Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ABN AMRO BANK N.V. AEX:ABN.NL, NL0011540547

  • 15,615 18 apr 2024 17:35
  • +0,060 (+0,39%) Dagrange 15,340 - 15,670
  • 3.476.271 Gem. (3M) 3,5M

ABN AMRO - 2023

11.106 Posts
Pagina: «« 1 ... 53 54 55 56 57 ... 556 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Vriendelijke 10 februari 2023 08:30
    quote:

    florida7 schreef op 10 februari 2023 08:17:

    Lijkt mij wel gunstig als de staat haar belang afbouwt. Die ruim 6% kunnen ze moeiteloos plaatsen bij institutionele beleggers.
    Een zelfstandige bank is ook beter voor een toekomstige overname.
    6% dat is me nogal wat als deze op de markt komt, geloof niet dat er veel belangstelling komt bij de institutionele beleggers deze hebben natuurlijk al flink ingekocht voor een veeeeel lagere prijs.
    Maar voor de overname is dit natuurlijk goed nieuws geen gezeur meer van de staat.
  2. forum rang 6 Kruimeldief 10 februari 2023 08:31
    quote:

    Tino schreef op 10 februari 2023 08:21:

    [...]

    Op termijn zeker gunstig.
    Bedenk zelf maar heel simpel, is een staats belang beter voor de koers of niet...

    Aangezien hiermee ook onder de 50% gezakt wordt is ook een positief moment.

    En een evt hogere koers verhoogd weer de kans op meer verkopen dus dat effect versterkt zichzelf.

    Maar geïnteresseerde kopers zullen mogelijk ook zo laag mogelijk willen kunnen kopen dus afhankelijk van de voorwaarden van de verkoop kunnen potentiële kopers de koers kortstondig manipuleren om zo voordeel te halen en NLFI te benadelen maar dit zou dan slechts een tijdelijk effect zijn.

    En de vraag is, voor hoeveel doet ABN zelf mee bovenop het huidige inkoopprogramma of wordt dit aangepast en wordt het restant gebruikt om mee te doen.

    Het zou ook beter zijn als ABN voor zoveel mogelijk meedoet want dat is ook beter voor NLFI als grootaandeelhouder ipv dat de grote financiële manipulatoren van deze wereld voor een korte rit gaan en hier alle registers voor open trekken.
    Bij de aandeleninkoop verkoopt de staat als het goed is, om zodoende hun belang constant te houden en niet te laten stijgen, procentueel. Werkt net zo als bij Arcelor met haar belang in Aperam.
    Daarna gaat de staat dus pas afbouwen.
  3. forum rang 4 Putschrijvert 10 februari 2023 08:39
    quote:

    New M by O schreef op 10 februari 2023 08:37:

    Opgelet!!!
    Dat wordt mijn redding voor de weg omlaag nu de staat de koers rijp vind om deels eruit te gaan.
    Gisteren een ketser tegen de 17eur en vandaag onder de 16eur.
    De weg omlaag is ingezet::))))
    Opgelet!!!!! Hoop doet leven!!!!
  4. forum rang 4 Tino 10 februari 2023 08:39
    quote:

    Littletycoon schreef op 10 februari 2023 08:29:

    [...]
    Meedoen zou officieel een aandeleninkoopprogramma zijn, dat is het niet
    Ik begrijp niet precies wat jij bedoeld maar ABN Amro heeft niet voor niets reeds gemeld toestemming te hebben en een bedrag gereserveerd te hebben om mee te kunnen doen bij een evt verkoop door de staat.
  5. forum rang 10 voda 10 februari 2023 08:42
    Sectornieuws:

    Klanten halen ruim miljard weg na nieuwe tarieven Volksbank
    Door WOUTER VAN BERGEN

    Updated 10 min geleden
    11 min geleden
    in FINANCIEEL

    AMSTERDAM - De introductie van een nieuw maandelijks tarief voor klanten bij SNS, Regiobank en ASN Bank heeft geleid tot meer winst, maar ook veel boosheid en weglopende klanten. Dat blijkt uit de jaarcijfers van moederbedrijf Volksbank. Cijfers die de tevredenheid uitdrukken doken onder de nul en aangehouden spaartegoeden namen af.

    De banken van Volksbank introduceerden die jaar maandelijkse tarieven, waarbij klanten een vast tarief moeten betalen voor een pakket waar zowel een betaal- als een spaarrekening zit. Voor klanten die alleen een spaarrekening aanhouden bij de banken, is dat niet voordelig. Particuliere klanten betalen sinds juli bij SNS €2,55 per maand en bij Regiobank €2,75 en sinds oktober €2,20 bij ASN Bank.

    BEKIJK OOK:
    Actievere klant helpt moeder SNS aan stabiele winst

    Als gevolg daarvan zag Volksbank de totale hoeveelheid spaartegoeden met €1,1 miljard afnemen tot €44,5 miljard. Het aantal klanten daalde daardoor met 182.000 tot 3,3 miljoen. De spaarrentes die de banken van Volksbank biedt, zijn niet aan de hoge kant. Met de verhoging tot 0,4% bij ASN en een half procent bij SNS en Regiobank, zitten de banken van Regiobank niet bij de koplopers.

    BEKIJK OOK:

    Renteverhoging bij meer banken verwacht: ’Sparen levert weer wat op’
    Winst groeit weer
    De winst van Volksbank, die volledig in handen is van de Staat, steeg voor het eerst in drie jaar weer dankzij het rentebeleid van de ECB, hogere inkomsten uit provisies en de tarieven op betaalrekeningen die klanten betalen. De winst kwam 18% hoger uit op €191 miljoen uit €965 miljoen omzet. Van de winst gaat €90 miljoen als dividend naar de schatkist.

    BEKIJK OOK:
    Ceo Martijn Gribnau: ’Emotionele bootcamp bij de Volksbank’

    De bank leunt zwaar op rente-inkomsten, die 88% van de omzet uitmaken. De bank moest afgelopen jaar weer meer in de stroppenpot stoppen wegens risico’s op leningen nu het economisch klimaat verslechtert. In 2021 kon Volksbank de pot nog met €58 miljoen verkleinen, in 2022 moest er €52 miljoen bij.

    www.telegraaf.nl/financieel/471316429...
  6. forum rang 4 Tino 10 februari 2023 08:43
    quote:

    Kruimeldief schreef op 10 februari 2023 08:31:

    [...]
    Bij de aandeleninkoop verkoopt de staat als het goed is, om zodoende hun belang constant te houden en niet te laten stijgen, procentueel. Werkt net zo als bij Arcelor met haar belang in Aperam.
    Daarna gaat de staat dus pas afbouwen.
    Ja de staat gaat dus extra aandelen verkopen om ook het belang te laten dalen in totaal wat met verkopen aan ABN alleen niet lukt.

    Maar ABN kan evengoed en heeft ook al aangegeven mee te willen doen bij een evt directe verkoop.
    Dat betekend als de staat 8% wil dalen zij meer dan 10% moeten verkopen want de aandelen die ABN koopt en weer cancelled zullen het restant belang weer iets vergroten.

    Maar dat hebben zij vast doorgerekend.
  7. forum rang 6 Littletycoon 10 februari 2023 08:55
    quote:

    Tino schreef op 10 februari 2023 08:39:

    [...]

    Ik begrijp niet precies wat jij bedoeld maar ABN Amro heeft niet voor niets reeds gemeld toestemming te hebben en een bedrag gereserveerd te hebben om mee te kunnen doen bij een evt verkoop door de staat.
    Jij vraagt je af in hoeverre abn meedoet. Ik zeg niet, want zou inkoopprogramma zijn. Dit staat helemaal los van500 mln inkoopprogramma.

    De verkoop door NFLI wordt op zijn best door een deel van 50% van die 500 mln beïnvloed.

    ABN kan niet meedoen, alle aandeelhouders moeten gelijk worden behandeld
  8. forum rang 4 Tino 10 februari 2023 09:29
    quote:

    Littletycoon schreef op 10 februari 2023 08:55:

    [...]
    Jij vraagt je af in hoeverre abn meedoet. Ik zeg niet, want zou inkoopprogramma zijn. Dit staat helemaal los van500 mln inkoopprogramma.

    De verkoop door NFLI wordt op zijn best door een deel van 50% van die 500 mln beïnvloed.

    ABN kan niet meedoen, alle aandeelhouders moeten gelijk worden behandeld
    En waarom maakt ABN dan 10 augustus bekend dat zij toestemming had gekregen om bij een evt verkoop door de staat voor 250mio mee te doen?

    En denkt u dit omdat het de staat betreft? want in het verleden is het zeer regelmatig voor gekomen dat een grootaandeelhouder pakketten aanbied en dat het bedrijf waarvan aandelen verkocht worden flinke plukken meedoet iedere keer tot deze klaar is.
    ING en NN bijvoorbeeld.

    Waarom zou het niet kunnen.

    Wat uw en mijn kansen als in 1 van onze aandelen een accelerated bookbuilding proces wordt gestart, krijg jij dan ook mail?

    Natuurlijk kan ABN gewoon inschrijven om mee te doen.
  9. forum rang 8 Lepre Chaun 10 februari 2023 09:33
    Staat verkoopt deel aandelen ABN Amro, levert schatkist naar verwachting 900 miljoen op

    De overheid gaat een deel van haar aandelen in ABN Amro verkopen. Die verkoop gaat honderden miljoenen opleveren, al zal de staat daarna niet langer een meerderheid van aandelen bezitten in de bank.

    Het voornemen het belang af te bouwen werd vanochtend aangekondigd door het NLFI, de instantie die namens de overheid de aandelen ABN Amro beheert. De bedoeling is de komende tijd geleidelijk aandelen te verkopen. De opbrengst van de verkoop vloeit in de staatskas.

    De overheid heeft nu nog 56,3 procent van de aandelen. Dat is tegen de huidige beurskoers 8,7 miljard euro waard. De overheid heeft al aangegeven dat ze het belang wil verkleinen tot iets onder de 50 procent. Dat levert de schatkist, op basis van de huidige beurskoers, dan ruim 900 miljoen euro op.
    Gered van de ondergang

    De overheid nationaliseerde ABN Amro tijdens de kredietcrisis in 2008. De bank was kort daarvoor overgenomen door een trio banken, waaronder Fortis. Toen Fortis in de problemen kwam dreigde ABN Amro te worden meegesleurd. Door ingrijpen van de staat werd het faillissement van de bank voorkomen.

    In 2015 keerde ABN Amro terug op de beurs. De staat verkocht toen een minderheid van de aandelen. In de loop van de jaren daalde het staatsbelang tot 56,3 procent van de aandelen. Dat levert de schatkist jaarlijks een mooi bedrag op. Over 2022 kon minister van financiën Sigrid Kaag een bedrag van ruim 500 miljoen aan dividend, de winstuitkering aan aandeelhouders, bijschrijven.
    Kritiek op kabinet

    De afgelopen jaren was er veel kritiek op de regering. Het aandeel ging destijds voor 17,75 euro naar de beurs. In de jaren daarna steeg de koers tot ruim boven de 25 euro. Nu is dat 16,56. Tijdens de coronapandemie zakte de koers zelfs tot onder een tientje. Het verwijt was dat de overheid miljarden heeft laten liggen door niet eerder tegen een hoge koers aandelen te verkopen.

    De aangekondigde verkoop van een deel van het staatsbelang komt als een verrassing. Eerder deze week kondigde ABN Amro aan voor 500 miljoen euro aan eigen aandelen in te kopen. Minister Kaag kondigde toen aan het belang van de staat op 56,3 procent te willen houden. De verkoop van de aandelen zal de komende tijd geleidelijk gaan plaatsvinden en wordt verzorgd door de Amerikaanse bank Citigroup.
11.106 Posts
Pagina: «« 1 ... 53 54 55 56 57 ... 556 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Waarom de nieuwe doelstellingen van ABN Amro een vleugje ambitie missen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links