Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Alle overige vastgoed nieuwtjes.

338 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 17 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 20 april 2021 15:44
    Beursblik: seinen op groen voor vastgoedbeleggingen
    Maar volgens JPMorgan vallen Nederlandse vastgoedfondsen buiten de boot.

    (ABM FN-Dow Jones) Na jaren is het weer tijd om in vastgoed te beleggen, nu de economische groei terugkeert en de inflatie oploopt. Dit vinden analisten van JPMorgan Cazenove.

    Vooral die oplopende inflatie is volgens de analisten goed voor de rendementen op vastgoed. Zij adviseren om te beleggen in vastgoedbedrijven die prijskracht hebben en een hefboom op hun projectontwikkeling kunnen zetten.

    Unibail-Rodamco-Westfield, Eurocommercial Properties en Wereldhave behoren volgens de Amerikaanse zakenbank niet tot deze selectie. Voor alle drie de aandelen hanteert JPMorgan dan ook een Onderwogen advies.

    Namen die wel interessant zijn volgens de bank, zijn Vonovia, LEG en Kojamo.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved
  2. forum rang 10 voda 6 september 2021 14:11
    Bever verkoopt Noordwijks vastgoed - media
    Adriaan van Erk telt 60 miljoen euro neer voor betwiste projecten.

    (ABM FN-Dow Jones) Vastgoedbedrijf Bever Holding heeft een derde van zijn vastgoedportefeuille verkocht aan een bouwbedrijf. Dat meldde het Financieele Dagblad maandag.

    Tien percelen in Noordwijk, waarvan de ontwikkeling al jaren moeizaam verloopt, werden verkocht aan het Zuid-Hollandse bouwbedrijf Adriaan van Erk Groep voor 60 miljoen euro.

    Voor een locatie waar eerder een hotel stond werd 32,5 miljoen euro betaald en voor een naastgelegen bouwput 8,5 miljoen euro.

    De gemeente, die is verwikkeld in gerechtelijke procedures tegen Bever, heeft het eerste recht van koop voor acht objecten en moet nu binnen zes weken besluiten of ze dat voorkeursrecht gebruikt.

    Volgens hoogleraar notarieel recht Pim Huijgen lijkt er sprake van een machtsspel, waarbij de gemeente Noordwijk onder druk wordt gezet om de panden tegen voorkeursrecht te kopen voor een hoge prijs.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  3. forum rang 10 voda 10 december 2021 09:26
    Vastgoedbelegger Patrizia koopt mega-distributiecentrum in Rotterdam
    Van onze redacteur 08:58

    Artist impression van het nieuwe distributiecentrum op de Tweede Maasvlakte

    Vastgoedbelegger Patrizia koopt een groot distributiecentrum dat op de Maasvlakte wordt gebouwd. Het betaalt €230 mln voor tien magazijnen met in totaal 233.000 vierkante meter opslagruimte. Patrizia claimt dat het complex onderdeel is van het meest omvangrijke distributiecentrum in Nederland gebouwd. Het zou ook de grootste logistieke transactie qua metrages zijn.

    Patrizia neemt het distributiecentrum over van vastgoedontwikkelaar DHG. De magazijnen zijn reeds voor 80% verhuurd, onder andere aan Odin en Zwaluw Logistics. Het dak van het complex is voorzien van 46.000 zonnepanelen en levert voldoende energie op voor bijna 7000 woningen.

    Het complex is gelegen op de Tweede Maasvlakte in Rotterdam en wordt in juli in gebruik genomen. Het volgt op een eerdere transactie met DHG waarbij Patrizia drie distributiecentra rond Rotterdam verwierf. Patrizia specialiseert zich in beleggingen in vastgoed en infrastructuur. Het heeft meer dan €48 mrd aan beleggingen in beheer en is met 800 medewerkers actief op 24 locaties wereldwijd.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/bedrijfsleven/1422803/vastgoedb...
  4. forum rang 10 voda 15 september 2022 08:40
    Nog geen concreet doelwit voor New Amsterdam Invest
    Vastgoedhuls boekt halfjaarverlies van 1,2 miljoen euro.

    (ABM FN-Dow Jones) Vastgoedonderneming New Amsterdam Invest heeft nog geen activiteiten ontplooid en geen omzet gerealiseerd, en zag in de eerste helft van het jaar het verlies uitkomen op 1,2 miljoen euro.

    New Amsterdam Invest maakte met een Special Purpose Acquisition Company, ofwel SPAC, in juli 2021 de stap naar de Amsterdamse beurs, maar ontplooit nog geen activiteiten.

    De onderneming staat onder leiding van Aren van Dam en haalde ongeveer 50 miljoen euro op met de beursgang en zoekt naar investeringen op het vlak van commercieel vastgoed.

    Het bestuur is in gesprek met een aantal mogelijke overnameprooien in de sector, maar het betreffen oriënterende gesprekken en er is nog geen keuze gemaakt.

    Aan het einde van dit jaar verwacht de SPAC een geschikt bedrijf t hebben gevonden om naar de beurs te brengen, meldde het bedrijf eerder.

    Het bestuur bestaat naast Van Dam uit Cor Verkade, Moshe van Dam en Elisha Evers. Zijn staken in de eerste helft van het jaar 550.000 euro in het bedrijf.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  5. forum rang 10 voda 26 september 2022 09:41
    Beursblik: vastgoedaandelen onder druk
    Status FBI op de tocht.

    (ABM FN-Dow Jones) Vastgoedaandelen hebben het lastig in de afgelopen weken, nu de rente stijgt.

    Analist Herman van der Loos van Degroof Petercam wijst op de stijgende rente die ongunstig is voor vastgoedaandelen. Hogere rentelasten drukken de marges en maken het ook lastiger om nieuwe projecten te financieren.

    Barclays vreest dat de huurgroei niet voldoende zal zijn om die hogere financieringskosten te compenseren. Zo wijzen de analisten erop dat de sector de rentekosten zal zien verdubbelen of zelfs verdrievoudigen ten opzichte van 2021. Ook ziet het beurshuis door de naderende recessie een risico dat de huurinkomsten wel eens kunnen dalen in plaats van verder stijgen.

    Econoom Nicolas Deltour van Belfius wijst er verder op dat het royale dividend in de vastgoedsector in de afgelopen jaren erg aantrekkelijk was, toen de rente laag stond. Maar nu de rente stijgt, ondervinden dividendaandelen meer concurrentie.

    Geen FBI

    Wat ook voor druk zorgt bij beursgenoteerde vastgoedbedrijven, is dat Nederlands vastgoed in 2023 niet langer wordt gekwalificeerd als een fiscale beleggingsinstelling, ook wel bekend als FBI. Dit werd duidelijk uit de nieuwe belastingplannen van de Nederlandse regering, die afgelopen dinsdag werden gepresenteerd tijdens Prinsjesdag.

    "Het gevolg hiervan is dat winsten die real estate investment trusts behalen uit Nederlandse vastgoedbeleggingen per 1 januari 2024 onderworpen worden aan de Nederlandse vennootschapsbelasting", aldus analisten van Kepler Cheuvreux.

    NSI reageerde dat het besluit "als een verrassing" komt. Wereldhave merkte op dat dit in 2017 ook al stond te gebeuren, maar dat er toen werd afgezien van deze wijziging. Wereldhave zegt net als NSI verrast te zijn door de plannen, want een studie toonde volgens het vastgoedfonds juist de voordelen van een FBI-regime aan. Dit onderzoek werd uitgevoerd op verzoek van het parlement en zal in januari 2023 worden behandeld. De analisten van Kepler wijzen eveneens op deze studie en zeggen verrast te zijn door het besluit van de Nederlandse regering.

    NSI en Wereldhave bestuderen nu wat de plannen effectief zullen betekenen.

    Kepler wijst erop dat vooral NSI door deze maatregel wordt geraakt, maar ook andere vastgoedfondsen, zoals Xior, WDP, Wereldhave, Vastned en Montea. De impact op Retail Estates, Intervest, Care Property, Aedifica, Home Invest en Cofinimmo is kleiner.

    Unibail-Rodamco-Westfield lijkt volgens de analisten relatief het minste last te hebben van de maatregel.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  6. forum rang 10 voda 3 oktober 2022 12:31
    Credit Suisse stelt kapitaalronde vastgoedfonds uit
    Marktklimaat te slecht om aandelen uit te geven.

    (ABM FN-Dow Jones) De fondsbeheerder van een vastgoedfonds van Credit Suisse heeft een geplande kapitaalverhoging uitgesteld, vanwege de volatiele koersen van vastgoedfondsen en het sterk verslechterde marktklimaat.

    Het gaat om het Credit Suisse Real Estate Fund Green Property. De voorbereidingen voor de kapitaalverhogingen zijn wel al grotendeels voltooid.

    De afgelopen weken hebben vastgoedfondsen het aanhoudend moeilijk gehad, stelde de zakenbank.

    Omdat de omstandigheden zo sterk zijn verslechterd, kan een succesvolle uitgifte van aandelen niet worden gegarandeerd in het vierde kwartaal. De fondsbeheerder zal de markt goed in de gaten houden bij de beslissing om het kapitaal eventueel te verhogen, beloofde het fonds.

    Het aandeel van zakenbank Credit Suisse staat maandag flink lager, na een verhit debat op Twitter over de overlevingskansen van de bank, nu de spread op een vijfjarige credit default swap voor Credit Suisse op vrijdag steeg naar 250, het slechtste cijfer sinds 2009 voor de Zwitserse bank.

    De bank leed drie kwartalen op rij verlies en verloor vorig jaar miljarden op een lening aan belegger Archegos Capital Management.

    Vrijdag zond CEO Ulrich Körner een memo rond binnen de bank, om te benadrukken dat de kapitaalbasis en liquiditeit van Credit Suisse sterk zijn, ondanks de koersdruk. Een tweede memo zou hebben gewezen op een kapitaalbuffer van 100 miljard dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  7. forum rang 10 voda 9 januari 2023 12:24
    Beursblik: Kepler tipt vastgoed als rente piekt

    Advies voor Ascencio verhoogd naar Kopen.

    (ABM FN-Dow Jones) Op het huidige dieptepunt van de vastgoedwaarderingen valt er bij veel aandelen veel waarde te halen. De schrijft Kepler Cheuvreux, maar de bank waarschuwt ook dat beleggers nog niet al hun geld moeten investeren, totdat duidelijk is hoeveel de rentes nog gaan stijgen.

    Als de beleidsrentes van centrale banken rond het huidige niveau stabiliseren, zou dit gunstig moeten zijn voor de koersen van vastgoedaandelen, denken de analisten.

    Een structureel hogere inflatie betekent meer potentieel rendement op de lange termijn bij vastgoed. Dit kan de onvermijdelijk daling van de vastgoedwaarderingen in de komende jaren enigszins opvangen. Groei zal weer hoger gewaardeerd worden, omdat het zeldzamer wordt.

    Kepler Cheuvreux haalt Wereldhave van de lijst van minst favoriete vastgoedaandelen in de Benelux. TAG Immobilien komt juist op de favorietenlijst.

    Ascencio krijgt een adviesverhoging van Houden naar kopen, terwijl het koersdoel stijgt van 56,00 naar 61,00 euro. Omdat er geen aankopen zijn gedaan, is de schuld gedaald, terwijl de portefeuille meer waard werd, en het dividend is aantrekkelijk.

    Retail Estates gaat van 72,00 naar 71,00 euro, terwijl het advies Houden blijft, na een goede prestatie vergeleken met sectorgenoten vorig jaar. De hoge rendementen op de magazijnen van Retail Estates bieden een bescherming tegen de stijgende rente. De afwaarderingen zullen daarom beperkt blijven, denkt Kepler.

    Shurgard blijft koopwaardig, met een koersdoel van 55,00 euro in plaats van 58,00 euro. Dit aandeel is niet gevoelig voor de hogere rente, door het type activiteit, namelijk opslagruimtes voor particulieren. Daarbij heeft het bedrijf laten zien de prijzen te kunnen verhogen en de bezettingsgraad hoog te houden.

    Xior blijft ook op de kooplijst staan, terwijl het koersdoel fors daalt van 48,00 naar 34,00 euro. Een kapitaalverhoging van 250 miljoen euro lijkt van de baan, en daarmee ook de 'buy and hold' strategie van de kotmadam. Kepler Cheuvreux voorziet 200 miljoen euro aan desinvesteringen en ziet de outlook van 2,38 euro EPRA-winst per aandeel duidelijk risico lopen, maar dit zou al wel grotendeels in de koers zitten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  8. forum rang 10 voda 15 februari 2023 17:42
    PERSBERICHT: Nextensa: jaarresultaten 2022

    Toelichting van de raad van bestuur over het voorbije boekjaar 2022

    HIGHLIGHTS 2022

    -- Resultaat: Netto-resultaat van EUR71,3 miljoen of EUR7,18 per
    dividendgerechtigd aandeel.

    -- Actief financieel beheer: Daling van de financiële schuldgraad van
    48,6% eind 2021 naar 42,6% eind 2022. Dankzij de succesvolle
    indekkingspolitiek stijgt de gemiddelde financieringskost in de huidige
    renteomgeving slechts licht van 2,07% naar 2,18%.

    -- Solide investeringsportefeuille: De huuropbrengsten zijn gestegen met
    EUR2,2 miljoen in vergelijking met vorig jaar en bedragen eind 2022
    EUR67,4 miljoen. Slechts lichte afwaardering van de vastgoedbeleggingen
    met 0,90% van de reële waarde. Een aantal belangrijke nieuwe
    huurovereenkomsten en huurhernieuwingen werden afgesloten.

    -- Succesvolle rotatie met mooie meerwaarden: De desinvesteringen van de
    gebouwen Titanium (LUX), Monnet (LUX) en The Crescent (BE) genereren een
    meerwaarde van EUR 28,3 miljoen.

    -- Innovatieve ontwikkelingen : Park Lane fase II op Tour & Taxis blijft
    scoren. Sinds de commercialisering van dit residentieel project wordt
    elke 2,3 dagen een appartement gereserveerd, wat resulteert in reeds meer
    dan 120 reserveringen of verkopen in 2022. Sterke bijdrage van de
    kantoorontwikkelingen op Cloche d'Or: verkoop van de gebouwen
    Kockelscheuer en Darwin I "Bronze Gate" en verhuur van Darwin II, B&B
    HOTELS, Emerald en White House.

    -- Focus op duurzaamheid: Onze ambitieuze en toegewijde visie om bij te
    dragen aan de net zero carbon bleek het afgelopen jaar uit de renovatie-
    en ontwikkelingsprojecten van Park Lane, Moonar, Monteco en Hôtel
    des Douanes.

    -- Dividend: Voorstel tot uitkering van een bruto-dividend van EUR 2,60 per
    aandeel.
    OVER NEXTENSA

    Nextensa NV is een gemengde vastgoedinvesteerder en -- ontwikkelaar.

    De investeringsportefeuille van de vennootschap is verdeeld over het Groothertogdom Luxemburg (41%), België (44%) en Oostenrijk (15%); diens totale waarde bedroeg per 31/12/2022 ca EUR 1,28 miljard.

    Als ontwikkelaar is Nextensa voornamelijk actief om grote stedelijke ontwikkelingen vorm te geven. Op Tour & Taxis (ontwikkeling van meer dan 350.000 m(2)) in Brussel bouwt Nextensa een gemengd vastgoedpatrimonium bestaande uit een herwaardering van iconische gebouwen en nieuwbouw. In Luxemburg (Cloche d'Or) werkt zij in partnerschap aan een grote stedelijke uitbreiding van meer dan 400.000 m(2) bestaande uit kantoren, retail en woningen.

    De vennootschap noteert op Euronext Brussel en heeft een marktkapitalisatie van EUR 519,1 miljoen (waarde 31/12/2022).

    VOOR MEER INFORMATIE

    Michel Van Geyte | Chief Executive Officer

    Gare Maritime, Picardstraat 11, B505, 1000 Brussel

    +32 2 882 10 08 | investor.relations@nextensa.eu www.globenewswire.com/Tracker?data=0P... www.globenewswire.com/Tracker?data=4N...

    www.nextensa.eu

    Bijlage

    -- JAARRESULTATEN 2022_NL_FINAL
    ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...
  9. forum rang 10 voda 19 april 2023 07:33
    PERSBERICHT: Nextensa: Nextensa vraagt vergunning aanvoor laatste fase Tour & Taxis-site

    PERSBERICHT

    Brussel, 19 april 2023 07u30

    Nextensa vraagt vergunning aan voor laatste fase Tour & Taxis-site

    Vastgoedontwikkelaar en --investeerder Nextensa vraagt de vergunning aan voor de laatste fase in de herontwikkeling van de Tour & Taxis site in Brussel. De iconische Tour & Taxis site in Brussel zet zich zo de komende jaren definitief op de wereldkaart op vlak van stadsvernieuwing. Het voormalige rangeerterrein zal een complete metamorfose ondergaan. Nextensa gaat hiervoor een samenwerking aan met Belgische en internationale architectenteams.

    Concreet gaat het om de ontwikkeling van zo'n 140.000 vierkante meter, met een grotendeels residentieel programma. De plannen passen in het Bijzondere Bestemmingsplan Tour & Taxis (BBP) dat in 2017 werd goedgekeurd.

    Als alles volgens plan verloopt, zouden de werken kunnen starten begin 2025 en aldus de continuïteit van de ontwikkeling van Tour & Taxis verzekeren. Tot eind 2024 voltooit Nextensa de residentiële wijk Park Lane die een 800-tal wooneenheden omvat.

    Op 25 april geeft Nextensa om 9u30 op de site van Tour & Taxis in Brussel verdere toelichting bij de plannen en worden de eerste beelden getoond. CEO Michel Van Geyte en COO Peter De Durpel nemen het woord.

    Voor meer informatie

    Michel Van Geyte | Chief Executive Officer

    Gare Maritime, Picardstraat 11, B505, 1000 Brussel

    +32 2 882 10 08 | investor.relations@nextensa.eu

    www.nextensa.eu
  10. forum rang 10 voda 15 mei 2023 07:39
    PERSBERICHT: Nextensa: TOELICHTING VAN DE RAAD VAN BESTUUR OVER Q1 2023

    TOELICHTING VAN DE RAAD VAN BESTUUR OVER Q1 2023

    GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE

    Brussel, 15 mei 2023

    07u30

    HIGHLIGHTS

    -- Resultaat: Het netto-resultaat bedraagt EUR 9,8 M of EUR 0,98 per aandeel.

    -- Sterke investeringsportefeuille: De huurinkomsten stegen in het eerste kwartaal van 2023 met EUR 0,4 M in vergelijking met het eerste kwartaal van 2022, ondanks de verkopen van verschillende gebouwen in 2022. Vooral de huurinkomsten in België stegen significant en dit in eerste plaats door de herneming van de evenementen op de Tour & Taxis-site. De like-for-like huurgroei van +10% (+ EUR 1,7 M) wordt eveneens gerealiseerd door de indexatie die voelbaar is in België, Luxemburg en Oostenrijk. Er wordt verwacht dat deze stijging zich zal voortzetten in de loop van 2023, door de ondertekening van verschillende nieuwe huurovereenkomsten in België en Luxemburg.

    -- Actief financieel beheer: De stijgende rente wordt grotendeels getemperd door de indekkingsstrategie (hedge ratio van 70% op 31/03/2023) en door de verdere uitvoering van de strategie om de schuldpositie te verlagen door weloverwogen verkopen. Door het

    terugbrengen van de schuldgraad heeft de stijgende rente minder negatieve impact op de resultaten.

    -- Succesvolle rotatie van de portefeuille met mooie meerwaarden: Het Treesquare-gebouw gelegen op het de Meeûssquare in de Europese wijk van Brussel werd begin Q2 verkocht aan het Duitse KGAL Investment Management voor een nettoprijs van EUR 43,7 miljoen, hetgeen neerkomt op een meerwaarde van EUR 2M en een yield van 4,23%. Deze winst zal in het tweede kwartaal van 2023 erkend worden.

    -- Innovatieve ontwikkelingen: Het operationeel resultaat van de ontwikkelingsprojecten bedraagt EUR 5,6 M, zijnde EUR 1,1 M hoger in vergelijking met Q1 2022. De tweede fase van Park Lane, die 346 appartementen omvat, is voor nagenoeg de helft gereserveerd of

    verkocht. Nextensa heeft bovendien de intentie aangekondigd om vanaf 2025 te willen starten met het Lake Side-project, de laatste fase van de stadsformatie op de Tour & Taxis-site. Nextensa heeft eind Q1 de vergunning ingediend voor de ontwikkeling van circa

    140.000 vierkante meter, met een grotendeels residentieel programma. De nieuwe wijk wordt volledig vrij van fossiele brandstoffen waarbij bovendien gestreefd wordt naar een minimale ecologische voetafdruk door een gefundeerde keuze van de bouwmaterialen.

    -- Nextensa-aandeel: De boekhoudkundige netto-actiefwaarde bedroeg eind Q1 EUR 84,9 per aandeel terwijl de beurskoers de afgelopen weken schommelde tussen EUR 40 en 50 per aandeel.

    OVER NEXTENSA

    Nextensa NV is een gemengde vastgoedinvesteerder en --ontwikkelaar.

    De investeringsportefeuille van de vennootschap is verdeeld over het Groothertogdom Luxemburg (41%), België (44%) en Oostenrijk (15%); diens totale waarde bedroeg per 31/03/2023 ca EUR 1,29 miljard. Als ontwikkelaar is Nextensa voornamelijk actief om grote stedelijke ontwikkelingen vorm te geven. Op Tour&Taxis (ontwikkeling van meer dan 350.000 m(2)) in Brussel bouwt Nextensa een gemengd vastgoedpatrimonium bestaande uit een herwaardering van iconische gebouwen en nieuwbouw. In Luxemburg (Cloche d'Or) werkt zij in partnerschap aan een grote stedelijke uitbreiding van meer dan 400.000 m(2) bestaande uit kantoren, retail en woningen.

    De vennootschap noteert op Euronext Brussel en heeft een marktkapitalisatie van EUR 396,6 miljoen (waarde 31/03/2023).

    VOOR MEER INFORMATIE

    Michel Van Geyte | Chief Executive Officer

    Gare Maritime, Picardstraat 11, B505, 1000 Brussel

    +32 2 882 10 08 | investor.relations@nextensa.eu

    www.nextensa.eu

    Bijlage

    -- NL_INTERIM STATEMENt Q1 RESULTS
    ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...
  11. forum rang 10 voda 3 juli 2023 11:37
    Beursblik: aanhoudende uitdagingen voor vastgoed

    Volgens Degroof Petercam andere tijden voor de sector aangebroken.

    (ABM FN-Dow Jones) Vastgoedbedrijven zijn twee jaar na de coronacrisis en de impact hiervan op zowel de economie als de samenleving een nieuw tijdperk ingegaan. Dit stelde zakenbank Degroof Petercam maandag in een sectorrapport.

    Deze nieuwe periode wordt gekenmerkt door hogere rentes en stijgende inflatie. Als gevolg hiervan heeft beursgenoteerd vastgoed een ongekende correctie gekend. De vastgoedindex EPRA Eurozone is gedurende 2022 met 31 procent gedaald en ook dit jaar verliest de index bijna 8 procent.

    De dalende aandelenkoersen hebben de bedrijven in een ongemakkelijke positie gebracht en hebben de voorwaarden waaronder de aandelen- en obligatiemarkten toegankelijk zijn, fundamenteel veranderd, aldus de analisten van Degroof.

    Zo zijn sommige bedrijven in een perfecte storm terechtgekomen waarbij de investeringsplannen overeenkomen met een groeimarkt, terwijl de correctie op de vastgoedmarkt al is ingezet.

    De zakenbank ziet wel dat de huurinkomsten stijgen en er een solide vraag is, waardoor verdere sterke waardeverminderingen van het vastgoed niet in de lijn der verwachting liggen.

    Degroof vindt wel dat vastgoedondernemingen zich moeten aanpassen aan nieuwe marktomstandigheden, terwijl de huidige schuldenlast binnenkort geherfinancierd moet worden. De recente bankfaillissementen in de VS helpen ook niet mee en hebben zo haar sporen in Europa achtergelaten.

    Degroof Petercam heeft wel een aantal favorieten. Dat zijn Montea, Retail Estates, Care Property Invest, Mercialys en Shurgard.

    Tevens verhoogde de zakenbank het advies voor twee namen, namelijk Shurgard van Houden naar Kopen en Wereldhave van Reduceren naar Houden.

    Daar staat tegenover dat de adviezen voor zes aandelen neerwaarts werden aangepast naar Houden, namelijk voor Aedifica, Ascencio, Cofinimmo, Immobel , NSI en Xior.

    Het advies voor Vastned Retail is van Houden naar Reduceren verlaagd.

    Tenslotte heeft Degroof Petercam vier bedrijven op een M&A-watchlist geplaatst. Dit zijn Care Property Invest, Intervest, NSI en Xior.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  12. forum rang 10 voda 9 oktober 2023 14:07
    DNB waarschuwt voor druk op commercieel vastgoed

    Meer prijscorrecties kunnen volgen.

    (ABM FN-Dow Jones) Nederlandse financiële instellingen moeten zich voorbereiden op hogere kredietrisico's en verdere prijscorrecties in de commerciële vastgoedmarkt. Dat bleek maandag uit een rapport van toezichthouder DNB over de financiële stabiliteit.

    Nederlandse banken, verzekeraars en pensioenfondsen zijn volgens de centrale bank gezamenlijk voor 360 miljard euro blootgesteld aan deze markt. Door de negatieve ontwikkelingen in deze markt, neemt de kans op wanbetaling toe, waardoor verliezen kunnen toenemen en vastgoedwaarderingen verder kunnen dalen.

    Bij Nederlandse banken zijn vooralsnog geen signalen zichtbaar dat kredietrisico's van commercieel vastgoed materialiseren, maar dit kan veranderen en banken moeten bedacht zijn op een toename van kredietrisico's, waarschuwde DNB.

    Ook verzekeraars en pensioenfondsen zijn blootgesteld aan verliezen door prijscorrecties van commercieel vastgoed, die direct doorwerken in de balans.

    Sinds midden 2022 is de transactiewaarde van commercieel vastgoed met 13 procent gedaald. Deze druk is zichtbaar in alle segmenten, waaronder ook in de kantorenmarkt.

    De hogere financieringskosten als gevolg van de gestegen rentes en bouwkosten leiden tot een lager verwacht rendement op commercieel vastgoed, minder investeringen en een lagere kredietbehoefte. Daarnaast zetten de populariteit van e-commerce en toename van thuiswerken structureel druk op de markt voor commercieel vastgoed, aldus DNB.

    Vastgoedbeleggingsfondsen moeten scherp zijn op een toename in terugbetalingsverzoeken, stelde DNB. Deze risico's lijken overigens beperkt, gezien de voorwaarden van beleggingsfondsen rond terugbetaling.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  13. forum rang 10 voda 12 oktober 2023 08:20
    Onderzoek Pararius
    Steeds meer huurwoningen gaan in de verkoop: ’Meer aanbod particuliere beleggers’
    1 min geledenin FINANCIEEL

    ROTTERDAM (ANP) - Van alle woningen die het afgelopen kwartaal te koop zijn aangeboden, is 7 procent afkomstig uit de vrije sector van de huurmarkt. Dit percentage is het afgelopen jaar sterk gestegen van 4 naar 7 procent, meldt woningplatform Pararius. Het huuraanbod in de vrije sector neemt daardoor af en de huurprijzen stijgen.

    Volgens Jasper de Groot, directeur van Pararius, kwam lange tijd standaard zo’n 3 tot 4 procent van de te koop aangeboden woningen uit de vrije sector van de huurmarkt. Sinds het vierde kwartaal van 2022 neemt dit percentage volgens hem echter sterk toe. „We vernemen uit de markt al geruime tijd dat steeds meer particuliere beleggers besluiten om hun vrijgekomen huurwoning niet opnieuw te verhuren maar te verkopen. Ons onderzoek toont nu aan dat dit inderdaad het geval is.”

    Voor meer, zie link:

    www.telegraaf.nl/financieel/15128729/...
  14. forum rang 10 voda 26 oktober 2023 17:55
    PERSBERICHT: De ontwikkelaars Nextensa en Promobe hebben het kantoorgebouw Darwin II verkocht aan de Luxemburgse staat

    PERSBERICHT

    Brussel, 26 oktober 2023, 17u40

    Niet-gereglementeerde informatie

    DE ONTWIKKELAARS NEXTENSA EN PROMOBE HEBBEN HET KANTOORGEBOUW DARWIN II VERKOCHT AAN DE LUXEMBURGSE STAAT

    De ontwikkelaars Nextensa en Promobe hebben op 25 oktober 2023 het kantoorgebouw Darwin II, gelegen in de nieuwe wijk Cloche d'Or, verkocht aan de Luxemburgse staat, met het Ministerie van Volksgezondheid als belangrijkste gebruiker.

    Het Darwin II gebouw

    Het kantoorgebouw Darwin II ligt in de Rue Charles Darwin in de nieuwe wijk Cloche d'Or in Luxemburg-stad, een wijk die zich ontwikkelt met een mix van woon-, werk-, winkel- en recreatiefuncties. De Cloche d'Or-wijk in zijn geheel is bekroond met het Duitse DGNB Platinum duurzaamheidscertificaat.*

    Het Darwin II gebouw ligt naast het grootste park van de stad dat in juni 2023 wordt geopend. Op het vlak van mobiliteit zal de wijk in het eerste kwartaal van 2024 door Luxtram worden aangesloten op het tramnetwerk van de stad Luxemburg.

    Het Darwin II-gebouw is een modern en duurzaam kantoorgebouw met zes bovengrondse en twee ondergrondse verdiepingen met een totale oppervlakte van ongeveer 5.000 m(2). Het kreeg een DGNB "GOLD" duurzaamheidscertificaat*.

    Het gebouw werd reeds opgeleverd en in gebruik genomen in maart 2022.

    Transactie

    Nextensa en Promobe kondigen aan dat ze een asset deal hebben getekend voor de verkoop van het Darwin II gebouw.

    Bereikbaarheid

    Darwin II geniet van een vlotte bereikbaarheid met de auto (afrit snelweg en P+R parking op minder dan 5 minuten) en een uitstekende aansluiting tot het openbaar vervoer. De nakende komst van de tram met een halte op korte wandelafstand zal de aantrekkelijkheid van het gebied verder vergroten (begin 2024).

    Luxemburg

    Als wereldleider in de grensoverschrijdende fondsendistributie, het op één na grootste beleggingsfondsencentrum ter wereld en het grootste in Europa, heeft Luxemburg kunnen profiteren van de komst van vele grote financiële instellingen, wat bijdraagt tot de economische

    aantrekkingskracht van het land. Luxemburg biedt daarom zeer goede investeringsmogelijkheden.

    De wijk Cloche d'Or

    Het gebouw is ideaal gelegen in de populaire wijk Cloche d'Or, een wijk geïnspireerd op het concept van de 1/4 uur stad, die op één plaats alle elementen samenbrengt die nodig zijn voor een

    modern en harmonieus leven.

    De ontwikkeling van deze nieuwe wijk, een van de snelste van het land, verenigt opmerkelijke gemengde architecturale gebouwen en moderne infrastructuren: buurtwinkels (kruidenierswinkels, restaurants, enz.), een winkelcentrum, een medisch centrum, evenals een Kieser-opleidingscentrum en het grootste park van Luxemburg (meer dan 12 hectare), dat in juni 2023 werd opgeleverd.

    Momenteel wonen, studeren, werken of ontspannen ongeveer 25.000 mensen in deze nieuwe wijk. In 2035 zullen dat er meer dan 45.000 zijn.

    De wijk Cloche d'Or heeft het DGNB Platinum* certificaat behaald. Het project Cloche d'Or is een joint venture van de ontwikkelaars Promobe en Nextensa.

    *Het DGNB-systeem is gebaseerd op de drie kerngebieden van duurzaamheid, namelijk ecologie, economie en sociaal-culturele kwesties, die bij de beoordeling even zwaar wegen. Het DGNB-systeem beoordeelt zowel de locatie als de technische en procedurele kwaliteit volgens een

    holistische benadering. De prestaties van deze kwaliteiten kunnen worden beoordeeld aan de hand van certificeringscriteria. Deze zijn afgestemd op verschillende soorten gebruik en kunnen worden toegepast op nieuwe gebouwen, bestaande gebouwen, renovaties en gebouwen in gebruik.

    De ontwikkelaars

    Promobe is een belangrijke speler op het gebied van vastgoedontwikkeling in het Groothertogdom Luxemburg.

    Nextensa is een gemengde vastgoedinvesteerder en -ontwikkelaar met activiteiten gericht op kantoor-, winkel- en woonprojecten in het Groothertogdom Luxemburg, België en Oostenrijk.

    Voor meer informatie

    NEXTENSA

    Tim Rens - Chief Financial Officer

    +32 2 882 10 08 -- investor.relations@nextensa.eu www.globenewswire.com/Tracker?data=PK...

    PROMOBE

    Media Relations : Laurence Brix -- Group Marketing & Communication Manager

    +352 621 892 100 - laurence.brix@promobe.lu www.globenewswire.com/Tracker?data=e3...

    GROSSFELD (joint venture tussen Nextensa en Promobe)

    Investor Relations : Patrick Labey - Manager

    +352 248393-1 - patrick.labey@grossfeld.lu www.globenewswire.com/Tracker?data=4l...

    Bijlage

    -- ComPress_Darwin II_NL
    ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...
  15. forum rang 10 voda 2 januari 2024 07:33
    PERSBERICHT: Quares Residential Investment verwerft residentieel gebouw Imperial op Tour & Taxis van Nextensa
    02-jan-2024 07:30

    PERSBERICHT

    Brussel, 2 januari 2024, 07u30

    Niet-gereglementeerde informatie

    QUARES RESIDENTIAL INVESTMENT VERWERFT RESIDENTIEEL GEBOUW IMPERIAL OP TOUR & TAXIS VAN NEXTENSA

    Quares Residential Investment en Nextensa kondigen de succesvolle acquisitie aan van de residentiële nieuwbouw Imperial op de site van Tour & Taxis in Brussel. De notariële akte voor de verkoop van het volledige gebouw werd verleden op 29 december 2023 en de oplevering is voorzien in het laatste kwartaal van 2024.

    De verwerving markeert een volgende mijlpaal in de groei en ontwikkeling van de vastgoedportefeuille van Quares Residential Investment en past binnen de commerciële verkoopactiviteiten van Nextensa.

    Imperial, gelegen in een nieuw stadsdeel op de historische Tour & Taxis site, huisvest dertien energiezuinige appartementen met één tot vier slaapkamers en wordt gekenmerkt door een doordacht ontwerp van architectenbureau Sergison Bates en een duurzaam karakter. Het gebouw maakt deel uit het van de tweede fase van het Park Lane project dat bestaat uit 346 appartementen verdeeld over 11 compacte gebouwen. In totaal zijn reeds meer dan 60% van deze wooneenheden gereserveerd of verkocht.

    "We zijn enthousiast over deze samenwerking met Quares aan wie wij voor de eerste keer een appartementsgebouw in zijn geheel verkopen. Deze verkoop bevestigt dat het Park Lane project en het 15-minuten wijkconcept van Tour & Taxis werkt." verklaart Michel Van Geyte, CEO Nextensa.

    Met deze acquisitie versterkt Quares Residential Investment zijn positie als ambitieuze investeerder in duurzaam residentieel vastgoed en bevestigt het de toewijding aan het ter beschikking stellen van kwalitatieve, betaalbare huisvesting voor de Belgische huurmarkt.

    "De verwerving van het gebouw Imperial, ontwikkeld door Nextensa, is een belangrijke stap voor Quares Residential Investment en past in onze langetermijnstrategie om tegen 2030 een duizendtal gezinnen toegang te geven tot een duurzame maar betaalbare huurwoning." verklaart Romeo Mercken, Head of Quares Investment Services

    Voor meer informatie over Quares Residential Investment en haar residenties, kunt u terecht op qrinvest.be. Voor meer informatie over het Park Lane project kan u terecht op parklane.brussels.

    OVER QUARES RESIDENTIAL INVESTMENT

    Quares Residential Investment, opgericht in 2022 door Quares Groep, is een investeringsbedrijf in residentieel vastgoed met een focus op het verwerven en uitbaten van residentiële projecten die uitmuntendheid en duurzaamheid belichamen.

    OVER NEXTENSA

    Nextensa NV is een gemengde vastgoedinvesteerder en --ontwikkelaar.

    De investeringsportefeuille van de vennootschap is verdeeld over het Groothertogdom Luxemburg (44%), België (41%) en Oostenrijk (15%); diens totale waarde bedroeg per 30/09/2023 ca EUR 1,29 miljard. Als ontwikkelaar is Nextensa voornamelijk actief om grote stedelijke ontwikkelingen vorm te geven. Op Tour & Taxis (ontwikkeling van meer dan 350.000 m(2)) in Brussel bouwt Nextensa een gemengde wijk bestaande uit een herwaardering van iconische gebouwen en nieuwbouw. In Luxemburg (Cloche d'Or) werkt zij in partnerschap aan een grote stedelijke uitbreiding van meer dan 400.000 m(2) bestaande uit kantoren, retail en woningen.

    De vennootschap noteert op Euronext Brussel en heeft een marktkapitalisatie van EUR 457,1 miljoen (waarde 30/09/2023).

    VOOR MEER INFORMATIE :

    Siham Rahmuni

    CEO Quares

    +32 (0)496 63 99 85

    siham.rahmuni@quares.be www.globenewswire.com/Tracker?data=ul...

    Romeo Mercken

    Head of Quares Investment services

    +32 (0)494 07 69 92

    Romeo.mercken@quares.be www.globenewswire.com/Tracker?data=es...

    Jeroen Detavernier

    Marketing Manager Quares

    +32 (0)483/020674

    Jeroen.detavernier@quares.be www.globenewswire.com/Tracker?data=89...

    Michel Van Geyte

    CEO Nextensa

    +32 2 882 10 08

    investor.relations@nextensa.eu www.globenewswire.com/Tracker?data=yj...

    Sonja De Greef

    Head of Sales Residential

    sales@nextensa.eu www.globenewswire.com/Tracker?data=AM...

    Bijlage

    -- ComPress_7_NL_FINAL
    ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...
  16. forum rang 10 voda 2 januari 2024 10:06
    KBC Securities herhaalt advies voor Nextensa
    Gepubliceerd door Trivano.com op 2 januari 2024 om 09:35

    De analisten van KBC Securities waren dinsdag opnieuw positief over Nextensa. KBC Securities herhaalde het advies opbouwen voor de aandelen van Nextensa.

    Ook het koersdoel van 60,00 EUR werd door de analisten herhaald. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van Nextensa met 21% kunnen stijgen vanaf de huidige koers van 49,40 EUR.
  17. forum rang 10 voda 21 februari 2024 17:42
    PERSBERICHT: Nextensa: jaarresultaten 2023
    21-feb-2024 17:40

    GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE

    Brussel, 21 februari 2024, 17u40

    NEXTENSA: JAARRESULTATEN 2023

    Highlights

    VASTGOEDBELEGGINGEN

    -- Nextensa realiseert een hogere huuromzet (EUR +3,1 M) in 2023 in vergelijking met 2022, i.e. een like-for-likehuurgroei van +12%.

    -- Vastgoedkosten dalen met EUR 0,9 M door een hogere bezettingsgraad.

    -- De herwaardering van de vastgoedportefeuille eind 2023 heeft een beperkte negatieve impact van -0,9%.

    -- Op de verkoop begin april 2023 van het kantoorgebouw Treesquare in Brussel werd een winst van EUR 2,1 M gerealiseerd.

    ONTWIKKELINGSPROJECTEN

    -- Tour & Taxis: Hoger ontwikkelingsresultaat (EUR 4,4 M marge erkend) in België door de succesvolle verkopen op Tour & Taxis. Van de 346 appartementen van Park Lane fase II zijn reeds 64% verkocht of gereserveerd.

    -- Cloche d'Or: 100% verhuring van de opgeleverde kantoorgebouwen Emerald en White House. De tragere verkoop van appartementen en kantoorgebouwen leidt tot lagere contributie in het 2023-resultaat (bijdrage van EUR 13,8 M in 2023 vs bijdrage van EUR 19,8 M in 2022).

    OPERATIONELE EFFICIËNTIE

    Daling van de algemene kosten in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar (EUR -2,1 M), ondanks de inflatoire omgeving.

    ACTIEF FINANCIEEL BEHEER

    De gemiddelde financieringskost stijgt beperkt van 2,18% naar 2,67%, dankzij het rente-indekkingsbeleid. Eind 2023 bedroeg de hedge ratio 79% en was er nog EUR 88 M aan headroom op de bestaande kredietlijnen.

    HET NETTO-RESULTAAT

    Het netto-resultaat (deel van de groep) bedraagt EUR 24,49 M of EUR 2,45 per aandeel.

    Het lagere resultaat in vergelijking met het uitzonderlijke jaar 2022 (netto-resultaat van EUR 71,3 M) is voornamelijk toe te schrijven aan:

    -- De beperkte activiteit op de institutionele vastgoedmarkt in 2023. In 2022 werden winsten gerealiseerd op de verkopen van de gebouwen Monnet en Titanium (EUR 28,3 M vs EUR 2,1 M in 2023).

    -- De negatieve herwaardering van de financiële activa en passiva in 2023 (EUR -7,3 M) versus de positieve herwaardering in 2022 (EUR +15,6 M).

    VERKOOP VAN HET RETAILPAND IN FOETZ

    Verkoop begin februari 2024 aan de reële waarde per 31/12/2023 (EUR 9,23 M).

    DIVIDEND

    Voorstel tot uitkering van een bruto-dividend van EUR 1,50 per aandeel, dat in voorkomend geval als keuzedividend zal worden aangeboden.

    DUIDELIJKE KEUZE VOOR EEN FOSSIELVRIJE PORTEFEUILLE

    In 2023 werd de beslissing genomen om alle nieuwe ontwikkelingen te aligneren met de criteria van de EUtaxonomie (binnen het objectief van klimaatmitigatie) en werd een actieplan opgesteld om te komen tot een fossielvrije portefeuille.

    Voor meer informatie

    Tim Rens | Chief Financial Officer

    Gare Maritime, Picardstraat 11, B505, 1000 Brussel

    +32 2 882 10 08 | investor.relations@nextensa.eu

    www.nextensa.eu

    Over Nextensa

    Nextensa NV is een gemengde vastgoedinvesteerder en -- ontwikkelaar.

    De investeringsportefeuille van de vennootschap is verdeeld over het Groothertogdom Luxemburg (43%), België (42%) en Oostenrijk (15%); diens totale waarde bedroeg per 31/12/2023 ca EUR 1,3 miljard.

    Als ontwikkelaar is Nextensa voornamelijk actief om grote stedelijke ontwikkelingen vorm te geven. Op Tour & Taxis (ontwikkeling van meer dan 350.000 m(2)) in Brussel bouwt Nextensa een gemengde wijk bestaande uit een herwaardering van iconische gebouwen en nieuwbouw. In Luxemburg (Cloche d'Or) werkt zij in partnerschap aan een grote stedelijke uitbreiding van meer dan 400.000 m(2) bestaande uit kantoren, retail en woningen.

    De vennootschap noteert op Euronext Brussel en heeft een marktkapitalisatie van EUR 488,6 M (waarde 31/12/2023).

    Bijlage

    -- NEX_Annual Results_NL_final
    ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...
338 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 17 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,13%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links