Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Lavide Holding AEX:LVIDE.NL, NL0010545679

  • 0,284 23 apr 2024 17:21
  • -0,002 (-0,70%) Dagrange 0,284 - 0,286
  • 752 Gem. (3M) 10,5K

Fair Financing Firm

503 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 26 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Diede 28 december 2022 19:25
    quote:

    ramptoerist schreef op 28 december 2022 10:51:

    kort samengevat, de aandelenpers gaat aan.

    "vooral worden verstrekt in de vorm van obligatieleningen, die converteerbaar in aandelen zijn"
    Zonder (nieuw) kapitaal zijn er ook geen (nieuwe) activiteiten.
    De nominale waarde wordt trouwens niet aangepast en blijft dus €0,50.
  2. forum rang 4 Neunelf4S 28 december 2022 21:22
    quote:

    Amarillo schreef op 5 december 2022 18:53:

    [...]

    Ron,als er geld is en een paar handige jongens dan hebben ze dat zo voor elkaar...ze "schuiven " er wel een boekhouder/ accountantskantoor in joh...ik maak me daar niet druk om..

    Je kent toch de uitdrukking wel..waar aas is zijn gieren ?? Accountantskantoren zijn net gieren..mark my words
    Your words are marked

    and mean nothing.
  3. biobert 28 december 2022 23:31
    Lavide zal zich gaan richten op het verstrekken van financieringen aan small- en midcap beursfondsen en heeft daartoe drie dochterondernemingen opgericht.
    De belangrijkste voorwaarde om terug te keren van het huidige strafbankje naar de gewone notering is het vinden van een OOB accountant. Lavide zei alternatieve opties te onderzoeken voor het geval de OOB accountant niet tijdig wordt gevonden. Dat zou kunnen middels een overstap van Euronext Amsterdam naar Euronext Growth Market, dat is ingericht voor kleine en middelgrote bedrijven die financiële middelen willen verwerven om te kunnen groeien. Door: ABM Financial News.

    Komisch: Lavide (FFF) wordt mogelijk genoteerd op een beurs die is ingericht voor bedrijven die financiele middelen wil verwerven terwijl het zelf als doelstelling heeft financiele middelen te verstrekken aan small en midcap fondsen. Is dit niet in tegenspraak volgens de wetten van de logica? Ik begrijp er niks meer van.
  4. forum rang 8 Leefloon 29 december 2022 11:25
    quote:

    biobert schreef op 28 december 2022 23:31:

    Komisch: Lavide (FFF) wordt mogelijk genoteerd op een beurs die is ingericht voor bedrijven die financiele middelen wil verwerven terwijl het zelf als doelstelling heeft financiele middelen te verstrekken aan small en midcap fondsen. Is dit niet in tegenspraak volgens de wetten van de logica? Ik begrijp er niks meer van.
    Nee, geen tegenspraak, en zonder framing is het logisch. De vierde van boven is bijvoorbeeld een Noorse spaarbank: live.euronext.com/en/products/equitie...
  5. forum rang 8 Leefloon 29 december 2022 11:35
    quote:

    ramptoerist schreef op 28 december 2022 10:51:

    kort samengevat, de aandelenpers gaat aan.

    "vooral worden verstrekt in de vorm van obligatieleningen, die converteerbaar in aandelen zijn"

    Oude tijden herleven!
    Aandelendrukkerij hoeft als dusdanig niet zo'n probleem te zijn. Een financier moet immers ook genoeg geld kunnen vinden op de markt. Tegen eventuele bepaalde dubieuze converteerbare effecten en soortgelijke constructies kan het helpen dat een initiatiefnemer zich elders negatief heeft uitgelaten over zulke excessen, voor zover die excessen niet al strafrechtelijk en/of privaatrechtelijk aanvechtbaar zijn.
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 29 december 2022 11:45
    In het kort

    Na jaren zonder operationele activiteiten wil Lavide een doorstart maken.
    Het wil andere kleine fondsen van financiering en consultancy voorzien, plannen die uit de koker van aandeelhouder en nieuwe ceo Diede van den Ouden komen.
    Een doorstart kan alleen als er snel een nieuwe accountant gevonden wordt.

    Het is de dag na kerst en in het zaaltje Domtoren 2 van het Utrechtse Van der Valk-hotel komt een groepje aandeelhouders van het kleine beursfonds Lavide Holding bijeen. Buiten wappert een vlag met de bekende toekan van de keten erop hard in de wind, binnen staan schalen met gebakjes waarover gegrapt wordt dat ze als dividend voor de aandeelhouders gezien moeten worden.

    Lavide Holding LVIDE€0,430,00% staat al enige tijd bekend als het kleinste beursfonds van het Damrak, de marktkapitalisatie is zo'n €2,5 mln. Het voert sinds 2019 geen operationele activiteiten meer uit en kende ook voor die tijd de nodige perikelen. In 2017 kocht Lavide een gastouderbureau en kwam al snel in conflict met de oprichters ervan. Dat conflict werd pas afgelopen voorjaar in het voordeel van Lavide beslecht bij de rechter.

    In 2019 werd Salar Azimi, bekend van het EO-programma Waar doen ze het van?, als ceo aangesteld. Hij zou zijn bedrijven in de holding inbrengen, maar belegde in plaats daarvan met kasgelden en moest in 2020 weer vertrekken. Interim-ceo Bert Riemens probeerde vervolgens een reversed take-over met de start-up Nederlandse Zorg Beheer BV af te ronden, maar ook dat project liep spaak.

    In 2021 kwam Lavide ook nog eens op het strafbankje van Euronext terecht, omdat het geen accountant met de benodigde OOB-licentie kan vinden. Als die er voor 13 april 2023 niet is, dreigt delisting. En om de problematiek helemaal vol te maken, wilde huisbank ING vorig jaar de betaalrekening opheffen. Na overleg mag Lavide die tot 31 december van dit jaar blijven gebruiken.
    Goedgemutst

    Toch is de stemming op de bijzondere aandeelhoudersvergadering in het Van der Valk bijzonder goedgemutst. Er is namelijk een kandidaat voor het ceo-schap, Diede van den Ouden, en er zijn plannen voor een doorstart en twee mogelijke oplossingen voor het accountprobleem.

    Van den Ouden, die zich op zijn cv als 'autodidact op de beurs' omschrijft en er al zo'n twintig jaar actief is, wil met het bedrijf andere kleine beursfondsen gaan helpen met financiering en consultancydiensten. 'Het is een nichemarkt', zegt hij tegen de aanwezige aandeelhouders. 'Maar wel een waarvan ik weet dat er behoefte aan is.' Er hebben volgens hem al beursfondsen interesse getoond.

    De bava is bijeengeroepen om de statuten te kunnen wijzigen, zodat de nieuwe activiteiten kunnen worden uitgevoerd. Ook zal de naam veranderd worden in Fair Financing Firm NV en wordt Van den Ouden als ceo benoemd. Er komen ook twee nieuwe commissarissen bij.

    President-commissaris Engele Wijnsma spreekt van 'voorsorteren op de nieuwe toekomst' van Lavide. Want hoewel alle agendapunten ruimschoots worden aangenomen, kunnen de statutenwijzigingen en daarmee de nieuwe activiteiten pas doorgang vinden als het bedrijf een accountant vindt en van het strafbankje mag.
    Vier maanden, twee plannen

    Er resten nog maar vier maanden voordat delisting dreigt, maar Van den Ouden heeft goed nieuws. Hij heeft met Euronext gesproken, dat volgens hem 'strikt' is, maar er 'niet op uit is bedrijven van de beurs te halen'. Dat houdt vooral in dat de beurs wil meewerken als een fonds laat zien serieus werk te maken van de problemen die tot het strafbankje hebben geleid. Bij Lavide is het in dat opzicht positief dat er aan een doorstart wordt gewerkt, maar alles staat of valt met het vinden van een accountant.

    Daarvoor bestaan twee plannen, stelt Van den Ouden. 'Plan A is dat we een nieuwe bestuurdersfunctie creëren die door een trustkantoor wordt ingevuld', zegt hij. 'We wilden toch al een extra bestuurder en voor het aantrekken van een trustkantoor moeten we eigenlijk dezelfde stappen door als voor het vinden van een accountant. Er is goede hoop dat als we het bestuur zo inrichten er vervolgens ook een accountant gevonden wordt.'

    Dit is volgens de nieuwe ceo de snelste oplossing, al is er ook een plan B. 'We kunnen ons naar de Europese groeimarkten van Euronext verplaatsen, die onder meer in Brussel en Parijs bestaan. Daar vervalt de eis dat je accountant een OOB-licentie moet hebben. Dan zijn er opeens honderden opties, terwijl er nu maar zes accountant-opties bestaan.' Bij plan B zou Lavide ook een notering in Brussel nastreven, waardoor de aandelen verhandelbaar blijven en er voor aandeelhouders eigenlijk weinig verandert. 'Het kost alleen meer tijd, want het gaat in principe om een herlisting.'

    Rest de bankrekening, bestaat die volgende week nog wel? Ook daarover is Van den Ouden positief. Alle know-your-customerprocessen zijn doorlopen en er is 'geen aanleiding om te denken dat we ons betalingsverkeer niet binnenkort bij een financiële instelling kunnen voortzetten’.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/financiele-markten/1462583/mini...
  7. forum rang 8 Leefloon 29 december 2022 11:51
    quote:

    ramptoerist schreef op 28 december 2022 18:35:

    En ik lees dat er een mooi plekje in Brussel is voor t geval men geen OOB accountant gaat vinden. Ook best vreemd, daar had men toch allang kunnen zitten?
    Dat men allang naar Brussel of Parijs had kunnen verhuizen, desnoods alvast als een Societas Europaea, betekent niet dat een internationale verhuizing een efficiëntere oplossing was dan alsnog zo'n verplichte accountant trachten te vinden.

    Overigens is de Parijse beurs volatieler (grotere economie, grotere beurs), maar dan kan KKO de gids zijn of Brussel of Parijs de voorkeur verdient. Voor hysterisch hoge koersen door kunstmatige vraag is meer nodig dan alleen een verhuizing naar Parijs.
  8. forum rang 8 Leefloon 29 december 2022 12:00
    quote:

    ramptoerist schreef op 29 december 2022 11:52:

    de vraag is eerder, waarom zit het daar niet allang?
    Zie mijn reactie hierboven. Bij een nieuwe keuze zou je makkelijker voor een ander land kunnen kiezen, maar er is nou eenmaal een bestaande situatie die de emigratie van een rechtspersoon niet optimaal maakt. Een meewerkende accountant, en je kunt de verhuizer afbellen.

    Misschien ook een nichemarkt, zo'n accountantskantoor beginnen maar dan zonder de arrogantie van de grotere kantoren. Ook buiten Euronext waren er bedrijven met zulke problemen. Vraag dan als accountant wel betaling vooraf, want meestal zijn er dan ingrijpende problemen...
  9. forum rang 5 ramptoerist 29 december 2022 12:23
    quote:

    Leefloon schreef op 29 december 2022 12:00:

    [...]
    Zie mijn reactie hierboven. Bij een nieuwe keuze zou je makkelijker voor een ander land kunnen kiezen, maar er is nou eenmaal een bestaande situatie die de emigratie van een rechtspersoon niet optimaal maakt. Een meewerkende accountant, en je kunt de verhuizer afbellen.

    Misschien ook een nichemarkt, zo'n accountantskantoor beginnen maar dan zonder de arrogantie van de grotere kantoren. Ook buiten Euronext waren er bedrijven met zulke problemen. Vraag dan als accountant wel betaling vooraf, want meestal zijn er dan ingrijpende problemen...
    Nou, kan me bv ook zomaar voorstellen dat een OOB kantoor inmiddels een zekere selectienorm hanteert mbt nieuwe klanten.
    Zie ook het hele ING <> Lavide verhaal.
    Waarbij ze ook wel de lokale noteringen hall of fame, en de rugnummers zullen herkennen.
    Dus het gaat imo niet zozeer om de arrogantie, maar domweg "' kans aanwezig van een verhoogd risico profiel"

    Een greetje schaaij zit nu 1 of ander hout bedrijf te pushen via Bondex, vroeger deed hij dat via een rev listing maar die verliepen keer op keer toch wat minder succesvol. Kortom, dat gaat gewoon verder waar t gebleven is, enkel verschuift hij het naar een ander platform.

    Ook wel benieuwd of de Heren hier al hun eigen ANBi stichting hebben..
  10. forum rang 8 Leefloon 29 december 2022 13:13
    quote:

    ramptoerist schreef op 29 december 2022 12:23:

    Nou, kan me bv ook zomaar voorstellen dat een OOB kantoor inmiddels een zekere selectienorm hanteert mbt nieuwe klanten.

    Dus het gaat imo niet zozeer om de arrogantie, maar domweg "' kans aanwezig van een verhoogd risico profiel"

    enkel verschuift hij het naar een ander platform.
    Eens met deze voorstelling van zaken, maar dan is de wetgever vergeten om bij zo'n opgelegde verplichting met gedwongen winkelnering een afdekking te regelen voor klanten die nu door "weigering" (reputatie, schaarste, ...) geen accountant kunnen vinden en alleen daardoor in het voortbestaan worden bedreigd.

    Als je jezelf maar wat graag tot de Big Four rekent, dan neigt dat richting arrogantie. Je zou de onvermijdelijke verplichting voor Lavide zwaarder kunnen laten wegen dan zo'n beeld in de markt, voor zover dat beeld klopt.

    Zonder dat de noteringen, "redelijk risicoloos" op de Schaal van Harry Mens, in zijn programma te zien moeten zijn, wemelt het ook bij de NPEX van de noteringen en IPO's met een hoog Harry Mens-gehalte. Teakhout, cv's, NPEX. Aan "platforms" geen gebrek. Pumper & dumper Schaaij heeft inmiddels ook een andere, buitenlandse Euronext-beurs gevonden voor z'n NPRMPetserviceholding:

    Op 30 april 2022 heeft NPRM aangekondigd dat zij de mogelijkheden onderzoekt om een notering van de aandelen van NPRM te verkrijgen op Euronext Growth Oslo, een multilaterale handelsfaciliteit van de beurs van Oslo. Op 23 mei 2022 bevestigde NPRM haar voornemen om een notering aan Euronext Growth Oslo te verkrijgen. Doel van deze notering is om ook internationaal overnames te kunnen doen die waarde toevoegen aan de onderneming. Daarnaast is de internationale exposure aan de Euronext en de verhandelbaarheid van aandelen een groot voordeel voor bestaande en nieuwe investeerders
  11. forum rang 5 ramptoerist 29 december 2022 14:05
    "' Doel van deze notering is om ook internationaal overnames te kunnen doen die waarde toevoegen aan de onderneming"'. Precies dat riep greetje bij inverko, en bij dgb. Dus dan weet je wel om wat voor vehikels t gaat.

    In de crypto wereld heet dat inmiddels "hey, mijn financieeel adviseur heeft zn tiktok account verwijderd"
  12. forum rang 8 Leefloon 29 december 2022 16:16
    quote:

    ramptoerist schreef op 29 december 2022 14:05:

    "' Doel van deze notering is om ook internationaal overnames te kunnen doen die waarde toevoegen aan de onderneming"'
    Overigens is het geen zekerheid dat zulke vehikels in België dan wel zomaar een accountant kunnen vinden: www.tijd.be/ondernemen/technologie/ni...

    Het Leuvense technologiebedrijf Crescent (ex-Option) vindt geen commissaris die bereid is de rekeningen te controleren. Een rechter koos een kantoor, maar dat ging in beroep tegen die beslissing.

    Inmiddels is KPMG als vrijwilliger naar voren geduwd, na dat beroep door Deloitte:

    Voor zulke gevallen voorziet het Wetboek van vennootschappen dat een bedrijf beroep kan doen op de ondernemingsrechtbank voor de benoeming van een commissaris. Dat gebeurt volgens waarnemers zelden of nooit, zeker voor beursgenoteerde bedrijven. Drie weken geleden besliste de voorzitter van de ondernemingsrechtbank van Leuven dat Deloitte benoemd zou worden als commissaris van Crescent.
  13. twinkletown 29 december 2022 17:04
    In het kort:

    Lavide wil doorstart, maar zoekt nog een accountant

    Lavide Holding geldt als het kleinste beursfonds van het Damrak, met een marktkapitalisatie van 2,5 mln euro. Sinds 2019 zijn er geen operationele activiteiten meer. Wel achtervolgen de nodige perikelen het beursfonds. In 2021 belandde het fonds uiteindelijk op het strafbankje, omdat het geen accountant kan vinden. Als die er niet is voor eind april 2023, dan dreigt delisting. Om de problemen nog groter te maken, dreigde huisbank ING om de betaalrekening op te heffen. Maar bij Lavide is men optimistisch. Er zijn plannen voor een doorstart. En aan het oplossen van het accountantsprobleem wordt gewerkt. Desnoods via een notering in Brussel. <
503 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 26 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links