taiwanese droom in leven. Zo lang de Russen door kunnen gaan, hebben ze niet ondubbelzinnig verloren.

    Ik zie weinig liefde in die relatie en ik vermoed dat de Chinezen niet zullen aarzelen de Russen te laten vallen zodra ze denken dat het niet meer in hun belang is dat niet te doen.
  7. forum rang 8 Freemoneyforever 23 februari 2023 13:21
    quote:

    matad schreef op 23 februari 2023 11:39:

    [...]
    Mijn grootmoeder zei altijd: dan hadden ze maar geen soldaat moeten worden. Die vrijheid heeft men onder welk regime ook.
    Dan moet je wel in de gelegenheid komen om te weigeren, sommige regimes belonen weigeraars met de kogel.

    Als ik de IND begrijp, hebben Russische dienstweigeraars nog een paar maanden (minimaal) clementie om hier te blijven (hetgeen betekent, dat deze dienstplichtigen geen normale manier hebben, om dienst te weigeren binnen de grenzen van Rusland).

    Besluit- en vertrekmoratorium voor Russische dienstplichtigen verlengd

    Last update: 28 december 2022

    De staatssecretaris van Justitie en Veiligheid verlengt het besluit- en vertrekmoratorium voor Russische dienstplichtigen met ingang van 29 december met een half jaar. Dit betekent dat de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) ook de komende zes maanden geen beslissingen op asielaanvragen van Russische dienstplichtigen die dienstweigeren of die deserteren neemt. In diezelfde periode hoeven vreemdelingen die behoren tot deze groep en die al in Nederland zijn ook niet te vertrekken.
    ind.nl/nl/nieuws/besluit-en-vertrekmo...
  8. [verwijderd] 23 februari 2023 13:40
    Grote Russiche aanval na precies een jaar oorlog? Experts zien het niet gebeuren

    Rusland viel op 24 februari 2022 Oekraïne binnen en bij sommigen bestaat de angst dat morgen opnieuw een grote aanval in Poetins agenda staat. Maar is dat terecht? "Ik vraag me af of ze überhaupt grote plannen kúnnen hebben."

    www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/ar...
  9. forum rang 6 matad 23 februari 2023 13:40
    Freemoneyforever
    De russische soldaat heeft mogelijkheden genoeg om niet te hoeven vechten ook onder een totalitair regime.
    Deze discussie heb ik hier al eens gevoerd.
    Hij kan naar een buurland gaan zoals er honderdduizenden hebben gedaan. Hij kan zich direct overgeven of een tijdje net naast zijn doel schieten, hij kan zich verwonden door bijv. zijn pols of been te breken. Ik kan nog voorbeelden genoeg noemen doch iemand doodschieten terwijl je zelf de invaller bent dat doe ik in ieder geval nooit. Sommige zaken zijn heel duidelijk voor mij. Daar komt geen universitair gezwets aan te pas.
  10. forum rang 7 Beur 23 februari 2023 13:41
    quote:

    theo1 schreef op 23 februari 2023 13:18:

    @het zwaard
    Ik denk dat de Chinezen zoals altijd alleen maar aan zichzelf denken.
    Aan die dingen die je citeert (energie kopen, westerse leveranciers vervangen) verdienen ze natuurlijk vooral zelf goed, want ze kunnen de Russen flink afknijpen. Ongetwijfeld denken ze ermee weg te kunnen komen.

    En Rusland in stand houden is ook in hun eigen belang. Zolang Rusland de aandacht opeist, gaat niet alle aandacht naar China. Dat is wel lekker als je zo ontzettend veel dingen doet die het daglicht niet kunnen verdragen. Het is ook een comfortabeler positie als je niet het enige ondemocratische en misdadige regime van grote omvang bent. Als er twee zijn, ben je niet meer alleen. Het houdt ook de Taiwanese droom in leven. Zo lang de Russen door kunnen gaan, hebben ze niet ondubbelzinnig verloren.

    Ik zie weinig liefde in die relatie en ik vermoed dat de Chinezen niet zullen aarzelen de Russen te laten vallen zodra ze denken dat het niet meer in hun belang is dat niet te doen.
    Chinezen denken idd in de eerste plaats aan hun eigen land en aan centjes. Over hoe die centjes verdiend worden, daar maken zij doorgaans zich wat minder druk om dan wij in het Westen..
    Vergeet ook niet dat Rusland - gelijk Noord-Korea - aan de landsgrenzen een prettig "buffermaatje" vormt tegen een mogelijk aldaar voor haar al te aanwezig Westen. Dat er een relatie is tussen de verhouding tussen China en de VS inzake Taiwan en de opstelling van China nu inzake de oorlog tussen Rusland en Oekraïne lijkt me ook duidelijk.
  11. forum rang 8 het zwaard 23 februari 2023 13:59
    Poetin kondigt versterking nucleair arsenaal aan
    Rusland is van plan om zijn nucleaire arsenaal te versterken. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin aangekondigd in een videoboodschap ter ere van de Dag van de Verdedigers van het Vaderland. Om de Russische militairen in Oekraïne meer geavanceerde wapens ter beschikking te stellen, "zullen we meer aandacht besteden aan de versterking van onze nucleaire triade", deelde Poetin mee, waarmee hij verwijst naar de nucleaire wapens op land, op zee en in de lucht.

    Hij belooft dat Sarmat, een intercontinentale ballistische raket met de bijnaam Satan-2, dit jaar in gebruik zou genomen worden. Die raket van 35 meter lang heeft een bereik van 18.000 kilometer. De Amerikaanse inlichtingendienst had eerder al gemeld dat Poetin met deze raket een test had uitgevoerd net voor het bezoek van Biden aan Kiev, maar dat die test is mislukt.
  12. forum rang 8 het zwaard 23 februari 2023 14:05
    En maar dreigen en nog eens dreigen .Angst zaaien, wat zijn die russen daar toch goed in. Kunnen ze nog iets anders, vraagt een mens zich dan soms.
    Daarnaast zegt Moskou van plan te zijn om het bestaande kernwapenarsenaal uit te breiden. “We zullen dit jaar ook de hypersonische Kinzhal-raketten blijven produceren en beginnen met de massale leveringen van de hypersonische Zirkon-kruisraket”, zei Poetin in de videoboodschap. "Door de nucleair aangedreven onderzeeër Keizer Alexander III bij de marine in gebruik te nemen zal het aandeel moderne wapens en uitrusting in de strategische nucleaire strijdkrachten van de marine honderd procent bedragen", aldus de president van deze schurkenstaat.
  13. [verwijderd] 23 februari 2023 14:06
    quote:

    matad schreef op 23 februari 2023 13:18:

    [...]

    Beste,
    Je moet mijn teksten niet alleen zien doch ook lezen. En het voornaamste komt dan: begrijpen of in laten zinken.
    Dat ik niet de ergste ben doet me weer pijn. Edoch ergste waarin?
    Met vriendelijke groet.
    Voor mij zijn jouw teksten klip en klaar.
    Hoi.
  14. forum rang 8 Freemoneyforever 23 februari 2023 14:09
    quote:

    matad schreef op 23 februari 2023 13:40:

    Freemoneyforever
    De russische soldaat heeft mogelijkheden genoeg om niet te hoeven vechten ook onder een totalitair regime.
    Deze discussie heb ik hier al eens gevoerd.
    Hij kan naar een buurland gaan zoals er honderdduizenden hebben gedaan. Hij kan zich direct overgeven of een tijdje net naast zijn doel schieten, hij kan zich verwonden door bijv. zijn pols of been te breken. Ik kan nog voorbeelden genoeg noemen doch iemand doodschieten terwijl je zelf de invaller bent dat doe ik in ieder geval nooit. Sommige zaken zijn heel duidelijk voor mij. Daar komt geen universitair gezwets aan te pas.
    Ik zal wat gewone taal voor je kopiëren, aangezien je mijn bijdrage (indirect) als "universitair gezwets" typeert.


    Dit gebeurt er als Russische soldaten weigeren om te vechten: “Hij werd mishandeld en onderging een schijnexecutie”


    Russische soldaten worden gedwongen om in Oekraïne te vechten. Wie weigert, wordt mishandeld en opgesloten. Dat getuigen de ouders van twee Russische officieren bij een verslaggever van de Britse openbare omroep BBC. Eén zoon werd mishandeld en onderging een schijnexecutie, de ander werd opgesloten en is officieel “vermist”.

    “Weiger gewoon om te gaan.” Toen zijn zoon Stas, een schuilnaam, naar Oekraïne moest vertrekken, probeerde zijn vader Sergei hem nog op andere gedachten te brengen. Maar de legerofficier was niet te overtuigen. “Hij geloofde dat het goed was om te gaan. Hij was een zombie, vertelde ik hem. En het leven zou hem dat bewijzen.”

    “Later stuurde hij berichtjes waarin hij zich afvroeg wat de gevolgen zouden zijn als hij niet meer zou vechten”, zegt de vader. Volgens zijn zoon krijgen de Russische soldaten “geen dekking”, waren er geen “inlichtingen verzameld” en “geen voorbereiding”. “Ze hadden het bevel gekregen om op te rukken, maar niemand wist wat hen te wachten stond”, aldus Sergei.

    Toch bleef het een moeilijke beslissing om de wapens neer te leggen. “Het is niet onze oorlog”, liet de vader weten. Toen hij uiteindelijk overtuigd was, werd hij ontwapend en opgesloten. Sergei zakte meermaals af naar het front om zijn zoon vrij te krijgen. Uiteindelijk werd zijn zoon vrijgelaten en teruggestuurd naar Rusland.

    Hij vertelde zijn vader over alle gruwelijke gebeurtenissen die hem waren overkomen tijdens zijn gevangenschap. “Hij werd mishandeld en onderging een schijnexecutie. Zijn bewakers namen hem mee naar buiten en legden hem op de grond. Hij moest tot tien tellen, maar weigerde dit. Daarna sloegen ze hem verschillende keren met een pistool op zijn hoofd. Hij vertelde me dat zijn gezicht helemaal onder het bloed zat.”
    www.hln.be/buitenland/dit-gebeurt-er-...
  15. forum rang 8 het zwaard 23 februari 2023 14:12
    Premier Spanje bezoekt Kiev
    De Spaanse premier Pedro Sánchez is vanochtend per trein gearriveerd in Kiev. Bij aankomst beloofde Sánchez dat Spanje Oekraïne zal blijven steunen "tot de vrede terugkeert in Europa". Het is zijn eerste bezoek aan Oekraïne sinds april 2022. Naast een ontmoeting met president Zelensky brengt Sánchez vandaag een bezoek aan Boetsja en Irpin, waar het Russische leger begin vorig jaar honderden Oekraïense burgers doodde
    Sánchez is deze week al de derde buitenlandse leider die Kiev bezoekt. De Amerikaanse president Biden en de Italiaanse premier Giorgia Meloni gingen hem voor. Gisteren kondigde Spanje aan dat het zes Leopard 2-tanks aan Oekraïne zal leveren. In totaal hebben Europese landen Oekraïne nu een kleine vijftig Leopard 2-tanks beloofd.

    In januari riep Sánchez tijdens het World Economic Forum in Davos nog op tot onderhandelingen met de Russische president Poetin. "Het is belangrijk dat we ook in contact blijven met Poetin", zei Sánchez toen. Volgens de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken lag het leveren van zware wapens, zoals tanks, op dat moment "niet op tafel".
    Hopelijk wordt snel nu een "rijk gevulde tafel" dit maal !
  16. forum rang 8 Freemoneyforever 23 februari 2023 14:21
    Niet voor Matad, Laurien is universitair werkzaam:

    ‘Oorlog begon deels door rode lijn die Poetin trok’ (The big five, BNR)

    Laurien Crump, onderzoeker internationale betrekkingen aan de Universiteit Utrecht.

    Zij geeft aan, dat Rusland het oprukken van de NAVO wel degelijk als bedreigend ervaart/ervaarde.
    10 minuten, een licht andere kijk op de oorlog, dan hier algemeen.
    www.youtube.com/watch?v=_TJxri3biUs
  17. forum rang 6 pakman 23 februari 2023 14:31
    quote:

    het zwaard schreef op 23 februari 2023 14:05:

    En maar dreigen en nog eens dreigen .Angst zaaien, wat zijn die russen daar toch goed in. Kunnen ze nog iets anders, vraagt een mens zich dan soms.
    Daarnaast zegt Moskou van plan te zijn om het bestaande kernwapenarsenaal uit te breiden. “We zullen dit jaar ook de hypersonische Kinzhal-raketten blijven produceren en beginnen met de massale leveringen van de hypersonische Zirkon-kruisraket”, zei Poetin in de videoboodschap. "Door de nucleair aangedreven onderzeeër Keizer Alexander III bij de marine in gebruik te nemen zal het aandeel moderne wapens en uitrusting in de strategische nucleaire strijdkrachten van de marine honderd procent bedragen", aldus de president van deze schurkenstaat.
    The Russian Navy submarine APL Kursk sank in an accident on 12 August 2000 in the Barents Sea, as a result of several of its torpedoes exploding internally. All of the 118 personnel on board the nuclear-powered vessel were killed.

    zou zomaar weer kunnen gebeuren.
  18. ZeroDix 23 februari 2023 14:46
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 23 februari 2023 14:21:

    Niet voor Matad, Laurien is universitair werkzaam:

    ‘Oorlog begon deels door rode lijn die Poetin trok’ (The big five, BNR)

    Laurien Crump, onderzoeker internationale betrekkingen aan de Universiteit Utrecht.

    Zij geeft aan, dat Rusland het oprukken van de NAVO wel degelijk als bedreigend ervaart/ervaarde.
    10 minuten, een licht andere kijk op de oorlog, dan hier algemeen.
    www.youtube.com/watch?v=_TJxri3biUs
    Poetin is en blijft een dictator als Hitler en Stalin en hij heeft geen enkele legitimiteit om Ucraine binnen te vallen.

    Dit soort mannen zijn altijd op zoek naar de confrontatie op welk gebied dan ook. Ze hebben zichzelf een positie verworven waarin al het slechte in de mens de ruimte krijgt zich te ontplooien.
63.250 Posts
Pagina: «« 1 ... 1919 1920 1921 1922 1923 ... 3163 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 +0,00%
EUR/USD 1,0645 -0,24%
FTSE 100 7.877,05 +0,37%
Germany40^ 17.751,90 -0,10%
Gold spot 2.379,25 +0,77%
NY-Nasdaq Composite 15.683,37 -1,15%

Stijgers

VIVORY...
+11,51%
JUST E...
+5,71%
Air Fr...
+4,18%
FASTNED
+3,00%
RANDST...
+2,65%

Dalers

Pharming
-9,63%
ASMI
-6,10%
Avantium
-6,01%
PostNL
-5,84%
TomTom
-3,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links