Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rusland

63.430 Posts
Pagina: «« 1 ... 1856 1857 1858 1859 1860 ... 3172 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 februari 2023 10:14
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 9 februari 2023 09:55:

    Russian forces have significantly stepped up attacks in eastern Ukraine and are trying to break through Ukrainian defences near the town of Kreminna, a regional governor has said.

    Serhiy Haidai, governor of the Luhansk region, said Ukraine’s military were holding their ground near Kreminna, which Russian forces have held for months, but said they needed more weapons and ammunition to hold out, Reuters reports.

    “I can confirm that there has been a significant increase in attacks and shelling. And it is in the direction of Kreminna that they are trying to build on their success by pushing through out defenders’ defences,” he told Ukrainian television.

    “So far they have had no significant success, our defence forces are holding firmly there.”

    Kreminna, which lies about 100 km (62 miles) northwest of the regional capital Luhansk, had a population of about 18,000 before Russia’s invasion on 24 February last year.

    Breaking through Ukrainian lines near Kreminna would take Russian forces a step closer to the much larger city of Kramatorsk.

    “(We need) heavy equipment and artillery ammunition - then we will not only be able to maintain the defence, but also make a good counter-offensive operation,” Haidai said.
    www.theguardian.com/world/live/2023/f...
    Zelensky ziet er vermoeid uit. Geen wonder, want hij is 24uur/dag in actie op het hoogste toneel.
    Wat als hij breekt? Wie staat reserve?
  2. forum rang 10 voda 9 februari 2023 10:17
    Russisch offensief in Donbas is begonnen

    Russische troepen hebben het alom verwachte offensief in de Donbas ingezet. De Russische president Vladimir Poetin had zijn generaals eerder opgedragen de op papier al geannexeerde Donbas-provincies Loehansk en Donetsk nu ook helemáál te veroveren, in ieder geval voor 1 maart.

    Bob van Huët 09-02-23, 09:45 Laatste update: 10:03

    Het Russische leger racet tegen de klok. Duidelijk was al dat Poetin het thuisfront ‘iets’ wil laten zien nu de eerste verjaardag van de ‘speciale militaire operatie’ nadert. Op 24 februari vorig jaar begon de Russische invasie van Oekraïne die - na maanden van zware gevechten op bijna alle fronten vastliep of werd teruggeslagen.

    Lees ook
    Boris Johnson haalt uit: ‘Oekraïne snel lid maken van Navo’
    Zware gevechten gaande in Donetsk: ‘Voorbereiding grote Russische aanval aan de gang’

    Vooral in de sinds 2014 al deels door pro-Russische troepen veroverde Donbas was een patstelling ontstaan die het Kremlin nu kennelijk snel wil doorbreken. Daar is haast bij geboden want het Russische leger wil ook langs de provinciegrenzen posities innemen die kunnen worden verdedigd tegen de tijd dat Oekraïne daadwerkelijk kan beschikken over de onlangs door het Westen toegezegde tanks, luchtverdedigingssystemen en ander materieel. Dat zou vanaf maart al het geval kunnen zijn. Aan de Russische kant van het front worden blijkens satellietbeeld veel verdedigingswallen opgeworpen, diepe loopgraven gegraven en dichte rijen betonnen antitankblokken geplaatst die bekendstaan ??als drakentanden.

    Volgens de goed geïnformeerde Amerikaanse denktank Institute for the Study of War (ISW) is het Russische leger al begonnen aan een groot offensief in de provincie Loehansk. Russische militaire bloggers melden dat conventionele Russische troepen op grote schaal Oekraïense verdedigingslinies aanvallen. Er zou terreinwinst zijn behaald richting Charkov. Ten minste drie Russische divisies - elk tot zo’n 25.000 soldaten sterk - zouden aan de gevechten deelnemen. Daarbij een tankdivisie en een divisie luchtlandingstroepen. ISW concludeert dat de Oekraïense verdedigers echt grote doorbraken vooralsnog hebben tegengehouden, maar met name rond Bachmoet wordt de situatie penibel.

    Voor meer, zie link:

    www.ad.nl/buitenland/russisch-offensi...
  3. forum rang 8 het zwaard 9 februari 2023 10:24
    Bowski : Weer een Henk-slachtoffer...
    Arme Jonas, wat heb jij misdaan?
    Moge uw reïncarnatie voorspoedig verlopen

    Waarom weer een Henk-slachtoffer; Denk je nu echt dat Henk de enige moderator is op dit forum; Het zou best ook eens Ingrid kunnen zijn. Wel zuur voor Jonas. Eerste geen Nexit, wel een iexit
  4. forum rang 8 het zwaard 9 februari 2023 10:28
    Russisch huurleger Wagner gaat geen gevangenen meer naar frontlinie sturen
    Het beruchte Russische huurleger Wagner gaat geen gevangenen meer ronselen voor de oorlog. Jevgeni Prigozjin, de oprichter van de groep, heeft tegen Russische staatsmedia gezegd dat de rekrutering van gevangenen volledig is stopgezet.

    Bron: ANP, Reuters, Twitter

    Hoewel Prigozjin geen reden voor de plotse stopzetting van de rekruteringen heeft gegeven, zouden er volgens Russische onafhankelijke mediabronnen nog maar weinig mannen interesse hebben om naar de frontlinie te trekken. De gruwelijke verhalen over talloze vrijwilligers “die hun dood zijn ingestuurd” zouden hen afschrikken, klinkt het.

    Wagner beloofde sinds afgelopen zomer dat gevangenen die zes maanden voor het privéleger in Oekraïne gingen vechten, nadien vrijgelaten zouden worden. Het is niet bekend hoeveel mensen precies op dat aanbod zijn ingegaan, maar al snel waren er 20.000 minder gedetineerden in Russische gevangenissen. De Verenigde Staten schatten in december dat zo'n 40.000 gevangenen in Oekraïne actief zijn voor Wagner.

    Wagner speelt een steeds prominentere rol in de oorlog. Officieel heeft de groep geen banden met het Kremlin, maar het huurlingenleger draagt het buitenlands beleid van Moskou wel uit. Dat Prigozjin de gevangenen gratie kon aanbieden, wijst in elk geval op een samenwerking met de Russische autoriteiten. Zo kunnen alleen zij een strafvermindering goedkeuren.
  5. forum rang 8 het zwaard 9 februari 2023 10:32
    Oekraïense president Zelenski is samen met Franse president Macron aangekomen in Brussel, het is wachten op zijn toespraak
    De Oekraïense president Volodimir Zelenski is rond tien uur aangekomen in Brussel, waar hij het Europees Parlement zal toespreken. Hij is samen met de Franse president Emmanuel Macron vanuit Parijs gereisd met het vliegtuig.
    Europees Parlement
    Dat Zelenski wel degelijk een toespraak zal houden voor het Europees Parlement, werd vanmorgen bevestigd door Roberta Metsola, voorzitter van het Europees Parlement.

    "Met grote trots kan ik jullie ervan op de hoogte brengen dat president Volodimir Zelenski zich deze ochtend in Brussel bij ons zal voegen om een bijzondere plenaire sessie van het Europees Parlement toe te spreken", kondigde voorzitter van het Europees Parlement Roberta Metsola vanmorgen aan in een bericht aan de parlementsleden.

    In haar schrijven zegt ze er nog altijd trots op te zijn dat het Europees Parlement het allereerste parlementaire halfrond was dat Zelenski toesprak na de Russische inval in zijn land. "En ik weet dat onze vergadering hem ook nu een platform zal kunnen bieden om Europa en de wereld toe te spreken", zegt Metsola.
    Publieke opinie
    Volgens hoogleraar Europese politiek Hendrik Vos, heeft Zelenski's bezoek ook te maken met de publieke opinie. "Het is belangrijk dat die mee is. Het zou een nachtmerrie zijn voor Zelenski dat het conflict stilaan vergeten raakt. Als het een bevroren conflict raakt, kom je in een klimaat terecht waarbij er geen bereidheid meer is om wapens te leveren."

    "Door nu naar Europa te komen, is de belangstelling heel groot. Politici zullen elkaar ook proberen af te troeven in beloftes. Op die manier raak je wel gegarandeerd aan bijkomende middelen."
  6. forum rang 8 Freemoneyforever 9 februari 2023 10:33
    quote:

    Bowski schreef op 9 februari 2023 10:14:

    [...]
    Zelensky ziet er vermoeid uit. Geen wonder, want hij is 24uur/dag in actie op het hoogste toneel.
    Wat als hij breekt? Wie staat reserve?
    Dat vroeg ik me ook af. Denkt u dat ze daar over nagedacht hebben in Oekraïne?

    Het is aan de andere kant: Wat als Rutte breekt? Dan draait Nederland gewoon door, in mijn visie. Ik denk, dat het ook spannend is, mocht Poetin breken. Misschien nog spannender.
  7. forum rang 4 ONN 9 februari 2023 10:35
    quote:

    josti5 schreef op 8 februari 2023 18:35:

    Nu een zure 50K slikken met Steinhoff, gelukkig wél na 70K winst op Steinhoff.
    Haha, wie gelooft dit behalve jijzelf? Doe anders even een screenshot van je transactieoverzicht. Hoe gaat het trouwens met de postzegels (en je kruidentuintje)?

    Piep, piep, hallo! :)
  8. forum rang 8 Freemoneyforever 9 februari 2023 10:41
    quote:

    ONN schreef op 9 februari 2023 10:35:

    [...]
    Haha, wie gelooft dit behalve jijzelf? Doe anders even een screenshot van je transactieoverzicht. Hoe gaat het trouwens met de postzegels (en je kruidentuintje)?

    Piep, piep, hallo! :)
    Wel in roebels graag, anders hoort dit op een ander draadje.... :)
  9. forum rang 6 pakman 9 februari 2023 10:45
    quote:

    Bowski schreef op 9 februari 2023 10:14:

    [...]
    Zelensky ziet er vermoeid uit. Geen wonder, want hij is 24uur/dag in actie op het hoogste toneel.
    Wat als hij breekt? Wie staat reserve?
    denk toch dat Puthler eerder gaat breken en met hem de hele Clan en breekt Rusland , want wat er nu gebneurd is door Puthler met Rusland kunnen ze NOOIT meer rechttrekken,vwb onderling vertrouwen en wat te denken van Herstelbetalingen.
  10. forum rang 8 closer 9 februari 2023 10:52
    04:23
    Oekraïne kan Starlink-internet niet meer gebruiken voor drones

    Het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft maatregelen genomen om te voorkomen dat het Oekraïense leger nog langer zijn satelliet-internetdienst Starlink kan gebruiken om drones te besturen. SpaceX-bestuurder Gwynne Shotwell zei dat Starlink nooit is bedoeld om als wapen te worden gebruikt.

    SpaceX, dat eigendom is van Elon Musk, heeft vorig jaar op eigen kosten duizenden Starlink-terminals naar Oekraïne gestuurd. De terminals kunnen een verbinding maken met de circa 4000 satellieten die SpaceX in de ruimte heeft en zo kan Oekraïne blijven communiceren wanneer mobiele netwerken en landverbindingen uitvallen.

    Ook het Oekraïense leger gebruikt Starlink voor communicatie, wat volgens Shotwell prima is. Drones ermee besturen, die aanvallen en verkenningsvluchten uitvoeren, gaat echter tegen de gemaakte afspraken in. 'Het was nooit onze bedoeling dat ze het voor aanvalsdoeleinden zouden gebruiken', zei Shotwell. 'Er zijn dingen die we daartegen kunnen doen en die we gedaan hebben', aldus Shotwell, die verder geen details gaf.

    Eind vorig jaar kampten Oekraïense troepen dagenlang met storingen in het Starlink-systeem. Of die verband hielden met de door SpaceX genomen maatregelen kon Shotwell niet zeggen. (ANP)

    www.volkskrant.nl/cs-ba6819ee
  11. ZeroDix 9 februari 2023 11:01
    quote:

    closer schreef op 9 februari 2023 10:52:

    04:23
    Oekraïne kan Starlink-internet niet meer gebruiken voor drones

    Het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft maatregelen genomen om te voorkomen dat het Oekraïense leger nog langer zijn satelliet-internetdienst Starlink kan gebruiken om drones te besturen. SpaceX-bestuurder Gwynne Shotwell zei dat Starlink nooit is bedoeld om als wapen te worden gebruikt.

    SpaceX, dat eigendom is van Elon Musk, heeft vorig jaar op eigen kosten duizenden Starlink-terminals naar Oekraïne gestuurd. De terminals kunnen een verbinding maken met de circa 4000 satellieten die SpaceX in de ruimte heeft en zo kan Oekraïne blijven communiceren wanneer mobiele netwerken en landverbindingen uitvallen.

    Ook het Oekraïense leger gebruikt Starlink voor communicatie, wat volgens Shotwell prima is. Drones ermee besturen, die aanvallen en verkenningsvluchten uitvoeren, gaat echter tegen de gemaakte afspraken in. 'Het was nooit onze bedoeling dat ze het voor aanvalsdoeleinden zouden gebruiken', zei Shotwell. 'Er zijn dingen die we daartegen kunnen doen en die we gedaan hebben', aldus Shotwell, die verder geen details gaf.

    Eind vorig jaar kampten Oekraïense troepen dagenlang met storingen in het Starlink-systeem. Of die verband hielden met de door SpaceX genomen maatregelen kon Shotwell niet zeggen. (ANP)

    www.volkskrant.nl/cs-ba6819ee
    Dit is exact wat ik bedoelde Luchtschip een gele kaart is nu getrokken en nog een keer geel is rood en dat moet niemand willen want het verzwakt het Ucrainse leger en dat is het laatste wat we willen !!!!
  12. ZeroDix 9 februari 2023 11:17
    quote:

    pakman schreef op 9 februari 2023 11:11:

    2x dat Elon Musk dit flikt, denk dat er achter de schermen druk word uitgeoefend door Rus criminelen/investeerders misschien zelfs onder dreiging van hackers of invloed Puthler zelf..
    Sorry hoor maar hij heeft juist de communicatie in de lucht gekregen daar, anders hadden ze nu nog met rooksignalen moeten werken. En de invloed van de Russen die moet niet langer overschat worden heel veel gebakken lucht.
  13. [verwijderd] 9 februari 2023 11:17
    quote:

    closer schreef op 9 februari 2023 10:52:

    04:23
    Oekraïne kan Starlink-internet niet meer gebruiken voor drones

    Ook het Oekraïense leger gebruikt Starlink voor communicatie, wat volgens Shotwell prima is.
    Oplossing: laat de drones communiceren. Ik denk dat de Ukrainers als goeie techneuten dat wel voor elkaar kunnen krijgen...
    'tGaat tenslotte maar gewoon om bitjes. Bitjes kennen geen onderscheid naar kleur of ras, discriminatie is gewoon onmogelijk.
  14. ZeroDix 9 februari 2023 11:29
    quote:

    Bowski schreef op 9 februari 2023 11:17:

    [...]
    Oplossing: laat de drones communiceren. Ik denk dat de Ukrainers als goeie techneuten dat wel voor elkaar kunnen krijgen...
    'tGaat tenslotte maar gewoon om bitjes. Bitjes kennen geen onderscheid naar kleur of ras, discriminatie is gewoon onmogelijk.
    Ze kunnen er beter mee stoppen en alleen gebruiken voor informatievoorziening waar ze voor bedoelt zijn, zodat de nieuwe artillerie en tanks straks de Russen aan flarden kunnen schieten met de info van de drones, want als ze ermee doorgaan zijn ze straks alles kwijt. Die paar granaten die ze laten vallen , zet niet echt heel veel zoden aan de dijk.
  15. forum rang 6 pakman 9 februari 2023 11:55
    quote:

    pakman schreef op 9 februari 2023 11:11:

    2x dat Elon Musk dit flikt, denk dat er achter de schermen druk word uitgeoefend door Rus criminelen/investeerders misschien zelfs onder dreiging van hackers of invloed Puthler zelf..
    op 1 feb. zei Musk nog dat Starlink niet bruikbaar was/is voor lange afstand Droge aanvallen en nu dus dit...pressure pressure pressure anders kan ik het niet verklaren.
  16. AlGore Gerritme 9 februari 2023 12:17
    quote:

    Bowski schreef op 9 februari 2023 09:54:

    [...]
    Weer een Henk-slachtoffer...
    Arme Jonas, wat heb jij misdaan?
    Moge uw reïncarnatie voorspoedig verlopen.
    Arme Jonas, zeg dat wel.

    Tijdens het lezen van deze post zag ik in gedachten een brancard met een in dwangbuis platgespoten iemand in een ambulance geschoven worden voor een enkeltje Pieter Baan Centrum.
  17. [verwijderd] 9 februari 2023 13:10
    Rusland heeft mogelijk helft ingezette tanks in Oekraïne verloren

    DEN HAAG (ANP) - Rusland heeft mogelijk de helft van alle tanks verloren die het heeft ingezet in de oorlog met Oekraïne. Dat meldt Oryx, een Nederlandse onderzoekswebsite die aan de hand van publiek toegankelijke bronnen de materiële verliezen aan beide kanten van het conflict bijhoudt.

    Het onderzoeksteam zegt dat het heeft geverifieerd dat sinds het begin van de oorlog duizend Russische tanks zijn vernietigd. Met nog eens 544 tanks die in beslag zijn genomen door de Oekraïense strijdkrachten, 79 beschadigde en 65 achtergelaten tanks komt het totale verlies op 1688 tanks. Aan Oekraïense kant zijn volgens Oryx 459 tanks verloren gegaan.

    Rusland zou de oorlog zijn begonnen met zo'n 3000 operationele tanks. Militaire experts schatten dat het land daarnaast nog tussen de 8000 en 10.000 tanks in opslag heeft. De telling van Oryx omvat alleen de verliezen die het platform visueel heeft kunnen verifiëren. Mogelijk liggen de aantallen dus hoger.
63.430 Posts
Pagina: «« 1 ... 1856 1857 1858 1859 1860 ... 3172 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 -0,09%
EUR/USD 1,0698 -0,04%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.086,70 -0,28%
Gold spot 2.317,13 -0,21%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+24,31%
ASMI
+10,99%
BESI
+4,08%
NX FIL...
+3,85%
TomTom
+3,80%

Dalers

ALLFUN...
-11,00%
ING
-5,96%
Flow T...
-2,94%
WDP
-2,89%
RELX
-2,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links