Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TRUMP

70.724 Posts
Pagina: «« 1 ... 3130 3131 3132 3133 3134 ... 3537 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 DurianCS 12 januari 2023 19:40
    quote:

    luchtschip schreef op 12 januari 2023 19:34:

    [...]

    This is exactly how this should be reported. Well done, CNN.

    There are clear distinctions between the two classified documents cases involving President Joe Biden and former President Donald Trump

    Zie de verschillen tussen de situatie van Biden en Trump, wat betreft de gevonden documenten

    pbs.twimg.com/media/FmH56c3XkAQmdz0?f...

    Classified Documents Found

    Joe Biden...............................................................................Donald trump

    >>under 12 total....................................................................160 + secret
    >>some top secret..................................................................60 top secret
    >>cooperating........................................................................under investigation for obstruction
    >>Lawyers found and alerted archives................................FBI search after ignored subpoena

    twitter.com/Angry_Staffer/status/1612...
    Misschien dat Lepre Chaun het nu een beetje snapt.
  2. forum rang 8 Lepre Chaun 12 januari 2023 20:01
    Onderzoek naar documenten Biden

    Een speciaal aanklager is aangesteld
    om onderzoek te doen naar de geheime
    documenten die zijn gevonden bij
    president Biden thuis.Dat heeft de
    minister van Justitie bekendgemaakt.

    Robert Hur,eerder openbaar aanklager in
    de staat Maryland en in die functie
    benoemd door oud-president Trump,gaat
    het onderzoek leiden.Hij doet dat
    onafhankelijk van het ministerie van
    Justitie.

    Eerder waren er ook onderzoeken door
    een speciaal aanklager naar president
    Trump en president Clinton.Ook tegen
    Trump loopt nog altijd een onderzoek
    vanwege het achterhouden van papieren.
  3. forum rang 8 Lepre Chaun 12 januari 2023 20:10
    Opmerkelijke vondst

    Geheime documenten gevonden bij Joe Biden thuis: 'Volledig tegen de regels'

    Zeer opmerkelijk en volledig tegen de regels'
    "Joe Biden heeft duidelijk de regels overtreden", zegt Amerikacorrespondent Erik Mouthaan. "Niemand betwist dat hij toegang had tot deze documenten. Als toenmalig vicepresident had hij ze niet eens hoeven lezen in één van de speciale ruimtes die zijn ingericht voor politici die geclassificeerde documenten willen lezen. Maar hij had de documenten wel moeten inleveren toen hij terugtrad als vicepresident. Dat heeft Biden kennelijk niet gedaan."

    Ze werden aangetroffen op een kantoor en bij hem thuis. Wat dóen die documenten daar? Zeer opmerkelijk en volledig tegen de regels. Het roept ook verwijten op van hypocrisie. Zo zou een deel van de documenten al voor de midtermverkiezingen in november zijn ontdekt, maar niet naar buiten zijn gebracht door het Witte Huis."
  4. forum rang 9 gnocchi. 12 januari 2023 20:42
    Ik denk dat dit juist is.

    Een speciale raadsman, als er een wordt aangesteld, sluit GOP-inmenging hierin uit, laat Smith doorgaan met wat hij doet.

    twitter.com/emptywheel/status/1613588...

    Onduidelijk hoe AG Garland, op basis van de bekende feiten van de Biden-documenten, de benoeming van een speciale raadsman volgens de DOJ-richtlijnen kan rechtvaardigen, maar het is vermeldenswaard dat een dergelijke benoeming het voor Jack Smith levensvatbaarder / smakelijker zal maken om MAL-aanklacht in te dienen tegen Trump.

    twitter.com/AWeissmann_/status/161358...
  5. forum rang 9 gnocchi. 12 januari 2023 20:47
    In de eerste verklaring sinds DOJ's aanstelling van een speciale raadsman, zegt speciale raadsman van WH, Sauber, "hebben we er alle vertrouwen in dat een grondig onderzoek zal aantonen dat deze documenten per ongeluk zoekgeraakt waren, en dat de president en zijn advocaten onmiddellijk actie hebben ondernomen toen ze deze fout ontdekten."

    twitter.com/JDiamond1/status/16136134...
  6. forum rang 9 gnocchi. 12 januari 2023 21:18

    George Santos zit dieper in de problemen dan we dachten
    Bill Palmer | 3:00 pm EST January 12, 2023.

    Link Engels.
    www.palmerreport.com/analysis/george-...

    Dinsdag riepen lokale Long Island Republikeinse leiders George Santos op om af te treden uit het Congres. Dit is nogal wat, want het laatste wat deze Long Island Republikeinse leiders nu waarschijnlijk willen is zich voorbereiden op een speciale verkiezing in hun House district onder deze schandalige omstandigheden. Toch vragen ze om het ontslag van Santos, en daar kan een reden voor zijn.

    De eindeloze leugens van Santos over zijn persoonlijke en professionele leven hebben tot nu toe de meeste krantenkoppen gehaald. Maar het lot van Santos zal waarschijnlijk worden bepaald door de vraag of hij aantoonbare misdaden heeft gepleegd terwijl hij zich in wezen kandidaat stelde voor een ambt als fictief personage. Naar verluidt loopt er al een strafrechtelijk onderzoek naar Santos in verband met zijn campagnefinanciën van 2022. En dat neemt nu een lelijke wending.

    CNBC meldt dat een van Santos' campagneadviseurs tijdens de verkiezingen van 2020 en 2022 campagnedonaties zou hebben gevraagd terwijl hij zich voordeed als stafchef van Kevin McCarthy. Dit is gewoon vreemd, en toch lijkt het te kloppen met al het andere dat we over Santos te weten zijn gekomen. Nog belangrijker is dat, als het waar blijkt te zijn, die campagneadviseur zeker gevangenisstraf boven het hoofd hangt, gezien de specifieke wetten op het gebied van campagnefinanciering. Dit zou de federale en staatsaanklagers dus een gemakkelijke kans geven om deze Santos-adviseur tegen Santos op te zetten, wat altijd helpt om de strafrechtelijke aanklacht kracht bij te zetten en de kans op een veroordeling tijdens het proces te vergroten.

    Met andere woorden, dit heeft benen. Natuurlijk is het hele financiële verhaal van Santos zeer verdacht, inclusief een baan bij een vermeend piramidespel in Florida, die hij opgaf kort voordat de FBI de zaak oprolde, gevolgd door een mysterieus bedrijf in Florida dat hij zelf oprichtte en waarvan de inkomsten vervolgens aan de campagne van Santos werden geschonken. Zoiets wordt misschien niet strafrechtelijk onderzocht als een politieke kandidaat verliest en van de radar verdwijnt, maar het wordt absoluut onderzocht nu Santos in het Congres zit en weigert te vertrekken.

    Geen wonder dat de Republikeinse leiders van Long Island nu hun verlies proberen te beperken. Het George Santos-schandaal wordt alleen maar erger. Omdat Kevin McCarthy zo'n kleine meerderheid heeft en zo'n schaamteloze zwakkeling is, kan hij passief besluiten Santos te laten zitten tot hij wordt aangeklaagd. Maar McCarthy, wiens sprekerschap theoretisch elk moment kan instorten, denkt op korte termijn. De Republikeinse leiders van Long Island denken waarschijnlijk dat Santos het einde van zijn termijn toch niet haalt en dat ze liever nu hun verlies nemen.

    Zoals altijd is het totale gebrek aan leiderschap van Kevin McCarthy - die op dit moment wordt verraden door een stel lokale nobodies van het Nassau County Republican Committee - ongeveer wat je van McCarthy zou verwachten. Wat George Santos betreft: als je het punt hebt bereikt dat je nadrukkelijk moet twitteren "Ik zal NIET aftreden", betekent dat waarschijnlijk dat je uiteindelijk zult moeten aftreden.
  7. forum rang 9 gnocchi. 12 januari 2023 22:29
    Bannon verbreekt communicatie met eigen advocaten in 'kale vertragingstactiek'
    Rodric Hurdle-Bradford
    12 januari 2023.

    Link Engels.
    www.rawstory.com/bannon-cuts-off-comm...

    Steve Bannon, lange tijd bondgenoot van voormalig president Donald Trump, heeft de communicatie met zijn team van advocaten gestaakt in een poging zijn aanstaande proces in de staat New York te vertragen, aldus de Daily Beast.

    Bannon staat terecht voor het runnen van een rechtse non-profitorganisatie die zijn geld zou doneren aan de bouw van een muur aan de grens tussen de VS en Mexico.

    Bannon heeft al maanden geen contact meer gehad met zijn advocaten en heeft niet gereageerd op enige communicatie-uitingen. The Daily Beast beschreef de zet als een "kale vertragingstactiek".

    De rechtbank onder leiding van rechter Juan Merchan heeft Bannon nu tot 28 februari de tijd gegeven om een nieuwe groep advocaten aan te wijzen ter vervanging van de advocaten die hij heeft opgezegd, zonder dat er een signaal is dat dit zal veranderen.

    Merchan berispte Bannon op zijn overduidelijke vertragingstactiek, maar gaf Bannon toch uitstel om van advocaat te wisselen.

    Een van de hoofdadvocaten voor Bannon, David Schoen, was ook zijn hoofdadvocaat toen Bannon schuldig werd bevonden voor minachting van de rechtbank. Sommige politieke insiders dachten dat het vonnis een wig tussen de twee zou hebben getrokken, maar Schoen was tijdens de hoorzitting volledig meegaand in de vertragingstactiek en verklaarde dat de communicatiestilstand een goede reden is voor het uitstel, aangezien Bannon niet eens een reden heeft gegeven voor de verbreking.

    Die reden werd snel onderuit gehaald door Merchan, die eerdere juridische precedenten gebruikte om te benadrukken dat de keuze van een advocaat door een verdachte niet kan worden gebruikt om vervolging uit te stellen of te voorkomen.
  8. forum rang 9 gnocchi. 12 januari 2023 22:37
    Columnist zet uiteen hoe Democraten de onderzoekscommissie Jim Jordan tegen de GOP kunnen gebruiken
    Sarah K. Burris
    12 januari 2023.

    Link Engels.
    www.rawstory.com/jim-jordan-weaponiza...

    Washington Post columnist Jennifer Rubin moedigde Democraten aan om een aantal van de GOP-achtige tactieken op de nieuwe Rep. Jim Jordan (R-OH) subcommissie te trekken om alle onderzoeken die worden uitgevoerd op het ministerie van Justitie en andere uitvoerende tak departementen te onderzoeken.

    Ze herinnerde aan de grootste blunder van toenmalig minderheidsleider Kevin McCarthy (R-CA) om geen Republikeinen te benoemen in de commissie van 6 januari. Rep. Jerry Nadler (D-NY) vertelde Raw Story deze week dat Democraten absoluut deel zouden uitmaken van de commissies die Jordan wil starten, inclusief zijn onderzoek naar onderzoeken waar Republikeinen tegen zijn.

    Wat Rubin voorstelde is om hun rol in de commissie te gebruiken om te leunen op verkregen informatie over Huis Republikeinen die opstandelingen kunnen hebben geholpen in de aanloop naar 6 januari en hoe Republikeinen zouden kunnen hebben gecoördineerd met de inspanningen van Donald Trump om de verkiezingen van 2020 omver te werpen.

    "Rep. Scott Perry (R-PA), bijvoorbeeld, liet vorig jaar zijn telefoon in beslag nemen door de FBI als onderdeel van het onderzoek naar pogingen om de presidentsverkiezingen van 2020 omver te werpen," schreef Rubin. "Perry zegt dat hem is verteld dat hij geen doelwit is van het onderzoek, maar het is duidelijk dat hij een sleutelrol heeft gespeeld in de truc om de toenmalige ambtenaar van het ministerie van Justitie, Jeffrey Clark, te installeren als waarnemend procureur-generaal. Het bevel voor zijn telefoon geeft ook aan dat er waarschijnlijke oorzaak was dat er een misdaad was gepleegd en dat er bewijs op zijn telefoon stond."

    Perry wil een zetel in de commissie, ondanks dat hij wordt onderzocht door degenen die hij wil onderzoeken.

    Een andere suggestie van Rubin was dat er dingen waren die de Democraten met hun macht konden doen om het werk van de commissie van 6 januari voort te zetten dat ze geen tijd hadden om af te maken. Ze noemde specifiek het falen van wetshandhavingstakken zoals de FBI en DHS om te coördineren over het dreigende geweld waarvan ze wisten dat het eraan zat te komen.

    "Ook heeft de commissie niet ontdekt waarom het Pentagon niet onmiddellijk toestemming gaf voor mobilisatie van de Nationale Garde of waarom berichten van de Amerikaanse Geheime Dienst van die dag blijkbaar werden gewist," zei ze. "Democraten moeten aandringen op antwoorden op deze vragen. Ze moeten ook vragen om getuigenissen onder ede van belangrijke functionarissen, zoals voormalig waarnemend minister van defensie Christopher C. Miller."

    Terwijl de Republikeinen willen proberen om procureur-generaal Merrick Garland aan te pakken voor het achterna gaan van degenen die doodsbedreigingen sturen naar lokale ambtenaren, zouden de Democraten kunnen kijken naar de rol van voormalig procureur-generaal Bill Barr en zijn rol in sommige van zijn vervolgingsbeslissingen, zoals waarom er een dramatische verandering was met aanklagers in het proces van Roger Stone. Een andere vraag die ze graag beantwoord zou zien is waarom voormalig speciaal raadsman John Durham 2 miljoen dollar verspilde om vervolgens volledig te falen in al zijn inspanningen,

    Rubin vindt ook dat er informatie openbaar moet worden gemaakt over de politieke gratieverleningen in de laatste dagen van de Trump-regering zoals Steve Bannon, Joe Arpaio en anderen.

    Tot slot spoorde ze de Democraten aan om de argumenten van de Republikeinen tegen hen te gebruiken. Tijdens het proces om de belastingen van Donald Trump voerden zijn advocaten aan dat er geen gerechtvaardigd wetgevend doel was voor de belastingdocumenten. Democraten zeiden dat ze deel uitmaken van mogelijke wetgeving met betrekking tot presidentiële audits, die Democraten willen eisen. Het werkte in de rechtbank. Voor de Republikeinen kan hun commissie echter heel gemakkelijk aanvoeren dat het de scheiding der machten schendt en uiteindelijk een politieke inspanning zou zijn.

    "Daarom kan en moet elke dagvaarding van informatie uit de onderzoeken van het ministerie van Justitie worden aangevochten, niet alleen wegens schending van de scheiding der machten, maar ook wegens het ontbreken van een legitiem wetgevend doel," besloot Rubin.

    Lees de volledige column in de Washington Post.

    www.washingtonpost.com/opinions/2023/...

  9. forum rang 8 closer 12 januari 2023 23:28
    Hier die column van Jennifer Rubin:

    - - - - - - - - - -

    How Democrats can flip the script on the GOP’s ‘weaponization’ subcommittee

    By Jennifer Rubin, Columnist
    January 12, 2023 at 10:00 a.m. EST

    1. Put Republicans under the microscope
    2. Use the panel to continue the Jan. 6 committee’s work
    3. Investigate the politicization of the Justice Department
    4. Exploit the GOP’s argument against congressional oversight

    House Minority Leader Hakeem Jeffries (D-N.Y.) won’t make the same blunder that Republican leader Kevin McCarthy (Calif.) made when he pulled all of his party’s members off the House Jan. 6 select committee. As Jeffries selects members to serve on the GOP’s new select subcommittee investigating the “weaponization of the federal government,” he would be wise to bring in the big guns — the sharpest, most media-savvy and legally sophisticated members in his party.

    Those Democrats could use the subcommittee to expose the real scandal: the support that Republicans lent to the Jan. 6, 2021, insurrection and their politicization of the U.S. justice system. They can do that in four ways:

    1. Put Republicans under the microscope
    Democrats have already begun to make a key argument: Republicans are the ones who should be under scrutiny.

    Rep. Scott Perry (R-Pa.), for example, had his phone seized by the FBI last year as part of its investigation into efforts to overturn the 2020 presidential election. Perry says he was told he’s not a target of the investigation, but it’s clear he played a key role in the ploy to install then-Justice Department official Jeffrey Clark as acting attorney general. The warrant for his phone also indicates that there was probable cause that a crime had been committed and that there was evidence on his phone.

    Perry is seeking a seat on the “weaponization” committee. If that happens, Democrats should use it as an opening to question him about why his phone was seized and his involvement in the attempted coup. They should also demand answers from Republican members who sought pardons from then-President Donald Trump.

    2. Use the panel to continue the Jan. 6 committee’s work
    The irony in Republicans forming this subcommittee is that the worst weaponization of government in U.S. history took place during the Trump administration — aided and abetted by many current Republican House members. Given that, Democrats should think of this committee as the Jan. 6 select committee 2.o.

    As I’ve argued, the Jan. 6 committee never got to the bottom of the FBI’s failure to operationalize intelligence about violence at the U.S. Capitol. Nor did the committee uncover why the Pentagon failed to promptly authorize mobilization of the National Guard or why messages from the U.S. Secret Service from that day were apparently erased. Democrats should press for answers on those questions. They should also seek testimony under oath from key officials, such as former acting defense secretary Christopher C. Miller.

    3. Investigate the politicization of the Justice Department
    Republicans want to talk about how the Justice Department has been politicized? Okay, let’s call former attorney general William P. Barr to testify about Trump’s intervention into prosecutorial decisions (e.g., the sentencing recommendation for Trump confidant Roger Stone). Let’s ask current Attorney General Merrick Garland why John Durham, the special counsel appointed by Barr to investigate the origins of the Russia probe, wasted $2 million to build cases that ultimately collapsed. What measures has the Justice Department implemented to prevent the president from meddling in its affairs?

    And what can be done to improve the transparency of pardons and commutations to prevent the abuse of the president’s power (as in the case of former Trump adviser Stephen K. Bannon and former Maricopa County, Ariz., sheriff Joe Arpaio)? The nonprofit organization Protect Democracy has argued, “Congress should require that the Department of Justice and White House Counsel submit to it all investigative materials related to an offense for which the President issues or offers to issue a self- or self-protective pardon, as well as records of conversations and materials associated with its consideration.”

    4. Exploit the GOP’s argument against congressional oversight
    You might recall that Trump’s lawyers, in challenging the demand for Trump’s tax returns from the then-House Ways and Means Committee chair, Richard E. Neal (D-Mass.), claimed the committee had no justifiable legislative purpose for the documents. Democrats countered that the returns were relevant to legislation on presidential audits and won in court. (They were also vindicated upon receiving the returns, which revealed that the Internal Revenue Service failed to complete audits of Trump’s returns during his first two years in office, as required. Democrats should probe further and seek to tighten the audit process.)

    Now, Democrats can use Republicans’ argument against them. MAGA inquisitors have left little doubt that the sole purpose of the committee is to skewer prosecutors, meddle in ongoing criminal matters and protect Trump. This blatantly violates separation of powers, constituting its own politicization. Therefore, any subpoena of information from the Justice Department’s investigations can and should be challenged not only for violating separation of powers but also for absence of a legitimate legislative purpose.

    www.washingtonpost.com/opinions/2023/...
  10. forum rang 9 gnocchi. 13 januari 2023 11:37

    Dagvaarding stad
    Bill Palmer | 9:00 pm EST 12 januari 2023.

    Link Engels.
    www.palmerreport.com/analysis/subpoen...

    Eerder deze week werd bekend dat DOJ Special Counsel Jack Smith Rudy Giuliani had gedagvaard samen met een aantal mensen die verbonden zijn aan een Trump Super PAC. Het interessante was dat deze dagvaardingen eind vorig jaar waren verzonden, kort nadat Smith zijn baan had aanvaard. Ik wijs er graag op dat de media en het publiek dit soort dingen meestal pas ver na de feiten te weten komen, en dan nog is het meestal slechts een deel van het verhaal.

    Het blijkt dat die specifieke waarheid weer eens heeft toegeslagen. Volgens de Washington Post waren het niet alleen Rudy en een Super PAC die dagvaardingen ontvingen van de Special Counsel. Eind vorig jaar werden ook mensen gedagvaard die banden hebben met talrijke aan Trump gerelateerde Super PAC's. Een aantal van deze dagvaardingen ging met name over het vermeende gebruik van Super PAC-geld om de juridische vertegenwoordiging van enkele medewerkers van Donald Trump te betalen.

    Dit suggereert dat Smith en de DOJ niet alleen achter het geld aanzitten, maar ook op zoek zijn naar het oprollen van de 'juridische bescherming' die Donald Trump lijkt te hebben gebruikt om sommige mensen rondom hem stil te houden. Dit wijst op een bijzonder agressieve aanpak van Smith.

    WaPo zegt ook dat deze dagvaardingen proberen vast te stellen of Trump en zijn mensen wisten dat hun publieke beweringen over stemmachines en dergelijke vals waren op het moment dat ze die deden. Dit zegt mij dat de Special Counsel op zoek is om Trump en zijn mensen op te pakken omdat ze fondsen hebben geworven met iets waarvan ze wisten dat het een leugen was, wat natuurlijk fraude is.
       
    Zeg wat je wilt over het tijdsbestek, maar het wordt met de dag duidelijker dat Jack Smith Trump en een heleboel van zijn mensen wil oppakken voor een groot aantal misdrijven. Het is ook goed om nogmaals te benadrukken dat zelfs nu er deze week twee schoenen zijn gevallen in deze specifieke verhaallijn, we waarschijnlijk nog steeds maar een fractie van het verhaal hebben. En houd in gedachten dat deze dagvaardingen meer dan een maand geleden zijn afgegeven, wat betekent dat de deadlines waarschijnlijk al zijn verstreken - dus de doelwitten van de dagvaardingen werken inmiddels mee tegen Trump of ze worden stilletjes vastgehouden in minachting van de rechtbank. Telkens als er meer bekend wordt over het onderzoek van Smith, wordt het nog lelijker voor Donald Trump en de wereld van Trump. Verwacht dat dit patroon zich de komende dagen en weken zal voortzetten.
  11. forum rang 9 gnocchi. 13 januari 2023 11:52


    'Hij is een terrorist -- zijn vrouw haat Trump!' Voormalig president spuwt nieuw gif tegen speciale raadsman
    Brad Reed
    12 januari 2023.

    Link Engels.
    www.rawstory.com/trump-jack-smith-265...

    Voormalig president Donald Trump ging donderdag tekeer tegen speciaal raadsman Jack Smith en beschuldigde hem er zelfs van een "terrorist" te zijn.

    Tijdens een optreden in de show van Mark Levin eiste Trump dat Smith aftrad van de zaak en beschuldigde hem ervan oneerlijk partijdig tegen hem te zijn.

    "De aanklager zou moeten aftreden, hij heeft een conflict," klaagde Trump. "Hij is een terrorist. Hij is een Trump-hater. Zijn beste vrienden zijn [voormalig Mueller-aanklager Andrew] Weissmann en al deze figuren, Lisa Monaco op het ministerie van Justitie, een van de topambtenaren. Dit is een schandelijke situatie. Hij zou moeten aftreden!"

    Als verder bewijs van Smiths vermeende corruptie lanceerde Trump vervolgens aanvallen op de vrouw van de speciale raadsman.

    "Zijn vrouw haat Trump, waarschijnlijk nog meer dan hijzelf!", foeterde hij. "En zijn vrouw heeft een zus die openlijk haat, als een niveau dat je niet eens kunt geloven."

    Trump heeft routinematig de integriteit aangevallen van advocaten die hem onderzoeken, zoals hij het onderzoek van voormalig speciaal raadsman Robert Mueller naar de contacten van zijn campagne met Russische agenten tijdens de presidentscampagne van 2016 een "heksenjacht" noemde.

    Bekijk de video hieronder.

    twitter.com/MeidasTouch/status/161369...
  12. forum rang 5 DurianCS 13 januari 2023 12:40
    quote:

    gnocchi. schreef op 13 januari 2023 11:52:

    'Hij is een terrorist -- zijn vrouw haat Trump!' Voormalig president spuwt nieuw gif tegen speciale raadsman
    Brad Reed
    12 januari 2023.

    Link Engels.
    www.rawstory.com/trump-jack-smith-265...

    Voormalig president Donald Trump ging donderdag tekeer tegen speciaal raadsman Jack Smith en beschuldigde hem er zelfs van een "terrorist" te zijn.

    Tijdens een optreden in de show van Mark Levin eiste Trump dat Smith aftrad van de zaak en beschuldigde hem ervan oneerlijk partijdig tegen hem te zijn.
    ...
    Mooi, dit geeft de indruk dat Jack Smith de goede dingen aan het doen is, en waarvan Trump last gaat krijgen.
  13. forum rang 9 gnocchi. 13 januari 2023 14:46
    QAnon
    QAnon ([kju??'n?n]?) is een extreemrechtse complottheorie die de zogenaamde plannen beschrijft van een "deep state" gericht tegen onder meer de Amerikaanse oud-president Donald Trump en diens aanhangers. De naam verwijst naar het pseudoniem "Q", dat gebruikt is op verschillende internetfora (zoals 4chan) door een vermoedelijk Amerikaans(e) individu of groep van individuen.

    Door critici wordt QAnon beschreven als een "ongegronde" "losgeslagen "feitenvrije" "gestoorde samenzweringcultus". Binnen de QAnon-beweging doen bovendien veel antisemitische en anti-joodse theorieën de ronde. Bron Wikipedia.

    Voormalig president Donald Trump versterkte een Q-drop op Truth Social.
    Trump promoot al jaren QAnon-accounts. Maar ik geloof dat dit de eerste keer is dat hij zijn platform gebruikt om de daadwerkelijke tekst van een bericht van Q te versterken.

    twitter.com/travis_view/status/161376...
  14. forum rang 9 gnocchi. 13 januari 2023 14:56
    Hoe Trump's "slechts een grapje" verdediging de GOP vergiftigde...
    Wij staan voor schut.
    Aaron Rupar
    en
    Todd Neikirk

    Weet je nog dat Howard Dean een rijzende ster was binnen de Democratische Partij, op weg naar de presidentsnominatie in 2004, en dat zijn campagne werd getorpedeerd omdat hij onhandig schreeuwde tijdens een bijeenkomst? Wat een onschuldige dagen waren dat.

    Tegenwoordig kunnen politici - en dat zijn vrijwel uitsluitend Republikeinen - van alles zeggen en vervolgens de verantwoordelijkheid ontlopen door simpelweg te zeggen: "Ik maakte maar een grapje." Voor deze tektonische verschuiving in wat acceptabel wordt geacht in de politiek kunnen we Donald Trump bedanken.

    Geef hem krediet: Trump was een pionier. In 2015, nauwelijks een maand na zijn campagne voor het presidentschap, zei Trump over Vietnam oorlogsheld Sen. John McCain: "Ik hou van mensen die niet gevangen zijn genomen."

    Het was een schokkende uitspraak over de veteraan, die meer dan vijf jaar in een Noord-Vietnamees krijgsgevangenkamp had doorgebracht en onuitsprekelijke martelingen had ondergaan. Trump's GOP concurrenten - ja, iedereen met een beetje waardigheid - raceten om hem te veroordelen. En toch heeft de verklaring van Trump niet alleen Trump niet geschaad, het heeft hem geholpen. Genegeerd of verguisd door een perskorps dat hem als een grap zag, werden de schandalige opmerkingen van Trump intensiever en verdrongen inhoudelijke berichtgeving over vreemde zaken als beleid of campagnebeloften. 

    Lees verder.
    Link Engels.
    aaronrupar.substack.com/p/trump-just-...
  15. forum rang 8 closer 13 januari 2023 16:14
    Trump Organization sentenced to pay $1.6 million penalty in tax fraud case

    By Shayna Jacobs, January 13, 2023 at 10:02 a.m. EST

    NEW YORK — The Trump Organization was sentenced to pay $1.6 million in fines to the state on Friday — the maximum allowed by law — following its December conviction on tax crimes carried out by two of its longtime executives.

    The Manhattan District Attorney’s Office argued for the top possible financial punishment for the former president’s private company, describing egregious and deliberate long-term conduct that both benefited former president Donald Trump’s namesake company and the executives involved in the cheating.

    “The sheer magnitude of this fraud merits the largest financial sanction authorized by law,” Assistant District Attorney Joshua Steinglass argued at the company’s sentencing.

    Longtime Trump Organization finance chief Allen Weisselberg was the star witness against his company. He pleaded guilty in August to 15 felonies and agreed to testify in exchange for a significantly reduced sentence of five months in jail and five years probation which was imposed in court on Tuesday. He also paid the state more than $2 million in back taxes, fines and interest.

    Lawyers for the company disputed the top amount of monetary penalties allowed and that said it will appeal the conviction.

    www.washingtonpost.com/nation/2023/01...

    - - - - - - - - - -

    Tjongejonge, anderhalf miljoen, dat zet geen zoden aan de dijk.
70.724 Posts
Pagina: «« 1 ... 3130 3131 3132 3133 3134 ... 3537 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,79 +0,96%
EUR/USD 1,0702 +0,47%
FTSE 100 8.044,81 +0,26%
Germany40^ 18.161,70 +1,68%
Gold spot 2.322,02 -0,22%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+26,32%
BAM
+4,73%
PROSUS
+3,52%
ASMI
+3,14%
JUST E...
+3,10%

Dalers

RANDST...
-7,22%
Akzo N...
-6,93%
FASTNED
-4,65%
NSI
-3,89%
Arcelo...
-2,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links