Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel NN Group AEX:NN.NL, NL0010773842

  • 42,690 18 apr 2024 17:37
  • +0,460 (+1,09%) Dagrange 42,410 - 42,870
  • 863.226 Gem. (3M) 851K

NN Group 2023

14.820 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 741 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. watergeus 16 februari 2023 11:23
    quote:

    WaardeAandeel schreef op 16 februari 2023 10:54:

    Als je een daytrade probeert met een respectabel volume, wat is het ergste dat kan gebeuren? Dat je iets hoger weer moet instappen? Risico van het spelletje. Nu pakt het goed uit en heb je heel snel wat extra centjes verdient om boodschappen mee te doen.
    Dus je hebt het gegok met flink volume nodig om dagelijks je boodschappen te doen? Totaal ongeloofwaardig en ze mogen jou de toegang tot de voedselbank ontzeggen.
  2. forum rang 4 Rode Duivel 16 februari 2023 11:42
    Ik snap ook niet waarom sommigen NN als gok-aandeel gebruiken. Dan zijn er toch genoeg aandelen op de beurs die harder fluctueren dan NN.

    Ik ben tevreden met het resultaat dat vandaag werd gepubliceerd. Alweer een verhoging van het dividend and de gebruikelijke aandeleninkoop van 250 miljoen. NN is goed op weg om langzaam te herstellen van de klap die het kreeg bij de investor day. Een beter dividendrendement vind je bijna niet.
  3. forum rang 10 voda 16 februari 2023 11:48
    Beursblik: NN Group beschermt solvabiliteit

    UBS handhaaft koopadvies.

    (ABM FN-Dow Jones) NN Group hield de solvabiliteit in het vierde kwartaal op peil met onder meer betere hedges, terwijl het Nederlandse schadebedrijf profiteerde van lagere brandschades. Dat stelde UBS donderdag in een reactie op de cijfers.

    De solvabiliteit was 5 procentpunt hoger dan verwacht per eind 2022, door actief risicobeheer, met name een betere risico-afdekking met derivaten, wat de solvabiliteit met 9 procentpunt opkrikte, volgens UBS.

    NN Group liet bovendien weten dat de solvabiliteit vorige week nog steeds ongeveer op hetzelfde niveau was als eind vorig jaar. Dat was een meevaller, omdat UBS rekende op 185 procent eind januari, na aftrek van de aandeleninkoop van 250 miljoen euro, die 3 procentpunt van de solvabiliteit afhaalt.

    De analisten van UBS verwachten een kleine koersstijging naar aanleiding van de cijfers op basis van het hoger dan verwachte dividend en de positieve vooruitblik op de solvabiliteit.

    UBS heeft een koopadvies met een koersdoel van 42,50 voor NN Group. Het aandeel stond donderdag 2,8 procent hoger op 41,35 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  4. Wirecard 16 februari 2023 11:49
    quote:

    WaardeAandeel schreef op 16 februari 2023 10:54:

    Als je een daytrade probeert met een respectabel volume, wat is het ergste dat kan gebeuren? Dat je iets hoger weer moet instappen? Risico van het spelletje. Nu pakt het goed uit en heb je heel snel wat extra centjes verdient om boodschappen mee te doen.
    Beleggen is geen spelletje. Daytrading is een marketingterm die is verzonnen door brokers die CFD's en andere hefboomproducten aanbieden om geld van mensen af te troggelen.
  5. forum rang 5 maarten030 16 februari 2023 13:04
    Ieder zijn ding. Ik ben juist in NN Group gestapt, omdat ik een aardige run heb gemaakt met mijn tech-aandelen en mijn cash wat wil beschermen. Mocht de markt flink wegzakken en iedereen weer onterecht de tech laten halveren pak ik graag weer Besi rond de 40 en ASML op 400. NN Group zal namelijk veel minder wegzakken. Stijgt de markt verder dan zal NN group ook een klein beetje meestijgen en pak ik de sigaar uit eigen doos mee. Persoonlijk vind ik aandelen als NN Group voor langere termijn niet interessant. 9% shareholders yield (of hoe Niels het ook noemt) vind ik jaarlijks te weinig. Dan pak ik net zo lief 8-10% met een ETF. En zo belegd iedereen op een andere manier.
  6. forum rang 10 voda 16 februari 2023 14:34
    Video: cijfers NN goed maar Ahold nog veel beter

    Door ABM Financial News op donderdag 16 februari 2023
    Views: 70

    (ABM FN-Dow Jones) De resultaten van NN Group zijn goed, maar niet spectaculair. Maar die van Ahold Delhaize zijn wel bijzonder goed. Dit zegt vermogensbeheerder André van Eerden van Aberfeld International voor de camera van ABM Financial News.

    Donderdagochtend werd ook bekend dat het Mexicaanse drankenbedrijf Femsa zijn resterende aandelenbelang in Heineken in zijn geheel wil verkopen. Heineken bestudeert zijn opties, waaronder wellicht de opkoop van het gehele belang, maar Van Eerden verwacht niet dat de bierbrouwer dit belang in zijn geheel zelf zal overnemen. Dat betekent dat de Heineken-aandelen van Femsa geleidelijk op de markt zullen komen "en dat zal de koers toch wel wat beïnvloeden", aldus de vermogensbeheerder.

    youtu.be/QOoBYmx4Pa8

    Klik hier voor: cijfers NN goed maar Ahold nog veel beter

    Bron: ABM Financial News
  7. forum rang 10 voda 16 februari 2023 15:09
    Beursblik: NN stelt gerust

    Mogelijk meer nodig voor een keerpunt in de koers.

    (ABM FN-Dow Jones) De aangroei van kapitaal in het vierde kwartaal bij NN Group stelde gerust en de verzekeraar bevestigde met een verhoging van het dividend de opvatting van ING, dat meer dividend beter is dan aandeleninkopen. Dat stelde ING donderdag in reactie op de cijfers van de verzekeraar.

    Voor een keerpunt in de koers is mogelijk meer duidelijkheid nodig, stelde analist Jason Kalamboussis.

    Het dividend van 1,79 euro per aandeel was hoger dan de consensusverwachting van 1,70 euro, terwijl ING mikte op 1,78 euro. Kalamboussis denkt dat dividenden beter zijn dan aandeleninkopen voor verzekeraars, zoals hij ook betoogde bij Ageas en Aegon.

    De aandeleninkoop was zoals verwacht beperkt tot het 'basisbedrag' van 250 miljoen euro, omdat de solvabiliteit onder de 200 procent blijft.

    Volgens analist Kalamboussis bleven er zorgen over de oplossing voor de demper van de risico-opslagen voor hypotheken in de berekening van de solvabiliteit, een regelgevingskwestie die de opwaartse ruimte voor de solvabiliteit en daarmee voor het dividend dreigt te beperken.

    In Japan waren de afgelopen vier jaar twee 'ongelukken' met tegenvallers in het toezicht, wat volgens Kalamboussis voldoende reden is om een exit te overwegen.

    Het aandeel NN Group steeg donderdagmiddag bijna 3 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  8. forum rang 5 cash is king 16 februari 2023 17:24
    Het volume is niet echt hoog te noemen op deze cijferdag. Misschien dat de eindveiling nog wat doet, maar het lijkt er meer op, dat men de cijfers voor kennisgeving aanneemt. Er worden geen (grote) posities ingenomen, of verkocht. Misschien komt het nog, wie weet.
    Mijn geschreven putjes voor maart op 40 zijn nog steeds OTM, maar echt groot is de marge nog niet. Nog 4 weken te gaan, kan nog van alles gebeuren; niet zozeer met NN, maar met de beurs als totaal.
  9. WaardeAandeel 16 februari 2023 18:55
    NN stoomt gestaag door en oogst applaus van beleggers

    In het kort

    De kapitaalgeneratie bij NN Group van ruim €1,7 mrd overtrof de verwachting: eerder was €1,5 mrd voorgespiegeld.
    De verzekeraar verhoogt het dividend en gaat voor €250 mln eigen aandelen inkopen.
    De commissarissen willen dat ceo Knibbe nog eens vier jaar aan het roer blijft.

    Niet de winst, maar de waardecreatie op lange termijn, dat is wat beleggers in verzekeraars graag willen weten aan het einde van een boekjaar. De maatstaf die NN en concurrenten daarvoor graag gebruiken, is de operationele kapitaalgeneratie, die kort gezegd laat zien hoeveel kapitaal men weet vrij weet te spelen met de kernactiviteiten verzekeren en beleggen.

    En juist dat gaat goed bij NN
    NN €40,93+1,79% , bleek donderdag uit de jaarcijfers over 2022. De verzekeraar onder leiding van topman David Knibbe boekte weliswaar een forse winstdaling — de nettowinst halveerde zelfs — maar stoomde verder gestaag door. De kapitaalgeneratie van ruim €1,7 mrd overtrof de verwachting; eerder was €1,5 mrd voorgespiegeld.

    NN zit bovendien al heel dicht op het in november beloofde doel voor 2025. De verzekeraar zou dan op €1,8 mrd moeten zijn beland. 'We zijn al een heel eind op streek', beaamt ceo Knibbe dan ook. 'Maar dat betekent niet dat we er zomaar al zijn.' Hij wijst erop dat vermogensbeheerder NN IP in de cijfers over 2022 nog tot april meetelde, dat valt in 2023 weg.

    Tegelijkertijd hangt de kapitaalgeneratie deels af van de ontwikkelingen op de financiële markten. 'Daar moeten we wel rekening mee houden, de rally van begin dit jaar lijkt een beperkte recessie en een einde aan de renteverhogingen in te prijzen, maar dat kan zomaar nog anders lopen', zegt Knibbe.

    Marktontwikkeling
    Een andere onzekere factor is de vraag hoe de markt voor verzekeringen in Europa zich gaat ontwikkelen. Het aandeel van dat deel van NN in de kapitaalgeneratie moet in 2025 flink omhoog, van zo'n €380 mln nu naar €450 mln over 2 jaar.

    Juist daar zag Knibbe eind 2022 wat tegenwind ontstaan. De inflatie en de hoge energieprijzen knagen aan de koopkracht van consumenten, dus houden die ook wat meer de hand op de knip waar het gaat om nieuwe verzekeringen. 'Maar aan de andere kant sluiten klanten in Centraal- en Oost-Europa juist meer en meer inkomensverzekeringen sinds corona, omdat overheden daar traditioneel minder inspringen in krappe tijden.'

    Kleine nieuwe aankopen van voormalige MetLife-onderdelen Polen en Griekenland draaien mede daarom ook al goed mee, en de vertraging in de groei, 'geen krimp', benadrukt Knibbe, is naar verwachting tijdelijk.

    Nettowinst
    De nettowinst van NN Group was over heel 2022 dus de helft lager dan een jaar eerder, na een nettoverlies van €444 mln in de laatste zes maanden. Toch kwam de verzekeraar over het hele jaar nog uit op €1,56 mrd, waar dat in 2021 €3,28 mrd was. Maar daar zaten juist een aantal eenmalige meevallers bij, terwijl er nu weer 'boekhoudkundige' verliezen waren. Zo daalt vastgoed alweer een tijdje in waarde, wat NN €500 mln aan afschrijvingen en dus aan winst onder de streep kostte.

    Maar de kapitaalgeneratie gaat dus uitstekend. NN Group kreeg er donderdag de handen voor op elkaar op de beurs, waar het aandeel zich de hele dag onder de grootste stijgers van de dag bevond. Een hoger dan verwachte kapitaalgeneratie betekent immers ook een bovengemiddelde stijging van het dividend, waarvoor nu €2,79 per aandeel wordt voorgesteld, 12% meer dan een jaar geleden. Bovendien kondigde de verzekeraar aan voor €250 mln eigen aandelen in te kopen, waardoor toekomstige winst over minder stukken wordt verspreid.

    Nieuwe termijn Knibbe
    Niet vreemd dat de commissarissen donderdag alvast lieten weten dat ze David Knibbe graag voor nog eens vier jaar voordragen om deze lijn door te zetten. De topman is in het verleden al vaker in verband gebracht met andere topfuncties in het Nederlandse bedrijfsleven, maar begin juni zullen beleggers graag instemmen met zijn contractverlenging.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/financiele-markten/1467993/nn-s...
  10. forum rang 7 LL 16 februari 2023 19:46
    quote:

    LL schreef op 28 januari 2023 17:07:

    [...]

    Of dit nog steeds zo is valt te bezien bij de jaarcijfers (16 Feb). Ik vermoed dat de obligaties op de balans de Boekwaarde drukken t.o.v. het laatste ijkpunt (halfjaarcijfers) de rentes zijn immer flink opgelopen.
    Boekwaarde is helaas flink afgenomen en bedraagt nu +/- €52.xx
  11. forum rang 10 voda 17 februari 2023 08:29
    Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel NN Group

    Van 52,80 naar 55,80 euro.

    (ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft vrijdag het koersdoel voor NN Group verhoogd van 52,80 naar 55,80 euro met een onveranderd Houden advies.

    NN Group is een typisch voorbeeld van 'under promise and over deliver' vindt analist Michael Huttner.

    "We denken dat dat ook de reden is dat het aandeel donderdag 2 procent steeg nadat het de consensus voor de solvabiliteit, het dividend en de operationele kapitaalaanwas versloeg", aldus de analist.

    Huttner heeft er alle vertrouwen in dat NN duidelijk voor op koers ligt om de doelstellingen voor 2025 te halen, ondanks dat NN terughoudend klonk in zijn commentaar. Berenberg rekent dan ook niet langer op een extra aandeleninkoop van 150 miljoen euro bovenop de gebruikelijke 250 miljoen euro. Dat zal in 2024 volgens de bank echter wel gebeuren.

    Berenberg heeft in Nederland een voorkeur voor Aegon.

    Het aandeel NN sloot donderdag op 40,93 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  12. forum rang 10 voda 17 februari 2023 09:29
    Advies van J.P. Morgan over NN Group
    Beurshuis J.P. Morgan
    Aandeel Nationale Nederlanden
    Datum 17 februari 2023
    Advies Neutraal
    Koersdoel 45,00 EUR

    Detail advies
    (Trivano.com) - Op 17 februari 2023 hebben de analisten van J.P. Morgan hun beleggingsadvies voor Nationale Nederlanden (NN; ISIN: NL0010773842) herhaald. Het advies van J.P. Morgan voor Nationale Nederlanden blijft "neutraal".

    Het koersdoel wordt door de analisten verhoogd van 43,00 EUR naar 45,00 EUR.
14.820 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 741 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

NN Group legt aandeelhouders in de watten

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links