Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Ajax AEX:AJAX.NL, NL0000018034

  • 10,400 19 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 10,200 - 10,450
  • 2.757 Gem. (3M) 2,1K

2023 AJAX

303 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 16 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. IEDER JAAR EEN STAPJE VERDER 2 februari 2023 18:28
    quote:

    MOEdig Voorwaarts schreef op 2 februari 2023 15:32:

    [...]

    Tja, een blik op de ranglijst wekt toch wel enige zorgen op. Ik dacht overigens dat plek 2, met dank aan de sterke prestaties van Ajax in het recente verleden, rechtsstreeks toegang gaf tot groepsfase CL, maar kennelijk is dat toch niet zo?

    www.google.com/search?gs_ssp=eJzj4tTP...

    Gezien de omstandigheden lijkt plek twee aan het einde van het seizoen vooralsnog een zware dobber. Ik zou het i.i.g. niet erg vinden als PSV dit weekend tegen Feyenoord puntverlies lijdt; dat zou PSV weer meer in het vizier van Ajax brengen. I.t.t. PSV zie ik een opgekrabbeld Ajax wél in staat die voorrondes te overleven, net zoals ze dat in 2018 hebben gedaan.
    Hallo MOEDIG VOORWAARTS ,

    Ja, klopt. De plek 2 in de CL geeft dit jaar nog zeker geen rechtsstreekse toegang tot de groepsfase CL.
    Hoewel kampioen mijns insziens nog nagestreefd moet worden en ook haalbaar moet zijn, zou bij een tweede plaats in de Eredivisie leiden tot voorrondes CL.

    Overigens heeft een tweede plek ook zeker voordelen omdat Ajax dan met een nieuw seizoen, met altijd weer nieuwe (jonge) spelers beter ingespeeld kan raken alvorens in de groepsfase terecht te komen. Extra voordeel is dan ook nog de extra inkomsten en coëfficiëntenpunten die daarmee meegepakt worden voor het daarop volgende jaar.
    Uiteraard met het risico dat de groepsfase niet wordt behaald.
    Maar goed, we lopen nu wel heel erg vooruit.

    Over hoe de tickets verdeeld worden heeft Marijn Abbenhuijs in het najaar van 2022 een helder stuk geschreven.

    =====================================

    Het artikel:

    Nederland op weg naar twee rechtstreekse tickets voor de Champions League? Nou, voorlopig nog niet
    De coëfficiëntenlijst van de UEFA. Sinds de Nederlandse clubs weer regelmatig goed presteren in Europa, is het een steeds vaker terugkerend onderwerp. Vier vragen en antwoorden over die lijst en hoe die kan helpen om behalve Ajax ook PSV, Feyenoord, AZ of FC Twente in de Champions League te krijgen.
    Marijn Abbenhuijs 29-09-22, 21:55

    1. Twee rechtstreekse tickets voor het hoofdtoernooi van de Champions League, wanneer hebben ‘we’ die nou eindelijk weer?
    Nou, voorlopig nog niet. Ook de club die dit seizoen tweede wordt in de eredivisie, moet komende zomer voorronde Champions League spelen. Om voor 2024-2025 wél een extra CL-deelnemer te kunnen inschrijven, moet Nederland dit jaar op die vermaledijde coëfficiëntenlijst, een rangschikking op basis van de prestaties in het Europese voetbal in de laatste vijf seizoenen, in de top 6 eindigen. Virtueel staat Nederland in de top 6, maar er ligt nog een lange voetbaljaargang voor de boeg. Portugal kan Nederland zomaar weer voorbij steken. Het Zuid-Europese land heeft met FC Porto, Sporting en Benfica immers drie clubs in de groepsfase van de Champions League en de laatste twee van dat rijtje zijn daarin uitstekend begonnen.

    2. Maar de Champions League wordt in 2024-2025 helemaal anders, toch?

    Ook dat nog eens, ja. In de nieuwe opzet verdwijnen de poules. In plaats van acht groepen van vier clubs (32 deelnemers in totaal), komt er één grote ranglijst van 36 Champions League-deelnemers. Alle clubs spelen acht wedstrijden in plaats van zes en op basis daarvan wordt bepaald wie er naar de achtste finale gaan, wie er een tussenronde moeten spelen en wie voor dat jaar is uitgespeeld.

    3. Vier extra deelnemers, biedt dat nog kansen aan Nederlandse clubs?
    Niet direct. De nummer 5 van de coëfficiëntenlijst krijgt een extra ticket. Momenteel is dat Frankrijk, al zou Nederland Frankrijk dit seizoen best nog in kunnen halen. Ook is er één ticket extra te verdienen in de voorronde tussen de kampioenen van de ‘kleinere landen’, niet van toepassing op Nederland dus. De andere twee tickets gaan naar de landen die het jaar ervoor het beste hebben gepresteerd op de coëfficiëntenlijst. Ter voorbeeld: afgelopen seizoen pakte Nederland na Engeland de meeste punten in de Europese toernooien. Dat zou in de nieuwe opzet dus een Champions League-ticket hebben opgeleverd voor PSV.

    4. Maar concreet, wanneer kan de nummer 2 van de eredivisie nou eindelijk eens écht gaan meelopen in de Champions League-polonaise?
    Dat hangt volledig af van dit Europese seizoen, dus. Vallen de Nederlandse clubs terug en presteren de Portugese veel beter, dan hebben de goede prestaties van vorig jaar (nog) geen effect. Krijgen we weer veel Nederlands Europees succes, kan zelfs de nummer 3 van 2023-2024 meedansen op het feest (als Frankrijk wordt ingehaald op de coëfficiëntenlijst). En stel dat Nederland naar plek 5 op die ranglijst klimt en in 2023-2024 net als vorig jaar in de top 2 van het seizoen eindigt, dan kunnen er mogelijk zelfs vier Nederlandse clubs deelnemen aan de ‘Champions League nieuwe stijl’. Volop kansen voor PSV, Feyenoord, AZ en FC Twente dus.
  2. forum rang 6 pakman 17 februari 2023 11:36
    quote:

    GakGak schreef op 17 februari 2023 11:15:

    [...]

    Is dat een test om te zien hoe het uitpakt als je nul keer op doel schiet ?
    Bar Boos Slecht die Berghuis hoort nog niet meer in het Tweede met nog een paar andere maar hij stijgt er wel boven uit, bij PSV was het Lucky de Jong die hun de doodsteek gaf net voor rust met buitenkantje recht door het midden uitverdedigen... b Nistelrooj moet toch onderhand weten en vertellen dat die de Jong never nooit 10 mtr voor de verdediging moet spelen, 1 hij is zo snel als een slak 2 kan het niet belopen allemaal 3 heeft er niet het talent voor, de jong moet je als eenzame spits gewoon laten staan voorin ook al zit je te verdedigen.. get it v Nistelrooj en voor Heitinga, Tadic moet nr 10 zijn blijven en spelen always anders draaien ze niet qua spel.
  3. forum rang 6 pakman 17 februari 2023 12:10
    quote:

    GakGak schreef op 17 februari 2023 12:06:

    Shirley Bassey was zo ongeveer de beste bij Ajax, nou dan valt er weinig te juichen.
    hahahah ja die lijkt zijn vaste plaats nu te hebben als laatste man..kan die dekking krijgen vd Kiep ...dan zag je toch bij Barca/Manu toch ff ander voetbal.
  4. forum rang 10 voda 21 februari 2023 17:19
    Transferinkomsten spekken winst Ajax

    Omzet ook iets omhoog.

    (ABM FN-Dow Jones) Ajax heeft in de eerste helft van het boekjaar 2022/2023 iets meer omzet behaald, maar zag de winst vooral hard stijgen door de succesvolle verkoop van een aantal spelers. Dit bleek dinsdagmiddag uit cijfers van de Amsterdamse voetbalclub.

    De omzet steeg met 2 procent naar bijna 120 miljoen euro. De kosten stegen echter ook met 1 procent, naar krap 98 miljoen euro. Zo kwam het operationeel resultaat van Ajax uit op 22 miljoen euro.

    Verder meldde Ajax 117 miljoen euro aan inkomsten door de verkoop van spelers. Dan ging het vooral om Antony Dos Santos en Lisandro Martínez naar Manchester United en Sébastien Haller die naar Borussia Dortmund vertrok.

    De winst na belastingen bedroeg 76,0 miljoen euro. Dat was een jaar eerder 2,5 miljoen euro.

    Ajax verwacht voor het gehele boekjaar een positief nettoresultaat, vooral dankzij de al gerealiseerde transferresultaten en de inkomsten uit de deelname aan de groepsfase UEFA Champions League.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  5. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 21 februari 2023 17:27
    www.ajax.nl/media/qvrcuyu0/halfjaarli...

    Meest opvallende voor mij:

    "De investeringen in vergoedingssommen hebben betrekking op het aantrekken van onder meer Steven Bergwijn, Owen
    Wijndal, Calvin Bassey, Francisco da Conceição, Brian Brobbey, Jorge Sánchez en Ahmetcan Kaplan, aanvullende
    transfersommen en contractverlengingen."

    De totale investeringen in vergoedingssommen bedroegen in H2 2022 overigens maar liefst €128,4 mln! En dat voor een serie miskopen en het terughalen van een zelf opgeleide speler...

    Verder een heel (en onnavolgbaar) verhaal over waarom er nu en in de toekomst geen dividend uitgekeerd kan worden. Dat vermoed ik althans, omdat ik het na twee zinnen heb opgegeven ;-)

    Op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 10 november 2017 betreffende het boekjaar 2016/2017 hebben
    de aandeelhouders ingestemd met het voorstel van de directie om de in de overige reserves opgenomen vrije reserves
    voor een bedrag van EUR 36,7 miljoen niet beschikbaar te stellen voor dividenduitkering. De geldmiddelen die
    toebehoren aan het bedrag van EUR 36,7 miljoen worden beschikbaar gesteld ten behoeve van de realisatie van de
    nieuwe bouwplannen voor het sportcomplex de Toekomst. In 2017/2018 is vanuit deze reservering een bedrag van
    EUR 4,7 miljoen besteed aan de aankoop van grond en in 2018/2019 is een bedrag van EUR 3,1 miljoen besteed met
    name aan de vervanging van velden. Op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 15 november 2019
    betreffende het boekjaar 2018/2019 hebben de aandeelhouders ingestemd met het voorstel van de directie om de in
    de overige reserves opgenomen vrije reserves voor een additioneel bedrag van EUR 23,3 miljoen niet beschikbaar te
    stellen voor dividenduitkering. De geldmiddelen die toebehoren aan het bedrag van EUR 23,3 miljoen worden
    beschikbaar gesteld ten behoeve van de uitbreiding van de nieuwbouwplannen voor het sportcomplex de Toekomst.
    In 2019/2020 is vanuit de reservering een bedrag van EUR 1,2 miljoen besteed aan de aanleg van velden, het aanpassen
    van watergangen en bouwkundige advies- en ontwerpwerkzaamheden. In 2020/2021 is een bedrag besteed van
    EUR 0,7 miljoen met name aan de aanpassing van watergangen en bouwkundige advies- en ontwerpwerkzaamheden.
    In 2021/2022 is een bedrag van EUR 2,1 miljoen besteed aan bouwkundige advies- en ontwerpwerkzaamheden, de
    vergoeding voor de exclusiviteitsovereenkomst voor parkeerplaats P2, de keepersstrook en terreinwerkzaamheden. In
    het eerste halfjaar van het seizoen 2022/2023 is vanuit de reservering een bedrag van EUR 0,6 miljoen besteed aan
    velden, terreininrichting en advies- en ontwerpwerkzaamheden ten aanzien van gebouwen. Van de reservering in de
    overige reserves resteert per 31 december 2022 derhalve nog een bedrag van EUR 47,6 miljoen. De afschrijvingen van
    deze investeringen zullen in toekomstige boekjaren ten laste komen van de winst- en verliesrekening en zullen een
    negatief effect hebben op de overige reserves. Zodra er afschrijvingen ten laste komen van de winst- en verliesrekening,
    zal hiermee bij de bepaling van een mogelijke dividenduitkering rekening worden gehouden.
  6. forum rang 6 pakman 24 februari 2023 09:43
    quote:

    De Porscheknakker schreef op 23 februari 2023 22:52:

    Wat een zooitje. Nederlandse clubs zijn weer terug bij af. Ajax verliest met grote cijfers van een Duits clubje.
    leek wel een stelletje Straatvoetballers ook na afloop, man man zolang een Berghuis/ Bergwijn/ Tadic/ Sir bassy/ Klaasen erin staan , strik erom en verkoop ze als Kwartet los word je die never nooit meer kwijt , grotere vraag: hoe nu verder... er zullen toch de nodige Duiten op de tafel worden gelegd voordat dit Zooitje ongeregeld uberhaupt weer aan de CL kan gaan denken.
  7. forum rang 5 Porscheknakker 26 februari 2023 18:36
    Bayern München rolt Union Berlin ff op. De ruststand is 3-0 voor München. Bewijs dat Ajax totaal niets voorstelt. Ietsjes beter dan Vitesse Arnhem. Dus feitelijk ongeveer hetzelfde niveau als de clubs in het rechter rijtje. Ajax moet hun hoogmoed maar eens flink gaan inperken.
  8. forum rang 8 Wilbar 13 maart 2023 10:56
    quote:

    Hijskraan schreef op 26 februari 2023 18:36:

    Bayern München rolt Union Berlin ff op. De ruststand is 3-0 voor München. Bewijs dat Ajax totaal niets voorstelt. Ietsjes beter dan Vitesse Arnhem. Dus feitelijk ongeveer hetzelfde niveau als de clubs in het rechter rijtje. Ajax moet hun hoogmoed maar eens flink gaan inperken.
    Ietsjes beter? Ajax 2de en Vitas 13de. En straks geen stadion om in te spelen.
303 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 16 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links