Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rusland

63.408 Posts
Pagina: «« 1 ... 1913 1914 1915 1916 1917 ... 3171 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Freemoneyforever 22 februari 2023 04:04
    quote:

    Plein777 schreef op 21 februari 2023 23:00:

    [...]
    NOK. !!!!!

    Moderater kunt u er voor zorgen dat deze verschrikkelijk beelden niet meer gepost kunnen worden, misselijk makend dat deze poster er genoegen in schept dit soort videos dagelijks op te zoeken en ze hier te plaatsen.
    Ik raad u aan naast deze draad ook geen kranten en nieuwssites meer te lezen of TV te kijken, gezien de beelden die daar geplaatst worden over deze en andere oorlogen.
  2. forum rang 4 tomtom100 22 februari 2023 07:18
    quote:

    Plein777 schreef op 21 februari 2023 23:00:

    [...]

    NOK. !!!!!

    Moderater kunt u er voor zorgen dat deze verschrikkelijk beelden niet meer gepost kunnen worden, misselijk makend dat deze poster er genoegen in schept dit soort videos dagelijks op te zoeken en ze hier te plaatsen .
    Is toch mooi om te zien Pleintje?
    Hoe die moordenaars, verkrachters en misdagers worden afgeschoten.
    Mochten ze thuis blijven bij hun moeder zou dat niet gebeuren maar ze willen perse komen moorden en verkrachten in een ander land.....
    Loontje komt om zijn boontje..... PRACHTIG om te zien al wou ik dat het er meer waren.... Dat dan weer wel Pleintje...
  3. forum rang 6 Plein777 22 februari 2023 08:00
    Poetin liep in drie vallen tegelijk
    =========================

    Door LEON DE WINTER uit de telegraaf

    in COLUMNS

    8

    Op 6 februari 2022 verschenen in de media berichten over generaal Mark Milley, de voorzitter van de Amerikaanse generale staf. Hij had leden van het Congres verteld dat een Russische invasie ’kon resulteren in de val van Kiev binnen 72 uur’. Dat lazen en hoorden we in die weken overal: het machtige Russische leger loopt over Oekraïne heen.

    Afgelopen maandag drukte De Telegraaf een interview af met de Britse historicus en Ruslandkenner Mark Galeotti. Galeotti achtte een jaar geleden een Russische invasie ondenkbaar: „Simpelweg omdat ik dacht dat de Russische troepen niet in staat waren om Oekraïne te onderwerpen, zonder algehele mobilisatie.” Galeotti was op de hoogte van „structurele problemen”, en zei in dat interview: „Ik nam aan dat Poetin dat wist of dat iemand het hem durfde te vertellen.”

    Galeotti is een waarnemer die objectief de kracht van het Russische leger kon inschatten, en op basis van zijn kennis had hij geconcludeerd dat Ruslands leger te chaotisch was om Oekraïne binnen te vallen. Hij oppert de mogelijkheid dat Poetin dit niet wist omdat niemand in zijn directe omgeving de moed had gehad hem te vertellen dat zijn leger leed aan corruptie en gebrek aan discipline.

    Ik wil wijzen op een ander bericht. Op 16 maart 2022 meldde Yahoo News: ’Exclusief: Geheim CIA-trainingsprogramma in Oekraïne hielp Kiev zich voor te bereiden op Russische invasie.’ De meest ervaren paramilitaire instructeurs van de CIA hadden sinds 2014 Oekraïense eenheden getraind in onder andere het gebruik van antitankraketten en geheime communicatiemiddelen.

    Geheime trainingen

    Generaal Milley heeft zonder twijfel geweten wat Galeotti wist: Rusland kon een invasie feitelijk niet aan. En de generaal wist natuurlijk alles van die geheime trainingen: als Poetin zou aanvallen, zouden zijn zwakke legers verrast worden door sterke tegenstand van Oekraïense militairen, die al meer dan zeven jaar waren voorbereid door instructeurs van de CIA en van andere instituties en legers, zoals het Britse. Wat hadden al die jaren aan voorbereidingen in het Oekraïense leger teweeggebracht? Dat werd zo goed als meteen duidelijk. Niet alleen was Rusland niet oppermachtig, Oekraïense commando’s en andere legeronderdelen waren door westerse diensten tactisch, technisch en strategisch zo goed voorbereid dat het vanaf het begin fout ging voor de Russen.

    Ernstige fout

    Toch had generaal Milley gezegd: binnen 72 uur valt Kiev. Milley had niet gezegd dat Poetin een ernstige fout zou begaan als hij bevel zou geven Oekraïne binnen te vallen. Evenmin had Milley gezegd dat Oekraïne perfect voorbereid was op een Russische inval, en dat Rusland voor een bloedige strijd stond. Dat alles zei de generaal niet, ofschoon hij wist dat Poetin felle Oekraïense tegenstand kon verwachten.

    En hoe dacht het Kremlin? Hebben ze daar de rapporten ingezien over die westerse trainingen in Oekraïne? Zijn die rapporten aan Poetin voorgelegd? Zijn ze gewogen met de kracht van de Russische legers?

    Galeotti heeft misschien niet geweten dat westerse instructeurs Oekraïense commando’s trainden, maar generaal Milley wist dat wel. Ook wist hij wat Galeotti stelt: de Russen konden een oorlog niet in korte tijd tot een (voor hen) goed einde brengen. Ofwel: de Russen waren veel zwakker dan iedereen dacht, en de Oekraïners waren veel sterker dan iedereen dacht. En toch zei de generaal: 72 uur, dan is het voorbij.

    Achteraf gezien, een jaar later, lijkt het alsof hij tegen Poetin zei: kom maar, val aan, rol Kiev op, de Oekraïners zullen geen serieuze tegenstand bieden. Poetin zelf dacht dat ook. Kennelijk had hij te weinig tegendenkers in zijn paleizen, en geloofde hij, ondanks zijn KGB-cynisme, westerse deskundigen als Milley: even een paar dagen, misschien een week, dan is Oekraïne teruggekeerd in de Russische moederschoot.

    Poetin is in meerdere vallen tegelijk gelopen. De eerste is de val van zijn eigen gevaarlijke overtuiging dat het in 2022 mogelijk was een autonoom land binnen te vallen. De tweede val zet elke autoritaire leider voor zichzelf op wanneer hij alleen ja-zeggers om zich heen verzamelt.

    Militaire kracht

    En de derde val is de onderschatting van tegenstanders. Met wat het afgelopen jaar is onthuld over de militaire kracht van de Oekraïners, is het duidelijk dat generaal Milley’s uitspraken over ’72 uur in Kiev’ onzin was, maar ze pasten in een misleidingplan, en dergelijke plannen behoren tot de meest beproefde bij het oorlogsbedrijf. Milley’s voorspelling was wat Poetin wilde horen. En Poetin gaf het bevel. Hij verwachtte een schone Blitzkrieg, maar kreeg een bloedige loopgravenoorlog. Zoals ik vorige week meldde, werd er al vroeg gesproken over een wapenstilstand. Maar sommige leden van de NAVO wilden die niet. Zij wisten dat Poetin in de val van een uitputtingsoorlog was gelopen, en die wilden ze liever tot het einde zien uitspelen dan dat er rust kwam.

    Was het beter geweest wanneer Milley Poetin had gewaarschuwd voor de ramp die Rusland over zichzelf en Oekraïne zou afroepen? Had Poetin dan geaarzeld, had dat honderdduizenden slachtoffers gescheeld? Dit is een discussie die we moeten voeren als het geweld is geluwd.
  4. forum rang 4 De dagkoers 22 februari 2023 08:11
    quote:

    Plein777 schreef op 21 februari 2023 23:00:

    [...]

    NOK. !!!!!

    Moderater kunt u er voor zorgen dat deze verschrikkelijk beelden niet meer gepost kunnen worden, misselijk makend dat deze poster er genoegen in schept dit soort videos dagelijks op te zoeken en ze hier te plaatsen .
    Moet jij niet bezig zijn met eigenhandig een haatdraadje te vullen met anti Sigrid Kaag/D66 kulberichten?
  5. ZeroDix 22 februari 2023 08:25
    quote:

    Plein777 schreef op 22 februari 2023 08:00:

    Poetin liep in drie vallen tegelijk
    =========================

    Door LEON DE WINTER uit de telegraaf

    in COLUMNS

    8

    Op 6 februari 2022 verschenen in de media berichten over generaal Mark Mille

    Was het beter geweest wanneer Milley Poetin had gewaarschuwd voor de ramp die Rusland over zichzelf en Oekraïne zou afroepen? Had Poetin dan geaarzeld, had dat honderdduizenden slachtoffers gescheeld? Dit is een discussie die we moeten voeren als het geweld is geluwd.
    Beginnen de complottheorieën nu al.... Feit is dat het poetin niet uitmaakt en koste wat kost Ucraine in wil nemen. En dat
    het volk achter hem staat. En dat hij 2uur ten overstaan van de hele wereld de grootst mogelijke onzin uit kan kramen en daarvoor aan het einde een groot applaus krijgt (van degene die nog wakker waren dan)
  6. forum rang 6 win some... 22 februari 2023 08:43
    quote:

    Plein777 schreef op 22 februari 2023 08:00:

    Poetin liep in drie vallen tegelijk
    =========================

    Door LEON DE WINTER uit de telegraaf

    in COLUMNS

    Leon de Winter is een complotdenker 1e klas. Sinds zijn schrijverscarriere in het slop zit gebruikt hij zijn column in de telegraaf om fictie te schrijven. Onbegrijpelijk dat de telegraaf zo'n fantast de ruimte biedt.
  7. forum rang 5 Mdv 22 februari 2023 09:17
    Russische test met Satan II-raket mislukt rond bezoek Biden aan Kiev'

    Rond het moment dat de Amerikaanse president Joe Biden maandag in Oekraïne was, heeft Rusland een test met een intercontinentale raket uitgevoerd.

    Volgens CNN zeggen twee Amerikaanse officials dat de test met de zware en gevreesde SARMAT II-raket mislukte. Om die reden zou Poetin er in zijn toespraak tot het Russische parlement geen melding van hebben gemaakt. De raket draag de bijnaam Satan II omdat die geladen kan worden met vijftien nucleaire koppen. 

    Volgens de bronnen van CNN werd de VS voorafgaand aan de test via een hotline op de hoogte gebracht door Moskou. Volgens de Amerikanen ging er geen dreiging uit van de test en wordt de test ook niet als een escalatie gezien.

    Satan II werd eerder wel succesvol gestest door de Russen. Poetin zei in juni 2022 dat de Sarmat-raket inzetbaar zou zijn voor het einde van het jaar. Het is de zwaarste nucleaire langeafstandsraket ter wereld die elk plekje op de planeet kan raken en door elk verdedigingsschild heen kan breken, als we Poetin mogen geloven.

    Lees ook: Poetin belooft troepen dat ze alles kunnen krijgen wat ze nodig hebben

    Weer een dompert voor poet
  8. [verwijderd] 22 februari 2023 09:23
    Biden: Poetin dacht stoer te zijn, maar botste met ijzeren wil VS

    WARSCHAU (ANP/AFP) - De Russische president Vladimir Poetin dacht "stoer" te zijn. Maar hij botste met de "ijzeren wil van Amerika", aldus de Amerikaanse president Joe Biden in een toespraak in Polen, enkele dagen voordat het een jaar geleden is dat Rusland Oekraïne binnenviel.

    "Onze steun aan Oekraïne zal niet wankelen", verzekerde Biden een menigte in Warschau. "Oekraïne zal nooit een overwinning zijn voor Rusland, nooit." Poetin dacht dat alleenheersers zoals hijzelf stoer zijn en democratische leiders "soft", aldus de president. Toen kwam hij de ijzeren wil tegen van Amerika en "naties overal die weigerden een wereld te accepteren die door angst wordt geregeerd."

    Biden richtte zich ook direct tot de Russische bevolking. Hij sprak de beweringen tegen die Poetin eerder op de dag had gemaakt. "De Verenigde Staten en de landen van Europa willen Rusland niet controleren of verwoesten", zei hij. "Het Westen is niet van plan Rusland aan te vallen, zoals Poetin vandaag zei. Miljoenen Russische burgers die gewoon in vrede met hun buren willen leven, zijn niet de vijand."

    Deze oorlog was nooit een noodzaak, aldus Biden verder. "Het is een tragedie. President Poetin koos deze oorlog. Hij kan de oorlog met één woord stoppen."
  9. forum rang 8 het zwaard 22 februari 2023 09:59
    Voer voor Joske en zijn mede complot bedenkers ?

    Onenigheid in Veiligheidsraad over Nord Stream-ontploffingen
    Rusland en westerse landen stonden vannacht in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties lijnrecht tegenover elkaar rondom de nog altijd onopgehelderde explosies van gaspijpleidingen Nord Stream 1 en 2. Denemarken, Zweden en Duitsland doen alle drie hun eigen onderzoek, maar Rusland vertrouwt die niet en wil dat de VN een onafhankelijk onderzoek laat verrichten. Daar zitten de westerse landen dan weer niet op te wachten.

    De Veiligheidsraad werd door Rusland bijeengeroepen na een publicatie van de omstreden Amerikaanse journalist Seymour Hersh. Hij beweert op basis van één anonieme bron dat de VS de pijpleidingen afgelopen september hebben gesaboteerd. Geen enkel ander medium onderschrijft die lezing en het Witte Huis verwerpt de aantijgingen ook.
  10. forum rang 5 Mdv 22 februari 2023 10:12
    [quote alias=het zwaard id=14667884 date=202302220959]
    Voer voor Joske en zijn mede complot bedenkers ?

    Onenigheid in Veiligheidsraad over Nord Stream-ontploffingen
    Rusland en westerse landen stonden vannacht in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties lijnrecht tegenover elkaar rondom de nog altijd onopgehelderde explosies van gaspijpleidingen Nord Stream 1 en 2. Denemarken, Zweden en Duitsland doen alle drie hun eigen onderzoek, maar Rusland vertrouwt die niet en wil dat de VN een onafhankelijk onderzoek laat verrichten. Daar zitten de westerse landen dan weer niet op te wachten.

    De Veiligheidsraad werd door Rusland bijeengeroepen na een publicatie van de omstreden Amerikaanse journalist Seymour Hersh. Hij beweert op basis van één anonieme bron dat de VS de pijpleidingen afgelopen september hebben gesaboteerd. Geen enkel ander medium onderschrijft die lezing en het Witte Huis verwerpt de aantijgingen ook.
    [/quote
    Het is toch prima dat die pijpen stuk zijn, wie het ook gedaan heeft, het scheelt een heleboel gezeur, afpersing, chantage door Rusland.
    Europa hoeft dat gas niet meer, dus tja wat moet je dan met die pijpen?
  11. forum rang 4 DWB Happy 22 februari 2023 10:28
    quote:

    leek2018 schreef op 22 februari 2023 10:14:

    He zou mij niets verwonderen als Biden Oekraíne en Polen bezocht heeft om druk uit te oefenen op Oekraíne om besprekingen met Rusland aan te gaan.
    De enige optie die de wereld heeft is om Rusland nu voor eens en altijd te verslaan, anders blijft de dreiging, chantage, het gevaar alleen maar aanhouden.

    Amerika en Europa laten de Oekraine het vuile werk doen, kost ze alleen maar geld en wapens......
  12. forum rang 7 leek2018 22 februari 2023 10:36
    quote:

    DWB Happy schreef op 22 februari 2023 10:28:

    [...]

    Rare gedachten waarbij niemand mee gebaat is!
    De enige optie die de wereld heeft is om Rusland voor eens en altijd te verslaan, anders blijft de dreiging en chantage, het gevaar alleen maar aanhouden.
    Mag je best vinden. Maar ik vind het raar dat men in de veronderstelling blijft geloven dat Oekraïne Rusland kan verslaan.
  13. forum rang 7 leek2018 22 februari 2023 10:43
    quote:

    DWB Happy schreef op 22 februari 2023 10:28:

    [...]

    Amerika en Europa laten de Oekraine het vuile werk doen, kost ze alleen maar geld en wapens......
    Precies en dat kan het Westen wel eens opbreken. Als die gedachte "het vuile werk doen" ook bij de Oekraïners meer en meer lijfelijk gaan ondervinden kan dat wel eens onverwachte gevolgen krijgen.
  14. forum rang 4 DWB Happy 22 februari 2023 10:44
    quote:

    leek2018 schreef op 22 februari 2023 10:36:

    [...]
    Mag je best vinden. Maar ik vind het raar dat men in de veronderstelling blijft geloven dat Oekraïne Rusland kan verslaan.
    Als er maar genoeg slachtoffers en matrieel verloren gaat zal de positie van Poetin steeds meer onhoudbaar worden en zal er echt een keer een staatsgreep komen.........

    Amerik en EU zijn er enkel op gebrand om Rusland zoveel mogelijk te verzwakken, het echte werk moet uiteindelijk vanuit Rusland zelf komen.
63.408 Posts
Pagina: «« 1 ... 1913 1914 1915 1916 1917 ... 3171 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 879,90 +0,58%
EUR/USD 1,0688 -0,13%
FTSE 100 8.089,96 +0,56%
Germany40^ 18.194,90 +0,32%
Gold spot 2.315,93 -0,26%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+30,00%
ASMI
+10,08%
RANDST...
+4,40%
NX FIL...
+3,85%
BESI
+3,78%

Dalers

ALLFUN...
-8,86%
ING
-5,28%
AZERION
-2,35%
Avantium
-2,17%
Flow T...
-1,74%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links