Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ASML Holding AEX:ASML.NL, NL0010273215

  • 840,300 18 apr 2024 17:39
  • -12,100 (-1,42%) Dagrange 832,200 - 871,500
  • 762.238 Gem. (3M) 590,9K

ASML 2023

12.131 Posts
Pagina: «« 1 ... 73 74 75 76 77 ... 607 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 *voetnoot 30 januari 2023 10:50
    quote:

    voda schreef op 30 januari 2023 10:36:

    Sectornieuws:

    Nederlander in top Intel: ’Jullie interesse voor fabriek leek niet groot’
    Door WOUTER VAN BERGEN

    Gisteren, 10:33
    in FINANCIEEL

    De Nederlander Frans Scheper leidt het enorme investeringsprogramma waarmee Intel met steun van de EU zijn activiteiten in Europa fors wil uitbreiden. De Amerikaanse chipgigant steekt minstens €17 miljard in het project, inclusief fabrieken en faciliteiten, voor onderzoek en ontwikkeling in Duitsland, Frankrijk, Spanje en Polen. ….

    … „Dit is een enorme kans voor Europa om weer vooraan te staan. Alle voorspellingen wijzen erop dat de vraag naar chips de komende jaren flink toeneemt. Als we niets doen, hebben we straks enorme tekorten. Dit levert heel veel slimme mensen hele mooie banen op. Dat meen ik en daarom doe ik dit werk. In Duitsland gaat het bij ons al om 10.000 banen en nog een veelvoud bij bedrijven eromheen.”

    www.telegraaf.nl/financieel/488193055...
    Prachtig verhaal, mooie basis om nog jaren te beleggen in onze chippers. Vandaag weer een mooie kans om bij te kopen. Vooruitzichten beresterk!
  2. Mooore 30 januari 2023 10:50
    quote:

    rene66 schreef op 30 januari 2023 09:58:

    [...]@BeerBen, bedankt voor je reactie. De berichten van mij en volgens mij ook die van Eric_29 kritische heeft zoals bekend met name te maken met de manier waarop ASML met het geheel is omgegaan. Eind vorig jaar had Wennink het eerlijke verhaal moeten vertellen en vorige week ook. Ik snap echt niet hoe zo een gigant op deze manier met dit soort dingen omgaat. Ze kunnen gewoon uitrekenen wat dit gewoon gaat kosten met een bepaalde onzekerheidsmarge en aangeven welke maatregelen ze gaan nemen om de schade zoveel mogelijk te beperken. Eerlijk gezegd valt mij het rimpeltje enorm mee.Zoals ik eerder aangaf is zoiets niet in te schatten. Een koers dipje van 10% was realistischer geweest in mijn beleving omdat algo's af en toe heftig kunnen zijn.

    Ik zou er van staan te kijken indien er geen claim gaat komen vanuit de VS richting Wennink en ASML. Ik zit voor 90% van mijn tijd op de beurs in de VS en daar krijg ik met regelmaat claim mails waarbij je je kan aanmelden voor dingen die peanuts zijn in vergelijk met de wijze waarop ASML hiermee is omgegaan.
    Blijf je hier nu over doorgaan?
    15% van de omzet gaat naar China, een deel daarvan mag misschien niet meer (welk deel/details ontbreken volgens mij nog)
    Het orderboek is voor de komende twee jaar gevuld, klanten staan in de rij, deze "gemiste" shipments gaan dus gewoon ergens anders heen. Ergo, geen directe impact de komende jaren.

    Kennelijk vind de markt dit toch een daling van 3.5% waard, en de markt heeft altijd gelijk.
    En als er mensen zijn die -10% reëel hadden gevonden, dan is -3.5% misschien gewoon een logisch gevolg.
    Gefeliciteerd aan iedereen die hiervan geprofiteerd heeft.
  3. forum rang 4 greenback 30 januari 2023 10:53
    quote:

    Ruud63 schreef op 30 januari 2023 10:44:

    De gehele sector moet vandaag inleveren, ASML/ASMI en BESI allemaal naar beneden, ASML is niet noemenswaardig aan het dalen op de berichtgeving van afgelopen weekend zo te zien, Citi bank gooit er nog even een verhoging tegenaan vanochtend!

    Moment om weer in te stappen ?
    Gezonde correctie/winstneming na een periode van mooie stijgingen. Wellicht dat men ook weer wat Philips koopt nu. Het kiezen van het instapmoment is altijd lastig en dat moet je toch echt voor jezelf bepalen ;-)
  4. forum rang 6 rene66 30 januari 2023 10:59
    quote:

    Mooore schreef op 30 januari 2023 10:50:

    [...]

    Het orderboek is voor de komende twee jaar gevuld, klanten staan in de rij, deze "gemiste" shipments gaan dus gewoon ergens anders heen. Ergo, geen directe impact de komende jaren.
    .
    Ik bedank iemand nog voor zijn positieve reactie. Gezien jouw reactie kan ik je aanraden je wellicht eerst even goed in te lezen in de gehele materie alvorens op deze wijze te reageren. De materie is niet echt heel moeilijk te doorgronden, anders blijf ik doorgaan om het uit te leggen.
  5. forum rang 7 *voetnoot 30 januari 2023 11:00
    Deutsche Bank ziet rally in Amerikaanse aandelen nog wel even doorgaan

    Door Belegger.nl op 30 januari 2023 08:35 | Views: 1.522
    Deutsche Bank ziet rally in Amerikaanse aandelen nog wel even doorgaan
    Steeds meer analisten worden pessimistisch in hun verwachtingen voor de Amerikaanse aandelenmarkten. Van JPMorgan Chase tot Morgan Stanley, ze zien allemaal beren. Maar niet de analisten van Deutsche Bank; zij hebben een contraire visie.

    Volgens hen stijgt de S&P 500 eerst door naar 4500 punten in het eerste kwartaal. Als er een recessie komt, dan pas in de tweede helft van het jaar, valt te lezen op Bloomberg. Beleggers kunnen zich dus opmaken voor een rooskleurige start van 2023. De pijn komt wel, alleen later.

    S&P 500 op weg naar beste januarimaand sinds 2019
    Een team van analisten onder leiding van Binky Chadha handhaaft de visie dat de S&P500 een opwaarts potentieel heeft van zo’n 12% alvorens te dalen als gevolg van economische krimp. Momenteel is de index op weg naar de beste januarimaand sinds 2019.

    Amerikaanse aandelen zijn dit jaar positief van start gegaan, omdat de angst voor de Fed wat wegebt. En die rally kan nog een vervolg krijgen, denken de strategen van Deutsche Bank. Hoewel een aantal voorlopende indicatoren sterk is gedaald en alarmbellen zijn gaan rinkelen, zijn er verschillende redenen om de timing van een potentiële recessie te blijven uitstellen.

    Sterke balansen en nog steeds veel spaargeld
    Deutsche Bank wijst op de sterke balansen van huishoudens en bedrijven en de krappe arbeidsmarkt, waardoor bedrijven aarzelen om werknemers te ontslaan. Ook is er nog overtollig spaargeld vanuit de pandemie. Dat zorgt ervoor dat een recessie nog iets langer op zich laat wachten.

    Chadha ziet het niet zozeer als een bullish visie op de fundamentals. De fundamentele drijfveer van de rally is meer een positioneringskrapte. De optimistische kijk van Deutsche Bank wordt steeds minder gedeeld door collega’s.

    Marko Kolanovic van JP Morgan waarschuwde dat de rally stukloopt op een economische vertraging. Michael Wilson van Morgan Stanley verwacht ook een uitdagend 2023 vanwege een terugval in de bedrijfswinsten, volgens hem zullen aandelen in 2024 een rally doormaken. Strategen geven steeds meer de voorkeur aan alternatieve regio’s vanwege de goedkopere waarderingen en blootstelling aan de heropening van China.

    Uitstel van recessie, geen afstel
    Deels stemt Deutsche Bank daarmee overeen. Er komt een recessie, alleen later dan verwacht. Chadha's team verwacht dat de S&P 500 aanzienlijk zal dalen wanneer de recessie begint, alvorens tegen het einde van het jaar weer terug te veren naar 4500 punten. Volgens de analisten kan de graadmeter zakken tot 3250 punten, dat zou een daling betekenen van zo’n 19% ten opzichte van de huidige stand.

    Chadha benadrukte dat beleggers de langere termijn in de gaten moeten houden. Als men 12 maanden vooruitdenkt, zullen aandelen halverwege het jaar een vrij robuust dieptepunt bereiken, waarna ze helemaal terugveren in het vierde kwartaal.

    Het team van Deutsche Bank voorspelde de rally in het eerste kwartaal al in november vorig jaar, al kwam hun prognose voor het einde van het jaar 2022 niet uit. De S&P 500 eindigde het jaar op 3839,50 punten in tegenstelling tot hun voorspelling van 4.750 punten.

    Bron: beursduivel.be
  6. Kleine Bandiet 30 januari 2023 12:37
    quote:

    Kleine Bandiet schreef op 26 januari 2023 15:27:

    "The late stages of a bear market is the trickiest. It will drag even the bearish of bears into thinking the bear market is over. Before you know it, stocks will have it’s capitulatory moment to mark the final low. "
    Tja!
  7. forum rang 4 EenStukje 30 januari 2023 12:48
    Dit berichtje in de dagelijkse nieuwsbrief van Bloomberg lijkt me de echte reden waarom de chipsector het vandaag wat lastig heeft :

    Chips rout
    The $160 billion memory-chip industry is suffering one of its worst routs ever. There’s a glut of the chips sitting in warehouses, customers are cutting orders, and product prices have plunged. In addition to wiping out cash at industry leaders like SK Hynix and Micron Technology, it is also destabilizing suppliers and denting Asian economies that rely on tech exports. Micron, the last remaining US memory chipmaker, has responded aggressively to plummeting demand, saying it will cut budget for new plants and equipment, in addition to reducing output. The rate of the industry’s recovery will depend on how quickly its counterparts make similar moves, Chief Executive Officer Sanjay Mehrotra said.

    FWIW.
  8. forum rang 5 Inion 30 januari 2023 13:15
    quote:

    EenStukje schreef op 30 januari 2023 12:48:

    Dit berichtje in de dagelijkse nieuwsbrief van Bloomberg lijkt me de echte reden waarom de chipsector het vandaag wat lastig heeft :

    Chips rout
    The $160 billion memory-chip industry is suffering one of its worst routs ever. There’s a glut of the chips sitting in warehouses, customers are cutting orders, and product prices have plunged. In addition to wiping out cash at industry leaders like SK Hynix and Micron Technology, it is also destabilizing suppliers and denting Asian economies that rely on tech exports. Micron, the last remaining US memory chipmaker, has responded aggressively to plummeting demand, saying it will cut budget for new plants and equipment, in addition to reducing output. The rate of the industry’s recovery will depend on how quickly its counterparts make similar moves, Chief Executive Officer Sanjay Mehrotra said.

    FWIW.
    Ja, goed gezien. En reaktie op de recente stijgingen. En het FED cq ECB gedoe deze week. En gewoon klieren. Altijd wat.
  9. forum rang 5 Beertje 30 januari 2023 13:19
    quote:

    Inion schreef op 30 januari 2023 13:15:

    [...]

    Ja, goed gezien. En reaktie op de recente stijgingen. En het FED cq ECB gedoe deze week. En gewoon klieren. Altijd wat.
    voor leken zoals ik zelf de vertaling:
    Chips weg
    De geheugenchip-industrie van $ 160 miljard lijdt aan een van de ergste mislukkingen ooit. Er ligt een overvloed aan chips in magazijnen, klanten snijden in bestellingen en de productprijzen zijn gedaald. Naast het wegvagen van contant geld bij marktleiders zoals SK Hynix en Micron Technology, destabiliseert het ook leveranciers en deukt het Aziatische economieën die afhankelijk zijn van technologie-export. Micron, de laatst overgebleven fabrikant van geheugenchips in de VS, heeft agressief gereageerd op de sterk dalende vraag en zei dat het budget voor nieuwe fabrieken en apparatuur zal verlagen, naast een vermindering van de productie. De snelheid van het herstel van de sector zal afhangen van hoe snel zijn tegenhangers soortgelijke bewegingen maken, zei CEO Sanjay Mehrotra.
  10. forum rang 4 Lang 30 januari 2023 13:43
    quote:

    Goudmijn64 schreef op 30 januari 2023 13:33:

    Koersverloop lijkt weer op het verloop van vorige week en die week ervoor.

    Nog maar even niet te vroeg juichen, eerst maar kijken wat er gebeurt als de vs opengaat.
    Maar vooral van de week, de FED, ECB, Apple en Alphabet earnings. Daarna zal de richting duidelijker worden ( denk ik)
  11. forum rang 4 EenStukje 30 januari 2023 13:52
    quote:

    Lang schreef op 30 januari 2023 13:43:

    [...]
    Maar vooral van de week, de FED, ECB, Apple en Alphabet earnings. Daarna zal de richting duidelijker worden ( denk ik)
    ofwel krijgen we een klassieke afkoelfaze van de januari vapeurkes (zoals nog wel eens gebeurd is in het verleden), ofwel gaan we verder op het elan van de januari rally.

    Tis precies TA : ofwel gaan we omhoog, ofwel gaan we omlaag.
  12. forum rang 7 *voetnoot 30 januari 2023 14:18
    Fed verhoogt waarschijnlijk woensdag met 0,25 wat de euro weer wat lager zet, nxp vanavond nabeurs met cijfers en ik las dat er nog opwaartse koersdruk was in de aandelen VS. Triggers om de koers netjes boven de 600 te houden. Waarschijnlijk deze week al herstel van vandaag.
12.131 Posts
Pagina: «« 1 ... 73 74 75 76 77 ... 607 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Orderintake ASML doet even pijn, maar verandert dit iets aan de beleggingscase?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links