Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BE Semiconductor Industries AEX:BESI.NL, NL0012866412

  • 143,600 16 apr 2024 17:39
  • +1,000 (+0,70%) Dagrange 137,350 - 144,050
  • 393.109 Gem. (3M) 479,2K

Besi Semiconductor jaardraadje 2022

9.628 Posts
Pagina: «« 1 ... 477 478 479 480 481 482 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 andre68 28 december 2022 11:01
    quote:

    Chipie schreef op 28 december 2022 10:40:

    [...]
    Leer de belastingregels , dan loont 1 of 2 dagen uitstappen , maar ook hier mijn ervaring mijn mening , niets moet alles kan
    Ik ken de regels. Officieel mag het niet....na kerst uitstappen en vlak na nieuwjaar er weer in. Als het er echt zo duidelijk bovenop ligt dat je het doet om vermogensbelasting te omzeilen. Maar in de praktijk kraait er geen haan naar. Die halve uitzendkracht die nog bij de belastingdienst werkt, gaat zich hier al helemaal niet mee bezig houden. Aldus mijn boekhouder.
  2. Harry Nik 28 december 2022 11:24
    Goedemorgen.
    Als je GeenStijl hebt gelezen met het feuilleton over de faal fabriek....ja dan vraag je je af of er nog wel iets is dat werkt bij de belastingdienst.
    Vandaag wel uitgestapt uit besi. Zag het meer neer als op gaan, ook voor de toekomst. We wachten nu maar beetje af dan wat er gaat gebeuren.

    Succes allemaal.
    Mvg Harry
  3. forum rang 4 Chipie 28 december 2022 11:31
    quote:

    andre68 schreef op 28 december 2022 11:01:

    [...]Ik ken de regels. Officieel mag het niet....na kerst uitstappen en vlak na nieuwjaar er weer in. Als het er echt zo duidelijk bovenop ligt dat je het doet om vermogensbelasting te omzeilen. Maar in de praktijk kraait er geen haan naar. Die halve uitzendkracht die nog bij de belastingdienst werkt, gaat zich hier al helemaal niet mee bezig houden. Aldus mijn boekhouder.
    100 rijden waar 50 staat mag ook niet , tegen een boom plassen ook niet , fietsen zonder licht ook niet , tja
  4. zafira tourer 28 december 2022 14:56
    Infineon is bereid om miljarden te spenderen aan de juiste overnamekandidaat, nu het bedrijf wil groeien door acquisities. Dat schreef persbureau Reuters woensdag.

    Topman Jochen Hanebeck zei in een interview met Frankfurter Allgemeine Zeitung voortdurend uit te kijken naar passende overnames voor een bedrag dat kan oplopen tot een paar miljard euro.

    - Advertentie -

    De vraag naar chips die worden gebruikt in alle mogelijke apparaten, van smartphones tot auto's, stijgt sterk, terwijl verstoringen in de aanvoerketen al twee jaar diverse sectoren wereldwijd onder druk zetten. Dat is het geval bij telecombedrijven, autofabrikanten en makers van medische apparatuur.

    Infineon zag in het afgelopen boekjaar de winst met 63 procent stijgen tot 3,4 miljard euro. Vooral in elektrische mobiliteit, zelfrijdende auto's, hernieuwbare energie, datacentra en slimme apparatuur in het zogeheten 'internet of things' voorziet het Duitse bedrijf groei.

    Overnamekandidaten zijn dus te vinden in verschillende segmenten. Halfgeleiders voor elektriciteitskabels, sensoren, software en kunstmatige intelligentie zijn terrein waar Infineon mogelijk aan het rondsnuffelen is.
  5. forum rang 4 anders 28 december 2022 19:55
    Ik hoop dat besi, asmi en asml niet overgenomen worden. Asml zal niet gebeuren maar besi en asm qua Prijs mogelijk. Echter laten we deze chippers nou Nederlands houden. Zit voor deze aandelen over 10 jaar veel meer in het vat. Zie makkelijk verdubbeling komen voor besi en asmi sterker nog asmi over 10 jaar naar de 700 besi naar 200.
  6. forum rang 7 *voetnoot 29 december 2022 23:13
    Op beursduivel.be:
    Buffett bereidt zich voor op een bullmarkt (en niet op een recessie)

    Buffett bereidt zich voor op een bullmarkt (en niet op een recessie)
    Als er volgend jaar een recessie komt, is iemand vergeten het Warren Buffett te vertellen. Want hij is zich aan het voorbereiden op de bullmarkt die er aankomt, valt te lezen op The Motley Fool. Buffett kocht de afgelopen maanden met zijn investeringsvehikel verschillende zeer cyclische aandelen.

    Je zou verwachten dat het Orakel uit Omaha een stap terugdoet als de economie in 2023 verslechtert. Maar volgens de doorgewinterde belegger kunnen langetermijnbeleggers de uitverkoop beter gebruiken om oververkochte aandelen te kopen dan veiligheid te zoeken in defensieve aandelen.

    Bearmarkt biedt de kans op kwaliteitskoopjes
    De laatste aankopen van Berkshire doen niet vermoeden dat Buffett bang is voor een recessie. De detailhandelsverkopen dalen, vanuit diverse sectoren waarschuwen topbestuurders voor macro-economische tegenwind en de Fed is van zins om de rente verder te verhogen om de inflatie onder controle te krijgen.

    Buffett ziet echter zulke bearmarkten als kansen om kwaliteitsaandelen met korting te kopen. Daar lijkt hij druk mee bezig te zijn. Volgens Whale Wisdom is dit een greep uit zijn recente aankopen:

    Taiwan Semiconductor Manufacturing
    Occidental Petroleum
    Paramount Global
    Lousiana-Pacific
    Chevron
    Celanese
    Jefferies
    RH
    Opvallend is dat al deze aankopen bedrijven uit cyclische sectoren betreffen. Veel beleggers bereiden zich voor op een recessie door defensieve aandelen te kopen. Ze denken dan al gauw aan sectoren als consumptiegoederen, gezondheidszorg en nutsbedrijven.

    Energie of materialen staan minder snel op het netvlies. Olieprijzen hebben bijvoorbeeld de neiging om in een recessie omlaag te duiken, wat bedrijven als Occidental en Chevron kwetsbaar maakt. Louisiana-Pacific maakt houtproducten voor de bouw en de woningbouwsector staat de laatste maanden onder druk. En juist die namen voegt Buffett aan zijn portefeuille toe.

    Een klassieke zet
    Als u wat meer weet van Buffett’s filosofie, dan begrijpt u mogelijk zijn strategie. Als anderen zich angstig terugtrekken in de defensieve hoek, komt Buffett juist in de benen. Hij koopt deze aandelen niet omdat hij denkt dat ze het goed zullen doen in een recessie.

    Maar hij koopt ze, omdat hij ze ziet ze als kwaliteitsbedrijven die nu goedkoop zijn geworden. Zo sorteert Buffett voor op de volgende bullmarkt. Luxedetailhandelaar RH heeft bijvoorbeeld de markt in de tien jaar sinds de beursgang weten te verslaan en handelt nu tegen een koers/winstverhouding van minder dan 10. Louisiana-Pacific wordt verhandeld tegen een K/W van minder dan 5 en Jefferies tegen een K/W van minder dan 10.

    Buffett doet niet aan markttiming
    Buffett doet niet aan het timen van de markt. Charlie Munger en hij hebben naar eigen zeggen nooit een mening over de markt omdat het niet goed zou zijn en het zou de overtuiging die wel goed is, in de weg kunnen staan. Als ze denken dat een bedrijf aantrekkelijk is, zou het heel dom zijn om daar geen actie op te ondernemen omdat ze iets dachten over wat de markt zou kunnen gaan doen.

    Beter goed(koop) dan defensief
    De ervaren belegger uit Omaha gelooft dat hij beter af is met gezonde investeringen voor de lange termijn dan zijn portefeuille te verschuiven naar defensieve aandelen uit angst voor een recessie. En hij heeft een punt. De meeste economen zijn het er wel over eens dat er volgend jaar een recessie kan komen.

    Maar het is veel moeilijker om overeenstemming te vinden over de richting van de markt. De beurs is een leidende indicator. Beleggers maken een vergissing als zij op hun handen blijven zitten en wachten tot er een officiële recessie wordt uitgeroepen alvorens aandelen te kopen.

    Koop kwaliteit met korting voor de volgende bullmarkt
    Buffetts les is duidelijk voor langetermijnbeleggers. Het is beter om in een dalende markt kwaliteitsbedrijven te kopen die met korting handelen. Zo bereidt een belegger zich juist voor op de volgende bullmarkt in plaats van op een recessie. Bent u echter aangestoken door de koopbereidheid van Buffett, dan zijn er enkele juweeltjes te ontdekken in zijn aankopen, zoals TSMC en RH. Andere deelnemingen uit zijn portefeuille zijn ook goedkoop geworden, zoals Amazon.

    Dat betekent niet dat er iets mis is met het kopen van veilige aandelen. Nou ja, misschien wel qua waardering. Veel van deze aandelen worden momenteel met een premie verhandeld. Dat maakt ze alleen interessant voor iemand met een kortere beleggingshorizon, een lage risicotolerantie of behoefte aan een vast dividendinkomen.

    De bullmarkt komt altijd weer
    Het zou zomaar kunnen dat de aandelenmarkten in 2023 nog verder dalen. Maar volgens Buffett is dat een goede zaak voor de kopers op de beurs, omdat zij profiteren van (nog) lagere instapprijzen.

    Voor een langetermijnbelegger met wat droog kruit achter de hand, biedt de dalende markt een unieke kans om enkele topnamen met korting te bemachtigen. Dat is ook een manier om zich voor de bereiden. Op de bullmarkt welteverstaan, die altijd weer na een recessie komt.
  7. forum rang 4 Skywatcher 30 december 2022 14:33
    quote:

    *voetnoot schreef op 30 december 2022 14:22:

    Hier ook nog steeds vertrouwen. Net nog de laatste inkopen gedaan op de beurs. Nou Buffett was zich al aan het voorbereiden, vond dat ik niet achter kon blijven :-)
    Op naar een mooi 2023!
    Sales? Ik doe mee. Begin 2023 meteen hogere koersen zou fijn zijn.
9.628 Posts
Pagina: «« 1 ... 477 478 479 480 481 482 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Toonaangevende positie Besi betekent hoge waardering

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links