Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rusland

63.384 Posts
Pagina: «« 1 ... 1874 1875 1876 1877 1878 ... 3170 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 luchtschip 13 februari 2023 05:31
    Reports that Kremlin has banned the mention of Prigozhin and WagnerPMC on all Russian propaganda TV channels.

    February Kremlin directive to propagandists :

    - General Surovikin to be mentioned only in a neutral manner.
    - WagnerPMC and Prigozhin may not be mentioned when discussing combat operations.
    - Do not cite Prigozhin's statements related to the war in Ukraine?.
    - Do not mention prisoner recruitment and prisoner participation in the war.
    - Wagner mercenaries & recruited convicts to be referred to as generic "assault squad volunteers" going forward.

    Hier de verklaring ( vertaald naar Engels ) van het Kremlin, met vetgedrukt de vermelding dat Prigozhin en de Wagner groep niet meer in de media vernoemd mogen worden

    pbs.twimg.com/media/Foyh2xBaEAAx73l?f...

    twitter.com/igorsushko/status/1624851...
  2. forum rang 10 luchtschip 13 februari 2023 05:47
    Onderschept telefoongesprek

    In this intercepted call, the Russian soldier complains about Russian command forcing mobiks to sign contracts to remain in the army for 6-12 months.

    Rumours in the Russian forces are that February will be a decisive month: "either we win, or we sh*t ourselves".

    audio video 2:24 minuut Engels ondertiteld

    twitter.com/wartranslated/status/1624...
  3. forum rang 10 luchtschip 13 februari 2023 06:16
    Een dramatische thriller in een Russisch dorpje

    Het houten toilet van het gebouw van de spoedeisende hulp was gestolen
    Aangezien er geen toilet was voor de patiënten heeft men 4 jaar geleden buiten op het erf een houten toilet geplaatst
    En op oudejaarsnacht bleek het aan stukken gezaagd en verdwenen

    De verdachte was een oudere werkloze man, die de stukken hout gebruikte voor de kachel
    Echter bewijsmateriaal is er niet, immers reeds verbrand
    Een nieuw toilet zal niet gemaakt worden uit angst dat het weer gestolen wordt en de patiënten moeten gebruik maken van het toilet van een gebouw verderop

    De dader zal gevonden worden en zijn straf niet ontlopen

    video 1:35 minuut Engels ondertiteld

    twitter.com/Gerashchenko_en/status/16...

    En of het toilet belangrijk was voor de dorpelingen

    beeld uit de video :

    Nou, waarom was het nodig ? Mensen gaan naar het postkantoor en naar het ziekenhuis

    foto
    pbs.twimg.com/media/FoyxQ39WAAQFEyU?f...

    Waar anders kunnen de mensen hun behoefte doen ?

    foto
    pbs.twimg.com/media/FoyxQ3-X0AAwg_X?f...
  4. forum rang 6 benbelegger 13 februari 2023 09:17
    Uit het ND:

    Nederlandse mariniers leren Oekraïners overleven

    Enkele tientallen Nederlandse mariniers stomen sinds januari in het noorden van Engeland – de locatie mag om veiligheidsredenen niet bekend worden – Oekraïense rekruten klaar voor het slagveld. ‘Als ze een kwart onthouden, is het al winst.’

    Tien landen werken samen in de Britse trainingsoperatie, die de naam Interflex draagt. Sinds juni vorig jaar hebben al bijna tienduizend Oekraïners de basiscursus gevolgd. De Britten hopen dit jaar twintigduizend mannen en vrouwen op te leiden.

    De ongeveer tweehonderd Oekraïners die de mariniers in deze lichting drillen, hebben een gemiddelde leeftijd van 33 jaar, zegt majoor Nikita tegen een bezoekende Nederlandse delegatie met generaal Onno Eichelsheim, de commandant der strijdkrachten. De jongste rekruut is 18, de oudste 61 jaar. Bijna de helft heeft hoger onderwijs genoten. Het zijn vrijwilligers en mannen die gemobiliseerd zijn. Bij vorige lichtingen zaten ook vrouwen. Veelal zijn ze zo uit het burgerbestaan geplukt. Ondanks de relatief hoge leeftijd is de uitval laag. ‘Veel minder dan 5 procent’, laat de Britse brigadier Oliver Brown weten. Ze compenseren veel met hun strijdlust en motivatie. ‘Ik heb ze zelfs op krukken bij de training gezien’, zegt majoor Koen, die leiding geeft aan de mariniers.

    Generaal Eichelsheim ziet ze in de kou de nagebouwde loopgraven bestormen. Hoe zorg je dat een granaat ook in de loopgraaf komt? Eichelsheim: ‘Het lijken simpele dingen, maar daar gaat het wel om.’

    De training bestaat uit veel herhaling, aldus marinier Ata. ‘Ze moeten gefocust zijn. Dat komt met de tijd.’ Korporaal Clemens ziet een snel stijgende lijn bij de Oekraïners. Hij geeft les aan een groepje van zestien man. ‘Ze willen heel graag leren.’

    De training duurde eerst drie weken; dat werden er al snel vijf. ‘Dat is nog niet genoeg’, vindt Clemens. ‘Maar het is nooit genoeg.’ De rekruten leren van alles een beetje. Voor vechten in de bebouwde omgeving zijn drie dagen gereserveerd.

    Naast vechten leren de Oekraïners volgens majoor Koen vooral ook hoe ze moeten overleven. Hoe overleef je in het veld, wat moet je doen onder artillerievuur, hoe maak je een goed schuttersputje? Bij de medische training leren ze vooral wonden te behandelen die ze nu veel zien aan het front in Oekraïne.

    De 35-jarige Yevhen uit de provincie Mykolayev vindt de training ‘heel realistisch’. ‘Het is geen spelletje’ en ‘zeer intensief’. Hij heeft zich vrijwillig gemeld voor het leger. Na de cursus worden ze in Oekraïne nog wat bijgeschoold. Daarna wacht voor velen al snel het front.

    Oekraïne heeft militairen nodig, want de oorlog wordt steeds meer een uitputtingsoorlog. Dagelijks sneuvelen aan beide kanten veel militairen. Dat houden de Russen langer vol. Eichelsheim sluit niet uit dat er meer Oekraïners getraind moeten worden. ‘Daar moeten we ons wel op voorbereiden.’

    De 65 mariniers zijn tot ergens in april aan de slag in Noord-Engeland. Eenheden van de Landmacht nemen het dan over. Binnenkort begint ongeveer eenzelfde aantal Nederlandse mariniers elders in Engeland een training voor Oekraïense mariniers.
    .
  5. forum rang 8 Freemoneyforever 13 februari 2023 09:21
    US tells citizens to leave Russia immediately

    The US has told its citizens to leave Russia immediately due to the war in Ukraine and the risk of arbitrary arrest or harassment by Russian law enforcement agencies.

    In a statement, the US embassy in Moscow said:

    US citizens residing or travelling in Russia should depart immediately.

    Exercise increased caution due to the risk of wrongful detentions.”

    Do not travel to Russia,” the embassy said.

    The US has repeatedly warned its citizens to leave Russia. The last such public warning was in September after President Vladimir Putin ordered a partial mobilisation.

    “Russian security services have arrested US citizens on spurious charges, singled out US citizens in Russia for detention and harassment, denied them fair and transparent treatment, and convicted them in secret trials or without presenting credible evidence,” the embassy said.

    “Russian authorities arbitrarily enforce local laws against US citizen religious workers and have opened questionable criminal investigations against US citizens engaged in religious activity.”
    www.theguardian.com/world/live/2023/f...

    Waar komt dit vandaan, wat heeft dit te betekenen? Verwachten zie iets?
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 13 februari 2023 10:01
    Bij Bachmoet strijdt het Russische leger ook tegen een Russisch anti-Poetin-bataljon
    In de aanhoudende zware gevechten rond de Oekraïense stad Bachmoet ligt een Russische eenheid in de eerste linie. Bijzonder: het ‘Free Russia Legion’ strijdt aan de kant van de Oekraïners tégen het Russische leger.

    Bob van Huët 13-02-23, 09:35 Laatste update: 09:54
    Lang bleven deze Russische troepen in de schaduw. Naar verluidt bestaat het legioen uit twee bataljons van elk een paar honderd tot duizend Russische militairen en vrijwilligers. Een derde en vierde bataljon worden momenteel getraind.

    Het Free Russia Legion werd in maart vorig jaar opgericht, direct na de Russische invasie. Naar verluidt waren de eerste rekruten overlopers uit het Russische leger die tegen de invasie van Oekraïne waren. Afgelopen zomer zouden zich 4000 Russen hebben aangemeld om eveneens aan Oekraïense zijde te vechten.

    In hun beginselverklaring beschreven de leden van het Free Russia Legion zichzelf als ‘vrije burgers van Rusland die hun verantwoording nemen en strijden voor een nieuw Rusland’. Volgens The New York Times, dat vandaag een artikel aan de eenheid wijdt, wilde het Oekraïense leger de Russische soldaten liever op de achtergrond houden, vooral om de manschappen en ook hun familieleden te beschermen tegen mogelijke represailles uit Moskou. Met ‘verraders’ wordt door Moskou keihard afgerekend. Daarbij wilden de Oekraïense generaals ook geen spanningen in de eigen gelederen, aangezien Russische soldaten zijn gehaat in Oekraïne vanwege de wreedheden die zijn begaan in onder meer Boetsja en Irpin.

    Vertrouwen
    Inmiddels vechten er nu twee bataljons Russen tegen de aanvalsgolven van Russen en huurlingen van de Wagner Groep bij Bachmoet. ‘Ze hebben genoeg vertrouwen gekregen van Oekraïense commandanten om hun plaats in te nemen tussen de strijdkrachten die fel tegen het Russische leger vechten’, aldus The New York Times.

    De redenen dat deze Russen zich - na een zeer strenge selectieprocedure, juist voor Russen vanwege de angst voor infiltranten en saboteurs - hebben aangesloten bij het Oekraïense leger, lopen uiteen. Een aantal woonde al in Oekraïne en beschouwt dat land als tweede vaderland, een andere groep is tegen de invasie door Rusland of wil dat Vladimir Poetin het veld ruimt. In de gelederen is vreemd genoeg ook een aantal Russische nationalisten dat vindt dat Vladimir Poetin de erfenis van de Sovjet-Unie te grabbel heeft gegooid.

    ,,Een echte Russische man voert niet zo’n agressieve oorlog, zal geen kinderen verkrachten, vrouwen en bejaarden doden”, aldus een Russische soldaat uit Sint Petersburg van het Free Russia Legion. ,,We zijn hier niet gekomen om iets te bewijzen”, zegt een soldaat met de roepnaam Zaza. ,,We zijn hier gekomen om Oekraïne te helpen de volledige terugtrekking van Russische troepen van Oekraïens grondgebied te bereiken en de toekomstige de-Poetinisering van Rusland.”

    Uit angst voor vergelding tegen familieleden van de soldaten moeten de soldaten in gesprekken met internationale media anoniem blijven. Vorige week is in Rusland een procedure gestart om het Free Russia Legion tot terroristische organisatie te laten verklaren.

    De anti-Poetin-Russen strijden in de gelederen van het veel grotere Oekraïense Internationale Legioen, ofwel het Oekraïense Vreemdelingenlegioen. Deze eenheid telt naar verluidt 20.000 soldaten uit 52 verschillende landen. Onder hen veel Amerikaanse en Britse vrijwilligers, evenals Belarussen, Georgiërs en Litouwers.

    Tegenover The New York Times verklaren Russische soldaten dat hun familie vaak niets begrijpt van hun motieven. Als ze thuis proberen uit te leggen wat er in Boetsja is gebeurd, wordt dat thuis afgedaan als onwaar of buitenlandse propaganda.

    ad.nl
  7. Jan met de pet 13 februari 2023 12:08
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 13 februari 2023 09:21:

    US tells citizens to leave Russia immediately

    The US has told its citizens to leave Russia immediately due to the war in Ukraine and the risk of arbitrary arrest or harassment by Russian law enforcement agencies.

    In a statement, the US embassy in Moscow said:

    US citizens residing or travelling in Russia should depart immediately.

    Exercise increased caution due to the risk of wrongful detentions.”

    Do not travel to Russia,” the embassy said.

    The US has repeatedly warned its citizens to leave Russia. The last such public warning was in September after President Vladimir Putin ordered a partial mobilisation.

    “Russian security services have arrested US citizens on spurious charges, singled out US citizens in Russia for detention and harassment, denied them fair and transparent treatment, and convicted them in secret trials or without presenting credible evidence,” the embassy said.

    “Russian authorities arbitrarily enforce local laws against US citizen religious workers and have opened questionable criminal investigations against US citizens engaged in religious activity.”
    www.theguardian.com/world/live/2023/f...

    Waar komt dit vandaan, wat heeft dit te betekenen? Verwachten zie iets?
    Zal te maken hebben met de 10e sanctie pakket dat op 24 februari bekend zal worden, wellicht een volledige Swift blokkade, waardoor ze boos worden en Westerlingen zullen gaan oppakken als ruilmiddel.
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 13 februari 2023 12:09
    quote:

    pakman schreef op 13 februari 2023 11:26:

    off topic,

    shooting down an aerial object by US fighter jet over Lake Huron

    www.youtube.com/watch?v=9wYTmYA0ei8

    er gebeuren op het ogenblik rare dingen in de wereld en dit was/is geen Weerballon..

    octagonal object = achthoekig voorwerp Pentagon weet niet wat het is..
    Het is dus een UFO.
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 13 februari 2023 12:10
    quote:

    het zwaard schreef op 13 februari 2023 10:02:

    josti5
    13 februari 2023 09:24
    auteur info
    Zijn er nog Amerikanen (en Europeanen) in Rusland?

    Wat hebben die daar nog te zoeken???

    Ja, zeker , zijn daar hopeloos op zoek om de dividenden uitbetaald te krijgen van hun Russische bedrijven
    Kees is nog in Rusland om z'n roebels om te wisselen.
  10. forum rang 10 luchtschip 13 februari 2023 12:40
    UK Ministerie van Defensie

    Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine - 13 February 2023

    pbs.twimg.com/media/Fo02dF1XsAAv-aq?f...

    (1/6) As of 07 February 2023, open source imagery indicated Russia had likely further bolstered defensive fortifications in central Zaporizhzhia Oblast, southern Ukraine, particularly near the town of Tarasivka.

    (2/6) As of 08 January 2023, Russia had established defensive fortifications between the towns of Vasilyvka and Orikhiv, Zaporizhzhia Oblast.

    (3/6) Despite the current operational focus on central Donbas, Russia remains concerned about guarding the extremities of its extended front line.

    (4/6) This is demonstrated by continued construction of defensive fortifications in Zaporizhzhia and Luhansk oblasts and deployments of personnel. Russia’s front line in Ukraine amounts to approximately 1,288 km with the Russian-occupied Zaporizhzhia oblast frontline at 192 km.

    (5/6) A major Ukrainian breakthrough in Zaporizhzhia would seriously challenge the viability of Russia’s ‘land bridge’ linking Russia’s Rostov region and Crimea; Ukrainian success in Luhansk would further undermine Russia’s professed war aim of ‘liberating’ the Donbas.

    (6/6) Deciding which of these threats to prioritise countering is likely one of the central dilemmas for Russian operational planners

    twitter.com/DefenceHQ/status/16250149...
  11. forum rang 10 luchtschip 13 februari 2023 12:41
    quote:

    luchtschip schreef op 13 februari 2023 12:40:

    UK Ministerie van Defensie

    Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine - 13 February 2023

    pbs.twimg.com/media/Fo02dF1XsAAv-aq?f...

    (1/6) As of 07 February 2023, open source imagery indicated Russia had likely further bolstered defensive fortifications in central Zaporizhzhia Oblast, southern Ukraine, particularly near the town of Tarasivka.

    (2/6) As of 08 January 2023, Russia had established defensive fortifications between the towns of Vasilyvka and Orikhiv, Zaporizhzhia Oblast.

    (3/6) Despite the current operational focus on central Donbas, Russia remains concerned about guarding the extremities of its extended front line.

    (4/6) This is demonstrated by continued construction of defensive fortifications in Zaporizhzhia and Luhansk oblasts and deployments of personnel. Russia’s front line in Ukraine amounts to approximately 1,288 km with the Russian-occupied Zaporizhzhia oblast frontline at 192 km.

    (5/6) A major Ukrainian breakthrough in Zaporizhzhia would seriously challenge the viability of Russia’s ‘land bridge’ linking Russia’s Rostov region and Crimea; Ukrainian success in Luhansk would further undermine Russia’s professed war aim of ‘liberating’ the Donbas.

    (6/6) Deciding which of these threats to prioritise countering is likely one of the central dilemmas for Russian operational planners

    twitter.com/DefenceHQ/status/16250149...
    Glasnost Gone :

    The literally huge problem for Russia. In #Ukraine, the frontline stretches for 1,288km (800 miles). Russia doesn't have the capacity to attack along all of it, so it's trying to dig in along much of it. Russia knows Ukraine will launch an offensive, but doesn't know where & when.

    twitter.com/GlasnostGone/status/16250...
  12. forum rang 5 Mdv 13 februari 2023 12:45
    [quote alias=pakman id=14651739 date=202302131214]
    [...]

    you got it.. als ze (nog) niet weten wat het is dan is het een : Unidentified Flying Object
    [/quote
    Die Amerikanen hebben een week live op tv een chinese ballon gehad, ze schieten nu alles naar beneden wat er vreemd uitziet, zelfs vredelievende ufos
  13. forum rang 5 Mdv 13 februari 2023 12:51
    quote:

    luchtschip schreef op 13 februari 2023 12:41:

    [...]

    Glasnost Gone :

    The literally huge problem for Russia. In #Ukraine, the frontline stretches for 1,288km (800 miles). Russia doesn't have the capacity to attack along all of it, so it's trying to dig in along much of it. Russia knows Ukraine will launch an offensive, but doesn't know where & when.

    twitter.com/GlasnostGone/status/16250...
    Het nieuwe materieel komt eraan, kwestie van een paar weken
63.384 Posts
Pagina: «« 1 ... 1874 1875 1876 1877 1878 ... 3170 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 866,51 0,00%
EUR/USD 1,0652 +0,00%
FTSE 100 8.023,87 +1,62%
Germany40^ 17.935,70 +0,42%
Gold spot 2.311,43 -0,68%
NY-Nasdaq Composite 15.451,31 +1,11%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links