Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slotcall: Lagarde adviseert beleggers hun posities te herzien

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Coen Grutters

Coen Grutters is redacteur van IEX.

Meer over Coen Grutters

Recente artikelen van Coen Grutters

  1. jan '23 Slotcall: Arbeidscontracten in techsector massaal door de shredder 24
  2. jan '23 Slotcall: ‘Cryptobeleggers zetten Accsys per ongeluk 7% hoger’ 18
  3. jan '23 Slotcall: Lagarde adviseert beleggers hun posities te herzien 29

Reacties

29 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Littletycoon 19 januari 2023 22:22
    quote:

    Frederik Trading schreef op 19 januari 2023 22:15:

    Podcast vraag:
    Graag jullie visie op wat mevr. Lagarde nu bedoelt met "Ik adviseer beleggers hun posities te herzien."
    Dat beleggers niet moeten denken dat ecb het plan om rentes minimaal 2 maal 0,5% te verhogen laat varen
  2. Moneyball 19 januari 2023 22:42
    Bij 10% inflatie lekker je geld op een spaarrekening zetten…dan weet je zeker dat je er snel minder voor kunt kopen.

    Cash genererende aandelen die hogere prijzen kunnen doorberekenen aan klanten… of IT platformen die percentage van de omzet van anderen ontvangen die spinnen garen
  3. forum rang 4 De dagkoers 19 januari 2023 23:09
    quote:

    DeVrijbuiter schreef op 19 januari 2023 18:55:

    AJK & collegae, geen vraag voor de podcast maar een dankwoord! Als beginnend belegger weet je niet waar je het zoeken moet. Koersen bewegen op en neer, terwijl je vaak geen idee hebt hoe of waarom. Ik heb heb afgelopen jaar op dagelijkse basis de voorbeurs, het live blog en de slotcall gelezen en ben daar een wijzere belegger van geworden. Jullie becommentariëren niet alleen de beurzen, maar verspreiden ook kennis over hoe de financiële markten en economie werken. Bij dezen; ontzettend bedankt daarvoor! Ga zo door en ik blijf jullie volgen.
    En helemaal gratis om lezen en te luisteren. Ik vind het super!
    Best paradoxaal, maar ik heb hier meer baat bij dan betaalde content. Ze 'moeten' volgens mij minder en zijn ook altijd duidelijk over hun eigen belang én hun eigen blunders. Dat is leerzaam en vermakelijk tegelijk.
  4. Snoekie83 20 januari 2023 00:33
    Vraag voor de podcast. De beurzen zijn goed uit de startblokken gekomen. Maar vandaag/gisteren even een behoorlijke terugval. Dit valt samen met optie expertise. Is dit niet de belangrijkste oorzaak van deze terugval (ipv LG) en zoja in welke mate/en hoe? Kan je hier als retail belegger op inspelen?
  5. forum rang 6 andre68 20 januari 2023 04:10
    quote:

    Snoekie83 schreef op 20 januari 2023 00:33:

    Vraag voor de podcast. De beurzen zijn goed uit de startblokken gekomen. Maar vandaag/gisteren even een behoorlijke terugval. Dit valt samen met optie expertise. Is dit niet de belangrijkste oorzaak van deze terugval (ipv LG) en zoja in welke mate/en hoe? Kan je hier als retail belegger op inspelen?
    Het is zo simpel. Verkopen voor de dip. Kopen op de dip. Ja dit geldt voor alle aandelen.
  6. Value-eter 20 januari 2023 05:08
    quote:

    Stierknijper schreef op 19 januari 2023 19:03:

    Vraag voor de podcast.
    JET (en ook Niels in zijn advies) heeft het steeds over ‘aangepaste Ebitda’. Willen jullie nog een keer uitleggen wat het verschil is met de ‘gewone’ Ebitda? Ik neem aan dat ‘aangepast’ is geïntroduceerd om positievere cijfers te kunnen laten zien. Alvast bedankt.
    Aangepaste EBITDA wordt vaak gebruikt door bedrijven die zo gunstig mogelijk cijfers willen rapporten. Dit kan zowel zijn om positieve cijfers te rapporteren of aan de bankconvenanten te voldoen. Afhankelijk van wat in de financieringsovereenkomst is opgenomen over de berekeningswijze van de (aangepaste) EBITDA. Soms zit daar een maximum aan adjustments in.

    Argument welke wordt gebruikt is een zo zuiver mogelijk EBITDA rapporten door eenmalige posten uit de EBITDA te strepen. Bijvoorbeeld door reorganisatiekosyen, afvloeien dure medewerkers, dubbel bezetting van topfuncties etc. Hierdoor krijg je dan in theorie zuivere informatie over de financiële prestaties van de activiteiten.

    Ene kant snap ik dat, maar mijn ervaring is dat ondernemingen die op deze wijze rapporteren ieder jaar veel "ons offs" hebben.

    Nadeel van EBITDA is wat mij betreft al dat de rente, aflossing en belastingen er buiten vallen en als er dan ook nog adjustments buiten vallen wordt het verschil tussen gerapporteerde Adjusted EBITDA en net income soms wel heel groot.
  7. Slowpoke 20 januari 2023 08:31
    Adyen is een heel goed bedrijf met een redelijk groei potentie daar zij al heel hard zijn gegroeid de afgelopen jaren, maar het bedrijf is duur desondanks dat de koers meer dan gehalveerd is vanaf de top.

    een koers/winst verhouding van 75 is niet bepaald goedkoop op 1300 euro en zo veel groei potentie zit er ook niet in dat ze deze waardering waar kunnen maken gezien de concurrentie en dat zij al in een groot deel van de wereld actief zijn.

    Winst marge is mager en zij zullen deze pas echt kunnen verhogen als zijn een monopolie positie hebben en dat gaat niet gebeuren aangezien er veel aanbieders actief zijn en ook een aardig markt aandeel hebben.

    Daarnaast komen er meer bedrijven bij die dergelijk technologie aanbieden en zouden er zelf bedrijven bij kunnen komen die een beter product kunnen ontwikkelen, dat is altijd het gevaar van beleggen in technologie, er zal niet gauw een nieuw cola vervanger komen om een vergelijking te maken.

    Kan het aandeel stijgen? zeker.

    Maar het zou logischer zijn dat deze zakt naar 900 of 700 gezien de bizare waardering, zeker als de cijfers weer tegen gaan vallen zoals ze dat ook een halfjaar geleden deden.

    Daarnaast bouwt de CEO van het bedrijf zijn belangen in Adyen hard af de afgelopen 2 jaar en dat kan een teken zijn dat hij zelf ook niet heel veel meer groei ziet en eieren voor zijn geld kiest met de huidige waardering.

    Let op de rente en een eventuele recessie, dit kan de winsten en marges nog een drukken.
29 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links