Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD PSE:URW.FR, FR0013326246

  • 75,100 19 apr 2024 17:35
  • +0,220 (+0,29%) Dagrange 73,980 - 75,440
  • 302.757 Gem. (3M) 376,5K

Unibail Rodamco Westfield 2023, Rise or Fall ?

2.737 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 137 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 HCohen 28 januari 2023 09:01
    Onderstaand weer een voorbeeld van een digitale retailer die ook de voordelen van een physieke aanwezigheid ontdekt/ onderzoekt
    (ok, slechts 90m2 maar men kiest voor MotN als 1ste EU-locatie en wilt uitbreiden naar andere EU-landen.).

    Emma opent eerste Europese winkel in Nederland
    twinklemagazine.nl/2023/01/emma-opent...
    27-01-2023

    Emma, bekend van de matrassen, opent binnenkort zijn eerste Europese winkel.
    Dat doet het in de Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam.

    Het bedrijf is actief in 30 landen en verkoopt vooral via de eigen webshop en via verschillende retailers in dertig landen. Emma heeft al eigen ‘Emma Concept Stores’ in China en heeft nu besloten dat ook in Europa uit te gaan rollen. ‘Het is een volgende stap om Emma te versterken als ’s wereld grootste slaapmerk, zowel online als offline. We kijken er erg naar uit om het beste uit deze ervaring te halen en uit te breiden naar andere Europese landen’, stelt medeoprichter Dr. Dennis Schmoltzi van Emma.

    In de winkel – die 90 vierkante meter groot is – wordt het assortiment van het bedrijf getoond. Volgens Emma kunnen consumenten alle producten ‘zien, voelen en ervaren in een ruimte die hier speciaal voor is gecreëerd.’ Consumenten kunnen er daarnaast advies krijgen van Emma’s slaapspecialisten. Ook worden er exclusieve producten aangeboden die alleen in de winkel worden verkocht.

    De winkel opent 4 februari zijn deuren.
  2. forum rang 8 Branco P 29 januari 2023 08:32
    quote:

    Lamsrust schreef op 27 januari 2023 22:16:

    [...]

    Nou, bij een CMBS financiering kun je niet zomaar een default bewerkstelligen door te stoppen met betalen en met de cash flow bij Guy Savoy gaan eten. In het CMBS contract is precies gedefinieerd hoe de cash flow berekend moet worden en op welke specifieke bankrekening deze gestort moet worden. Pas als het alsdus berekende en gestorte bedrag te laag is om aan de interest en aflossingsverplichtingen te voldoen, ben je in default.

    Bij de US regionals zullen vast nog wel 1 of 2 malls zitten die het risico lopen op termijn tegen een default aan te lopen. De kans hierop is overigens het grootst op de aflossingsdatum van de CMBS. Indien de LTV immers 80% a 90% is zal er zonder eigen geld bij te leggen geen financier gevonden kunnen worden voor de herfinanciering. URW zal ruim voor die aflossingsdatum hebben onderzocht of er een koper is voor die specifieke mall, anders levert URW de sleutels op de aflossingsdatum alsnog in doch strijkt ze tot die datum de cash flow op die uitgaat boven de verplichtingen uit hoofde van de CMBS.
    De huren worden meestal al betaald op een bankrekening van de financierende bank en de financierende instantie heeft sowieso altijd een pandrecht gevestigd op de huurbetalingen en kan die bij een breach van de convenanten dus meteen zekerstellen. Het probleem bij deze Malls is dat de LTV-convenant (van meestal 60%) als eerste wordt gebroken en dan zal de financierende instantie om extra aflossing vragen en daaraan kan URW niet volledig voldoen. Wel zal de financierende instelling dan alle netto inkomsten uit het object voor zichzelf houden, dus voor URW blijft er dan echt niks meer over. Bij de leningen in USA waar het hier over gaat heeft het moederconcern zich kennelijk niet garant gesteld en in de vastgoedentiteit waar het betreffende object in zit, zijn geen reserves aanwezig. Een snelle berekening leert dan dat het bijvoorbeeld nog 15 jaar kan gaan duren voordat die LTV weer onder 60% staat. Ja dan kunnen partijen beter afspreken dat de sleutel wordt ingeleverd. Het alternatief is een executieverkoop van het object, maar dat zal in deze gevallen tot te lage opbrengsten leiden om de lening af te betalen en dus blijft de optie van “sleutel inleveren” over. Dat URW gedurende een bepaalde periode nog geld verdient uit het object is dus zeer onwaarschijnlijk. Dan zou de financierende instelling hebben zitten slapen bij het opstellen van de overeenkomsten destijds.
  3. forum rang 8 Branco P 29 januari 2023 08:50
    Dus het probleem ontstaat al veel eerder dan op de aflosdatum en URW heeft kennelijk berekend dat men in het object geen geld meer zou moeten stoppen. Omdat URW maar beperkt geld heeft, moet zij keuzes maken. Als er meer geld zou zijn zou het wellicht nog interessant geweest zijn om alsnog een deel van zo’n lening af te lossen en de resterende lening te herfinancieren. Maar bij diverse van die Amerikaanse Malls is er geen beginnen aan. Dat had Lowy ook allang gezien toen hij ze aan URW verkocht en bij URW wisten ze dat echt ook wel, want daar zitten lui die écht verstand hebben van winkelcentra.
  4. forum rang 7 HCohen 29 januari 2023 15:30
    GS koersdoelwijziging per 25-01 volgens Trivano.

    www.trivano.com/aandeel/unibail-rodam...
    LONDON (Trivano.com) - Op 25 januari 2023 hebben de analisten van Goldman Sachs hun beleggingsadvies voor Unibail Rodamco Westfield (URW; ISIN: FR0013326246) herhaald. Het advies van Goldman Sachs voor Unibail Rodamco Westfield blijft "verkopen".

    Het koersdoel wordt door de analisten verhoogd van 39,00 EUR naar 52,00 EUR.
  5. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 30 januari 2023 10:20
    quote:

    konijnenmelkertbaan schreef op 30 januari 2023 08:52:

    Is wel een week oud, maar had m hier volgens mij nog niet gezien

    Beraad over betaald parkeren Mall

    vlietnieuws.nl/2023/01/23/beraad-over...
    Is het op straat in de omgeving van de mall ook al betaald parkeren? Anders gaat het geheid problemen opleveren met de buurtbewoners vanwege mall-bezoekers die gratis in de buurt willen parkeren.
  6. forum rang 7 HCohen 31 januari 2023 07:46
    IMF raises global growth forecasts as inflation eases
    www.axios.com/2023/01/31/imf-raises-g...

    The International Monetary Fund upgraded its 2023 global growth outlook Monday, driven by easing inflation, China reopening its economy and resilient demand in the U.S. and Europe.

    What to expect: The IMF expects global growth to slow from 3.4% in 2022 to 2.9% this year — up from the 2.7% it predicted in October when it said "for many people 2023 will feel like a recession."

    Now, the IMF expects the economy to rebound in 2024, with its chief economist Pierre-Olivier Gourinchas saying "global recession is not in our baseline."
    Inflation is "peaking," with 84% of countries forecast to face lower headline inflation in 2023 compared to 2022, according to the IMF World Economic update. Global inflation is set to fall from 8.8% in 2022 (annual average) to 6.6% this year and 4.3% in 2024.
  7. forum rang 6 Lamsrust 31 januari 2023 19:00
    quote:

    Branco P schreef op 29 januari 2023 08:32:

    [...]

    De huren worden meestal al betaald op een bankrekening van de financierende bank en de financierende instantie heeft sowieso altijd een pandrecht gevestigd op de huurbetalingen en kan die bij een breach van de convenanten dus meteen zekerstellen. Het probleem bij deze Malls is dat de LTV-convenant (van meestal 60%) als eerste wordt gebroken en dan zal de financierende instantie om extra aflossing vragen en daaraan kan URW niet volledig voldoen.

    TOEN DEZE CMBS LENINGEN ZIJN AFGESLOTEN WAS HET OP DE FINANCIERINGSMARKT EEN STUK GEZELLIGER EN BEDROEG DE LTV REEDS 60% BIJ AFSLUITEN VAN DE FINANCIERING. DE DEFAULT NIVEAU'S ZULLEN DERHALVE HOGER LIGGEN.

    Wel zal de financierende instelling dan alle netto inkomsten uit het object voor zichzelf houden, dus voor URW blijft er dan echt niks meer over.

    KLOPT. MIDDELS EEMN ZOGENOEMDE CASH SWEEP.

    Bij de leningen in USA waar het hier over gaat heeft het moederconcern zich kennelijk niet garant gesteld en in de vastgoedentiteit waar het betreffende object in zit, zijn geen reserves aanwezig. Een snelle berekening leert dan dat het bijvoorbeeld nog 15 jaar kan gaan duren voordat die LTV weer onder 60% staat. Ja dan kunnen partijen beter afspreken dat de sleutel wordt ingeleverd. Het alternatief is een executieverkoop van het object, maar dat zal in deze gevallen tot te lage opbrengsten leiden om de lening af te betalen en dus blijft de optie van “sleutel inleveren” over. Dat URW gedurende een bepaalde periode nog geld verdient uit het object is dus zeer onwaarschijnlijk. Dan zou de financierende instelling hebben zitten slapen bij het opstellen van de overeenkomsten destijds.

    INDIEN HET CMBS CONTRACT JURIDISCH GOED IS DICHTGETIMMERD IS DEZE KANS INDERDAAD BEPERKT, MAAR BIJ DE VALENCIA MALL VIND IK HET OPVALLEND DAT DE DEFAULT IN JANUARI 2023 OPTREEDT, PRECIES DE AFLOSSINGSMAAND. DIT GEEFT MIJ DE INDRUK DAT ER VOORHEEN VOOR URW POSITIEVE CASH FLOW UITKWAM ANDERS HADDEN ZE DE SLEUTELS EERDER INGELEVERD, TENZIJ URW GEPROBEERD HEEFT DE MALL TE VERKOPEN TEGEN EEN PRIJS BOVEN DE CMBS SCHULD EN EERST NU IS GEBLEKEN DAT DAT NIET GAAT LUKKEN.

  8. forum rang 6 Lamsrust 31 januari 2023 19:05
    quote:

    konijnenmelkertbaan schreef op 30 januari 2023 16:12:

    [...]

    Volgende week jaarcijfers. Dan zal er ook wel weer bevestigd worden dat er weer dividend uitgekeerd gaat worden over het lopende jaar.
    Nou, ik zou daar niet op rekenen. Ik denk eerder dat URW management heel langzaam beleggers probeert voor te bereiden op het feit dat de verkoop van de US flag ship malls tegen een goede prijs nog iets langer gaat duren en dat men eerst de US regional portfolio in an orderly manner gaat afbouwen. Dividenden zijn geenszins aan de orde op dit moment.
  9. forum rang 6 Lamsrust 1 februari 2023 10:50
    quote:

    Ortega schreef op 1 februari 2023 10:11:

    Vorige kwartaalrapportage zat US sales op 108% tov 2019. Economie draait daar goed dus ik wil nog wel eens horen of ze echt van alles afwillen.
    Van de US regionals willen ze zeker af: deze kosten alleen maar heel veel management tijd en leveren op de lange termijn niet veel op, i.e. geen positieve LfL huurgroei. Ik zie de volgende verkoopstrategie voor me:
    - toevoegen van Westfield Montgomery en Westfield SF Centre (de minst goede flagships) aan de US regionals;
    - verkoop van de betere regionals om en nabij boekwaarde (Montgomery, SF Centre, Santa Anita en Brandon);
    - de rest tegen dikke korting verkopen aan een "opkoper".

    Dan resteert een US flag ship portfolio van 11 malls van gemiddeld A+ kwaliteit plus de URW airport exploitatie, welke de komende jaren in totaal wellicht nog USD 1 mrd aan CAPEX nodig hebben om specifieke leegstand te converteren in mixed-use (zie plannen voor Old Orchard en Garden State Plaza), opdat de leegstand onder de 5% komt en er een stabiele (groeiende) cash flow ontstaat. Hiervoor kan dan een JV structuur worden opgezet om investeerders (pensioenfondsen/verzekeraars) aan te trekken die geïnteresseerd zijn in een stabiele jaarlijkse cash flow. Een volledige verkoop van deze portfolio kan ook, echter het aantal kandidaten hiervoor is zeer beperkt (m.n. SPG) en deze kandidaten gaan bij de huidige rente stand geen sub 5% niy cap rate betalen. URW moet dan teveel gaan afboeken. Wellicht dat zich bij een toekomstige lagere interestomgeving wel een goed moment voordoet voor een volledige verkoop, maar de JV structuur als tussenstap lijkt mij nog steeds optimaal.

    We gaan zien hoe e.e.a. zich gaat ontvouwen. Voorlopig verloopt het nog langs de lijnen die ik hier eerder heb neergezet.
  10. PhilipBe2 1 februari 2023 13:57
    quote:

    Lamsrust schreef op 1 februari 2023 10:50:

    [...]

    Hiervoor kan dan een JV structuur worden opgezet om investeerders (pensioenfondsen/verzekeraars) aan te trekken die geïnteresseerd zijn in een stabiele jaarlijkse cash flow.
    Een volledige verkoop van deze portfolio kan ook, echter het aantal kandidaten hiervoor is zeer beperkt (m.n. SPG) en deze kandidaten gaan bij de huidige rente stand geen sub 5% niy cap rate betalen.....
    @Lamsrust,
    1) de meeste malls zitten al in een JV structuur (hoofdzakelijk met CCIP, het Canadese pensioenfonds)
    Dus zie niet goed wat voor "extra" JV structuur je kunt opzetten....

    2) Mr. Bressler wil de US malls volledig in cash verkopen, SPG gaat dit gewoonweg nooit doen...

    Een verkoop aan een derde externe partij is dus gewoonweg niet aan de orde...

    Als er iets gebeurt gaat het intern zijn....
    Je kunt met wat fantasíe scenarios bedenken waarbij bv URW NV zich afsplitst en Mr. Niel een bod doet op URW NV... Of bv URW NV wordt verkocht/geschoven onder URW Duitsland... (wat voor de helft in eigendom is van datzelfde Canadeese pensioenfonds)

    En nog eens, nu ik toch bezig ben over het dividend....
    URW SE maakt een courante winst van rond de 9€ per aandeel én heeft daarover een uitkeringsverplichting door hun Franse vastgoedstatus....
    De verkoop van de US flagships, is geen voorwaarde voor dividenduitkering.
    Wel doorslaggevend op de verhouding cash/stock.....
    De kaarten liggen zo dat het dus stockdividend wordt.... (samen met het uitgestelde dividend van de voorbije drie jaren) kun je dus uitgaan van extra aandelen om de zowat 20€ dividend op te hoesten....

    En zij die de US flagships willen behouden moeten maar in mei niet voor Mr. Bressler stemmen in het geval hij een tweede termijn in het bestuur wil....
    Uiteraard is het stemgedrag van Mr. Niel doorslaggevend, hij wikt, hij beschikt....
2.737 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 137 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Unibail-Rodamco-Westfield keert weer dividend uit

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links