Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

  • 5,520 23 apr 2024 10:49
  • +0,060 (+1,10%) Dagrange 5,450 - 5,560
  • 186.343 Gem. (3M) 313,7K

TomTom februari 2023. Wat brengen de cijfers? Bagger of hoop?

1.480 Posts
Pagina: «« 1 ... 48 49 50 51 52 ... 74 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Wereldbelegger 16 februari 2023 17:00
    quote:

    Rodestier schreef op 16 februari 2023 16:50:

    Zit alweer vele jaren in TomTom en heb er vertrouwen ze hebben grote schoonmaak gehouden zijn klaar voor de toekomst en de CEO is op leeftijd kan wel is een toppertje worden dit jaar
    Of weer niet.
    Volgens de CMDtekstenvlooiers: 2024 ook niet.
    Vasthouden tot in 2025. Dan gebeurt hét!
  2. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 16 februari 2023 17:34
    quote:

    Wereldbelegger schreef op 16 februari 2023 15:43:

    Apple CarPlay krijgt een enorme make-over met de komst van de tweede generatie.
    ...
    FM Radio
    Naar de radio luisteren als je iPhone gekoppeld is met CarPlay is soms onmogelijk. De focus ligt op eigen muziek luisteren, zoals bijvoorbeeld met een app als Spotify. Daar komt gelukkig verandering in. Het kan dus zijn dat je voorheen een aparte radio-app nodig had zoals TuneIn.

    FM radio zal bij de tweede generatie geïntegreerd worden in het systeem van Apple. Zo kun je dus gewoon CarPlay gebruiken én luisteren naar BNR Nieuwsradio via de FM/DAB van de auto!
    ...
    Het moet niet gekker worden! FM moet weer kunnen?!?

    Lang geleden werd ik in dit wereldje betrokken door Blaupunkt autoradio's. Ze waren bezig met verkeersinformatie via RDS-TMC, een digitaal zijkanaal bovenop de FM frequentie. Zwaar gesponsord door de EBU, en daarin speelden de Duitse Rundfunks weer de hoofdrol. Ik ken de digitale codes nog, bit by bit.

    Ik weet nog hoe een oude mof mij in 1988 verrot schold omdat het taal- en land-onafhankelijke RDS-TMC het monopolie van de Duitse omroepen op de verkeersinformatie dreigde te doorbreken. Zij hadden hun eigen verkeerscentrales!
    Er was in Duitsland geen 'Driebergen' en geen ANWB-verkeersinfo. De Rundfunks gingen over het verkeer, de Polizei trad alleen op bij rampen. De ambtelijke Behörden die over de weg gingen bemoeiden zich alleen met het asfalt en de strepen (die dikker waren dan bij ons).

    Die Blaupunktwerke waren in Hildesheim. Een stad iets ten Zuiden van Hannover, na WO-II mooi gerestaureerd. Ben er vaak geweest, bij Blaupunkt bedoel ik. Mijn Duitse vakgenoten wezen soms trots op de gebouwen die de RAF-bombardementen in de oorlog overleefd hadden. Ik keek dan maar een beetje moeilijk opzij.

    Intussen werd Blaupunkt overgenomen door Bosch, en ging de vestiging door als "Bosch-Blaupunkt Hildesheim". Ik meen dat TomTom er ook nog iets mee te maken kreeg, maar of dat nog zo is weet ik niet.

    In dezelfde hoedanigheid was ik ook regelmatig in München (Mercedes), Rambouillet (Renault), Göteborg of Stockholm (Volvo), en soms in Londen, Keulen, Stuttgart of Rennes. En vaak zag ik dezelfde mensen in Brussel of Parijs bij standaardisatie-bijeenkomsten.

    Vertel mij dus niks over de Europese OEM's en hun toeleveranciers. Niet alleen Bosch, ook Conti, ZF of een Faurecia. Ik ken ze, allemaal.
    Zoals ik mijn 40-jarige zoon vaak zeg: vraag me niet naar recente details, jij kent de wereld nu beter dan ik. Maar ik zit in hun venen, ik ruik ze op 500 km afstand, ik weet hoe ze denken.

    Terug naar FM.
    Het is net als bij vinyl. Oud en vertrouwd, het klinkt veel warmer. Heb mijn LP collectie weer in ere hersteld en mijn dure Dual pick-up weer te voorschijn gehaald. Probleem: vele versterkers en receivers hebben tegenwoordig geen pick-up ingang meer.
  3. forum rang 6 win some... 16 februari 2023 17:37
    quote:

    JustRevisited schreef op 16 februari 2023 16:07:

    [...]

    Tekst in bold is een statement (verpakt als feit).

    Telenav doet niet in maps, ze is geen kaartenmaker. Ze doet alleen software. As such kan ze ook minder verdienen per auto dan wanneer je de full stack levert: software, maps, EV content, verkeersinfo en andere live services, speedlimits, evt ADAS maps.

    Volgens TomTom is de prijs die er per auto beschikbaar is voor full stack al lange tijd stabiel. Al vereisen klanten wel steeds meer van full stack. Dus daarin zou je wel de term ‘prijsdruk’ kunnen zien, als je hard moet blijven hollen om die prijs per auto te kunnen blijven verdienen. Het is echter wat anders dan de “voortdurende prijsdruk” die wordt gesuggereerd.
    Quote:"Some of the world’s largest automotive manufacturers including Ford Motor and GM rely on Telenav for location-based services including cloud-first navigation, EV routing, ADAS features, maps, and predictive services.'
    www.businesswire.com/news/home/202208...

    Ook op de website van Telenav is de nodige informatie te vinden over hun produktaanbod:
    www.telenav.com/products/vivid-nav

    Telenav maakt gebruik van OSM als basismap. Daar kan zij inderdaad geen geld voor vragen. Alleen wat ze daarbovenop aan functionaliteiten ontwikkelen levert geld op. Maar TT kan nu met Overture ook geen geld meer vragen voor de eigen basismap. Ook hier leveren de add-ons straks het geld op. Misschien gaat Telenav ook wel gebruik maken van Overture. Gratis kwaliteitsverbetering voor hen. Kunnen ze vanuit de zelfde basis op de kwaliteti van de add-ons concurreren met TT. Qua omzet in Automotive ontlopen de bedrijven elkaar niet zoveel.

    Als je meer moet leveren voor dezelfde prijs zie ik dat inderdaad gewoon als prijsdruk. Full stack kan wel hetzelfde opleveren, maar de inhoud van de Full stack is veranderd. Niet alleen kwalitatief, maar ook in de hoeveelheid services die wordt aangeboden
  4. forum rang 4 GLMF 16 februari 2023 17:53
    quote:

    pwijsneus schreef op 16 februari 2023 17:40:

    Ford en GM gaan over naar Google Built-In.

    built-in.google/cars/
    je wekt nu de indruk dat ze volledig overgaan maar heb je ook de moeite genomen om te kijken voor welke modellen ze google built in gebruiken, en dan niet alleen bij Ford (nog niet zichtbaar zelfs) en GM maar ook bij de rest ?

    was jij niet die persoon die het deze week over "betrouwbare bronnen" had .................?!
  5. forum rang 7 sniklaas 16 februari 2023 18:12
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 16 februari 2023 17:34:

    [...]Probleem: vele versterkers en receivers hebben tegenwoordig geen pick-up ingang meer.
    met een voorversterker van een paar tientjes breng je de platenspeler weer in contact met het gros van de nieuwste versterkers…
  6. forum rang 6 pwijsneus 16 februari 2023 18:14
    quote:

    GLMF schreef op 16 februari 2023 17:53:

    [...]
    je wekt nu de indruk dat ze volledig overgaan maar heb je ook de moeite genomen om te kijken voor welke modellen ze google built in gebruiken, en dan niet alleen bij Ford (nog niet zichtbaar zelfs) en GM maar ook bij de rest ?

    was jij niet die persoon die het deze week over "betrouwbare bronnen" had .................?!
    Net als bij Renault zullen ze stukje bij beetje overstappen. Chevrolet is al in zijn geheel over geloof ik, andere merken zoals Buick en GMC zullen model per model overstappen is mijn idee.

    Of dacht je daar anders over?

    Overigens, dit waren geen klanten van TomTom. Het zegt wel iets over dat deze OEM's kiezen voor Google, en niet voor TomTom.
  7. beursbeurs 16 februari 2023 18:56
    volgens de ene stappen Ford en GM over naar Telenav, volgens de ander naar Google Built-In. En ze denken het beiden zwart op wit te hebben.

    Weer een ander op dit forum is van mening dat men zich maar beter volledig kan overleveren aan en vertrouwen op het huidige regeringsbeleid.

    Ik weet het niet meer, het begint te duizelen in mijn hoofd....
  8. forum rang 4 GLMF 16 februari 2023 19:08
    quote:

    pwijsneus schreef op 16 februari 2023 18:14:

    [...]

    Net als bij Renault zullen ze stukje bij beetje overstappen. Chevrolet is al in zijn geheel over geloof ik, andere merken zoals Buick en GMC zullen model per model overstappen is mijn idee.

    Of dacht je daar anders over?

    Overigens, dit waren geen klanten van TomTom. Het zegt wel iets over dat deze OEM's kiezen voor Google, en niet voor TomTom.
    Renault:
    www.renault.co.uk/electric-vehicles/m...
    alleen de megane electric via de openR Link

    www.tomtom.com/customers/renault/
    Renault R-Link
    Following the success of Carminat TomTom and Carminat TomTom LIVE, Renault and TomTom continue to innovate with a built-in, modern infotainment system. R-link is a seven-inch, touch screen-enabled, connected multimedia tablet that can be safely controlled by voice, touch screen and a steering wheel-mounted remote control. R-Link is characterized by its user-friendly interface, attractive looks, connectivity features and competitive price.

    It is simultaneously connected to the vehicle, the smartphone and the cloud, linking drivers to the digital world and their community. TomTom continues to provide navigation software, maps and connected services. Renault R-Link came first in a recent EU Usability Benchmarking report.

    Carminat TomTom (LIVE)
    Carminat TomTom is Renault’s first mass-produced, fully-embedded navigation system that provides ease-of-use and is equipped with TomTom’s maps and navigation software.

    Its later evolution included instant access to TomTom Traffic, Speed Cameras and Weather alerts. Carminat TomTom became Renault’s best-selling system with more than 2 million units sold to date.

    Services delivered to the Renault models include:

    Google built in genoemd op specifiek 1 Renault model/uitvoering
    TomTom genoemd voor the Renault models

    maar ja die TomTOm website he..............geen betrouwbare bron ;-)
  9. harrysnel 16 februari 2023 19:12
    Google built in slechts beschikbaar bij bepaalde uitvoeringen van 3 modellen van Chevrolet: Tahoe, Suburban en Silverado. In 2022 begint de uitrol en dan verkrijgbaar in 2023 volgens de officiële site.

    www.chevrolet.com/connectivity-and-te...

    Hier een overzicht van de Chevrolet modellen die op dit moment geproduceerd worden:

    en.wikipedia.org/wiki/List_of_Chevrol...

    Edit: werd al in 2019 aangekondigd met verwachte introductie in 2021. Als Goddijn het heeft over “geen recente Google successen” dan staat dat niet haaks op dit “Google built in” verhaal vwb GM.

    Google Maps will be the built-in navigation tool for some GM vehicles
    mashable.com/article/google-maps-gene...
  10. forum rang 6 pwijsneus 16 februari 2023 19:29
    quote:

    GLMF schreef op 16 februari 2023 19:08:

    [...]

    Renault:
    www.renault.co.uk/electric-vehicles/m...
    alleen de megane electric via de openR Link

    www.tomtom.com/customers/renault/
    Renault R-Link
    Following the success of Carminat TomTom and Carminat TomTom LIVE, Renault and TomTom continue to innovate with a built-in, modern infotainment system. R-link is a seven-inch, touch screen-enabled, connected multimedia tablet that can be safely controlled by voice, touch screen and a steering wheel-mounted remote control. R-Link is characterized by its user-friendly interface, attractive looks, connectivity features and competitive price.

    It is simultaneously connected to the vehicle, the smartphone and the cloud, linking drivers to the digital world and their community. TomTom continues to provide navigation software, maps and connected services. Renault R-Link came first in a recent EU Usability Benchmarking report.

    Carminat TomTom (LIVE)
    Carminat TomTom is Renault’s first mass-produced, fully-embedded navigation system that provides ease-of-use and is equipped with TomTom’s maps and navigation software.

    Its later evolution included instant access to TomTom Traffic, Speed Cameras and Weather alerts. Carminat TomTom became Renault’s best-selling system with more than 2 million units sold to date.

    Services delivered to the Renault models include:

    Google built in genoemd op specifiek 1 Renault model/uitvoering
    TomTom genoemd voor the Renault models

    maar ja die TomTOm website he..............geen betrouwbare bron ;-)
    media.renault-group.nl/renault-group-...

    Inmiddels ook de Austral, stukje bij beetje gaan ze allemaal over naar het " software defined vehicle" zoals ze het zelf noemen.
  11. forum rang 4 GLMF 16 februari 2023 20:17
    quote:

    pwijsneus schreef op 16 februari 2023 18:14:

    [...]

    Net als bij Renault zullen ze stukje bij beetje overstappen. Chevrolet is al in zijn geheel over geloof ik, andere merken zoals Buick en GMC zullen model per model overstappen is mijn idee.

    Of dacht je daar anders over?

    Overigens, dit waren geen klanten van TomTom. Het zegt wel iets over dat deze OEM's kiezen voor Google, en niet voor TomTom.
    pwijsneus...............DE betrouwbare bron op het TomTom forum..................................LOL
  12. forum rang 7 Dutchy Ron 16 februari 2023 20:56
    Polestar 2 – 2020
    Volvo XC40 P8 – 2021
    Volvo XC40 Recharge – 2021
    Chevrolet Tahoe – 2022
    Chevrolet Suburban – 2022
    Chevrolet Silverado – 2022
    GMC Hummer EV – 2022
    GMC Sierra – 2022
    GMC Yukon – 2022
    Renault Megane E-Tech Electric – 2022
    Volvo XC60 – 2022
    Volvo S90 – 2022
    Volvo V90 – 2022
    Volvo V90 Cross Country – 2022
    Cadillac Lyriq – 2023
1.480 Posts
Pagina: «« 1 ... 48 49 50 51 52 ... 74 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links