Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Wereldhave AEX:WHA.NL, NL0000289213

  • 14,100 19 apr 2024 17:35
  • +0,020 (+0,14%) Dagrange 14,000 - 14,100
  • 92.718 Gem. (3M) 90,8K

Wereldhave 2023, doorpakken en doorleven

664 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 34 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 HCohen 2 januari 2023 13:17
    quote:

    cash is king schreef op 2 januari 2023 13:08:

    En t.a.v. Einstein: wellicht heeft hij een punt en is hoop voor de toekomst wel het hoogst haalbare.
    Prima verwoord cash en daar hebben 'jullie' een punt denk ik; hoop doet leven immers
    (nu is Albert wel een specialist in tijd, iets met een theorie'tje + a life without hope is a scary proposition, isn't it?)
  2. forum rang 7 HCohen 3 januari 2023 07:10
    Wereldhave scoort met circulair winkelconcept The Closet Sale
    fashionunited.nl/nieuws/retail/wereld...

    Een dagje je eigen winkel runnen, op een A-locatie in Nederland? Hoeveel vrouwen (en mannen) dromen daar niet van? Dankzij het nieuwe winkelconcept van Wereldhave - The Closet Sale - kan deze droom uitkomen. De eerste Closet Sale-winkels, onder andere in Nieuwegein, Purmerend en Heerhugowaard, lopen als een trein. En er komen er meer aan…

    Al bestaat het concept nog niet zolang, meerdere kranten schreven al over het succes van The Closet Sale; het circulaire retailconcept van Wereldhave waarbij consumenten de unieke kans krijgen om hun kleding in een echte winkel te verkopen.

    Signaleren van trends
    Als marketing manager bij vastgoedeigenaar Wereldhave was Sanne Verwer nauw betrokken bij de ontwikkeling van The Closet Sale in de Nederlandse portefeuille. “Mijn rol als marketing manager is het signaleren van trends die bij onze Full Service Center strategie passen”, vertelt ze. “Aan de hand daarvan ontwikkelen we nieuwe concepten, die we in één of twee van onze centra testen. Is het een succes, dan maken we er een plug & play versie van die we vervolgens in al onze winkelcentra uitrollen. Zo kunnen onze centra portefeuille breed van nieuwe concepten profiteren. Eerdere concepten waren bijvoorbeeld het flexibele verhuurlabel UpNext en The WhiteBox, een verhuurconcept van gloednieuwe en compleet afgewerkte winkelunits op basis van omzethuur. En nu is er dus ook The Closet Sale.”

    Vintage is hot
    “Het Closet Sale-concept is natuurlijk niet echt nieuw”, haast Verwer zich te zeggen. “Er zijn tal van initiatieven waarbij mensen hun kleding tweedehands verkopen. Denk alleen al aan het succes van het online platform Vinted. Ook onder influencers is het verkopen van vintage kleding een begrip. Wat bij ons concept wel nieuw is, is dat consumenten een dag lang de beschikking krijgen over een echte, volledig ingerichte winkel op een A-locatie.”

    Eenvoudig en doeltreffend
    Het Closet Sale-concept is even eenvoudig als doeltreffend. De consument kan zich via de website van het winkelcentrum inschrijven. Als de inschrijving wordt goedgekeurd, krijgt de consument een ticket, waarmee hij of zij voor één dag eigenaar wordt van de Closet Sale-winkel. Uiteraard is alles wat je als kledingwinkeleigenaar nodig hebt in de winkel aanwezig, van paskamer tot kledingrekken en van spiegels tot toonbank. Verwer: “Het concept is uitsluitend toegankelijk voor consumenten. Uiteraard kun je het ook samen met je zus, vriendin of moeder doen. Maar het is dus niet bedoeld voor handelaren of merken. Het gaat om particulieren die hun eigen kleding, accessoires en home deco items verkopen, om de circulaire economie zo veel mogelijk te stimuleren.

    Better everyday life, better business
    Waarom doet Wereldhave dit? Verwer: “De payoff van onze strategie is ‘better everyday life, better business’. Dat houdt in dat we in onze centra een sterk aanbod van dagelijkse retail en diensten op één plek combineren, denk aan winkels, beautysalons, gezondheidspraktijken, horeca en restaurants, bioscoop, bowling, escaperoom, et cetera. Een sterk dagelijks aanbod, gecombineerd met actief center management, leidt weer tot betere business voor onze huurders. Onderdeel van onze strategie is een ESG (Environmental, Social & Governance) -programma dat drie pijlers omvat: Better Footprint, Better Nature en Better Living. Met het Closet Sale-concept spelen we met name in op de eerste twee pijlers. The Closet Sale is een volledig circulair concept. Zelfs de (symbolische) huurvergoeding gaat naar een lokaal goed doel.”

    Veel belangstelling
    Met het concept speelt Wereldhave in op de vraag vanuit de consument zelf. Tweedehands kleding kopen en verkopen leeft enorm. “Daarnaast wilden we ook meer traffic naar de winkelcentra genereren”, aldus Verwer. “Dat is gelukt: het concept heeft veel aandacht in de lokale media opgeleverd. We hadden wel gedacht dat het zou aanslaan, maar dat het zoveel belangstelling zou opleveren, hadden we niet verwacht. De tickets voor de Closet Sale in Nieuwegein waren bijvoorbeeld binnen anderhalve week uitverkocht. Dat zien we ook bij de andere winkelcentra waar we de inschrijving openen. Wat ons betreft is The Closet Sale een succes en een concept wat onze centra een extra lokale maatschappelijke waarde geeft.”
  3. forum rang 7 HCohen 3 januari 2023 10:46
    Omdat onderstaand betrekking heeft op 2023 hierbij een herhaling(reeds eind dec geplaatst op het oude draadje)

    In het laatste nummer van de IEX-Expert magazine tipt de Beleggersdesk 19 fondsen(wereldwijd perspectief) voor 2023
    (criteria; interessante karakteristieken; defensief, hele goede marktposities, meer recessie-proof geworden, hele goede groeiprognoses of aantrekkelijke waarderingen).

    Wereldhave staat ertussen !

    Voor de abonnee(argumenten voor deze tip staan in het artikel)
    www.iex.nl/Premium/Magazine.aspx
  4. forum rang 7 HCohen 5 januari 2023 05:10
    Grootste cao-loonstijging in veertien jaar, maar inflatie stijgt harder
    5-1-2023 00:00
    www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2023/01/groot...

    In 2022 stegen de cao-lonen met 3,2 procent ten opzichte van 2021, de grootste toename sinds 2008. De inflatie was flink hoger. In de bedrijfstak onderwijs was de loonstijging het grootst. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.
    In het laatste kwartaal van 2022 waren de cao-lonen 3,6 procent hoger dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Dit is de grootste cao-loonstijging in twintig jaar. In het tweede kwartaal van 2002 was de stijging met 3,7 procent nog net iets hoger.
    --------------------------------------------------

    Maar ook:


    Huishoudens blijven sparen
    5-1-2023 00:00
    www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2023/01/huish...

    In het derde kwartaal van 2022 bedroegen de besparingen van huishoudens 12,2 miljard euro. Dit is 160 miljoen euro minder dan in het derde kwartaal van 2021. Huishoudens (inclusief instellingen zonder winstoogmerk) hebben vooral door hogere prijzen meer uitgegeven. Doordat het beschikbaar inkomen ook toenam, bleven de vrije besparingen op peil. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.
    De besparingen zijn wat er van het beschikbaar inkomen overblijft na aftrek van de consumptie. Het beschikbaar inkomen was 11,2 miljard euro hoger dan in het derde kwartaal van 2021. De consumptieve bestedingen namen met 11,3 miljard euro toe. De besparingen waren nog steeds hoger dan voor de coronacrisis in 2019
    -------------------------------------------------------

    Consument geeft flink meer geld uit: grootste toename bij horeca en cultuur
    Door REDACTIE DFT
    www.telegraaf.nl/financieel/202757295...

    AMSTERDAM - Nederlanders spendeerden in het derde kwartaal €11,3 miljard meer aan consumptieve uitgaven dan een jaar geleden, vooral als gevolg van hogere prijzen. Dat meldt het CBS donderdag.

    Dat Nederlanders meer konden uitgeven, komt vooral door de relatief sterke loonstijging en de toename van het aantal werknemers. Dat was goed voor €5,4 miljard extra. Verder waren de sociale uitkeringen ruim €1,8 miljard euro hoger dan in het derde kwartaal van 2021.

    Grootste toename
    De grootste toename van de consumptieve bestedingen ten opzichte van een jaar eerder was te zien bij diensten, zoals horeca, recreatie en cultuur. In die sectoren stegen zowel de prijzen als het volume. De toename van de bestedingen aan financiële en zakelijke diensten werd daarentegen voornamelijk veroorzaakt door prijsstijgingen. Doordat huishoudens in het derde kwartaal relatief weinig gas consumeerden, was het effect van de hogere energieprijzen op de uitgaven beperkt.
  5. forum rang 7 HCohen 9 januari 2023 08:06
    Winkelleegstand naar laagste niveau in 10 jaar, zelfs speelgoedzaken geopend
    nos.nl/artikel/2459188-winkelleegstan...

    Vandaag, 06:00

    Eind 2022 stonden er in ons land 12.700 winkelpanden leeg. Dat waren er 1700 minder dan begin vorig jaar. Met 6 procent is de leegstand weer terug op het niveau van 2011, blijkt uit nieuwe cijfers van marktonderzoeker Locatus.

    De dalende leegstand wordt volgens het bedrijf vooral veroorzaakt doordat veel winkelpanden vorig jaar een andere functie hebben gekregen. In bijvoorbeeld Roosendaal, Leeuwarden, Rijswijk en Amsterdam werden oude winkels omgebouwd tot woonruimte.

    Maar er is nog een andere ontwikkeling. In sommige branches zijn de afgelopen jaren door de sterke opkomst van internet zo veel winkels verdwenen, dat de bodem onderhand wel bereikt lijkt. En dat er zelfs weer ruimte ontstaat voor nieuwe zaken.
  6. forum rang 5 cash is king 9 januari 2023 11:11
    Locatus had in een vorig onderzoek al vastgesteld, dat vooral winkels buiten het stadshart werden omgebouwd tot woonruimte. Imo een goede ontwikkeling. Kantoorruimte naar de periferie met aandacht voor bereikbaarheid met openbaar vervoer. Winkels, wonen en Horeca naar het centrum. Zo houd je een levendige stad. Volgens mij heeft Wereldhave dat goed begrepen en de meeste wethouders, e.d. inmiddels ook.
    P.S. Koersexplosie blijft voorlopig uit op dit toch positieve nieuws in combinatie met de visie op vastgoed door Kepler. Maar misschie komt het nog.
  7. forum rang 7 HCohen 10 januari 2023 08:14
    Zie link voor meer data/tabellen/grafieken

    Consumptie huishoudens groeit met bijna 3 procent in november
    10-1-2023
    www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2023/02/consu...

    In november 2022 hebben huishoudens 2,7 procent meer besteed, voor prijsveranderingen gecorrigeerd, dan in november 2021. Net als in voorgaande maanden hebben ze meer besteed aan diensten, maar minder aan goederen, meldt het CBS.
    De consumptiecijfers betreffen volumecijfers. Dat wil zeggen dat ze zijn gecorrigeerd voor prijsveranderingen. Daarnaast is ook voor veranderingen in de samenstelling van de koopdagen gecorrigeerd.

    Volgens de CBS Consumptieradar waren de omstandigheden voor de consumptie in december gunstiger dan in november.
    www.cbs.nl/nl-nl/visualisaties/consum...
  8. LTBelegger 11 januari 2023 17:37
    Als het dividend tussen 1,10 en 1,42 ligt, verwacht ik wel weer 18 euro op de borden ergens in april. Goed nieuws zeker nog hoger.. Ik ben inderdaad aan het bijkopen geslagen..(of dat echt effect heeft weet ik niet haha).

    Sta inmiddels weer ruim in de plus, maar ik ben een LT belegger en verkoop pas na dividend (als dat verstandig is natuurlijk..)
  9. forum rang 5 cash is king 11 januari 2023 23:10
    Koop Wha in 100-tallen. Schrijf gedekte calls voor het aantal aandelen, dat je kwijt wilt na de dividenduitkering. Afhankelijk van je verwachting omtrent de koers van het aandeel na uitbetaling van het dividend, schrijf je de optie meer of minder in the money. Altijd prijs!
  10. LTBelegger 12 januari 2023 10:46
    quote:

    cash is king schreef op 11 januari 2023 23:10:

    Koop Wha in 100-tallen. Schrijf gedekte calls voor het aantal aandelen, dat je kwijt wilt na de dividenduitkering. Afhankelijk van je verwachting omtrent de koers van het aandeel na uitbetaling van het dividend, schrijf je de optie meer of minder in the money. Altijd prijs!
    Ik heb niet zoveel kennis van schrijven van opties. Dank voor je tip. Ik koop meestal aandelen of alleen opties. Ik ga mij daar toch eens in verdiepen..
  11. forum rang 7 HCohen 12 januari 2023 11:19
    Zie link voor meer data/ tabellen/ grafieken

    Ook in 2022 een historisch laag aantal faillissementen
    12-1-2023
    www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2023/02/ook-i...

    © ANP
    Het aantal failliet verklaarde bedrijven, voor zittingsdagen gecorrigeerd, is voor de vierde maand op rij gestegen. Er zijn in december 34 bedrijven, inclusief eenmanszaken, meer failliet verklaard dan in november, meldt het CBS. Met het decembercijfer is ook het cijfer voor hele jaar bekend. In 2022 zijn volgens voorlopige cijfers 2.144 bedrijven failliet verklaard.
    Sinds de start van de statistiek in 1981 was het aantal faillissementen alleen in 2021 nog lager.
  12. forum rang 5 cash is king 12 januari 2023 15:38
    Een koersexplosie zal het wel niet meer worden, maar met elke beursdag een paar dubbeltjes kom je ook een heel end.

    Mijn geschreven puts op 13 mrt '23 stonden bij schrijven nog in the money, maar inmiddels OTM.

    Wacht maart maar even af, voordat ik dezelfde actie herhaal voor april. Wsl dan op een uitoefenprijs van 15 euro en wellicht hoger.
664 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 34 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Wereldhave voorziet beperkte winstgroei dit jaar

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links