Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ASML Holding AEX:ASML.NL, NL0010273215

  • 840,300 18 apr 2024 17:39
  • -12,100 (-1,42%) Dagrange 832,200 - 871,500
  • 762.238 Gem. (3M) 590,9K

ASML 2023

12.131 Posts
Pagina: «« 1 ... 70 71 72 73 74 ... 607 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Nooit meer verlies 29 januari 2023 11:58
    Ik zit zo te denken. Je kunt het ook omdraaien, kan dit niet juist goed nieuws zijn voor ASML.
    De machines die in China staan kunnen binnenkort bij het grofvuil, mits de levering van onderdelen ook aan banden wordt gelegd. De chips voor wasmachines en koelkasten (deze schijnen in China gemaakt te worden) moeten toch ergens vandaan komen. Extra werk voor bijv. TSMC zou ik zeggen. En wanneer zij extra moeten produceren moeten ze meer machines hebben....
  2. forum rang 4 HaBe 29 januari 2023 12:58
    quote:

    eric_29 schreef op 29 januari 2023 11:23:

    Communicatie van zowel ASML als kabinetsleden in deze de laatste maanden is omgeven door een walm van spruitjes; amateurisme ten top. Het lijkt wel of men gewoon niet beter verdient.
    Als Rutte naar Biden vliegt en hij tijd vrijmaakt dan is er echt wat aan de hand. En dat kan ik niet positief zien of weg fantaseren. Er zal dit jaar weinig zichtbaar zijn maar de groei is er uit. Het is niet voor niks dat Peter Wennink eind vorig jaar met een groei verhaal naar buitenkwam. Dat was met name de boodschap naar Rutte. Zo van Rutte let op wat je doet. Als ASML wordt buitengesloten tot de Chinese markt dan verwacht ik dat de groeiplannen niet realistisch zijn. Gevolg is dat koers voorlopig zal blijven hangen en misschien wat daalt omdat beleggers andere kansen zien. Helaas dat wel.
  3. forum rang 6 Raasgier 29 januari 2023 13:05
    quote:

    Nooit meer verlies schreef op 29 januari 2023 11:58:

    Ik zit zo te denken. Je kunt het ook omdraaien, kan dit niet juist goed nieuws zijn voor ASML.
    De machines die in China staan kunnen binnenkort bij het grofvuil, mits de levering van onderdelen ook aan banden wordt gelegd. De chips voor wasmachines en koelkasten (deze schijnen in China gemaakt te worden) moeten toch ergens vandaan komen. Extra werk voor bijv. TSMC zou ik zeggen. En wanneer zij extra moeten produceren moeten ze meer machines hebben....
    Ik denk niet dat onderhoud van bestaande machines direct aan banden wordt gelegd. Als het echt oorlog wordt, kan dat uiteraard, maar onder de normale omstandigheden van druk opbouwen, is dat echt een stap te ver. Zal vooralsnog alleen om nieuwe machines gaan.

    Neemt niet weg dat het niet zonder meer negatief is: ik verwacht dat het positief is dat er nu concrete stappen komen, en dat we dus weten waar we aan toe zijn, in plaats van de onzekerheid die boven de markt hangt. Wel zal het vereisen dat ASML schakelt naar een markt die anders ingericht is, en de vraag is hoe goed en hoe snel ze daarin gaan slagen. Maar daar ben ik niet op voorhand pessimistisch over.
  4. forum rang 6 Raasgier 29 januari 2023 13:08
    quote:

    HaBe schreef op 29 januari 2023 12:58:

    [...] Als Rutte naar Biden vliegt en hij tijd vrijmaakt dan is er echt wat aan de hand. En dat kan ik niet positief zien of weg fantaseren. Er zal dit jaar weinig zichtbaar zijn maar de groei is er uit. Het is niet voor niks dat Peter Wennink eind vorig jaar met een groei verhaal naar buitenkwam. Dat was met name de boodschap naar Rutte. Zo van Rutte let op wat je doet. Als ASML wordt buitengesloten tot de Chinese markt dan verwacht ik dat de groeiplannen niet realistisch zijn. Gevolg is dat koers voorlopig zal blijven hangen en misschien wat daalt omdat beleggers andere kansen zien. Helaas dat wel.
    Dat het zonder meer negatief is dat Rutte naar Biden vliegt, dat is natuurlijk onzin als we niet duidelijk weten wat eruit is gekomen. En natuurlijk roept Wennink dat het kind niet met het badwater weg moeten gooien. Maar ik denk dus dat Rutte dat prima gehoord heeft (dit zijn de dingen waar hij wel 'actieve herinnering' aan heeft, als je het mij vraagt), en het valt nog even te bezien hoe goed hij daarnaar heeft kunnen handelen. En bedenk: de Amerikanen zetten weliswaar het liefst hun eigen bedrijven op een voorsprong, maar ASML om zeep helpen willen ze ook heus echt niet. Amerika heeft belang bij een stabiel en welvarend Europa, en dan ga je niet een van hun meest succesvolle bedrijven, dat bovendien een product heeft waar ze zelf op de tweede plaats in staan, om zeep helpen.
  5. Beertje 29 januari 2023 13:36
    Het is duidelijk dat dit ons niet gaat helpen de koers op korte termijn richting de 700-800 euro te drukken, wat zonder dat gedoe van export stop naar China wel het geval was geweest. Het is toch een tegenvaller voor de komende maanden, want eerst moet duidelijk worden hoe groot de schade is. Maximaal 15% van de omzet ? Of toch minder of meer?
  6. Chrisss 29 januari 2023 13:38
    Video: aandeel ASML is goedkoop

    (ABM FN-Dow Jones) ASML is een mooi aandeel en heeft de komende jaren veel opwaarts potentieel. Dit zegt analist Jos Versteeg van InsingerGilissen voor de camera van ABM Financial News.

    ASML moet de komende periode flink investeren, maar tot 2030 verwacht ASML een omzetgroei van richting de 20 procent per jaar. "Ik vind het aandeel dan ook behoorlijk goedkoop", zegt Versteeg.
    Een probleem is het exportverbod voor China. EUV levert ASML niet in China, maar DUV nog wel. En daar zit potentieel een probleem. "Ik denk dat de ArF-machines niet meer verkocht mogen worden aan China […] maar ze mogen nog wel veel goedkopere machines leveren."

    Wat zijn de consequenties van het nieuwe exportverbod? Buitenlandse bedrijven die in China produceren zullen waarschijnlijk vertrekken naar andere landen, denkt Versteeg. En de Chinese bedrijven kunnen door het gemis van de ArF-machines geen hoogwaardige chips meer produceren. Dit zal aanvankelijk een terugval van de omzet betekenen, maar de vraag naar chips is er, aldus Versteeg, dus ze zullen ergens anders worden geproduceerd.

    "Maar de langetermijngroei, de verdubbeling van de chipindustrie in 2030, dat is geen enkel probleem", vindt Versteeg.

    De analist blijft daarom positief over ASML en ziet een koersdip als een mooie kans om in te stappen of bij te kopen. InsingerGilissen handhaaft het koersdoel op 900 euro.
    www.iex.nl/nieuws/765868/Video-aandee...

  7. Westeinder 29 januari 2023 13:51
    quote:

    Beertje schreef op 29 januari 2023 13:42:

    Ik heb overigens door mijn gretigheid niet naar gehandeld en ben vol belegd in asmi , asml en besi omdat de rente zal gaan dalen .. en deze drie zouden gaan stijgen.. tot dit weekend in ieder geval was dat zo
    Hahaha. Dat is dan wel heel eerlijk :)
    Goed beschreven allemaal. Het moet gaan blijken wat het allemaal betekent. Vanuit onze onderbuik kunnen we allemaal onze verwachting uitspreken, maar feit is dat er nog maar weinig echte feiten bekend zijn. ;)
  8. forum rang 4 Bakkiekoffie 29 januari 2023 14:27
    quote:

    Chrisss schreef op 29 januari 2023 13:38:

    Video: aandeel ASML is goedkoop

    (ABM FN-Dow Jones)
    "Maar de langetermijngroei, de verdubbeling van de chipindustrie in 2030, dat is geen enkel probleem", vindt Versteeg. .....
    De analist blijft daarom positief over ASML en ziet een koersdip als een mooie kans om in te stappen of bij te kopen. InsingerGilissen handhaaft het koersdoel op 900 euro.

    Ik heb het zojuist ook gekeken. Ik kan me eigenlijk geheel vinden in wat hij inhoudelijk zegt. Nieuw voor mij is: -het gaat om de ARF-versie van de DUV's. Die zullen dan wel in Vietnam Korea of Taiwan meer gekocht worden.
    -DUV's voor simpele chips mogen doorgaan in China
    -50% van de DUV's in china zijn van chinese bedrijven, 50% dus ook van buitelandse bedrijven. Die aan hun DUV machines (ARF) verplaatsen naar het buitenland van china

    Voor mijn idee is het een kleine rimpeling in de vijver, niks koersdump morgen.

    Lange termijn koers 3-4 jaar van 900 kan ik me o.b.v. cijfers goed voorstellen met jaarlijkse businessgroei van ver boven de 10% komende jaren

  9. Digital 29 januari 2023 15:42
    quote:

    Vavli schreef op 29 januari 2023 02:19:

    De VS was voor vrijhandel zolang het hen goed uitkwam. Nu China niet langer alleen maar de leverancier is van producten die geen bedreiging vormen voor de machtspositie van de VS, willen ze China uitsluiten van de wereldmarkt. Het enige resultaat zal zijn dat China nog meer zal investeren in innovatie en dat veel landen van het Zuiden voor intensifiering van hun handel met China zullen kiezen. Het is onbegrijpelijk dat Europa partij kiest voor de VS want dit gaat ons op termijn economisch veel kosten. De Chinese markt is binnen een decennium veel groter dan de Amerikaanse.
    China mocht niet deelnemen aan het ISS (International Space Station) en opereert er nu zelf een dat zich qua technologie met ISS kan meten. China heeft zelf karretjes naar de maan en Mars gestuurd. Chinezen vinden hun weg nu wereldwijd met Beidou, een sterk verbeterde versie van het afbrokkelende GPS.
    Als er geen economische argumenten zijn, komt men af met democratie en mensenrechten. Er is geen land dat sinds de tweede Wereldoorlog wereldwijd zoveel dictators in het zadel heeft geholpen, zoveel oorlogen heeft gevoerd, als de VS. Het jaar is nog meer een maand oud en er zijn al meer dan 30 massashootings geweest in de VS. studeren is voor de modale Amerikaan onbetaalbaar geworden en veel jongeren zitten met een studielening die hen wurgt. Als je bij de verkiezingen niet over miljarden beschikt, heb je geen schijn van kans, Democratie in de VS? Laat me niet lachen.
    Er is wel vrije meningsuiting, in tegenstelling tot in China en dat wekt de illusie dat je als burger ook iets te zeggen hebt. Maar er is een verschil tussen mogen zeggen wat je wil en iets te zeggen hebben, in de zin van: iets in de pap te brokken. Bijna alle congresleden zijn miljonairs, die hun agenda heeft niks te maken met de democatrische wil van de meerderheid.
    Met de belangen van Europa houdt de VS al helemaal geen rekening. America first en Europa plooit. We gaan het ons berouwen.
    Ik ben toch erg blij dat mensen zoals jij niet aan het roer staan !
12.131 Posts
Pagina: «« 1 ... 70 71 72 73 74 ... 607 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Orderintake ASML doet even pijn, maar verandert dit iets aan de beleggingscase?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links