Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 27,380 18 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 26,940 - 27,380
  • 135.801 Gem. (3M) 80,5K

Waar beleggen jullie nog meer in

4.692 Posts
Pagina: «« 1 ... 225 226 227 228 229 ... 235 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. todra 13 januari 2023 10:52
    INMUNE BIO (INMB) ging gisteren 7,85 usd ( +9,94% ) . Ik heb ze indertijd gekocht aan 17 usd.
    Zacks 2 ranking met 99% upside volgens Wall street analysten.
    Hebben de NK-cell platforms nog toekomst nu de Car-T cell therapien in opmars zijn ?
    Ook Galapagos springt op die kar.

    finance.yahoo.com/news/wall-street-an...

    Nmune Bio, Inc. is a publicly traded (NASDAQ: INMB), clinical-stage biotechnology company focused on developing treatments that target the innate immune system to fight disease. INmune Bio has two product platforms that are both in clinical trials: The Dominant-Negative Tumor Necrosis Factor (DN-TNF) product platform utilizes dominant-negative technology to selectively neutralize soluble TNF, a key driver of innate immune dysfunction and a mechanistic driver of many diseases. DN-TNF product candidates are in clinical trials to determine if they can treat cancer (INB03™), Mild Alzheimer’s disease, Mild Cognitive Impairment and treatment-resistant depression (XPro™). The Natural Killer Cell Priming Platform includes INKmune™ developed to prime a patient’s NK cells to eliminate minimal residual disease in patients with cancer. INmune Bio’s product platforms utilize a precision medicine approach for the treatment of a wide variety of hematologic and solid tumor malignancies, and chronic inflammation.
  2. G3rwin 13 januari 2023 16:36
    quote:

    Chasse_Patate schreef op 9 januari 2023 15:13:

    [...]

    Hier heb ik recent juist wat gekocht. Puur speculatief, niet kijkend naar resultaten of toekomstige ontwikkelingen.
    Heb ik vorig jaar namelijk ook gedaan met ProQR toen er nog 3 euro per aandeel in kas zat en de koers naar de 80 cent zonk.
    Bij Sigilon is de verhouding nog frappanter. Daar zat op 1 oktober nog 78 miljoen in kas, zal op 1 januari nog iets van 70 miljoen van over zijn. De huidige market cap van 11 miljoen lijkt mij dan wel de bodem. Maar zoals gezegd puur speculatief, ik ga niemand adviseren hier in te stappen, maar ik ga dit gokje een tijdje aanhouden.
    Vond het een goede, heb ik ook gedaan. Wel hele kleine positie. Vooral de cash en er zit nog wel wat in de pijplijn. Vandaag toch al een mooie stijging. Maar kan ook weer hard omlaag.
  3. forum rang 4 Lingus 16 januari 2023 22:30
    Bij de doorloop van mijn portefeuille is nu Rigel (RIGL) aan de beurt. Sinds 1 december 2022 heeft Rigel een tweede medicijn op de markt: Rezlidhia (olutasidenib) in r/rAML. Het zou beter scoren dan vergelijkbaar medicijn Tibsovo, nu eigendom van Servier. Servier deelt geen verkoopcijfers van Tibsovo, maar de vorige eigenaar, Agios, overgenomen door Servier, had het over potentieel $160 - $170 miljoen. Citigroep voorspelt 50% marktaandeel.

    Tel dat op bij de omzet van eerste medicijn, Tavalisse in ITP, dat een laatste kwartaalverkoop van $21 miljoen telde en dus mogelijk naar de $80 - $100 miljoen regionen groeit, dan kan de conclusie zijn dat de huidige marketcap van ca $300 miljoen wat ondergewaardeerd is. Er lopen nog programma's, veel gepartnerd.

    Mijlpaal- en licentiebetalingen, een krappe kas maar wel een leningfacaliteit, wat inkomsten uit overheidswerk en recente ontslaggolf maken de financiën en de toekomst momenteel onoverzichtelijk. Als het goed is volgt in maart de jaarrapportage, ik hoop dan iets meer helderheid te krijgen in financiën en toekomst. Met de kennis van nu ben ik optimistisch gestemd.
  4. todra 19 januari 2023 11:27
    Ik heb wat BioNtech gekocht , is ver teruggezakt.Heeft nog andere mRNA vaccins in pijplijn (oa melanoom, eierstok-, prostaat-, long-kanker) in fase1 en 2 .Ook verschillende bispecifieke antilichamen ( oa pancreas tumoren) en engineered cell therapies ( vaste tumoren).Hebben goede kas positie, kochten enkele dagen terug een britse startup in AI , InstaDeep.

    Toch ook wat Affimed bijgekocht aan 1,14 usd , Ik geloof in die pijplijn

    finance.yahoo.com/news/analyst-says-a...
  5. forum rang 4 Lingus 21 januari 2023 21:45
    Op 11 januari berichtte de EMA dat het de voorgenomen maatregelen bevestigt om het risico op ernstige bijwerkingen met Janus-kinaseremmers (JAKi)voor chronische ontstekingsaandoeningen te minimaliseren. Zie: www.ema.europa.eu/en/news/ema-confirm...
    De hele klasse JAKi's wordt over één kam geschoren, dus inclusief Jyseleca van Galápagos. Wat dat voor de toekomstige verkoop gaat betekenen kan ik niet beoordelen, maar dat veiliger kandidaatmedicijnen voor chonische ontstekingsaandoeningen in trials meer aandacht gaan krijgen van de farmaceutische industrie staat vast en is al gaande.

    Eén van de alternatieven is zunsemetinib, het leidend product van Aclaris (ACRS), in fase 2 studie. Zunsemetinib of ATI-450 is een unieke orale MK2-remmer die mogelijk een superieure werkzaamheid en veiligheid biedt ten opzichte van JAK-remmers en superieur gemak ten opzichte van biologische DMARD's. Zunsemetinib kan een potentiële behandeling worden voor patiënten die lijden aan matige tot ernstige reumatoïde artritis en artritis psoriatica en hidradenitis suppurativa. Afgelopen woensdag kocht ik een bescheiden positie op $17,30.

    Op 6 januari 2023 verstrekte Aclaris Therapeutics de markt haar outlook voor 2023 en anticipeert het op een spannend jaar, aangezien naar verwachting verschillende belangrijke gegevens zullen worden vrijgegeven voor de twee belangrijkste klinische programma's van Aclaris die Zunsemetinib en ATI-1777 evalueren. "2023 belooft een ongelooflijk spannend jaar te worden voor Aclaris met een aantal belangrijke verwachte data-uitlezingen voor onze twee belangrijkste klinische programma's, zunsemetinib (ATI-450) en ATI-1777," volgens de CEO van Aclaris.
    • De werkzaamheid, veiligheid en verdraagbaarheid van de behandelingen worden geëvalueerd.
      De belangrijkste gegevens over Zunsemetinib 20 mg en 50 mg tweemaal daags in combinatie met methotrexaat-chemotherapie bij patiënten met matige tot ernstige reumatoïde artritis zouden ergens in de tweede helft van 2023 moeten worden vrijgegeven.
      De belangrijkste gegevens over een 12 weken durend regime op basis van Zunsemetinib 50 mg tweemaal daags bij 95 gerandomiseerde patiënten met matige tot ernstige hidradenitis suppurativa zouden rond maart/april 2023 moeten worden gepubliceerd.
      De belangrijkste gegevens over Zunsemetinib 50 mg tweemaal daags bij patiënten met matige tot ernstige artritis psoriatica zullen naar verwachting later dit jaar worden vrijgegeven.
      Topline-gegevens voor ATI-1777, dat in meerdere doses wordt bestudeerd bij patiënten met matige tot ernstige atopische dermatitis, zullen tussen juni en juli 2023 worden vrijgegeven.

    Zie ook seekingalpha.com/article/4569084-acla... en het commentaar van xrayjedi op dit artikel, automatisch vertaald en ingekort:
    "de ontwikkelingsboog voor zunsemetinib/ATI-450 is interessant en werd, althans voor mij, in 2020 significant voor investeringen na bestudering van muismodelgegevens uit het Journal of Experimental Medicine-artikel uit 2018; toen heette het medicijn CDI-450. (...) U kunt in principe zien dat CDI-450/ATI-450 de RA-gerelateerde gewrichtsvernietiging in de elleboog van de muis stopte via CT (CAT-scans). U kunt ook op microscopisch niveau remming van de osteoclastactiviteit aan de onderzochte zijden van de microscoop zien, dwz het blokkeerde gewrichtsvernietiging/botresorptie. (...) De belangrijkste bevinding was dat het tachyfylaxie vermeed (afnemende effecten na verloop van tijd, vooral na 14 dagen), wat een probleem was met vergelijkbare medicijnen, en het een legitieme kandidaat voor mensen maakte, aangezien de ontstekingscascade in wezen identiek is bij muizen en mensen.
    (...) ATI-450 remt krachtig veel van de ontstekingsmarkers (IL-1, IL-6, TNFalpha), en doet dit zeer specifiek. Het doet dit verder in de enzymketen dan JAK-remmers (denk aan Rinvoq), en hoe verder in de keten, hoe minder bijwerkingen. JAK's zoals Rinvoq blokkeren ook andere stroomopwaartse functies zoals tumoronderdrukking en ontstekingsremmend (wat jammer is omdat je idealiter alleen pro-ontsteking wilt blokkeren), onder andere, wat waarschijnlijk bijdraagt ??aan de bijwerkingen, black box-waarschuwingen (bloedstolsels), en het onvermogen om alles behalve de laagste dosis voor behandeling te gebruiken.

    Zie ook seekingalpha.com/article/4410827-acla... Daaruit een stukje, automatisch vertaald:
    "Wat ik aantrekkelijk vond, was dat er geen dosisbeperkende toxiciteiten waren. ATI-450 vertoonde voorspelbare farmacokinetische reacties; de plasmaspiegel stijgt proportioneel met een dosis tot 80 mg tweemaal daags. ATI-450 vertoonde een korte halfwaardetijd van 9-14 uur, wat de waarschijnlijkheid bevestigt dat het dagelijks kan worden gedoseerd. Dit is gunstig voor patiënten die mogelijk een operatie moeten ondergaan. Veel biologische geneesmiddelen hebben een lange halfwaardetijd en daarom is het lastig om ze voor de operatie uit te doen. De proef liet een aantal interessante ex-vivo resultaten zien; ATI-450 vertoonde een brede en robuuste cytokineremming. De gegevens laten zien dat het mogelijk LPS-geïnduceerde cytokineproductie kan remmen, inclusief pro-inflammatoire cytokines - TNF, IL1B, IL6 en IL8, maar de ontstekingsremmende cytokine IL-10-expressie slechts met 30% vermindert. ATI-450 liet een sterkere reductie zien voor TNF-a en IL1B maar een bescheiden afname voor IL6 en IL8. Ik zie echter nog steeds een afname van 60-70% in IL-6 en IL-8 sterk en veelbelovend."

    In de laatste kwartaalrapportage gaf Aclaris aan geldmiddelen te hebben tot eind 2025.

    De koers is na mijn aankoop op $17,30 nog verder gedaald naar $16,20 en het weekend ingegaan op $16,65. Mocht de koers richting $15 gaan koop ik eenmalig bij. Dan zou ik een comfortabele positie hebben, namelijk de juiste balans tussen acceptabel verlies bij falen en een lucratieve opbrengst bij succes.
  6. forum rang 4 Lingus 23 januari 2023 19:33
    Vandaag Day One (DAWN) gekocht op $22,20. In juni 2022 werden sterke resultaten gepubliceerd van een fase 2 studie van tovorafenib in recidiverend/progressief laaggradig glioom (pLGG) )bij pediatrische patiënten. De overall response rate (ORR) van de eerste evalueerbare patiënten was 64%, veel beter dan de huidige behandeling met dafrafenib van 44%. Ook de bijwerkingen scoorden beter. Day One heeft een sterke kaspositie, kan het uithouden tot ergens in 2025. Tovorafenib heeft een FDA Breakthrough Therapy Designation in relapsed pLGG, een FDA Rare Pediatric Disease Designation voor pLGG en een FDA Orphan Drug Designation in gliomen, de laatste toekenning ook in Europa. Day One wil in 2023H1 een NDA indienen voor tovo in relapsed pLGG. Een soortgelijke studie, maar dan fase 3 voor eerstelijns behandeling, is kortgeleden gestart. Deze studie kan meerdere jaren duren. Bij positieve (tussen-)resultaten kan de grotere eerstelijnsmarkt betreden worden. In fase 1 tenslotte tovo in solid tumors en in combo met pimasertib, ook van Day One.

    Zie verder www.dayonebio.com/
    en
    clinicaltrials.gov/ct2/results?cond=&...
    en
    seekingalpha.com/article/4538920-day-...
    en
    seekingalpha.com/article/4518570-day-...
  7. Elsjeiksikko 26 januari 2023 14:51
    quote:

    todra schreef op 13 januari 2023 10:52:

    INMUNE BIO (INMB) ging gisteren 7,85 usd ( +9,94% ) . Ik heb ze indertijd gekocht aan 17 usd.
    Zacks 2 ranking met 99% upside volgens Wall street analysten.
    Hebben de NK-cell platforms nog toekomst nu de Car-T cell therapien in opmars zijn ?
    Ook Galapagos springt op die kar.

    finance.yahoo.com/news/wall-street-an...

    Nmune Bio, Inc. is a publicly traded (NASDAQ: INMB), clinical-stage biotechnology company focused on developing treatments that target the innate immune system to fight disease. INmune Bio has two product platforms that are both in clinical trials: The Dominant-Negative Tumor Necrosis Factor (DN-TNF) product platform utilizes dominant-negative technology to selectively neutralize soluble TNF, a key driver of innate immune dysfunction and a mechanistic driver of many diseases. DN-TNF product candidates are in clinical trials to determine if they can treat cancer (INB03™), Mild Alzheimer’s disease, Mild Cognitive Impairment and treatment-resistant depression (XPro™). The Natural Killer Cell Priming Platform includes INKmune™ developed to prime a patient’s NK cells to eliminate minimal residual disease in patients with cancer. INmune Bio’s product platforms utilize a precision medicine approach for the treatment of a wide variety of hematologic and solid tumor malignancies, and chronic inflammation.
  8. todra 26 januari 2023 15:08
    quote:

    Elsjeiksikko schreef op 26 januari 2023 14:52:

    Inmune heb ik van de week bijgekocht, en inmiddels veert deze koers flink wat op. Dromen maar over die upside van 99%
    ik heb die gekocht aan 17 usd , niets bijgekocht , geloof in die pijplijn.Wel affimed bijgekocht aan 1,15usd .Ook biontech,en teladoc gekocht.
  9. Chasse_Patate 27 januari 2023 09:45
    quote:

    Elsjeiksikko schreef op 26 januari 2023 14:50:

    Ik bezit als sinds lange tijd aandelen Protalix en die zijn behoorlijk neerwaarts gegaan. Inmiddels veert de koers weer wat op. In het verleden waren er nog geruchten over overname e.d. Volgt iemand dit aandeel? Is het weer koopwaardig?
    Protalix is bij mij (gelukkig) pas op de radar gekomen na de CRL in 2021.
    Heb er toen naar gekeken en 2 dingen vielen mij op:

    A.
    PRX–102 lijkt mij een kansrijk middel. Het is even geleden maar ik meen mij te herinneren dat veel mensen die meededen aan een trial daarna doorgingen met PRX–102 in een soort vervolgtrial.

    B.
    Een persbericht uit 2017, heb het even opgezocht:
    "Under the terms of the U.S. license and supply agreement, Protalix is entitled to an upfront payment of $25 million from Chiesi and additional payments of up to a maximum of $20 million in development costs, capped at $7.5 million per year. Protalix is also eligible to receive an additional up to a maximum of $760 million, in the aggregate, in regulatory and commercial milestone payments, and tiered royalties ranging from 15% to 40% on net sales as consideration for product supply. Protalix will continue to be the manufacturer of PRX-102 for clinical development and commercial purposes."

    Het e.e.a. was voor mij reden om in te stappen, eerste aankoop 5 augustus 2021 (1,51).
    Daarna nog wat vervolgaankopen tot ergens rond de euro, maar wel tijdelijk uitgestapt bij een spike op 4 april 2022.

    Nu is het wachten.
    Bij goedkeuring verwacht ik toch wel een stijging, hoewel dat niet altijd gegarandeerd is bij goedkeuringen in de BIO wereld.
    En met partner Chiesi weet je nooit of er dan niet een mooi bod gaat volgen.
    Bij afkeuring ..... nou dan weet je het wel.
    Dus je vraag of het koopwaardig is hangt m.i. helemaal af van hoe je de kans op goedkeuring inschat.
  10. Sprinterke 30 januari 2023 15:26
    Beste Lingus,
    Ik heb Inventiva in portefeuille voor de behandeling van NASH. Ze zijn eveneens zeer veel belovend. studies fase 3 zijn lopende. Laatste patiënt wordt voor de eerste maal gezien in H2 2023. Ik begrijp het koersverloop nu ik zie dat er een ander bedrijf hen voor is (er was nog geen behandeling voor NASH). Ik vermoed echter dat er op dit terrein meer dan een bedrijf actief kan zijn. Het potentieel is simpelweg enorm. Dus, misschien Inventiva eens bekijken. Ze zijn niet alleen veelbelovend, maar en met een marktkapitalisatie van slechts 250 M ook een zeer goede high risk / high reward kandidaat. Laat maar weten wat je van dit aandeel denkt...

    quote:

    Lingus schreef op 20 december 2022 16:35:

    De markt was gisteren blijkbaar aangenaam verrast (+235%!) door de uitkomsten van de fase 3 trial van resmetirom voor de behandeling van NASH en leverfibrose. Met deze resultaten kan Madrigal (MDGL) snel een NDA aanvraag doen en mogelijk ook een versnelde goedkeuring aanvragen bij de FDA: "Zo vroeg mogelijk in de tweede helft van 2023", volgens de CEO. De verwachting is dat het aantal gevallen van leverkanker en levertransplantatie met resmetirom behoorlijk teruggedrongen kunnen worden. De kans dat resmetirom een megablockbuster wordt, en Madrigal een overnamekandidaat, is nu enorm groot.
    Mijn aankoop van MDGL dateert al vanaf maart 2021 op $115. Ik heb veel geduld moeten hebben door de vertragingen in dit traject, maar dat wordt nu wel beloond. Ik hoop en verwacht dat de koers nog wat gaat oplopen de komende dagen en weken, als de markt en de analisten dit nieuws absorberen.
    Zelfs het veroveren van 5% van de markt zou kunnen leiden tot een jaarlijkse omzet van $ 8,5 miljard, volgens Evercore ISI-analisten - een veronderstelling die ze omschrijven als "conservatief", die rekening houdt met de potentiële impact van nieuwe medicijnen tegen obesitas. Bron: www.evaluate.com/vantage/articles/new...

    De koers van Viking (VKTX) kreeg ook een boost, van 74%. Die heb ik al sinds half 2019 in porto, op $8,52. Slechte timing dus, maar een zeer bescheiden positie. Hier ga ik nog wat bijkopen, want leidend product VK2809 (zelfde MOA als resmetirom) kan met mid-stage data in de eerste helft van 2023 voor een soortgelijke verrassing zorgen. In ieder geval zal uitgekeken worden naar die data (fase 2, 337 deelnemers, 4 doses plus placebo, dubbelblind); is VK2809 veiliger en/of beter werkzaam? Viking's pipeline is ook wat breder.

    Vandaag nog meer vuurwerk in mijn posities; Verona (VRNA) scoort ook goed in de tweede fase 3 studie van ensifentrine in COPD, en bevestigen de eerste studieresultaten van augustus dit jaar: een reductie in exacerbaties (longaanvallen) en een toename in longvolume. Hier heb ik de inleg al uit, dus een gratis positie, en ook een substantiële positie van minimaal 5%. Dit kon wel eens de nieuwe standaardbehandeling van COPD worden, dus ik hou deze positie aan.

    Gisteren werd een langlopende order op Sellas (SLS) aangetikt; ik heb ze voor $2,00. In augustus op de watchlist gezet, in november liep de fase 3 studie van leidend product galinpepimut-S in acute myeloïde leukemie vertraging van bijna een jaar op. De resultaten worden nu rond de jaarwisseling 2023/2024 verwacht. De reden van de vertraging kan positief uitgelegd worden: de vroege gegevens wezen op een mediane totale overleving (OS) die twee keer langer is dan de gepoolde onderzoekspopulatie. Dat geeft een langere doorlooptijd van de studie. De gegevens zijn geblindeerd, waardoor de langere OS kan liggen aan verbeterde zorg in de controle-arm, óf het ligt aan de doeltreffendheid van galinpepimut-S. Ik hoop natuurlijk op het laatste, en dat zou een bevestiging zijn van de fase 2 resultaten. Extra feitje: CEO en oprichter dr. Angelos Stergiou is tevens mede-oprichter van Anavex. Misschien aardig om een stuk van zijn levensverhaal te lezen: medium.com/authority-magazine/dr-ange...

    Vandaag ook een aardige stijging van de koers van Edesa (EDSA) op het nieuws van een FDA fast track designation op EB05 in ARDS, het levensgevaarlijke syndroom dat (onder meer!) kan optreden gedurende een Covid-19 infectie. Ik heb hier een gratis positie in, die in waarde wel behoorlijk geslonken was.

    Ook een hopeloze positie opgeruimd: Applied Therapeutics (APLT). Diens schulden inmiddels opgelopen tot 334 miljoen, leidend product had na 12 maanden nog geen statistische significantie, waarna de studie 6 maanden werd opgerekt. De rest van de pipeline heeft een te lange tijd naar de markt.
  11. forum rang 4 Lingus 30 januari 2023 18:44
    In februari 2021 schreef ik:

    "Cabaletta (CABA )richt zich op de ontwikkeling van gemanipuleerde T-cellen voor patiënten met B-celgemedieerde auto-immuunziekten. Nogal wat auto-immuunziekten ontstaan door verkeerd geprogrammeerde B-cellen die eigen lichaamscellen aanvallen en zich daarin ook niet laten corrigeren. Cabaletta programmeert T-cellen die heel selectief de verkeerd geprogrammeerde B-cellen opsporen en vernietigen. Cabaletta noemt dit CAAR-T (Chimeric AutoAntibody Receptor T-cell). Het is een variant op de al bestaande CAR-T techniek die in de oncologie ingezet wordt. Waar CAR-T zo'n beetje alle B-cellen doodt, werkt de CAAR-T veel preciezer en richt zich uitsluitend op de auto-immuunziekte veroorzakende B-cellen. Naar verwachting zal dit een veel lager risico op bijwerkingen geven. De techniek zal ook naar verwachting een hoge werkzaamheid hebben." Op 8 februari 2021 kocht ik CABA op $12,78.

    Op 14 december 2021 ging CABA hard onderuit op slechte resultaten van een kleine fase 1 trial van DGS3-CAART in mucosal Pemphigus Vulgaris (mPV). Het voegde zich bij de langzaam groeiende groep bleeders in mijn portefeuille en mijn interesse was weg. Elk half jaar check ik de bleeders op levensvatbaarheid. Ik ga er van uit dat als er nog wat in de pipeline zit, dat ik gewoon geduld moet hebben. Je weet maar nooit.

    Cabaletta ging langzaam maar gestaag door met de onderzoeken. Groot nieuws bleef uit en de koers zakte tot $0,59. Er kwam wel eens wat nieuws voorbij maar dat negeerde ik.

    Dat had ik niet moeten doen.

    Op 11 oktober kwam nieuws dat ik pas afgelopen weekend heb gelezen:
    Cabaletta Bio kondigt CABA-201 aan, een nieuw ontworpen op CD19 gerichte CAR-T-celtherapie, ontwikkeld om een ??breed scala aan auto-immuunziekten aan te pakken

    Met als headlines:
    – Het bedrijf heeft een exclusieve wereldwijde licentie verkregen voor een volledig menselijke CD19-binder met gegevens over de klinische verdraagbaarheid die de potentiële klinische ontwikkeling bij auto-immuunziekten ondersteunen.
    – CABA-201 Investigational New Drug (IND) aanvraag gepland voor de eerste helft van 2023 met eerste klinische gegevens verwacht in de eerste helft van 2024, in afwachting van goedkeuring door de IND.

    – Klinische ontwikkelingsplannen worden geïnformeerd door exclusief translationeel onderzoekspartnerschap met Georg Schett, MD, senior auteur van de Nature Medicine -publicatie waarin melding wordt gemaakt van klinische en serologische ziekteremissie en mogelijke reset van het immuunsysteem bij met CD19-CAR T behandelde refractaire systemische lupus erythematosus (SLE)-patiënten en een wereldleider in de toepassing van op CD19 gerichte celtherapieën bij auto-immuniteit.

    Zie verder: www.cabalettabio.com/news-media/press...

    Op 8 december haalde het bedrijf $35 miljoen op, zonder problemen, om:
    - IND CABA-201 in te dienen (variant op CAART: Chimeric Antigen Receptor T cells for Autoimmunity (CARTA))
    - meerdere CABA-201 onderzoeken in meerdere indicaties te kunnen starten
    - de gaande studies te bekostigen van DSG3-CAART en MuSK-CAART medicijnkandidaten
    - voldoende werkcapitaal te hebben.

    De koers is in vier maanden gestegen van $0,70 naar $12,00. Waarom? Mijn mening na leeswerk: deze techniek kan vermoedelijk meerdere auto-immuunziekten, waaronder SLE, reuma en Diabetes Type 1, met een eenmalige (weliswaar ingrijpende) behandeling, in staat van genezing brengen. Misschien langdurig, misschien zelfs totaal. Als dat waar is, is de huidige marketcap van ca $350M natuurlijk pinda's.

    Zie ook: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC...

    Op 9 januari gaf het bedrijf een presentatie, zie d1io3yog0oux5.cloudfront.net/_f259a36...
    waaruit blijkt dat in een kleine studie een immuunsysteem reset was bereikt in 5 van de 5 SLE-patienten. De respons was langdurig en de patiënten konden stoppen met verdere SLE-medicatie.

    Het CAART platform schrijdt intussen voort, met een studie in fase 1 in Mucosal Pemphigus Vulgaris en drie preklinische studies, zie www.cabalettabio.com/pipeline

    Ik heb mijn huidige positie dan ook vanmiddag verdriedubbeld met een aankoop op $11,90.
    Zoals wel vaker is mijn timing beroerd maar vind ik niet boeiend in dit geval, ik moet CABA gewoon hebben.
  12. forum rang 4 Lingus 30 januari 2023 18:56
    quote:

    Sprinterke schreef op 30 januari 2023 15:26:

    Beste Lingus,
    Ik heb Inventiva in portefeuille voor de behandeling van NASH. Ze zijn eveneens zeer veel belovend. studies fase 3 zijn lopende. Laatste patiënt wordt voor de eerste maal gezien in H2 2023. Ik begrijp het koersverloop nu ik zie dat er een ander bedrijf hen voor is (er was nog geen behandeling voor NASH). Ik vermoed echter dat er op dit terrein meer dan een bedrijf actief kan zijn. Het potentieel is simpelweg enorm. Dus, misschien Inventiva eens bekijken. Ze zijn niet alleen veelbelovend, maar en met een marktkapitalisatie van slechts 250 M ook een zeer goede high risk / high reward kandidaat. Laat maar weten wat je van dit aandeel denkt...

    [...]
    Ha Sprinterke, ik heb ook een kleine positie in Inventiva (IVA). Veelbelovend inderdaad, maar de NASH markt is druk en sinds het succes van Madrigal (MDGL) op 19 december komt er hoogstwaarschijnlijk binnenkort een behandeling op de markt. Naast MDGL en IVA heb ik ook posities in NASH-spelers Viking (VKTX) en 89Bio (ETNB). Succes!
4.692 Posts
Pagina: «« 1 ... 225 226 227 228 229 ... 235 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links