Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Mountainshield fund

1.921 Posts
Pagina: «« 1 ... 92 93 94 95 96 97 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 22 oktober 2021 12:27
    quote:

    Cosy schreef op 22 oktober 2021 12:22:

    BC is net als roken:
    je weet dat het slecht voor je is maar je kan er toch niet van af blijven. (gepikt van Wim Kan; over de Telegraaf...).

    Zondag zal van Hanegem wel langs komen ivm de wedstrijd Ajax tegen PSV. Altijd tenenkrommend vermakelijk !!
    www.iex.nl/Forum/Topic/1385771/Koffie...
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 21 november 2021 10:58
    Geruisloos einde van noodlijdend hedgefonds Mountainshield
    Sonny Motké 07:00
    Hedgefonds Mountainshield houdt op te bestaan. De fondsbeheerder is gevestigd in het beursgebouw op het Damrak in Amsterdam.

    In het kort

    Amsterdamse hedgefonds Mountainshield houdt na vijf jaar op te bestaan.
    Fondsbeheerder Gini Capital levert beheervergunning in bij de AFM.
    Gini Capital gaat nieuwe fondsen introduceren, met twee nieuwe eigenaren.

    Het Amsterdamse hedgefonds Mountainshield is na vijf jaar gestopt. De fondsbeheerder van Mountainshield heeft afgelopen zomer zijn vergunning ingeleverd bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Het resterend fondsvermogen, dat in de voorbije jaren fors was teruggelopen vanwege teleurstellende resultaten, is uitgekeerd aan de participanten.

    Dit blijkt uit recent opgemaakte jaarstukken van de eigenaar van Moutainshield, het bedrijf Gini Capital (voorheen Roi Asset Management genaamd). Roi Asset Management blijkt inmiddels twee nieuwe aandeelhouders te hebben die het bedrijf met een kapitaalinjectie moesten redden uit liquiditeitsnood.

    Misleidende communicatie

    Mountainshield raakte twee jaar geleden in opspraak na een berisping van de AFM. Volgens de toezichthouder had het fonds 'niet-correcte en misleidende informatie' in tv-programma Business Class verstrekt. Destijds was Mountainshield in handen van Selwyn Duijvestijn. Hij vertrok eind 2020 bij Roi AM, na een 'grondige' reorganisatie. De naam Mountainshield was toen al veranderd in Roi Long/Short, om te breken met 'het negatieve verleden'.

    Mountainshield had op zijn hoogtepunt ruim €24 mln onder beheer, maar daar was vorig jaar slechts €97.943 van over. Beleggers keerden het fonds in de voorbije jaren de rug toe, mede vanwege slechte resultaten. Volgens Mountainshield werd dat veroorzaakt door een te grote blootstelling aan volatiele smallcaps. Die belangen in kleine beursgenoteerde bedrijven werden afgebouwd, maar tevergeefs: over 2020 behaalde Mountainshield een negatief rendement van 43,7%.

    Mislukte overname

    In een poging het tij te keren wilde Roi AM een handelsfonds overnemen van De Veste, een in Breda gevestigde fondsbeheerder van wie de AFM-vergunning is ingetrokken. Het FD onthulde eerder dat De Veste hierover verwikkeld is in een rechtszaak met de toezichthouder. De Veste houdt sowieso op te bestaan, maar de rechtszaak is nog niet afgewikkeld.

    Uit jaarstukken blijkt dat Roi AM in juli 2019 een deal had met De Veste, maar dat de overname niet door ging omdat de AFM de aanvraag voor een vergunningsuitbreiding afwees. De activiteiten van De Veste werden uiteindelijk overgenomen door een Amsterdamse vermogensbeheerder.

    Door gebrek aan inkomsten, reorganisatiekosten en verliezen uit het verleden, ontstond bij Roi AM in het vierde kwartaal van vorig jaar een tekort aan liquiditeit, en toetsingsvermogen. De toenmalige eigenaren, Selwyn Duijvestijn en een zakenpartner, besloten daarop hun aandelen te verkopen aan twee geldschieters, die €490.000 aan kapitaal verstrekten.

    Nieuwe eigenaren

    Die nieuwe eigenaren van Roi AM, nu dus omgedoopt tot Gini Capital, zijn Nico Pantelis (voor 65,38%) en Michiel Rietveld (34,62%). Beiden zijn al langer actief als ondernemer in de beleggingswereld.

    De Belgische aandelenanalist Pantelis is eigenaar van Slim Beleggen, een platform waar abonnees rapportages kunnen opvragen over effecten, variërend van grondstoffen tot crypto's. Rietveld is analist bij Beursbrink, een beleggingssite die focust op smallcapbedrijven. Beursbrink is een spin-off van Slim Beleggen, dat is gevestigd op Curaçao.

    Pantelis en Rietveld zijn ook minderheidsaandeelhouders bij Easybroker, een fintechbedrijf uit Haarlem met €25 mln beheerd vermogen van ruim 1250 klanten. Met een aandelenuitgifte van net geen €5 mln, wil Easybroker dit jaar verdere groei financieren. Opmerkelijk is dat investeerders, die vanaf €25.000 kunnen instappen, een rendementspotentieel van meer dan 2000% wordt voorgehouden. Easybroker werkt niet samen met Gini Capital, meldt een directeur.
    Themafondsen

    Uit het laatst gepubliceerde jaarverslag van Gini Capital volgt dat de nieuwe eigenaren de AFM-beheervergunning hebben ingeleverd voor twee fondsen, waaronder het voormalige Mountainshield. Besloten werd om met het fonds te stoppen nadat te weinig kapitaal was overgebleven om 'spreiding aan te brengen en een verantwoord rendement te behalen'.

    Gini Capital wil themafondsen introduceren, in lijn met de vereiste wet- en regelgeving. Het jaarverslag maakt gewag van een 'Future Metal Fund', waarvoor minimaal €8 mln fondsvermogen aangetrokken dient te worden. Het doel is om na één jaar €15 mln onder beheer te hebben. Verdere details ontbreken. Op de bedrijfswebsite staat enkel dat 'binnenkort' meer informatie online verschijnt.
    'Streep onder verleden'

    Gini Capital-eigenaar Nico Pantelis kan nog niets vertellen over de toekomstplannen, omdat het bedrijf op dit moment midden in een overgangsfase zit, zo laat hij in een reactie weten. Wel benadrukt Pantelis dat met de overname van Roi AM 'een streep onder het verleden' is gezet.

    De in mei aangetreden operationeel directeur Silvio Pravisani voegt per mail eraan toe dat de nieuwe eigenaren en directie niet verantwoordelijk waren voor 'het gevoerde beleid van vroeger'.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/financiele-markten/1419749/geru...
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 21 november 2021 13:05
    quote:

    Cosy schreef op 21 november 2021 12:48:

    Er moeten toch heel wat kijkers bij Harry zijn die zich achter hun oren zullen krabben.....

    Misschien reden voor Harry om hen eens recht in de camera toe te spreken......
    Wat een onzin....!!!

    Harry is net zo min als een krant of een ander medium verantwoordelijk voor domheid van z'n adverteerders.

    Harry kan net zo min als jij voorspellen of z'n adverteerders in de soep lopen of oplichters zijn.
  4. forum rang 6 gbakl 21 november 2021 15:24
    de antennes en voelsprieten van Harry staan nooit zo selectief ingesteld en zijn alleen gevoelig voor het bedrag
    dat hij moeiteloos kan innen voor elk reclamepraatje dat zijn figuranten willen houden daar.
    dat is zijn goed recht en we kennen heer Mens wel zo'n beetje inmiddels met zijn
    onbeholpen status.

    inderdaad onnodig om dan bij elk product een disclaimer in beeld te brengen dat je ook zelf
    een beetje moet nadenken.
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 21 november 2021 16:21
    quote:

    gbakl schreef op 21 november 2021 15:24:

    de antennes en voelsprieten van Harry staan nooit zo selectief ingesteld en zijn alleen gevoelig voor het bedrag
    dat hij moeiteloos kan innen voor elk reclamepraatje dat zijn figuranten willen houden daar.
    dat is zijn goed recht en we kennen heer Mens wel zo'n beetje inmiddels met zijn
    onbeholpen status.

    inderdaad onnodig om dan bij elk product een disclaimer in beeld te brengen dat je ook zelf
    een beetje moet nadenken.
    Harry heeft wel een goede schotel-antenne.
  6. FDRL 12 februari 2022 15:00
    Zo, (een deel van) de staf van Mountainshield heeft een nieuw bedrijf opgericht: Gini Capital met het Digital Future Fund als hoofdfonds. www.gini.capital/fonds
    Kosten: 2,6% vast (1,8% lopend en 0,8% directe kosten) en 18% prestatievergoeding. Instappen kost 1% en uitstappen ook 1% (2,5% als dat binnen 3 jaar gebeurt). De strategie is om te investeren in bedrijven die "inspelen op verdergaande digitalisering " en te maken hebben met crypto, blockchain en zogeheten web 3.0 aandelen.
    Vel er je eigen oordeel over...
    Mááárrr..... ze hebben wel geleerd van Mountainshield, want nu is het minimale instapbedrag 100k en dus valt het fonds buiten AFM toezicht. Dat scheelt toch weer een hoop gedoe straks. :-)
  7. FDRL 12 februari 2022 20:16
    Ja, ik snap ook niet wie ze denken te kunnen interesseren hiervoor. 100k minimaal in een fonds dat hoge kosten rekent en zich focust op een categorie aandelen, die vooral nu in een moeilijk vaarwater zitten (veel overwaarderingen in een klimaat met stijgende rente). Tevens zit er niemand bij met een sterk trackrecord, dus ze moeten wel aan gaan schuiven bij Harry, anders bereiken ze nooit het domme geld dat ze nodig hebben.
  8. forum rang 4 Pitmans 19 april 2022 08:38
    Lancering van het Digital Future Fund
    Begin juni openen we de deuren van ons Digital Future Fund voor beleggers en institutionele investeerders vanaf € 100.000,-. Met dit fonds slaan we een brug tussen traditionele aandelenfondsen en de mogelijkheden van het Web 3.0- en blockchain gerelateerde aandelen.
    investeren.gini.capital/

    Ik kan haast niet wachten....

    (bovenstaande is bepaald niet bedoeld om reclame te maken voor dit fonds!)
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 19 april 2022 09:13
    quote:

    Pitmans schreef op 19 april 2022 08:38:

    Lancering van het Digital Future Fund
    Begin juni openen we de deuren van ons Digital Future Fund voor beleggers en institutionele investeerders vanaf € 100.000,-. Met dit fonds slaan we een brug tussen traditionele aandelenfondsen en de mogelijkheden van het Web 3.0- en blockchain gerelateerde aandelen.
    investeren.gini.capital/

    Ik kan haast niet wachten....

    (bovenstaande is bepaald niet bedoeld om reclame te maken voor dit fonds!)
    Ik neem aan dat Peppie hier niks mee te maken heeft.
  10. forum rang 4 Happy One 14 november 2022 20:05
    quote:

    Pitmans schreef op 15 oktober 2022 11:14:

    En zo te zien nog steeds niets.
    Je mag toch hopen dat dit (Meedoen in het Gini Capital Digital Future Fund kan vanaf 100.000 euro) al een paar keer gelukt is, anders moeten die arme jongens in de kou op een houtje bijten door al die inflatie.
    Volgens mij is het gelukt, je hoeft geen medelijden te hebben ;-):

    investeren.gini.capital/

    Gini Capital is een ambitieus Nederlands fondshuis dat voor de zomer van 2022 zal starten met de uitrol van nieuwe beleggingsfondsen gericht op beleggers in de Lage Landen. Om de groei en uitrol te faciliteren, zijn wij in april gestart met een kapitaalsronde. Deze ronde is per 19 juli 2022 gesloten.

    Meldt u zich op deze pagina aan om mee te doen aan een volgende ronde of om een maatwerk investering te doen.
  11. forum rang 4 Pitmans 15 november 2022 08:09
    Het deel dat je vet drukt, is nog geen garantie dat ook daadwerkelijk met het beleggingsfonds is gestart.
    Er is (een deel van) het geld opgehaald dat daarvoor nodig is, maar dat kan natuurlijk ook gebruikt worden om de haard te stoken.
    Overigens, een zinnetje dat ontbreekt in jouw quote, doet mij vermoeden dat er nog niks belegd wordt voor deelnemers. Shortlist wil volgens mij zeggen dat je in de wacht wordt gezet : "Meld u vrijblijvend aan voor de shortlist"
  12. forum rang 4 Portisch 21 januari 2023 09:24
    [quote alias=Pitmans id=14613764 date=202301210833]
    He verrek, ze zijn begonnen.

    Behaalde resultaten Digital Future Fund
    Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec Jaar Cum.
    2022 - - - - - - - - - - - +1,16% +1,16% +1,16%

    gini.capital/fonds

    Heb naar goed zoeken de kosten op hun website gevonden.
    Die liegen er niet om.
    Begrijp oprecht niet dat er een iemand is die hier aan mee doet.
    Rendement is overigens enkel voor december 1,16%.
    Instap 1% en Uitstap 2,5% kosten.
    Mensen koop een ETF tegen 0, nog wat procent.
    Totaal kosten is gegeven voorbeeld op hun website 6,nog wat %
    Dus als je met een ton meedoet ben je na een jaar meer dan 6K kosten kwijt.
    Mooi toch
1.921 Posts
Pagina: «« 1 ... 92 93 94 95 96 97 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,25 -0,59%
EUR/USD 1,0670 +0,25%
FTSE 100 7.887,22 +0,13%
Germany40^ 17.742,50 -0,53%
Gold spot 2.393,78 +0,61%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+3,04%
EBUSCO...
+2,99%
Kendrion
+2,92%
B&S Gr...
+2,11%
Pharming
+2,07%

Dalers

ADYEN NV
-4,55%
JUST E...
-3,80%
ASMI
-3,01%
TomTom
-2,93%
BESI
-2,92%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links