Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Regering Rutte IV: wordt dit een succes of een ramp?

26.158 Posts
Pagina: «« 1 ... 804 805 806 807 808 ... 1308 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Kaviaar 24 december 2022 09:11
    Ook weer een D66 lid, ons wel bekend met de toeslagenaffaire waar ze niets van bakte.

    Kabinet weigert motie over Europese digitale identiteit uit te voeren

    maandag 5 december 2022

    Het kabinet weigert een motie over de Europese digitale identiteit die door een meerderheid in de Tweede Kamer is aangenomen uit te voeren. De motie verzocht de regering om niet in te stemmen met de Raadsconclusie over de Europese digitale identiteit, omdat eerdere zorgen van de Tweede Kamer, zoals over de opslag van data en betrouwbare technologieën, onvoldoende zijn weggenomen.

    Staatssecretaris Van Huffelen van Digitale Zaken vindt het niet nodig om gehoor aan de motie te geven, omdat Nederland zich in het vervolg van de onderhandelingen dan buitenspel zou zetten, zo claimt ze. Tijdens de onderhandelingen is het Nederland niet gelukt om een aantal zaken over de Europese digitale identiteit te regelen waarvan het kabinet aangaf dit wel te willen. Het gaat dan om zaken zoals het verplicht gebruik van open source voor wallet-apps en een expliciet verbod op het verhandelen van de gegevens van gebruikers.

    www.security.nl/posting/776817/Kabine...
  2. forum rang 7 Kaviaar 24 december 2022 09:29
    Ik kom er steeds meer achter dat D66 een partij is die enkel gericht is op Brussel. Een partij die oogkleppen op heeft voor de bevolking van NL. Geen empathie heeft. Tunnelvisie op het klimaat (o.a. stikstof wat helemaal geen probleem is, maar waar NL zelf een probleem van gemaakt heeft……. om straks huizen te kunnen bouwen……. voor voornamelijk immigranten (zou je in een ander land buiten de EU als immigrant ook een huis krijgen?)) en stoïcijns doordramt. Het is funest voor Nederland. Het beste is dat het kabinet valt. Nieuwe verkiezingen en D66, de marionet van Brussel, gauw vleugellam gemaakt wordt.
  3. forum rang 9 josti5 24 december 2022 11:06
    Op zijn verzoek, hierbij een teken van leven van de nog stééds geschorste BDB.
    Het is een selectie van een reeks citaten uit een heel lange post, waarin hij zijn (imo terechte) ongenoegen en boosheid uit over een aantal zaken, die hier maar beter om voor de goede verstaander begrijpelijke redenen niet geplaatst worden.

    'Dit is een bericht aan alle vrije en niet-woke denkers op dit forum, o.a. ratio, josti, ronald en ook ffff. Ook win some, asti en hallo! zou ik als objectieve en wijze posters willen noemen. Niet dat ik het steeds met hen eens ben, maar alle geluiden moeten gehoord kunnen worden.

    In dit verband: omroep ON is journalistiek gezien nog heel armzalig, vaak eenzijdig en onvolledig. Maar er zijn verzachtende factoren: net begonnen, dus kinderziekten, en beperkte zendtijd. De kritiek van de NPO-top of hun kliek op ON is vooringenomen, te vroeg en kwalijk. Zeker gezien de benauwende allesoverheersende woke-sfeer bij de NPO-bobo's en redacties. Ze zien in hun tunnelvisie niet in hoe eenzijdig ze zelf zijn.

    Nog iets over aliassen. In het mijne komt "beperkte" voor. Maar wie het begrip beperkte dijkbewaking echt kent, weet dat het een brede, voorzichtige en vooral preventief bedoelde vorm van dijkbewaking is, tegenwoordig veelal op afstand. Het is een intelligente vorm van dijkbewaking. Hier moet het woord beperkt dus opgevat worden als 'breed'.

    Intussen ben ik kandidaat bij de komende waterschapsverkiezingen, hier in mijn geliefde Westland. Als ik gekozen word, zal ik de PvdD en ook andere 'groenen' een poepie laten ruiken. Maar ook de boeren en tuinders. Als het om waterbeheersing gaat weten ze van niks. Deze "dijkwacht' weet er wel van.
    En heeft ideeën om de lasten voor allen en met name ingezetenen te verlagen.

    Ik wens alle forumgenoten een 'zalig' kerstfeest, al werd het woord zalig in mijn calvinistische jeugd afgewezen als zijnde te 'katholiek'.
    Desalniettemin een hartelijke kerstgroet van deze mannenbroeder. Wederom mogen wij ons verheugen over de geboorte van dat kleine kind in een kribbe.
    Ook als je dat alles niet gelooft, respecteer dan op z'n minst de vredelievendheid en vergevingsgezindheid die dat kind ons zou gaan prediken.

    Groet van een conservatieve maar qua geloof weer ergens zeer moderne mannenbroeder. De arme burgers in Oekraïne bidden tot dezelfde God als ik.'

    Dank voor je bijdrage, Han, en hopelijk tot weerziens in de koffiekamer!
  4. forum rang 10 rationeel 24 december 2022 11:13
    quote:

    voda schreef op 23 december 2022 16:00:

    In Den Haag zijn ze echt de weg kwijt!

    Zitten wij al jarenlang voor niets alles te scheiden (en nog extra betalen daarvoor!)

    Den Haag geeft jaarlijks half miljoen euro uit om milieubewuste burger ‘een fijn gevoel’ te geven

    Plastic scheiden? Het hoeft niet meer in Den Haag. Drinkpakken, blik en plastic gaan gewoon bij het restafval in de ondergrondse container. Achteraf haalt de afvalverwerker de materialen er wel weer uit.

    Lex de Jonge 21-12-22, 21:48
    Maar waarom houdt Den Haag dan nog vast verzamelcontainers voor plastic en blik in de winkelgebieden, zo vraagt Judith Klokkenburg van ChristenUnie/SGP zich af. Het legen van de bakken kost jaarlijks bijna een half miljoen euro.

    Vanmiddag kreeg ze in de Haagse raadzaal antwoord van verantwoordelijk wethouder Anne Mulder. ,,Er zijn mensen in de stad die het heel belangrijk vinden om zelf huisvuil te scheiden. Zij doen dat heel consciëntieus, heel gewetensvol", zei de VVD’er. ,,Wij willen hen die kans ook bieden. En daar zit nu eenmaal een prijskaartje aan.”

    Kortom: Den Haag besteed elk jaar 410.000 euro om de milieubewuste burger een goed gevoel te geven, zei raadslid Klokkenburg. Des te meer reden voor de ChristenUnie en de SP om een voorstel in te dienen om álle verzamelcontainers voor plastic, blik en drinkpakken alsnog weg te halen. En om dat geld beter te besteden. ,,Aan het bestrijden van het Haagse afvalprobleem. Door bijplaatsingen bij containers nog sneller op te ruimen bijvoorbeeld.”

    Goed voor milieu
    Het voorstel haalde het niet. Ook Robert Barker voor de Partij voor de Dieren stemde tegen. ,,De wethouder zei het al, deze mensen zijn heel precies, heel gewetensvol. Dus als zij hun afval scheiden is het ook goed voor het milieu.”

    Volgend jaar haalt Den Haag de meeste afvalcontainers weg. Dat is winst, vindt Judith Klokkenburg. ,,Fijn dat Den Haag het licht heeft gezien en begrijpt dat machines veel beter afval kunnen scheiden dan mensen die het naar een container moeten brengen.”

    www.ad.nl/den-haag/den-haag-geeft-jaa...

    Volgend jaar haalt Den Haag de meeste afvalcontainers weg.
    Ik benieuwd wat daar voor in de plaats komt. Er zijn vele honderden, c.q. duizenden ondergrondse containers geplaatst. Dat heeft een vermogen gekost.
    In onze straat zijn we al aan nr 3 bezig.

    Ze worden nl steeds...VERBETERD;)...??? We verdient hier nu weer aan?
  5. forum rang 7 ffff 24 december 2022 11:20
    John, bedankt voor het plaatsen. Het doet mij goed.

    BDB,

    Ik wens jou en je naaste familie gezegende kerstdagen, veel rust en stemming en voor het komende jaar 2023 vooral een baanbrekend vredesinitiatief, waarnaar de wereld smacht, en voor jou vruchtbare werkzaamheden in de jou zo overbekende domeinen. En dat vooral in goede gezondheid, want uiteindelijk Han, is dat voor ons allemaal het belangrijkste actief: Een goede gezondheid. Het ga je goed.

    Peter
  6. forum rang 10 rationeel 24 december 2022 11:30
    quote:

    Plein777 schreef op 24 december 2022 09:09:

    Links steeds verder weg van gezond verstand
    =====================================

    Dezelfde overheid die heeft besloten in 2050 de temperatuur van de aarde een halve graad bij te stellen, lukt het niet de thermostaat in de werkkamer van minister Rob Jetten laag te zetten. In het hele land zitten mensen te koukleumen, maar desgevraagd komt de regering met een ingewikkelde verklaring waarom de mensen die verantwoordelijk zijn voor het koukleumen van anderen zelf bij 20,5 graden Celsius zitten; het zou technisch onmogelijk zou zijn de thermostaat laag te zetten.

    Onzin

    Iedereen begrijpt dat dat onzin is. Natuurlijk kan de thermostaat in de Haagse overheidsgebouwen morgen op 15 staan, het is een kwestie van willen. Hetzelfde gold bij de vlucht van minister Kaag naar Suriname: de minister vloog met een eigen vliegtuig, niet met een lijnvlucht, ten koste van een CO2-budget waarvan drie portieken op vakantie naar Torremolinos hadden gekund. (Een ordinaire vakantiebestemming voor de Nederlandse ’kleinburger’, zou de Volkskrant waarschijnlijk schrijven. Je gelooft niet hoe links Nederland inmiddels spreekt over gewone mensen.)

    Het Europees Parlement leest Hongarije de les over corruptie, maar ondertussen worden koffers vol cash door de politie weggedragen uit het appartement van de sociaaldemocratische vicevoorzitter van het Europees Parlement. De burgers wordt verteld dat we het allemaal met wat minder moeten doen, maar alle leden van de Europese Commissie krijgen opslag ter grootte van een modaal salaris. De sociaaldemocraten stemmen daar vóór.

    Verhuiscircus

    We moeten allemaal minder reisbewegingen maken, en de Europese Unie grijpt elke gelegenheid aan (zoals de Oekraïne-oorlog, de coronacrisis) om zichzelf belangrijker te maken en de nationale democratieën verder onder curatele te stellen, nu ook de natuur (waardoor we geen huizen meer mogen bouwen). Maar er verandert niets aan het verhuiscircus van Brussel naar Straatsburg, waarbij maandelijks een complete overheidsbureaucratie heen en weer wordt gesleept.

    De lijst dubbele standaarden is oneindig lang. De linkse partijen in de oppositie in Nederland brommen kritiek op de armoede in Nederland, maar staan trots te glimmen als hun prominente partijgenoten in Brussel een plan hebben verzonnen dat gaat hakken in de koopkracht van de burgers, ten gunste van een klimaatfonds dat door Brussel – met hoge transactiekosten – zal worden uitgedeeld aan bij voorkeur Oost-Europese lidstaten. En maar verbaasd zijn dat de kiezers niet terugkomen. Jaren oppositie voeren tegen een kabinet waarvan je niet kunt zeggen dat het erg succesvol problemen oplost, maar de linkse oppositie heeft geen kiezer teruggewonnen, en niemand die zich afvraagt of men misschien de verkeerde koers vaart. Hoe kan dat?

    Deze week schreef in De Telegraaf (20 december) Keyvan Shahbazi een artikel met de kop: ’Waar komt de linkse liefde voor islamisme vandaan?’ Hij somt verbazende voorbeelden op van liefde voor het meest anti-vrouw, anti-homo, anti-democratie, extreemrechtse regime dat denkbaar is, dat in Iran, en vraagt zich vertwijfeld af hoe dat kan.

    Die vraag kunnen we ook actueel stellen: dagelijks komen er afschuwelijke berichten uit Iran over martelen en executeren van jonge vrouwen en jonge mannen, omdat ze demonstreren tegen het dragen van een hoofddoek, en daar is door links Nederland relatief weinig aandacht aan gegeven. De gruwelen spelen zich af onder onze ogen in een land waar onze vrouwelijke minister onlangs op visite ging. Hoe kan dat?

    Het lijkt een lijst van compleet verschillende onderwerpen: klimaat, koopkracht, Europa, mensenrechten, maar er zit een gemeenschappelijk element in de manier waarop links hiermee omgaat. Het antwoord op de vragen ligt besloten in een oude tekst van Boudewijn de Groot in zijn lied Vrijgezel, waarin hij met nostalgie terugkijkt op zijn wilde jeugdjaren: „Er was een tijd dat ik het meeste/te vertellen had op feesten/waar ik met verlichte geesten/vaak de politiek besprak./Waarin wij ons nooit vergisten,/mensen die het beter wisten/waren allemaal fascisten,/die het aan verstand ontbrak.”

    ’Arbeiders’

    Het grootste deel van het linkse electoraat is weggelopen, met name de lageropgeleiden, de mensen die vroeger ’arbeiders’ werden genoemd. De meesten zijn terechtgekomen bij de PVV of zoeken hun heil bij JA21, FvD, of BBB. Dat levert op links natuurlijk ongemak op. De overblijvers op links, zelf welvarend en hogeropgeleid, zoeken de fout niet bij zichzelf, integendeel: hun eerste zorg is om vooral niet de ’verkeerde partijen’ in de kaart te spelen. Mensen die het beter wisten, zijn immers allemaal fascisten die het aan verstand ontbreekt.

    De standaardreactie op de eerste zin van deze column dat in Den Haag de verwarming hoog blijft staan zal zeker zijn: je speelt de populisten in de kaart! Die reactie levert een vicieuze cirkel op, want op links neemt de afstand tot het gezonde verstand steeds verder toe, normale mensen zien dat haarscherp en lopen weg naar andere partijen; daardoor wordt links nóg banger de verkeerde partijen in de kaart te spelen en verkrampt in nóg grotere politieke correctheid, en zo gaat de cirkel rond. Als links niet uit die vicieuze cirkel stapt, wordt het niets.

    Uit de telegraaf;

    Ronald Plasterk
    Wat een goede artikelen schrijft hij de laatste tijd.

    Leidt dit tot een roep om maar weer in de POLITIEK terug te keren?
  7. forum rang 10 rationeel 24 december 2022 11:37
    quote:

    josti5 schreef op 24 december 2022 11:06:

    Op zijn verzoek, hierbij een teken van leven van de nog stééds geschorste BDB.
    Het is een selectie van een reeks citaten uit een heel lange post, waarin hij zijn (imo terechte) ongenoegen en boosheid uit over een aantal zaken, die hier maar beter om voor de goede verstaander begrijpelijke redenen niet geplaatst worden.

    'Dit is een bericht aan alle vrije en niet-woke denkers op dit forum, o.a. ratio, josti, ronald en ook ffff. Ook win some, asti en hallo! zou ik als objectieve en wijze posters willen noemen. Niet dat ik het steeds met hen eens ben, maar alle geluiden moeten gehoord kunnen worden.

    In dit verband: omroep ON is journalistiek gezien nog heel armzalig, vaak eenzijdig en onvolledig. Maar er zijn verzachtende factoren: net begonnen, dus kinderziekten, en beperkte zendtijd. De kritiek van de NPO-top of hun kliek op ON is vooringenomen, te vroeg en kwalijk. Zeker gezien de benauwende allesoverheersende woke-sfeer bij de NPO-bobo's en redacties. Ze zien in hun tunnelvisie niet in hoe eenzijdig ze zelf zijn.

    Nog iets over aliassen. In het mijne komt "beperkte" voor. Maar wie het begrip beperkte dijkbewaking echt kent, weet dat het een brede, voorzichtige en vooral preventief bedoelde vorm van dijkbewaking is, tegenwoordig veelal op afstand. Het is een intelligente vorm van dijkbewaking. Hier moet het woord beperkt dus opgevat worden als 'breed'.

    Intussen ben ik kandidaat bij de komende waterschapsverkiezingen, hier in mijn geliefde Westland. Als ik gekozen word, zal ik de PvdD en ook andere 'groenen' een poepie laten ruiken. Maar ook de boeren en tuinders. Als het om waterbeheersing gaat weten ze van niks. Deze "dijkwacht' weet er wel van.
    En heeft ideeën om de lasten voor allen en met name ingezetenen te verlagen.

    Ik wens alle forumgenoten een 'zalig' kerstfeest, al werd het woord zalig in mijn calvinistische jeugd afgewezen als zijnde te 'katholiek'.
    Desalniettemin een hartelijke kerstgroet van deze mannenbroeder. Wederom mogen wij ons verheugen over de geboorte van dat kleine kind in een kribbe.
    Ook als je dat alles niet gelooft, respecteer dan op z'n minst de vredelievendheid en vergevingsgezindheid die dat kind ons zou gaan prediken.

    Groet van een conservatieve maar qua geloof weer ergens zeer moderne mannenbroeder. De arme burgers in Oekraïne bidden tot dezelfde God als ik.'

    Dank voor je bijdrage, Han, en hopelijk tot weerziens in de koffiekamer!
    Dank voor je bijdrage JOSTI:) aan de verspreiding van het WOORD:)
  8. forum rang 10 rationeel 24 december 2022 11:57
    Lieve, openhartige, opstandige, wijze BDB:)

    Je wordt gemist.

    De pensioen gekte is een zich snel verspreidend virus, dat een goede behandelaar verdient.

    Hoe is het toch mogelijk dat de KENNERS aan de kant worden gezet, en besmeurd met pek en veren.

    Jij weet dat waarschijnlijk wel, omdat je afkomst je in het bad van de wakker wordende mensheid heeft gewassen.

    Nu staan we op de rand van verdrinken. Een beschaving die dreigt zich zelf te vernietigen. Een verdwaasde mensheid, die zich zelf aan de ketting heeft gelegd, en een blinddoek voorgedaan.

    Die zich laat misleiden, zoals dat al zo vaak is gegaan, maar nu met gebruik van de door de intelligentsten onder ONS aangedragen middelen.

    Ziende blind en horende doof, de massa, maar met een steeds grotere, wakker wordende, groep mensen, wens ik je een gelukkige KERST beleving met je nageslacht en wie je maar om je heen wenst.

    WIJ verwachten je spoedig weer in ONS midden.

    Van alles het BESTE,

    Groet,

    Rationeel.
  9. forum rang 8 het zwaard 24 december 2022 14:46
    Grootste Nederlandse vakbond eist automatische loonindexering
    De grootste vakbond van Nederland, FNV, wil dat de lonen automatisch worden gekoppeld aan de inflatie, net zoals bij ons het geval is.

    Bron: BELGA
    FNV legde die eis maandag op tafel, tijdens het ledenparlement. Concreet wil de vakbond een “automatische prijscompensatie” in alle cao’s. Dat houdt in dat een loon gekoppeld is aan de inflatie, die in augustus 12 procent bedroeg in Nederland. FNV wil die koppeling vormgeven door een systeem waarin jaarlijks op 1 januari de lonen worden aangepast. Daarin wordt het inflatiecijfer met terugwerkende kracht verwerkt.
    Dat komt dus neer op een automatische indexering van de lonen zoals in België gebeurt. “Dat systeem van automatische stijging van de lonen met de inflatie was in Nederland tot de jaren tachtig van kracht. Nu geldt het enkel nog in de havens en in een aantal cao’s en bedrijven”, vertelt FNV-woordvoerster José Kager. “Wij strijden voor een invoering in alle cao’s.” Momenteel geldt het systeem van automatische prijscompensatie maar in een cao op tien.

    Winstprijsspiraal
    Of dan niet een achteruitgang van de competitiviteit van de bedrijven dreigt, waar de werkgevers in België voor waarschuwen? “De winst van de bedrijven in Nederland is erg hoog en ze willen dat op peil houden. Er is eerder gevaar voor een winstprijsspiraal”, aldus nog Kager. “En in geval van bedrijven die het echt slecht doen, kunnen de vakbonden nog steeds hun eisen matigen.”

    Samen met de automatische prijscompensatie legt de vakbond ook een hoge looneis op tafel dit jaar: wellicht 12 procent, net zoals de inflatie. “Daarmee herstellen we enkel het verlies aan koopkracht, er is niet eens verbetering van de koopkracht.”
  10. forum rang 7 jowi 24 december 2022 15:24
    quote:

    aexo schreef op 24 december 2022 14:59:

    Column: levensverwachting gedrukt door welvaartsziekten
    author avatar
    Door JAAP VAN DUIJN

    26 min geleden
    in FINANCIEEL

    ook dat nog, lekkere kerstavond column jaap. bedankt.
    Mooi, ben benieuwd hoe snel Carola Schouten de AOW gerechtigde leeftijd gaat verlagen !
  11. forum rang 10 luchtschip 24 december 2022 15:38
    quote:

    jowi schreef op 24 december 2022 15:24:

    [...]

    Mooi, ben benieuwd hoe snel Carola Schouten de AOW gerechtigde leeftijd gaat verlagen !
    Is dat jouw grote probleem ?
    Om eerder met pensioen te kunnen gaan om AOW geld eerder op te kunnen strijken ?

    Zijn al jouw frustraties en kritiek over diverse onderwerpen alleen maar gebaseerd op jouw pech dat je zo lang op een AOW uitkering moet wachten ?

    Je doet nu al niets en je zit met smart te wachten op de dag dat dit nietsdoen beloond wordt met een AOW uitkering plus het zelf opgebouwde pensioen bij een pensioenfonds
  12. forum rang 7 jowi 24 december 2022 16:05
    quote:

    luchtschip schreef op 24 december 2022 15:38:

    [...]

    Is dat jouw grote probleem ?
    Om eerder met pensioen te kunnen gaan om AOW geld eerder op te kunnen strijken ?

    Zijn al jouw frustraties en kritiek over diverse onderwerpen alleen maar gebaseerd op jouw pech dat je zo lang op een AOW uitkering moet wachten ?

    Je doet nu al niets en je zit met smart te wachten op de dag dat dit nietsdoen beloond wordt met een AOW uitkering plus het zelf opgebouwde pensioen bij een pensioenfonds
    Nee, allesweter.
    Maar Carola wist een maandje geleden niet hoe snel ze er weer 3 maanden moest bij plussen.

    De AOW gerechtigde leeftijd is decennia lang 65 jaar geweest en wat mij betreft moet die onmiddellijk terug naar 65 jaar.
    Daar heb ik in ieder geval bijna 40 jaar dik voor betaald. Kun jij dat ook zeggen Luchtschip.

    En ik moet niet alleen langer op mijn AOW wachten maar voor mijn neus zijn alle sociale regelingen versoberd en afgeschaft. Terwijl ik voor de affinanciering van sommige regelingen nog heb kunnen dokken.
    O.a. vut, pre pensioen, eindloonregeling en dat ondanks dat de Euro en de Euro Unie zo goed voor ons zijn.
    Ha, ha laat me niet lachen!

    Kan nog wel een A4 tje volschrijven wat er vanaf 2001 allemaal is afgeschaft en versoberd!
    Maar wereldverbeteraar en beterweter Luchtschip zal nog geen 40 jaar haar/zijn steentje aan de NL schatkist hebben bijgedragen.

    Ik zou zeggen "kom uit de kast luchtschip". hoelang woon jij in Nederland en vanaf wanneer en in welke vorm draag jij
    je steentje bij aan de NL overheidsfinanciën?
26.158 Posts
Pagina: «« 1 ... 804 805 806 807 808 ... 1308 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0651 +0,07%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.693,50 -0,81%
Gold spot 2.391,76 +0,52%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links