Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rusland

63.464 Posts
Pagina: «« 1 ... 1883 1884 1885 1886 1887 ... 3174 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 luchtschip 14 februari 2023 22:02
    These Ukrainian lads in Bakhmut are certainly pouring some fire into a russian position!

    video 0:33 minuut

    twitter.com/Seveerity/status/16255399...

    Het wapen is een Matador 90 mm

    The MATADOR ("man-portable, anti-tank, anti-door") is a 90-millimetre (3.5 in) man-portable, disposable anti-armour and anti-brickwall weapon system

    Het wapen wordt gebruikt om pantser van armored personnel carriers te beschieten
    en ok zoals waarschijnlijk is
    om door stenen muren van een gebouw te schieten

    The dual-capability warhead, when acting in the delay mode, creates an opening greater than 450 mm (18 in) in diameter in a double brick wall, and acts as an anti-personnel weapon against those behind the wall, offering an unconventional means of entry when fighting in built-up areas.

    lees verder voor meer details
    en.m.wikipedia.org/wiki/MATADOR
  2. forum rang 10 luchtschip 14 februari 2023 22:18
    Kadyrov believes it is not right to negotiate with Kyiv leadership. But were he to negotiate with Zelenskyy, he would convince him of anything as Kadyrov is a "psychologist and would quickly find the frequencies"

    video 1:11 minuut Engels ondertiteld

    twitter.com/NOELreports/status/162560...
  3. forum rang 10 luchtschip 14 februari 2023 22:47
    Ruim 60 US Bradleys op het haventerrein van Bremerhaven

    foto's

    pbs.twimg.com/media/Fo8wpu3WYAQAOhr?f...

    pbs.twimg.com/media/Fo8wpu3XwAEioXE?f...

    twitter.com/NOELreports/status/162557...

    2.000 km over de weg naar Kyiv met een rijtijd van 29 uur indien non-stop over de weg met personenwagen
    Deze gaan per dieplader en zal iets langer duren plus mogelijk rust tijden

    2 tot 3 dagen na vertrek kunnen ze naar het front gaan en kunnen de Russen hun borst nat maken
  4. forum rang 10 luchtschip 14 februari 2023 22:57
    Russisch aanvalsvliegtuig na zware beschietingen met veel kogelgaten heeft toch kunnen landen

    The damaged Russian Su-24M Which was able to land even after it got hit by MANPADS.
    De Soechoj Soe-24 of Sukhoi Su-24 was het meest geavanceerde aanvalsvliegtuig van de Sovjet-Unie in de jaren 70 en 80

    video van het gehavende vliegtuig 2:0 minuut

    twitter.com/NOELreports/status/162557...

    Noel Reports twitteraccount :

    Prighozin's press service now 'confirms' a Su-24 was shot down by the AFU, but also that it was the same plane in which Prigozhin recently flew himself, challenging Zelenskyi to an air duel.
    Prigozhin is de leider van het Russische Wagner huursoldaten leger

    Probably tomorrow they will say Prigozhin did the mission himself and landed heroically
  5. [verwijderd] 14 februari 2023 22:59
    Noorse inlichtingendienst waarschuwt voor Russische kernwapens: "Ernstige bedreiging" voor Europa

    Een jaarlijks rapport van de Noorse inlichtingendienst waarschuwt dat Russische kernwapens een “ernstige bedreiging” vormen voor Europa en de NAVO. Een belangrijk deel ervan bevindt zich op schepen en onderzeeërs van de Russische Noordelijke Vloot. Die staat in voor de verdediging van het gebied boven de Noordpoolcirkel in de Noordelijke IJszee, onder meer de Barentszzee ten noorden van Noorwegen.

    Volgens de Noren zijn de conventionele troepen van de Russen sterk verzwakt door de oorlog in Oekraïne en zit een groot deel vast aan het front. Daardoor is het belang van kernwapens aanzienlijk toegenomen. De nucleaire capaciteit van Rusland is tot nu toe immers ongewijzigd gebleven.

    “Tactische kernwapens vormen een bijzonder ernstige bedreiging in verschillende operationele scenario’s waarbij NAVO-landen betrokken kunnen zijn”, klinkt het. “Daarnaast heeft Rusland ook onderwatercapaciteiten, anti-satellietwapens en cybertools die Noorwegen en de NAVO kunnen bedreigen.”

    Geen vertrouwen
    Volgens de Noorse inlichtingendienst hebben de Russen helemaal geen vertrouwen in de bedoelingen van het Westen en de westerse reactie op de invasie van Oekraïne maakte dat nog erger. “Zowel het risico op onbedoelde incidenten als het risico op misverstanden tussen Rusland en de NAVO neemt toe, wat op zijn beurt ook het risico op een eventuele escalatie vergroot”, aldus het rapport.

    De belangrijkste missie van de Noordelijke Vloot blijft dezelfde, gaat het rapport verder. “De vloot zal doorgaan met het uitvoeren van routine-oefeningen, langere onderzeese patrouilles in de Barentszzee en onderzeese operaties in de Atlantische Oceaan. De capaciteit van de vloot in de Noorse Zee en de Atlantische Oceaan zal bovendien nog vergroten door de introductie van een nieuw type onderzeeër.”

    De nieuwe maritieme doctrine waarmee Moskou in de zomer van vorig jaar op de proppen kwam, laat ook zien dat Rusland de ambitie heeft om haar aanwezigheid in het noordpoolgebied, Azië, de Stille Oceaan en de regio’s rond de Indische Oceaan nog te vergroten.

    www.hln.be/buitenland/noorse-inlichti...
  6. [verwijderd] 14 februari 2023 23:04
    Onderzoekers: “Rusland houdt 6.000 Oekraïense kinderen vast in heropvoedingskampen”

    Rusland heeft volgens Amerikaans onderzoek minstens 6.000 Oekraïense kinderen vastgehouden in kampen en andere faciliteiten. Deze faciliteiten lijken vooral gericht te zijn op politieke heropvoeding. “De locaties zouden deel uitmaken van een grootschalig netwerk dat door de regering wordt aangestuurd”, melden de onderzoekers.

    Het rapport komt van de Yale Humanitarian Research Lab, dat overheidsfinanciering ontvangt voor onderzoek naar vermeende oorlogsmisdaden en mensenrechtenschendingen door Rusland. De onderzoekers van de prestigieuze universiteit Yale zeggen zeker 43 kampen en andere faciliteiten te hebben geïdentificeerd, verspreid over Rusland en gebieden onder Russische controle. De onderzoekers baseren zich voornamelijk op satellietbeelden en openbare informatie.

    Een deel van de kinderen heeft ouders of familieleden als voogden, terwijl anderen volgens Rusland wees zijn. “In sommige gevallen is er sprake van adoptie, in andere gevallen van zomerkampprogramma’s waarna de kinderen nooit naar huis zijn teruggekeerd”, zegt Caitlin Howarth, directeur van het Yale lab, “Soms gaat het ook duidelijk om heropvoedingskampen”. Sommige tieners zouden zelfs militaire training hebben gehad, al is er geen bewijs dat zij in de oorlog zijn ingezet.

    “Humanitair project”
    Russische functionarissen ontkennen niet dat er Oekraïense kinderen in Rusland zijn, maar houden vol dat de kampen deel uitmaken van een “groot humanitair project” voor getraumatiseerde weeskinderen. Het bestaan hiervan werd bevestigd in sociale mediaberichten door de Russische overheid die gericht waren op een Russisch publiek. Rusland zegt echter niet hoeveel kinderen er in Rusland zijn of waar ze zijn ondergebracht.

    “De eerste transporten van kinderen vonden plaats begin februari 2022. Hier ging het om een groep van 500 vermeende weeskinderen die door Rusland uit de Donetsk werden ‘geëvacueerd’. De reden die destijds publiekelijk werd gegeven, was de vermeende dreiging van een offensief door de Oekraïense strijdkrachten”, aldus het rapport.

    Oorlogsmisdaad
    Russische functionarissen houden vol dat adoptie alleen is toegestaan voor weeskinderen, hoewel het verzamelde bewijs anders aantoont. “Het Yale-rapport heeft geverifieerd dat 37 Oekraïense kinderen zijn teruggegeven aan hun families”, zegt onderzoeker Nathaniel Raymond. Het onderzoeksteam stelt dat Rusland hiermee mogelijk verantwoordelijk is voor een oorlogsmisdaad. “Het gaat om het zonder toestemming vasthouden en controleren van duizenden Oekraïense kinderen”. Oekraïne zelf zegt dat Rusland bijna 15.000 kinderen heeft gedeporteerd.

    Bron: ANP, NPR
    www.hln.be/buitenland/onderzoekers-ru...
  7. ZeroDix 14 februari 2023 23:34
    quote:

    luchtschip schreef op 14 februari 2023 19:37:

    [...]

    En waar staat geschreven dat Oekraine geen stap verder mag op de escalatieladder ?
    Oekraine's doel is een indringend leger terug buiten zijn grenzen te sturen en heefvalle recht alle mogelijke middelen te gebruiken

    Waarom zou dit overigens een stap verder op de escalatieladder zijn ?
    Me F 16 zullen Russische toestellen kunnen worden aangevallen en neergeschoten
    Denk je dat de Russen dit onbeperkt over zich heen laten gaan of zouden de Russen heel snel begrijpen dat verlies van vliegtuigen een enorme klap is en het verlies van piloten nog zwaarder, want die kan je niet vervangen door burgers, die gemobiliseerd zijn

    Riusland zal bij verlies van vliegtuigen door F 16 aanvallen, snel besluiten zijn luchtmacht terug te trekken uit de bezette gebieden, terug naar Rusland

    Dan zou dat eerder een stap lager genoemd kunnen worden op de escalatieladder

    >>Putin uitschakelen ?

    Wat heeft dat voor zin ?

    Putin bevindt zich midden tussen partijen/meningen in Rusland waarbij sommigen willen dat er harder wordt aangepakt en de anderen willen dat Putin moet indammen
    Wanneer Putin weg is, kan hij zomaar vervangen worden door iemand die het nog harder wil aanpakken dan Rusland

    Of Putin de macht behoudt, ligt alleen aan de ontwikkelingen in Rusland zelf
    Of Putin houdt zich in het zadel of hij wordt eruit gewipt, maar voor het Westen heeft het geen zin hem te laten afzetten, want onbekend wat er dan daarna gebeurt

    >>bang dat Putin een kleine kernbom op Oekraine zal laten vallen ?

    Putin heeft de waarschuwing van Biden goed begrepen
    Biden heeft Putin gewaarschuwd dat gebruik van kernwapens ( ongeacht groot of klein ) tot actie van de Amerikanen zal leiden en dan zal van Rusland niets anders overblijven dan dat het 1 van de armste pariah staten van de wereld wordt
    Ucraine mag zich zeker verdedigen het is slechts een constatering dat de strijd verder escaleert met zwaarder materieel.

    Ik zie F16 wel als duidelijke escalatie omdat ze in staat zijn diep op Russisch grondgebied toe te slaan. Daarbij is het het meest geavanceerde wapentuig wat er tot op heden is ingezet.

    Het gevolg van het persoonlijk uitschakelen van Poetin vind ik moeilijk in te schatten. Wat krijg je er voor terug? Geen idee maar slechter dan Poetin kan het niet zijn. En dat hij afgezet gaat worden is sowieso een feit want hij gaat de oorlog verliezen en dan weten wij ook niet wat ervoor terugkomt. En juist het feit dat hij weet dat hij gaat verliezen en dit zijn ondergang wordt in binnen en buitenland maakt hem extra gevaarlijk. Derhalve zou ik wel voor een persoonlijke uitschakeling zijn. Maar dat is slechts mijn mening heb er verder geen invloed op.
  8. AlGore Gerritme 14 februari 2023 23:55
    quote:

    Beur schreef op 14 februari 2023 19:19:

    [...]Josti, Josti.... ben je nou echt zo naïef of.....
    Klikken jullie op linkjes van josti? "PROEST!"

    Ik sla zijn postings altijd over. Behalve als ik er een link in zie staan dan hengst ik gelijk op de 'Niet oké' knop.
    Altijd prijs. "PROEST!!"

    Maar *respect* voor degenen die zijn onzin hier gefundeerd weerleggen.
  9. forum rang 10 luchtschip 15 februari 2023 00:07
    Video of the destruction of Russian TOS-1A by the 72nd Brigade of the Ukrainian Armed Forces, Vuhledar Front.
    Let op de regelmatige ontploffingen van meerdere raketten van het systeem

    video 1:22 minuut

    twitter.com/bayraktar_1love/status/16...

    TOS-1 is een Sovjet 220 mm 30-barrel of 24-barrel meervoudige raketwerper die thermobarische kernkoppen kan gebruiken, gemonteerd op een T-72 tankchassis. TOS-1 is ontworpen om vijandelijke versterkte posities en licht gepantserde voertuigen en transportmiddelen aan te vallen, met name in open terrein.

    en.wikipedia.org/wiki/TOS-1
  10. forum rang 10 luchtschip 15 februari 2023 00:10
    The first confirmed loss of very recently adopted jamming station from #Russian Palantin electronic warfare system destroyed by highly accurate artillery fire.

    foto's en video 0:22 minuut

    twitter.com/SalmelaJS/status/16254257...

    Een jamming station verstoort de communicatie door de lucht van de vijand
    Dit hoort bij EW--Electronic Warfare
  11. forum rang 6 benbelegger 15 februari 2023 00:21
    Uit het ND, een interview ( sterk ingekort):

    Oekraïne vecht op twee fronten: tegen de Russische agressie en, in eigen gelederen, tegen corruptie. Olena Halushka helpt de Oekraïense regering bij die laatste strijd, op het thuisfront. ‘Wie nu nog omkoopt, smeergeld aanneemt of geld voor het leger achterover drukt, is een verrader.’

    Olena Halushka (33) richtte in maart 2022 het ‘Internationaal Centrum voor de Oekraiense Overwinning’ op, met het doel in Europese hoofdsteden steun te verwerven voor de strijd tegen de Russische agressie. Ze roept op tot het leveren van tanks en F-16’s. Ook is ze bestuurslid van het Anticorruption Action Centre. Samen met haar collega Tetiana Shevchuk (32) denken ze al aan de tijd na de oorlog, ‘daarom werken we aan het opbouwen van een betrouwbare rechtsstaat’.

    Maar nu dragen ze, in Den Haag, nog T-shirts met het opschrift ‘F16 Let’s Rock for Ukraine’. ‘We zijn gefrustreerd en uitgeput, omdat we zelfs na een jaar nog steeds Europese landen moeten overtuigen dat overleven niet voldoende is voor Oekraïne en Europa. Er zijn al zestienduizend van onze kinderen geroofd en geplaatst in Russische gezinnen, waar ze worden gehersenspoeld. Dat is sluipende volkerenmoord. Alleen onze overwinning zal de Russische oorlogshonger stoppen. Tegelijk verdwijnt de dreiging voor Europa niet als Poetin verdwijnt, want dan is de Russische imperiale mentaliteit er nog. De burgers in dat land verdragen het blijkbaar om in de modder te leven, zonder voorzieningen, zolang de buurlanden dan ook maar in de modder leven. Voor dat laatste heeft dat volk zelfs tienduizenden eigen doden over.’

    Halushka reist door Europa om steun te vergaren en te wijzen op de successen in de massieve strijd tegen corruptie in haar land.

    Sinds een jaar regent het in Oekraïne inderdaad tientallen veroordelingen, forse celstraffen en inbeslagnames voor corrupte politici en oligarchen. Hoe reageert de bevolking?
    ‘Het volgen van deze onthullingen is nu een soort nationale sport, journalisten maken goed gebruik van de nieuwe bestuurlijke transparantie en graven naar nieuwe schandalen. Vergeet niet, Zelensky is in 2019 juist verkozen op een anti-corruptieplatform, dat is zijn programmapunt. En de oorlog op leven en dood met Rusland maakt de burgers woedend op iedereen die nu nog het gore lef heeft, geld af te romen dat nota bene gedoneerd is of uit onze eigen zakken komt als belasting.’

    Aan creatieve smoezen geen gebrek: een aangeklaagde rechter voerde zelfs aan dat openheid geven over declaraties ‘tegen haar geloof was’. Hoe staat de strijd tegen corrupte ambtenaren, smeergeld en oligarchen die zichzelf verrijken, ervoor, een jaar na het begin van de oorlog?
    ‘We moeten verder terug, die strijd dateert al van 2014, toen onze Revolutie van Waardigheid begon. Maar tot 2019 strandden alle pogingen om corruptie te veroordelen, juist bij de rechtbanken. In 2019 trad Zelensky aan met de belofte de corruptie te bestrijden. Vanaf 2019 moest Oekraïne voldoen aan Europese standaarden: maximale onafhankelijkheid van onze rechters. Dat werd een probleem: hun onafhankelijkheid blokkeerde juist de strijd tegen corruptie. Het zat in ons systeem.’

    ‘Wat voor Nederland werkt, werkte bij ons averechts. Maar inmiddels maken we wel goede voortgang met een ‘schone’ rechtspraak, er zijn duizenden nieuwe rechters in opleiding. En alle politici en rechters moeten inzage geven in al hun declaraties. Deze registers waren tijdelijk niet openbaar, na bedreigingen van Tsjetsjeense collaborateurs van Rusland, die gericht zochten naar bestuurders. Maar nu zijn ze weer in te zien.’

    Hoe vergaat het de oligarchen, dat typisch Oekraïense verschijnsel van schatrijke zakenmannen, die de politiek achter de schermen beïnvloeden?
    ‘We zien dat hun macht en bezit sterk afneemt. De grootste, Achmatov, zag zijn staalfabrieken in Marioepol totaal kapot gebombardeerd worden. Ook rijk worden van elektriciteit zit er niet meer in, nu Rusland ons stroomnetwerk wil vernielen. Hoe tragisch de oorlog ook is en hoe hoog ook de prijs die we betalen in levens, het is wel een kans om opnieuw te beginnen als samenleving.’

    ‘Na de victorie krijgen de oligarchen geen herkansing. Denk dat maar niet. Effectieve instituten en een echte rechtsstaat zijn cruciaal om straks überhaupt investeerders te krijgen. Wie gaat er nu investeren in een land waar je bezit niet veilig is? Onze strijd tegen corruptie is des te dringender, omdat met de wederopbouw enorme bedragen gemoeid zullen zijn. Wij moeten garanderen dat dat op de goede plaatsen terechtkomt.’
    www.nd.nl/nieuws/buitenland/1162959/o...
    .
  12. forum rang 10 luchtschip 15 februari 2023 01:07
    Ook voor entertainment van de Russische troepen wordt gezorgd

    This party is insane, I bet they are happy to be invited to such a festive event.

    video 0:45 minuut geluid aan

    twitter.com/DefMon3/status/1625626196...

    En dan de schoenen van deze zanger

    foto
    pbs.twimg.com/media/Fo9iS7xWIAcE1lZ?f...

    Wie wil daar nu in lopen ?

    Het is wel zo dat dit hele dure schoenen zijn en het maandsalaris van een gewone Rus overstijgt

    Het is de Balenciaga schoen
    Defender extended-sole sneakers voor de lieve prijs van Pound Sterling 927 ( euro 1.047,00 ) per paar inclusief BTW

    pbs.twimg.com/media/Fo9jXeOWYAAt8ZF?f...
  13. forum rang 10 luchtschip 15 februari 2023 02:05
    Het tweede leger van de wereld

    Dit is gewoon hilarisch

    Niet 1 maar twee Russische trucks die doorrijden met een man reddeloos verloren achter de truck aanlopend

    First truck drives off with its gun,
    second truck drives off before the gun is attached also leaving behind a soldier but stops to wait for him,
    meanwhile truck one has lost a soldier off the back, as truck two pulls away it loses another soldier off the back..

    video 0:42 minuut

    twitter.com/Seveerity/status/16255851...
  14. forum rang 10 luchtschip 15 februari 2023 05:01
    Energoatom--Ukraine :

    Zaporizhzhia nuclear power plant staff refuse to train Russian workers.

    Ukrainian workers at the occupied Zaporizhzhia nuclear plant refused to train workers from the Kalinin nuclear plant in Russia's Tver Oblast, according to Energoatom.

    twitter.com/KyivIndependent/status/16...
  15. forum rang 8 Freemoneyforever 15 februari 2023 08:05
    quote:

    putbruy10 schreef op 15 februari 2023 07:16:

    edition.cnn.com/2023/02/14/politics/r...

    zonder commentaar of toch " Wir haben es nicht gewusst"
    Wel handig voor Rusland die kinderen, om er een soort militante Hitlerjugend van te maken. Kunnen ze eindelijk de Nazi's en de Navo's uit Oekraïne opruimen ;(
63.464 Posts
Pagina: «« 1 ... 1883 1884 1885 1886 1887 ... 3174 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 870,27 -0,43%
EUR/USD 1,0729 +0,30%
FTSE 100 8.078,86 +0,48%
Germany40^ 17.936,70 -0,84%
Gold spot 2.332,72 +0,72%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,85%
RENEWI
+4,68%
B&S Gr...
+2,85%
Flow T...
+2,26%
Fugro
+2,09%

Dalers

ADYEN NV
-18,43%
VIVORY...
-8,38%
WDP
-4,93%
Alfen ...
-4,39%
CM.COM
-3,66%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links