Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Ontex BRU:ONTEX.BL, BE0974276082

  • 9,120 16 apr 2024 09:09
  • +0,080 (+0,88%) Dagrange 9,040 - 9,190
  • 16.838 Gem. (3M) 136,4K

Forum Ontex geopend

4.651 Posts
Pagina: «« 1 ... 168 169 170 171 172 ... 233 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. MilesDavis 17 december 2022 12:16
    Eigenlijk moest de berichtgeveing zijn de RVB slankt af ipv shuffle.
    Feitelijk kan dit alleen maar ons ten goede komen om niet meer in patstellingen te geraken naar beslissingen verkoop actviva of andere. Past in het lean management verhaal. Dat strategisch orgaan vind ik persoonlijk ook overhead in een normale werking van een bedrijf. En ook met de veronderstelling dat ENA ook meerwaarde wilt want ik wil niet naief klinken. Maar als kleine belegger kan je alleen maar hopen dat je mee op de golf kan surfen want beslissingsmacht hebben we niet.

    @keffertje, je punt is correct met 2/2 verhouding. Was het ontslag van de nieuwe CEO vergeten.
  2. forum rang 6 keffertje 18 december 2022 15:04
    quote:

    Golfgoeroe schreef op 18 december 2022 13:29:

    Weet iemand de hoogtepunten van het stuk bij iex premium?
    Die waren er niet. Op basis van de verwachtingen van alle taxaties van analisten, die ik overigens zelf heb, is de conclusie ongewijzigd. Veel potentieel, omdat de verwachting is dat de adj ebitda fors gaat stijgen, maar veel risico omdat het bedrijf de verwachtingen vaak niet waarmaakt.
  3. forum rang 7 Hopper58 19 december 2022 06:51
    Op de blog van KBC:

    vrijdag 16/12 om 9:56 (en pas vanmorgen op beursduivel)

    Ontex reduceert omvang van Raad van Bestuur en heft Strategiecomité op

    Na de benoeming van Gustavo Calvo Paz als CEO van Ontex heeft de Raad van Bestuur besloten om de omvang en de samenstelling van de Raad te herzien. Less is more en dus zullen mevrouw Regi Aalstad en de heer AldoCardoso met ingang van 1 januari 2023 aftreden. Voorts heeft de Raad van Bestuur van Ontex besloten het Strategiecomité op te heffen, met de opmerking dat de uitvoering van de strategie nu goed op gang is gekomen. Geen impact op “Kopen”-advies en 12 euro koersdoel.
  4. forum rang 6 keffertje 20 december 2022 17:46
    quote:

    MilesDavis schreef op 20 december 2022 12:06:

    Het scenario van vorige week herhaalt zich. Een dag met verkopen van een tamelijk volume per order 20k.
    Er is wel stilaan een afkoeling bezig de laaste week van pulp (bleached) -5,5% op 1 week.
    Dus dat is toch 1 positief element deze week.
    Thanks, waar kan ik die pulpprijzen volgen?
  5. forum rang 6 keffertje 21 december 2022 10:01
    quote:

    MilesDavis schreef op 21 december 2022 09:52:

    [...]

    Als ik me niet vergis is bleached pulp een belangrijke grondstof voor ONtex.
    www.investing.com/commodities/shfe-bl...
    Thanks, dat dacht ik ook, maar 'we' weten natuurlijk niet of en tot hoever ze de prijzen daarvan hebben vastgelegd (dus in hoeverre ze profiteren van de daling van spotprijzen) en wat de andere grondstoffen doen.

    In zijn algemeenheid geldt natuurlijk dat ze - onder de veronderstelling dat ze hun eigen prijzern wel kunnen blijven verhogen - margetechnisch flink gaan profiteren van een dalende inflatie. het is echter het wachten op het moment dat ze daarover zelf gefundeerde uitspraken doen of dat invloedrijke analisten dit voor hen doen. Pas dan kun je koerstechnisch mogelijk iets verwachten, maar ik ben het in principe wel met ars longa, vita brevis eens dat het vooral een waiting game is, temeer daar het bedrijf zelf niet erg scheutig is met informatie. Op de handen zitten tot 1 maart en hopen op een beter beursklimaat dus.
  6. MilesDavis 21 december 2022 10:05
    quote:

    keffertje schreef op 21 december 2022 10:01:

    [...]

    Thanks, dat dacht ik ook, maar 'we' weten natuurlijk niet of en tot hoever ze de prijzen daarvan hebben vastgelegd (dus in hoeverre ze profiteren van de daling van spotprijzen) en wat de andere grondstoffen doen.

    In zijn algemeenheid geldt natuurlijk dat ze - onder de veronderstelling dat ze hun eigen prijzern wel kunnen blijven verhogen - margetechnisch flink gaan profiteren van een dalende inflatie. het is echter het wachten op het moment dat ze daarover zelf gefundeerde uitspraken doen of dat invloedrijke analisten dit voor hen doen. Pas dan kun je koerstechnisch mogelijk iets verwachten, maar ik ben het in principe wel met ars longa, vita brevis eens dat het vooral een waiting game is, temeer daar het bedrijf zelf niet erg scheutig is met informatie. Op de handen zitten tot 1 maart en hopen op een beter beursklimaat dus.
    Als ik het goed begrepen heb uit conf calls doen ze geen hedging op pulp. En bottom line afkoeling van deze grondstof heeft op termijn altijd een voordeel voor Ontex.

    Aangaande 2023, het zou met niet verrassen dat de nieuwe CEO een agressievere prijszetting doet dan zijn voorganger. Met als gevolg iets minder volume maar wel hoger marge en winst. Als de markt 7% groeit en je wint nieuwe tenders dan zit daar mogelijkheid.
  7. forum rang 6 keffertje 22 december 2022 09:41
    Relevantie van onderstaand artikel voor Ontex, de fabriekel in de VS produceren nu dus relatief goedkoop (en daarnaast steun voor Suske Wiet die de maakindustrie voor Europa wil behouden).

    VS biedt miljardensteun en goedkope energie

    Alarm om vertrek industrie uit Europa
    Door THEO BESTEMAN

    Updated Gisteren, 21:39
    Gisteren, 20:37
    in FINANCIEEL

    AMSTERDAM - De Nederlandse industrie wordt keihard geraakt door goedkopere Amerikaanse concurrenten. Die profiteren van fors lagere gasprijzen en een miljardensteun uit Washington. Geïmporteerde Amerikaanse producten zijn veel goedkoper dan in Europa gefabriceerde tegenhangers. „We maken ons grote zorgen over de toekomst van de industrie”, aldus werkgeverskoepel VNO-NCW.

    Chemie in Europa is duurder uit.
    Chemie in Europa is duurder uit.? ANP/HH
    Amerikaanse bedrijven produceren momenteel met veel goedkopere energie dan Nederlandse concurrenten. „De gasprijzen in de VS zijn een factor vijf tot soms tien keer goedkoper. Dat is ons grootste risico nu”, schetst Paul de Krom, voorzitter van de Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI), het dilemma voor de 380 bedrijven met 45.000 medewerkers.

    Voor het eerst is de import van chemische producten uit de VS groter dan de Europese export. Het dwingt Nederlandse bedrijven soms zelfs onder kostprijs te verkopen. Dat prijsverschil wordt erger naarmate lopende, nog goedkope energiecontracten aflopen, aldus De Krom. De kosten voor de producenten zullen bij nieuwe contracten drastisch stijgen.

    BEKIJK OOK:

    DNB: Stop steun energiekosten voor ’niet-levensvatbaar bedrijf’
    Door de veel hogere gasprijs in Europa schakelden veelgebruikers in Nederland al productie terug, zoals zinksmelter Nystar in Bladel. Aldel, de aluminiumsmelter uit Delfzijl, sloot de poort. Grote delen van chemiecomplex Chemelot draaien niet op volle toeren.

    Angst
    „De angst is dat het afschalen permanent wordt. In de VS gaat productie wel door, en veel goedkoper. Dat houd je als Nederlandse ondernemingen wel even vol, maar op een gegeven moment kiezen bedrijven voor verplaatsing van de productie naar de VS”, aldus een woordvoerder van VNO-NCW. „We krijgen zorgwekkende signalen uit de industrie. Wat enorm onderschat wordt is dat bedrijven nooit alleen werken, maar in een hele keten vol leveranciers en klanten. Tot aan de bakker op de hoek. Het vertrek veroorzaakt dan problemen in heel Nederland, ze worden meegezogen.”

    BEKIJK OOK:

    Nederlandse industrie schreeuwt om hulp
    De Adviesraad voor Internationale Vraagstukken stelt dat Europa door de pandemie, de klimaatcrisis en de oorlog van Rusland in Oekraïne op achterstand lijkt te komen. Met zijn industriepolitiek is Nederland ’te aarzelend en passief’, waarschuwde voorzitter Bert Koenders afgelopen zomer. Ingrepen zijn volgens hem nodig om de Nederlandse werkgelegenheid overeind te houden en ’onze voorsprong op het gebied van waterstof en halfgeleiders niet verspelen.’

    VNO-NCW-voorzitter Ingrid Thijssen trekt aan de bel vanwege ’de sluipende de-industrialisatie’. In Duitsland gaat industriereus BASF buiten Europa produceren. Shell verplaatste zijn hoofdkantoor uit Nederland. „En de les die we tijdens de coronapandemie hebben geleerd, is dat het cruciaal is om je eigen industrie te hebben. Niet afhankelijk te worden van bijvoorbeeld China.”

    Verduurzaming
    Om snel op grote schaal duurzamer, bijvoorbeeld waterstof, te produceren kun je niet zonder het netwerk van Shell, OCI en Airproducts, zegt VNO-NCW. „Alle zes grote bedrijvenclusters in Nederland hebben verduurzamingsplannen klaar, maar de schop moet in de grond; de uitvoering moet véél sneller”, aldus de werkgevers.

    ? ANP/HH
    Naast goedkope energie profiteren Amerikaanse bedrijven van de Inflation Reduction Act (IRA), waarmee president Biden van €369 miljard in een groenere economie pompt. Het pakket moet de hoge inflatie compenseren en tegelijkertijd investeringen in duurzamere bedrijvigheid aanjagen. Die enorme steun geldt alleen voor Amerikaanse bedrijven.

    „Het liefst willen wij steunmaatregelen op Europees niveau, die vergelijkbaar zijn met het IRA-pakket in de VS, dan verstoor je de onderlinge concurrentie niet”, zegt De Krom. „Als Europese landen toch ook individueel hun industrie gaan steunen, moet Nederland snel kijken naar wat voor ons belangrijke landen als Duitsland en het Verenigd Koninkrijk met hun steun voor hoge kosten van elektriciteit en gas bewerkstelligen. Maar ook Oostenrijk, Spanje en Frankrijk hebben al hun steunpakketten. We moeten oppassen dat Nederland niet structureel op achterstand komt.” Vooral Duitsland steunt zijn industrie veel eerder en ruimer dan Nederland, is de klacht uit de sector.

    BEKIJK OOK:

    Kaalslag dreigt door dure energie: ’Risico groeit dat industrie verdwijnt’
    Magneet
    IRA werkt op Europese bedrijven ’als een magneet’, zegt Hans Grünfeld van de VEMW, de brancheclub van vierhonderd grootverbruikers van energie in de industrie. Volgens peilingen van de Europese belangenbehartiger Erti en de European Round Table of Industrialists, met de machtigste Europese bedrijven, overweegt 15% verplaatsing van productie richting de Verenigde Staten.

    Wijd en zijd krijgt dit IRA-pakket complimenten. De Amerikaanse subsidie voor duurzame projecten is zeer eenvoudig via het belastingformulier te verkrijgen. „Bedrijven in de VS maken er veel gebruik van. We moeten oppassen dat we op achterstand worden gesteld”, zegt Grünfeld.

    BEKIJK OOK:

    DNB: Stop steun energiekosten voor ’niet-levensvatbaar bedrijf’
    De Europese Commissie bereidt acties voor, kondigde voorzitter Von der Leyen aan. „Ik hoop op een apart fonds van de Europese Unie, dat de investeringen van de IRA kan gaan compenseren voor Nederlandse bedrijven”, zegt De Krom.

    „Het is snel nodig om op grote schaal de industrie te kunnen verduurzamen. Want het risico van het verdwijnen van grote delen van de industrie uit Europa is inmiddels heel reëel geworden”, zegt Grünfeld. „Amerika doet wat Europa met de mondt belijdt.
  8. forum rang 6 keffertje 30 december 2022 16:14
    quote:

    keffertje schreef op 30 december 2022 15:38:

    [...]

    Mooi, is dat ergens op zijn site terug te lezen?
    Ok, heb het al gezien. Niets inhoudelijks qua argumentatie en het meest in het oog springende was toch wel dat ze allemaal in de lach schoten toen het over incontinentieluiers ging. Snel vergeten dit item dus.
  9. forum rang 6 keffertje 30 december 2022 21:01
    quote:

    Mklsecond schreef op 30 december 2022 17:34:

    Ook voor incontinentie met een behoorlijke vergrijzing is zeker wel een winstgevende markt.
    Ze lachten niet omdat er geen markt voor was, maar omdat iemand zei we worden allemaal een dagje ouder (dus hebben we ze ook nodig o.i.d.)
  10. forum rang 6 keffertje 31 december 2022 13:59
    quote:

    keffertje schreef op 30 december 2022 21:01:

    [...]

    Ze lachten niet omdat er geen markt voor was, maar omdat iemand zei we worden allemaal een dagje ouder (dus hebben we ze ook nodig o.i.d.)
    Naast het de video, was dit het berichtje van vorige week:

    '1 Ontex: Koers €6 Koersdoel: €10

    De luierfabrikant blijft een ideale turnaroundkandidaat, al duurt het door de enorme inflatieperikelen langer dan gedacht. Al eerder gememoreerd, eens de inflatie afkomt, kan Ontex beginnen met geld verdienen.

    De bestuurlijke problematiek lijkt nu enigszins naar de achtergrond te verdwijnen, nu er een nieuwe CEO is aangesteld met een duidelijk plan. Als er straks wat geld binnenkomt van de verkoop van bijvoorbeeld de Mexicaanse tak, wordt de schuld ook wat minder zwaar en zouden we een begin van een herstel kunnen zien'.


    Niet erg inhoudelijk, maar in principe is het de verwoording van hetgeen (bijna) iedereen denkt. Gegeven het dramatische track-record van het bedrijf denkt de markt waarschijnlijk (en terecht) 'eerst zien en dan geloven'. Eerste meetmoment (behoudens onverwachte events) de jaarcijfers van 1 maart 2023
4.651 Posts
Pagina: «« 1 ... 168 169 170 171 172 ... 233 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Lage waardering Ontex maakt beursexit waarschijnlijk

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links