Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Amazon 2023

133 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Herintrader 2 februari 2023 20:26
    Hoi, bedankt voor de goede informatie, weet iemand een goede site waar ik up to date Amazon aandelen kan volgen zonder vertraging, en met een intraday grafiek, het is al lastig genoeg om de euro/usd in de gaten te houden, ik heb soms het idee dat ik achter een gokkast sta, mvg Jan.
  2. forum rang 9 nine_inch_nerd 2 februari 2023 22:33
    Amazon schiet tekort
    ABM donderdag, 2 februari 2023 22:26

    Amazon.com heeft in het afgelopen kwartaal een veel lagere winst behaald dan verwacht en dook over heel 2022 in de rode cijfers. Dit bleek donderdag nabeurs uit de resultaten van de Amerikaanse e-commercereus.

    "Op korte termijn hebben we te maken met een onzekere economie, maar we blijven zeer optimistisch over de kansen voor Amazon op de lange termijn", zei CEO Andy Jassy in een toelichting.

    Het operationele resultaat kwam in het vierde kwartaal uit op 2,7 miljard dollar, van 3,5 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

    Dat Amazon zwarte cijfers schreef, was te danken aan Amazon Web Services, waar de operationele winst uitkwam op 5,2 miljard dollar, net geen stabilisering op jaarbasis. De omzet bij deze tak steeg met 20 procent op jaarbasis naar 21,4 miljard dollar.

    Bij het segment Noord-Amerika dook Amazon in de rode cijfers, met een operationeel verlies van 0,2 miljard dollar. Internationaal kwam het operationeel verlies uit op 2,2 miljard dollar.

    Onder de streep schreef Amazon een winst van 0,3 miljard dollar, tegenover een winst van 14,3 miljard dollar in het vierde kwartaal van 2021. De markt rekende op een winst van 2 miljard dollar. Een jaar geleden profiteerde Amazon nog van een investering in Rivian.

    In de verslagperiode steeg de omzet met 9 procent naar 149,2 miljard dollar. Door FactSet geraadpleegde analisten rekenden op een omzet van 145,7 miljard dollar. Exclusief een ongunstig valuta-effect van 5 miljard dollar, verbeterde de omzet op jaarbasis met 12 procent.

    Voor het vierde kwartaal rekende Amazon zelf op een operationele winst van 0 tot 4,0 miljard dollar en een omzet van 140 tot 148 miljard dollar.

    Over heel 2022 kwam er een verlies van 2,7 miljard dollar in de boeken bij een omzet van 514 miljard dollar.

    Outlook

    Voor het lopende eerste kwartaal rekent Amazon op een operationele winst van 0 tot 4 miljard dollar en een omzet van 121 tot 126 miljard dollar, wat op jaarbasis stijgingen zouden betekenen van 4 tot 8 procent. Daarbij rekent Amazon op een ongunstig valuta-effect van ongeveer 210 basispunten.

    De markt rekende op een omzet van 125,1 miljard dollar.

    In januari kondigde Amazon een grote ontslagronde aan, waarbij ruim 18.000 banen verloren gaan.

    Het aandeel daalde donderdag ruim 6 procent in de nabeurshandel op Wall Street na een winst van ruim 7 procent in de reguliere sessie.
  3. forum rang 9 nine_inch_nerd 3 februari 2023 15:16
    Clouddiensten van Amazon superieur
    Auteur: Joop van de Groep Datum: 03-02-2023

    Zoals verwacht heeft de Europese Centrale Bank (ECB) gisteren de rente met 50 basispunten verhoogd. Dit betekent dat de depositorente is opgelopen naar 2,5 procent, de hoogste stand sinds 2008. Tot ieders verbazing werd er nu al gecommuniceerd dat de volgende rentestap in maart ook 50 basispunten zal gaan worden.

    Tot gisteren hield ECB-voorzitter Lagarde vrijwel altijd een slag om de arm voor wat betreft het monetaire beleid. Pas na de volgende rentestap van 50 basispunten worden de economische ontwikkelingen en vooruitzichten weer leidend voor de rentebeslissingen van de ECB. De kapitaalmarkten speculeerden op een rentepauze na maart. De Duitse tienjaarsrente daalde gistermiddag met 15 basispunten en de Italiaanse tienjaarsrente daalde nog harder namelijk met 25 basispunten. Ook de valutahandelaren hielden rekening met dit scenario. De euro daalde met 1 procent ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Met name groeiaandelen zijn gebaat bij een dalende kapitaalmarktrente. Vooruitlopend op de publicaties van de resultaten van de “Bigtech” bedrijven nabeurs in Amerika, sloot de technologiebeurs Nasdaq 3,3 procent hoger.

    Alphabet

    Vanwege het positieve beurssentiment sloot het aandeel Alphabet gisteravond ruim 7 procent hoger. Nabeurs publiceerde de grootste zoekmachine op het internet de vierde kwartaalcijfers van 2022. Zowel de omzet als de winst lagen onder de verwachtingen van analisten.

    De winst per aandeel is met 1,05 dollar beduidend onder de verwachte 1,18 dollar uitgekomen. De lager dan verwachte winst is het gevolg van een stijging van de operationele kosten met 10 procent naar 22,5 miljard dollar. Denk hierbij onder andere aan de gestegen juridische kosten en de waardedalingen van de deelnemingen.

    De totale omzet steeg op jaarbasis met 1 procent naar 76,05 miljard dollar. Analisten hadden gerekend op een half miljard hogere omzet. De advertentie-inkomsten bij YouTube daalden op jaarbasis met 8 procent. De concurrentie van TikTok is mede debet aan de gedaalde inkomsten.

    Ondanks de stijging van de omzet met 32 procent naar 7,32 miljard dollar bij de cloud activiteiten is deze dienstverlening nog steeds verlieslatend. Positief is wel dat verlies op jaarbasis bijna halveerde van 890 miljoen dollar naar 480 miljoen dollar.

    Bij de zoekmachine Google liepen de inkomsten uit de kliks met 2 procent terug naar 42,60 miljard dollar. Bij een aantal adverteerders staan de marketingbudgetten onder druk.

    Alphabet gaat de komende tijd prioriteit geven aan het onderdeel “DeepMind”. De kosten met betrekking tot de ontwikkeling van de kunstmatige intelligentie worden vanaf dit kwartaal gerapporteerd onder de operationele kosten van Alphabet in plaats van kosten bij de afdeling “Other Bets”.

    Als antwoord op de chatbot ChatGPT van Microsoft komt Alphabet binnenkort met een interactieve spraakgestuurde zoekmachine.

    De financiële resultaten voldeden niet aan de verwachtingen van analisten waardoor het aandeel ongeveer 4 procent lager gaat openen.

    Amazon

    In het afgelopen kwartaal lag de omzet van Amazon met 149,2 miljard dollar fors boven de verwachte 145,42 miljard dollar van de analisten. Over geheel 2022 is de omzet met 9 procent gegroeid, dit is de laagste groei sinds de beursintroductie 25 jaar geleden. De online omzet daalde met 2 procent op jaarbasis. Niet zo verwonderlijk omdat de online verkopen een enorme boost hebben gekregen van de lockdownmaatregelen. Bovendien staat de koopkracht van de consumenten onder druk vanwege de hoge inflatie. Meer Amerikanen gaan naar de winkel om aanbiedingen in te slaan.

    De omzet bij de clouddienstverlening, Amazon Web Services (AWS), steeg met 20 procent op jaarbasis naar 21,4 miljard dollar. Dit is beduidend beter dan bij de concurrenten. De stijging voldeed overigens net niet aan de verwachtingen van de analisten. De winst bij AWS is uitgekomen op 5,2 miljard dollar. Dit is bijna het dubbele van de totale winst van Amazon van 2,7 miljard dollar in het vierde kwartaal.

    De advertentie-inkomsten lagen met 11,56 miljard iets boven de verwachtingen van analisten. In tegenstelling tot de andere social media- en internetbedrijven waarbij de inkomsten uit advertenties juist daalden, stegen de inkomsten bij Amazon met maar liefst met 19 procent op jaarbasis.

    Voor het lopende kwartaal verwacht Amazon een omzet van 121 tot 126 miljard dollar. Dit is een stijging van 4 tot 8 procent ten opzichte van dezelfde periode één jaar geleden. De outlook voor de omzet lag aan de onderkant van de 125,1 miljard dollar analistenconsensus.

    De tegenvallende omzetoutlook voor het lopende kwartaal betekent dat het aandeel Amazon naar verwachting ongeveer 5 procent lager gaat openen vanmiddag. De koers van het aandeel is vorig jaar bijna gehalveerd ondanks een bescheiden stijging van de omzet. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat het aandeel dit jaar op het slot van gisteren ruim 34 procent is gestegen.
  4. forum rang 9 nine_inch_nerd 3 februari 2023 18:02
    Amazon: 'tragere cloud, winstgevendere klanten'
    In Amazons vierdekwartaalresultaten lagen zowel de omzet als het bedrijfsresultaat boven de analistenverwachtingen, tenminste als de 2,7 miljard dollar herstructureringskosten buiten beschouwing gelaten worden. Het resultaat was echter ‘gemengd’ eerder dan ‘positief’. Immers de resultaten van de cloudafdeling AWS waren een tikkeltje zwakjes, terwijl beleggers gelukkig wel zicht krijgen op een goede operationele winstgevendheid in de detailhandel, analyseerde KBC Asset Management-analist Bob Van Leemputte.

    AWS vertraagt. So what?

    Een vertraging van Amazon Web Services (AWS) in het vierde kwartaal was alom verwacht door beleggers. Concurrent Microsoft signaleerde bijvoorbeeld eerder deze week al een vertraging in zijn Azure cloudactiviteiten. Klanten concentreren zich immers op hun kostenstructuur en revalueren bijgevolg hun strategische cloudinvesteringen.

    Wat wel meer pijn doet, is de lager dan verwachte operationele inkomsten en de groei voor dit jaar. Die zou ergens rond 15% moeten kunnen landen, wat lager is dan wat sommige analisten hadden verwacht. Het bedrijf gelooft dat deze vertraging gedreven is door de algemene moeilijke economie en geen bedrijfsspecifieke oorzaak heeft. Deze effecten zouden in de toekomst dus moeten afnemen. Wat de operationele marge betreft, tekent het bedrijf langetermijncontracten die vaak met een lager/disconteringspercentage worden gesloten.

    De detailhandel van Amazon blijkt de belangrijkste sterkhouder. De groei werd er voornamelijk aangestuurd door artikelen van derden, want die groeiden fors meer dan wat analisten verwacht hadden. De totale omzet van Amazon steeg daardoor tot 149 miljard dollar, wat boven de eigen verwachtingen uitkwam.

    KBC Asset Management over Amazon

    Bob Van Leemputte is best opgetogen met de update die Amazon presenteerde (hij zag trouwens ook dat CEO Jeff Bezos voor het eerst de conference call bijgewoonde). In het verleden investeerde Amazon teveel in capaciteit. Nu het geld niet meer gratis is, moet het bedrijf omschakelen naar winstgevendheid.

    De snelste actie om die richting uit te gaan was het ontslag van 18.000 werknemers. Wat telt is minder kosten en de beschikking over een superieur logistiek netwerk. Dat is en blijft Amazons belangrijkste voordeel is ten opzichte van de concurrentie. In dat netwerk zal de groep wel blijven investeren, alleen wat terughoudender en gerichter. ‘Same-day’ en ‘1-day delivery’ hielpen de resultaten, evenals een toename van het aantal aanmeldingen voor Amazon Prime.

    Voor Bob Van Leemputte blijft Amazon de structurele winnaar. De aandelen zaten in een sterk neerwaartse trens. Maar eind december 2022 lijkt die trend te zijn gekeerd. De markt beloonde Amazon gisteren preventief met een koerswinst van 7,76%, maar die winst moest gisteren in de nabeurshandel weer teruggegeven worden. Het aandeel noteerde zo’n 5% lager. Bob Van Leemputte herhaalt het “Kopen”-advies en 140 dollar koersdoel.
  5. forum rang 9 nine_inch_nerd 6 februari 2023 09:56
    Adviezen

    6 feb 23 JPMorgan Research Kopen $ 142,00
    6 feb 23 Oppenheimer & Co Kopen $ 135,00
    6 feb 23 Jefferies Kopen $ 125,00
    6 feb 23 Goldman Sachs Kopen $ 145,00
    6 feb 23 Wedbush Morgan Securities Kopen $ 125,00
    6 feb 23 D.A. Davidson & Co. Kopen $ 134,00
    6 feb 23 Robert W. Baird Kopen $ 125,00
    6 feb 23 Wells Fargo Kopen $ 145,00
  6. forum rang 9 nine_inch_nerd 7 februari 2023 16:27
    quote:

    Jeksel schreef op 7 februari 2023 15:58:

    Maakt weinig indruk , koers zakt aardig weg
    Koersdoelen bepalen niet de koers, maar geven maar een indruk/sentiment weer. Mijn mening.
    Ik post ze als info om de indruk te delen hoe financiële instanties momenteel met een bedrijf 'in de wedstrijd zitten'.
  7. forum rang 4 De dagkoers 7 februari 2023 16:29
    quote:

    nine_inch_nerd schreef op 7 februari 2023 16:27:

    [...]

    Koersdoelen bepalen niet de koers, maar geven maar een indruk/sentiment weer. Mijn mening.
    Ik post ze als info om de indruk te delen hoe financiële instanties momenteel met een bedrijf 'in de wedstrijd zitten'.
    En dat wordt zeer gewaardeerd!
133 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,60 -1,07%
EUR/USD 1,0640 +0,14%
FTSE 100 7.862,86 -1,29%
Germany40^ 17.810,90 -1,20%
Gold spot 2.372,89 -0,43%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

Avantium
+2,87%
B&S Gr...
+1,82%
DSM FI...
+1,29%
Kendrion
+1,16%
FASTNED
+0,83%

Dalers

Arcelo...
-6,23%
Aperam
-6,06%
SBM Of...
-4,37%
Van La...
-2,94%
ASMI
-2,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links