Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD PSE:URW.FR, FR0013326246

  • 74,880 18 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 74,100 - 75,260
  • 327.659 Gem. (3M) 375,5K

Mijn FIRE-beleggingen (waaronder en n.a.v. URW ;-))

6.290 Posts
Pagina: «« 1 ... 228 229 230 231 232 ... 315 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 !@#$!@! 14 februari 2023 00:05
    quote:

    Calendar schreef op 11 februari 2023 23:59:

    [...]
    Dit gaat misschien wat ver voor dit draadje. Ik zie het zo: In de diepste essentie is alles met elkaar verbonden en dus een. Als je je kunt verbinden met die eenheid (dus ook in jezelf) is er geen ontevredenheid of streven. Dan kun je puur geluk en vrede ervaren. Dat is wat anders dan het ego, wat altijd streeft naar iets, waar jij terecht aan refereert.
    Wat een mooie hypothese :-)

    Ben met deze stof al een tijdje bezig (understatement ;-). Ik zie een aantal bezwaren tegen deze hypothese.

    1) Als alles een eenheid is, en we als onderdeel van deze eenheid een leven kunnen ervaren zonder ontevredenheid of streven (wat logisch is, immers het enige wat ontevreden is, is het ego), dan zitten we in een paradox vast als we proberen onszelf te verbinden met die eenheid. Immers een verbintenis is alleen mogelijk binnen een dualiteit. Tussen Ik en de eenheid. Met andere woorden, verbintenis is alleen mogelijk en heeft alleen betekenis als er geen eenheid is.

    Je ziet dit ook terug in de menselijke ervaring. Immers verbintenis is iets wat vele mensen nastreven. Vooral in de liefde natuurlijk. We geloven dat we via een "ander" compleet kunnen zijn. In een relatie of gemeenschap (vele (hippie) communities die dit proberen en geprobeerd hebben).
    Hier zit ook zeker een kern van waarheid in. Immers de beste voorspeller van een oud en gezonder leven is een leven met goede sociale contacten. (relatie, familie, vrienden -> community)
    Punt is echter dat in de praktijk het altijd uitkomt dat men "de ontevredenheid" dan beter kan handelen met behulp van de steun van deze goede sociale contacten.

    Wat ik observeer is dat onze interne drang naar verbintenis op veel verschillende dingen extern geprojecteerd wordt. Mensen houden ervan om ergens "bij te horen", ergens "deel van te zijn". Mensen zoeken in nieuwe contacten ook altijd het eerst naar gemeenschappelijke interesses, ervaringen, hobbies die elkaar kan verbinden.

    Dan is er natuurlijk de spirituele gemeenschap die dan verbinding zoekt met "de eenheid" als oplossing om de ontevredenheid te kunnen loslaten. Wat dan uiteraard weer een streven is. Een streven die alleen betekenis kan hebben vanuit het ego.

    De enige uitweg uit deze paradox is beseffen dat als alles een eenheid is. Wij ook een onderdeel van deze eenheid zijn. Dus elke ervaring dat we dat niet zijn, dat we afgescheiden zijn is dan een illusie. Hoe echt het ook voelt. Echter zolang je verbinding zoekt met deze eenheid zal je dat doen vanuit je duale IK. Een streven. Een streven binnen diezelfde vicieuze cirkel. Als je echter beseft dat je al onderdeel bent van deze eenheid, is er ook geen streven naar verbinding nodig. Immers hoe wil je jezelf verbinden met iets wat je al bent ? ;-)

    2) Het andere bezwaar gaat over het "pure geluk" wat we zouden kunnen ervaren als we verbinding zouden hebben met deze eenheid en onze ontevredenheid is weggevallen.
    Immers alles wat we ervaren kunnen we alleen ervaren omdat het een relatieve ervaring is. Een ervaring kan alleen als "goed" of "geluk" worden ervaren als je dit beoordeelt en vergelijkt met andere ervaring die slecht en/of ongelukkig is.

    Stel dat er een situatie is waarin de hele tijd geluk zou worden ervaren, hoe zou die ervaring er dan uit moeten zien ? Immers na een tijdje valt je referentiekader over ongelukkige ervaringen weg en zal je huidige ervaring van geluk zijn betekenis moeten verliezen.
    Wat dat betreft is ook geluk slechts een emotie, of korte termijn ervaring. Een tijdelijke verhoging van dopamine, serotine die ons het geluksgevoel geeft. Welke zelfs te synthetiseren is met behulp van drugs.
    Een hypothetische ervaring van een "constant geluksgevoel" zal automatisch na een tijdje als "normaal" worden ervaren.

    Dus dit hele idee van een staat van "gelukkig zijn" is daarom per definitie onmogelijk.

    Wel geloof ik dat het mogelijk is om een staat van zijn te ervaren waarin geen ontevredenheid is. Helaas is deze staat nooit te omschrijven via taal. Omdat taal altijd alleen kan bestaan in dualiteit. In relativiteit. Een staat van tevredenheid kan immers alleen bestaan bij de gratie van ontevredenheid. Is er geen ontevredenheid, dan is er ook geen tevredenheid meer.
    Een foutje die bijna alle mensen die hier naar op zoek zijn helaas over het hoofd zien. Ze begrijpen niet dat zolang ze blijven streven naar "tevredenheid", "gelukkig zijn" . Ze altijd vast zullen blijven zitten in die vicieuze cirkel. Rond en rond, op zoek naar een volgende shot goed gevoel totdat we dood gaan :-) Wat dat betreft is ook spiritualiteit voor de meeste mensen slechts weer een nieuwe verslaving op zoek naar een nieuwe high bij een nieuwe mijlpaal. In dit geval zou dat dat die connectie met de eenheid zijn als nieuwe mijlpaal. Een eeuwig streven.

    3) Dat is immers de paradox van het streven. Het is onmogelijk om te streven naar een staat van "niet-streven". Immers het hele streven hiernaar zal dit altijd in de weg staan :-)
  2. MotR 14 februari 2023 00:39
    quote:

    'belegger'' schreef op 14 februari 2023 00:02:

    Volgens mij kan belasting op werkelijk rendement juist het nemen van meer risico in de hand werken. Verlies wordt deels fiscaal gedempt. Van hogere winsten blijft netto alsnog een mooi rendement over.
    Volgens mij wordt niets fiscaal gedempt. In geen enkel land krijg je geld terug als je verlies maakt. Je moet eerst zelf het geld terug verdienen, dan pas kan je deze winst verrekenen met je eerdere verlies. Hoe zou dat risicovol gedrag stimuleren?

    Het systeem van nu waarin spaargeld anders wordt belast dan overige beleggingen werkt wel verstorend in de markt. Obligaties zijn totaal nutteloos geworden nu. En sowieso zijn minder risicovolle beleggingen die minder verwachte opbrengst hebben minder nuttig. Je kan beter deze vervangen voor spaargeld. En doordat je daarmee je overall risicoprofiel verlaagd iets meer risico nemen met je aandelen beleggingen. Zo blijft je totaal risicoprofiel gelijk maar je verwachte rendement hoger tegen niet meer belasting. Het huidige belastingsysteem is simpelweg totaal van het pad af.

    Het eerdere systeem waarin alle vermogen gelijk belast werd was beter qua marktbeinvloeding. En daadwerkelijk rendement belasten ook.
  3. forum rang 4 LTOke 14 februari 2023 10:06
    quote:

    !@#$!@! schreef op 14 februari 2023 00:05:

    [...]

    3) Dat is immers de paradox van het streven. Het is onmogelijk om te streven naar een staat van "niet-streven". Immers het hele streven hiernaar zal dit altijd in de weg staan :-)
    Uiteindelijk zijn we toch maar omhooggevallen zoogdieren die hun basisbehoeften dusdanig georganiseerd hebben dat we te veel tijd hebben om na te denken.
  4. forum rang 7 HCohen 14 februari 2023 10:28
    quote:

    Calendar schreef op 13 februari 2023 14:00:

    [...]

    Als ze werkelijke rendementen gaan belasten, dan ga ik overwegen me fiscaal elders te vestigen ;-)
    Zwitserland dan maar?
    Switzerland (CH) 0.00% Capital gains on movable assets such as shares are normally tax-exempt.
    taxfoundation.org/capital-gains-tax-r...
  5. forum rang 6 !@#$!@! 14 februari 2023 11:23
    quote:

    LTOke schreef op 14 februari 2023 10:06:

    [...]

    Uiteindelijk zijn we toch maar omhooggevallen zoogdieren die hun basisbehoeften dusdanig georganiseerd hebben dat we te veel tijd hebben om na te denken.
    Daar ben ik het niet mee eens. Juist het feit dat we zo onbewust zijn over het primitieve functioneren van onze hersenen zorgt ervoor dat we juist te weinig echt nadenken over de dingen die er echt toe doen.

    We accepteren ons denken als gegeven en geloven dat dit een of ander fantastisch instrument is om onszelf en de wereld te kunnen begrijpen.
    Maar niet realiserend dat deze hersenen slechts minimaal afwijken van die van een chimpansee.
    Dat het ook dezelfde hersenen zijn van de mensen die leefden in de middeleeuwen die heksen op de brandstapel gooiden. Dezelfde hersenen van mensen die in tientallen goden geloofden die hun leven bepalen.
    Niet bewust van het feit dat als je nu gelooft in maar 1 God dat je dat niet fundamenteel anders maakt. (Als die primitieve mensen met hun "belachelijke geloof" in Zeus en Hades bv)

    Zo primitief dat we elkaar nog steeds vermoorden puur op basis van ideeën die we verzinnen.

    Zo onbewust van het feit dat onze hersenen constant verbanden zien die er helemaal niet zijn.
    Onbewust hoe onze hersenen constant informatie leegte voor ons invult met zelfverzonnen informatie.

    Je ziet dit duidelijk terug op deze fora bv. Deze worden constant gevuld met complot theorieën over hoe de wereld en de prijs van hun aandeel werkt.
    90% van de mensen op deze fora vindt het aannemelijker dat de prijs van hun aandeel wordt gemanipuleerd door "het grote geld/shorters" cq " onbekende machten" (lees God) , dan dat hun eigen (nogal primitieve) idee over wat het aandeel waard zou moeten zijn gewoon verkeerd is.

    Met andere woorden. Mensen hebben in de huidige samenleving veel mogelijke vrije tijd en gebruiken deze constant om dingen na te streven.
    Niet om nou eens goed na te denken waar ze nou mee bezig zijn.
    Niet om eens goed na te denken/leren hoe onze hersenen nou werkelijk functioneren en hoe dat ons leven beïnvloed.
  6. forum rang 4 LTOke 14 februari 2023 11:35
    quote:

    !@#$!@! schreef op 14 februari 2023 11:23:

    [...]

    Onbewust hoe onze hersenen constant informatie leegte voor ons invult met zelfverzonnen informatie.

    Niet om eens goed na te denken/leren hoe onze hersenen nou werkelijk functioneren en hoe dat ons leven beïnvloed.

    En ook daar heb je een paradox te pakken.
  7. forum rang 6 !@#$!@! 14 februari 2023 13:39
    Ah, op zo'n manier. Wel, daar hebben we wetenschap voor uitgevonden. Dus door middel van testen en waarnemingen via instrumenten leggen we het disfunctioneren van onze hersenen bloot. We besteden dat deels uit als het ware.
    Uiteraard brengt ons dat maar zover. Tot op heden is het functioneren van onze hersenen inderdaad grotendeels nog steeds een mysterie en dat zal waarschijnlijk zo blijven :-)

    Daarnaast is er nog een oplossing. Ook al zal het hoe onze hersenen functioneren waarschijnlijk nog een mysterie blijven. Dat wil niet zeggen dat je niet bewust kan worden van zijn disfunctioneren en je daarna hierop aanpassen.
    Meestal ook door gewoon dingen te proberen. Trial and error. Uiteindelijk doen wat werkt. (zonder precies te begrijpen hoe dat tot stand komt).

    In de kern natuurlijk een leuke observatie. Onze hersenen zijn te primitief om de complexiteit van zijn eigen functioneren volledig te kunnen begrijpen :-)

    Terugkomend naar het originele probleem van ons functioneren en nooit tevreden kunnen zijn. In zijn kern is dit mechanisme een functie van ons zelfbeeld. Dit zelfbeeld wat dus een zelfverzonnen "realiteit" is waarin wij functioneren. In de kern is het disfunctioneren van ons zelfbeeld niet meer als een denkfout.

    De paradox is inderdaad dat ons denken dus nooit tot een juist zelfbeeld zal kunnen komen. Het zelfbeeld kan alleen bestaan in zijn disfunctioneren. Het is echter mogelijk om te doorzien wat het niet behoord te zijn. Hierdoor kan je je verkeerde zelfbeeld loslaten (en daarmee je disfunctioneren). Je snapt immers dat het slechts de hersenen zijn die informatie aan het invullen zijn om zichzelf en de wereld beter te proberen te begrijpen.
    Omdat je echter niet in staat bent om het juiste te begrijpen, kan je je disfunctionerende zelfbeeld dus alleen loslaten als je het "niet-weten" accepteert.

    Dat is dan de uitweg uit deze paradox. Dat de poging om alles te willen begrijpen "het probleem" is. Begrijpen dat je de realiteit en het juiste zelfbeeld onmogelijk te begrijpen is :-) en daarmee het "niet-weten" en dus de leegte die onze hersenen constant met informatie proberen te vullen gewoon te accepteren.
    Wat mogelijk is door middel van training.
  8. Joost_K 14 februari 2023 16:13
    quote:

    Zwitserleven schreef op 13 februari 2023 16:18:

    Destijds bij de introductie van VRH zijn de aftrekposten afgeschaft. Voor werkelijke rendementen, zeker bij onroerend goed, moeten de investeringen dan ook weer aftrekbaar worden. Het is überhaupt van de gekke om er maar vanuit te gaan dat de waarde van een huis met x% stijgt. Een huis geeft woongenot, geen rendement. Dat de overheid ervoor verantwoordelijk is dat de huizenprijzen stegen is niet het probleem van de huizenbezitter. Met 6% rendement verdubbelt de waarde van de woning elke 12 jaar. Is er iemand hier die dat geloofd?
    Er is jaren door de DNB op aangedrongen vooral hypotheek af te lossen. Wie dat heeft gedaan krijgt nu stank voor dank: verplicht worden een rendement van 6% te behalen, terwijl banksaldo aanhouden goedkoper is.
    De huidige belasting heeft niets met rendement te maken. Het is een vermogensbelasting waarvan m.i. het percentage te hoog is.
    Er is immers reeds betaald over de oorsprong van het kapitaal: loonbelasting, erfrecht, kansspelbelasting etc.
    Het is inderdaad van de gekken om te verwachten dat een huizenprijs eeuwig blijft stijgen. Toch heeft het historisch goed gerendeerd en zeker de laatste jaren.

    Dan geeft een huis nog zoveel woongenot, het geeft blijkbaar ook gewoon veel rendement. Een verdubbeling van 2000 - 2021.

    Overigens zijn schulden ("investeringen") nog prima aftrekbaar en geldt de 6% forfaitaire belasting nog steeds enkel over woningen naast de eigen woning. Dat is plat gezegd meestal geen woning die je aanhoudt voor het woongenot maar voor het rendement.

    Ik snap dat dat erg zuur is dat hier nu een hogere belasting over betaald moet worden. Ik heb hetzelfde gevoel over aandelen en obligaties in 2022, die voor de brede markt ook in de min stonden en toch mooi 6% forfaitair worden aangeslagen. Het spelletje verandert en de regels vallen slechter voor ons uit. Toch vind ik het moeilijk als alleenstaande met een bovenmodaal inkomen die geen woning kan vinden om moeite te hebben met iemand die een (afbetaalde) 2e woning heeft vermoedelijk een portfolio, waarmee je denk ik in de top 4% van vermogen (> 500.000 in bezittingen inclusief eigen huis) in Nederland valt.

    De roep om af te lossen snap ik wel. Dat is algemeen advies wat eigenaren van woningen die onder water stonden (en aflossingsvrije hypotheekhouders die nu in de problemen komen met oversluiten) moet beschermen tegen het risico om niet te kunnen rondkomen of de hypotheek op termijn niet te kunnen betalen.
    Heel cru gesteld is de oplossing dan toch om het 2e huis te verkopen? Dan is het toch direct cash waarmee de belastingdruk over 2023 dan geen probleem meer is? Voor 2022 mag er nog worden gekozen voor de oude methode, als dit beter uitkomt.

    Mag ik vragen wat het rendement op de 2e woning is?

    Het argument dat er "reeds belasting" is betaald vind ik een beetje raar. Als ik loonbelasting betaal over mijn inkomen moet ik nog steeds BTW (en accijnzen in sommige gevallen) betalen over benzine, alcohol, rookwaren en andere artikelen. En als ik rendement maak op vermogen is er toch ook gewoon sprake van een inkomen? Namelijk rendement. Of ik nu geld verdien door een aandeel of woning te verkopen of door pizza's rond te brengen, het is uiteindelijk gewoon een inkomstenbron die nu ook belast wordt.

    Maar ik ben het er mee eens dat het eerlijker en netter zou zijn als dat niet op basis van het forfaitaire bedrag gaat maar om daadwerkelijk rendement.

    Een van de voorbeelden daarvan vind ik nog wel de Nederlandse staatsobligaties. grofweg 31% van 6% forfait = 2% 'belasting' op een staatsobligatie. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?
  9. forum rang 4 LTOke 14 februari 2023 16:16
    quote:

    !@#$!@! schreef op 14 februari 2023 14:44:

    HTGC
    Hercules Capital raises dividend by 8.3% to $0.39/share, announces supplemental cash distribution of $0.08 (minimaal 4 kwartalen)

    Komend jaar dus $1.88
    Koers voorbeurs nu $14.90
    Nog altijd 12.6% voor komend jaar.
    Structureel een meevaller.
    Maar vergeleken met afgelopen jaar valt die tegen. Toen was het supplement $ 0,15.
  10. MotR 14 februari 2023 17:50
    quote:

    Joost_K schreef op 14 februari 2023 16:13:

    [...]

    Mag ik vragen wat het rendement op de 2e woning is?

    Als je nu een huis koopt om te verhuren mag je blij zijn met een netto verhuur rendement van 2 tot 3% (excl eventuele huisprijsstijgingen of dalingen). Waarbij je de huurprijs niet kan laten meestijgen met het inflatiepercentage. Als particulier is de verhuurmarkt nu geen serieuze optie meer.

    Van 2013 tot 2016 daarentegen was het een héél ander verhaal. Toen was de verhuurmarkt wel extreem aantrekkelijk.
  11. Han 2 14 februari 2023 18:10
    Een woning verhuren is gewoon werken, huurders hebben geen verantwoordelijkheid voor een woning, ze kunnen gaan en staan wanneer het uitkomt. De meeste huurders zijn te lui om wat aan het huis te doen. Verhuren is gewoon werken voor je geld. En na vertrek van de huurder kan de woning geheel worden opgeknapt. Elke maand controleren of de huur is betaald. Huurdersbescherming. Ze zitten zomaar drie maanden gratis als ze geen geld hebben. Elk geval is anders en belastingen houden geen rekening met het aantal uren werk.
    Maar over honderd jaar gezien is vast goed het enige met waardevastheid. Ik zit nu op de helft, 50 jaar in de verhuur. Nog 50 jaar te gaan ;-)))))) suc6 met je veronderstelde rendement.
  12. forum rang 4 midjj 14 februari 2023 19:14
    quote:

    !@#$!@! schreef op 14 februari 2023 14:44:

    HTGC
    Hercules Capital raises dividend by 8.3% to $0.39/share, announces supplemental cash distribution of $0.08 (minimaal 4 kwartalen)

    Komend jaar dus $1.88
    Koers voorbeurs nu $14.90
    Nog altijd 12.6% voor komend jaar.
    Ik begreep deze niet. Het was USD 0.36 + USD 0.15 supplemental. Dit is dus eigenlijk gewoon een verlaging. Enfijn, de koers knalt aardig omhoog dus het glas zal wel halfvol zijn :)
6.290 Posts
Pagina: «« 1 ... 228 229 230 231 232 ... 315 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Unibail-Rodamco-Westfield keert weer dividend uit

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links