Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nieuwe zaak tegen Shell én bestuur, wellicht volgt BP, maar ook Total?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 DaarIsDePoen 9 februari 2023 10:50
    Dit is wat ChatGPT hierover te zeggen heeft: "Het klimaatakkoord van Parijs is niet bindend voor bedrijven. Het Akkoord van Parijs is een internationaal verdrag dat is ondertekend door bijna alle landen ter wereld, inclusief Nederland. Het verdrag heeft als doel de opwarming van de aarde te beperken tot minder dan 2 graden Celsius boven de pre-industriële niveaus en te streven naar een beperking tot 1,5 graden. Bedrijven zijn niet verplicht om aan de afspraken uit het verdrag te voldoen, maar velen beschouwen het als een morele verantwoordelijkheid om bij te dragen aan de oplossing van de klimaatcrisis. Veel bedrijven zijn ook zelf geïnspireerd om duurzame praktijken te implementeren, omdat dit kan bijdragen aan hun reputatie en de aantrekkelijkheid van hun merk."

    Los van het feit dat Shell geen wet overtreedt, lijkt het me sterk dat men bovendien retroactief zou gaan veroordelen. De groene waanzin wordt angstwekkender met de dag.
  2. forum rang 5 Bart Meerdink 9 februari 2023 11:03
    quote:

    Katsjinggg schreef op 9 februari 2023 10:38:

    zoals ALTIJD zorgen de eco-fanatiekelingen vooral voor de explosie van kosten voor de Westerse bevolking en explosie van winsten van regimes zoals Rusland, OPEC, etc...
    eco-fanatiekelingen = mensen die de aarde leefbaar proberen te houden voor mens en alles wat leeft, ook voor iedereen die na ons komt?

    Niet te verwachten dat er iets materieels uit dit soort rechtszaken komt. Maar wel heel nuttig om het management bij de les te houden.

    De werkelijke kosten voor het winnen en verbranden van fossiele brandstoffen zijn veel hoger dan wat we er voor betalen. Overheden zullen steeds meer maatregelen gaan nemen om hernieuwbare bronnen de overhand te laten krijgen. Met die toekomst heeft ook Shell te dealen.
  3. Sustainable 9 februari 2023 13:29
    In Q4 2022 verwachtte Shell 2,7M barrels of oil equivalent per dag op te pompen, dat is minder dan 3% van de wereldwijde productie. De National Oil Companies (zoals Saudi Aramco) produceren ongeveer 55% van het totaal van 100M b/d. Dit geeft aan dat een rechtszaak tegen Shell voor de buhne is en feitelijk getalsmatig onzin. Wereldwijd zal er niets veranderen, sterker zelfs, meer productie zal zich naar landen verplaatsen die het niet zo nauw nemen.

    Persoonlijk als aandeelhouder vind ik dat Shell haar investeringen moet stopzetten in landen die haar vijandig gezind zijn, zoals Nederland en Engeland (en EU in brede zin). In Nederland is Shell bijvoorbeeld de grootste investeerder in het duurzaam maken van energie, maar door de vijandige opstelling van de overheid is hierop nauwelijks rendement te maken.
  4. forum rang 6 Ronald Engels 9 februari 2023 13:38
    quote:

    Pat71 schreef op 9 februari 2023 13:00:

    [...]

    Misschien moet je ChatGTP maar eens laten opzoeken op welke ramkoers we zitten op deze planeet
    =======================

    Pat71

    Dit is complete onzin, het gaat ontzettend goed met Planeet Aarde sinds de middeleeuwen en met nu 8.0 miljard mensen op Planeet Aarde, doen wij het vooral in Europa/Nederland fantastisch goed, ondanks de milieu hysterie en volksverlakkerij van de EU/IPCC/Parijs2015 en ondanks de gruwelijke oorlog in de Ukraine.

    Als de fossiele energie industrie totaal gestopt wordt, pas dan zal de ellende voor Europa en zijn Burgers, zonder energie, voedsel, kleding, huizing, transport, enzv. beginnen en zijn wij Europa op ramkoers naar enorme ellende, zeker weten!!!!

    Dus in Gods Naam, stop jullie Milieu Hysterie en ga protesteren in schandelijke vervuilende landen als India, Bangladesh, China, Vietnam, Zuid-Amerika, Afrika, waar Dictators de wereld vernietigen.
    Dan wordt je daar gewoon fijn opgepakt en stop men je in een gevangenis achter tralies, op water en brood, of gewoon dood geschoten.

    Stop met het vernietigen van ons fantastische Bedrijfsleven/MKB en onze inventieve perfect georganiseerde bedrijven zoals SHELL, Unilever, AKZO, DSM, enzv. vele tientallen malen efficienter als onze knoeiende puinhoop Kabinetten Rutte I, II, III, IV. en vele tientallen malen moreel en technisch beter en veel beschaafder als onze Nederlandse Milieu Terroristen, die Nederland en zijn Burgers/Boeren en Bedrijven terroriseren op beschamende wijze geholpen door linkse autoritaire dwaze Rechters en nog dwazere Politici.

    Stop de terreur tegen bedrijven, boeren en burgers door milieu fanatici.
    Rot op naar de Falklands Eilanden of naar China!

    M.v.g. Ronald
  5. forum rang 4 DaarIsDePoen 9 februari 2023 14:00
    quote:

    Pat71 schreef op 9 februari 2023 13:00:

    [...]

    Misschien moet je ChatGTP maar eens laten opzoeken op welke ramkoers we zitten op deze planeet
    Spijtig genoeg helpt de groene waanzin niet om dat probleem op te lossen. De ecoterroristen zorgen enkel voor verarming van het kwetsbaarste deel van de bevolking.
  6. taurus86 9 februari 2023 14:16
    Ontmasker de financiële bronnen van de huidige Eco strijders.
    En verder is het tuinieren in het procesrecht. Uren maken en declareren en juichen als de tegenpartij die moet betalen.

    Maar blijf de dames en heren volgen. Want de 'spraakmakers van de jaren 70 en 80' zitten er nu warmpjes bij en genieten van vorstelijke pensioenen.
    Als net als in Zweden, alle belastbare jaarinkomsten openbaar zouden zijn, zou het landschap drastisch veranderen.
    De botergeur zou jaren onuitstaanbaar zijn.
  7. forum rang 5 Kees1 9 februari 2023 15:32
    Tja, en die winst van Shell verbleekt bij die van Saudi Aramco. Waarom gaan al deze clubs niet procederen in Riyad of Djeddah?
    Nou, ik weet het wel. Daar worden ze vierkant uitgelachen (als ze geluk hebben). Shell zou ook het hoofdkantoor kunnen verplaatsen naar bijvoorbeeld Singapore. Daar speelt dit niet. In Houston is dit ook niet echt aan de orde.
  8. treasury t 10 februari 2023 15:03
    Ban de Bom,Kruisraketten,Provo,Medisch Comite Vietnam,Krakersbeweging,Anonymus,Autonomen,Milieudefensie,Vietnambeweging enz, enz.. Nu Klima en 'deugmensen'.
    Ter linker zijde wordt altijd een aanleiding gezocht het neo liberale/huidige systeem te ondermijnen.Tegenwoordig (gedeeltelijk) financieel gesteund door Postcodeloterij ++j en verder wat onduidelijke financiers...

    Tientallen miljoenen uit gaan geven aan proceskosten in Londen is goed voor de City ...De enigen die hier gaan winnen zijn de advocaten.
    De olie blijft wel stromen...Historisch gezien verdwijnen deze opgewonden Klima activisten vanzelf. Laten we ons druk maken over belangrijkere zaken dan oliemaatschappijen ..
23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links