Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel bpost BRU:BPOST.BL, BE0974268972

  • 3,580 18 apr 2024 16:25
  • +0,015 (+0,42%) Dagrange 3,550 - 3,600
  • 141.110 Gem. (3M) 228,6K

Forum bpost geopend

10.743 Posts
Pagina: «« 1 ... 458 459 460 461 462 ... 538 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. DJ o Harry 19 december 2022 15:34
    wat ik me afvraag, hoe laag gaat Bpost staan als er inderdaad gefraudeerd is , en gaan we nog dividend krijgen,?

    Onderzoek prijsafspraken kan duur uitpakken voor Bpost
    Bpost kwam deze week uiterst negatief in het nieuws vanwege mogelijke fraude en het hiermee samenhangende ontslag van de topman. Een eventuele boete kan zeer hoog uitpakken voor het toch al zo moeizaam draaiende bedrijf.

    In België wordt het bezorgen van kranten door de overheid gesubsidieerd. Bpost heeft voorlopig dit mandaat in handen en het wil meedingen om zichzelf op te volgen en de vergunning voor de volgende periode van 2023-2027 in de wacht te slepen. Daarbij lijkt het flink over de schreef te zijn gegaan.
  2. forum rang 8 Leefloon 19 december 2022 18:51
    quote:

    Ahmed schreef op 19 december 2022 18:01:

    Alles afhankelijk van de boete.
    En voortaan jaarlijks lagere inkomsten. De hoogte van het teveel betaalde, of erger. Zoals wel vaker had men na recent gokken op een bodem snel winstje moeten nemen met bpost, want er is inderdaad nog risico op zulke tegenvallers.
  3. DJ o Harry 19 december 2022 19:18
    Komt het ooit nog goed met Bpost , en zouden we in mei 2023 Dividend krijgen en hoeveel , met de boete die hun boven het hooft hangt , en gaan we ooit terug de 8 of hoger gaan zien,
    voor het zelfde zakt het aandeel naar 2 of 3 euro als het een zware boete is die ze moeten betalen,

    en het spijtige is verkopen kan ik niet heb ze indertijd aangekocht aan 9,70 euro

  4. forum rang 6 leonardus65 20 december 2022 06:00
    www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20221220_916...
    Het dossier over mogelijke belangenvermenging bij de toekenning van het contract voor de verdeling van de kranten krijgt allicht een gerechtelijk luik. Midden oktober raakte al bekend dat de Belgische mededingingsautoriteit (BMA) een onderzoek had ingesteld naar afspraken tussen de krantenuitgevers, Bpost en het distributiebedrijf PPP. Bpost heeft het dossier nu doorgestuurd naar het parket, voorlopig nog zonder gevolg.
    Volgens de krant wacht justitie eerst op de resultaten van het onderzoek van de BMA alvorens zelf actie te ondernemen.

    De speurders zoeken bewijzen van ongeoorloofde afspraken tussen Bpost, PPP en de grote Vlaamse krantenuitgevers bij de toewijzing van de concessie voor de krantenbezorging in België. Het kleine PPP zou de belofte hebben gekregen een bepaalde hoeveelheid kranten te mogen bussen en in ruil niet meedingen naar de volledige concessie. Bpost kreeg uiteindelijk het contract toegewezen.

    Uit een intern onderzoek bij Bpost blijkt dat Dirk Tirez, de onlangs opgestapte CEO, op de hoogte was van de contacten. Hij zou volgens De Tijd tot drie keer zijn versie van de feiten hebben veranderd toen hem over de zaak vragen werden gesteld.
  5. [verwijderd] 20 december 2022 09:35
    Bpost stuurt dossier over krantencontract door naar parket

    Bpost heeft het dossier over mogelijke collusie bij de toekenning van het krantencontract doorgestuurd naar het parket, zo vernam de redactie uit goede bron.

    Het dossier over mogelijke belangenvermenging bij de toekenning van het contract voor de verdeling van de kranten krijgt allicht een gerechtelijk luik. Midden oktober raakte al bekend dat de Belgische mededingingsautoriteit (BMA) een onderzoek had ingesteld naar afspraken tussen de krantenuitgevers, Bpost en het distributiebedrijf PPP. Bpost heeft het dossier nu doorgestuurd naar het parket. Voorlopig nog zonder gevolg. Volgens onze informatie wacht Justitie eerst op de resultaten van het onderzoek van de BMA alvorens zelf actie te ondernemen.

    De speurders zoeken bewijzen van ongeoorloofde afspraken tussen Bpost, PPP en de grote Vlaamse krantenuitgevers bij de toewijzing van de concessie voor de krantenbezorging in België, een activiteit die al jaren mag rekenen op een federale overheidssubsidie van ruim 170 miljoen euro. De kleinere speler PPP zou de belofte hebben gekregen om een bepaalde hoeveelheid kranten te mogen bussen in ruil voor de afspraak om niet mee te dingen naar de volledige concessie. Bpost kreeg uiteindelijk het contract toegewezen.

    Uit een intern onderzoek bij Bpost blijkt dat Dirk Tirez, de recent opgestapte ex-CEO van de groep, op de hoogte was van de contacten. Uit goede bron vernemen we dat de topman tot drie keer toe zijn versie van de feiten heeft veranderd toen hem over de zaak vragen werden gesteld. Eerst zei hij niet op de hoogte te zijn, daarna herinnerde hij zich toch bepaalde e-mails, en uiteindelijk gaf hij intern de boodschap dat deze manier van werken onaanvaardbaar was.

    De raad van bestuur concludeerde dat er sprake was van een vertrouwensbreuk en stelde de topman voor de keuze: een vertrek in onderling overleg zonder ontslagvergoeding of een ontslag wegens zware fout. Het werd de eerste optie. Dirk Tirez wenste niet te reageren.
  6. forum rang 8 Leefloon 20 december 2022 11:45
    quote:

    A21 gobelijn schreef op 20 december 2022 09:35:

    Bpost heeft het dossier nu doorgestuurd naar het parket. Voorlopig nog zonder gevolg.
    Een coöperatieve houding en eigen initiatief is positief voor een (lagere of zelfs geen) boete, maar dan blijf je ten opzichte van de beurswaarde van ruim €940 miljoen een structureel wat lagere winst én eenmalig terugbetalingen over meerdere jaren houden.

    Uiteindelijk vormt dan ergens de winst een theoretische bodem, want wanneer bpost €940 miljoen terug zou moeten gaan betalen met geleend geld, stel, dan wordt de beurswaarde niet €0 maar een veelvoud van een met lagere of afgeschafte subsidies en rente verlaagde winst, plus een discount wegens een dividendknip om de verhoogde schuldenberg te verlagen en door de lagere toekomstige winsten. In werkelijkheid zal het bedrag uiteraard niet in de buurt van die €940 miljoen komen, tenzij iedereen nu komt melden ten onrechte al jarenlang geen papieren krant meer te ontvangen. Er zijn al die jaren diensten geleverd, maar die diensten waren te duur.

    Een geïnformeerde schatting van jaren en bedragen is niet te geven; bpost heeft het dossier niet naar ons allemaal gestuurd, en zal in kosten speelruimte hebben om de fraudebedragen te proberen te verkleinen.

    De impact van een eventueel eenmalig gepasseerd dividend over boekjaar 2022 of 2023 lijkt mij beperkt tot hooguit een paar procent, behalve mogelijk bij de opties. Die impact: bij krimpende post hebben investeerders gezamenlijk een "hoog" dividend nodig om ooit minstens 100% van hun investering in post terug te zien. Daarin verschilt post van andere sectoren, maar de koers van bpost is niet 100% post. De post binnen bpost zou zelfs een negatieve waarde kunnen hebben, zoals ooit bij PostNL. In theorie kan live.euronext.com/nl/product/dividend... worden bekeken om een dividendrisico af te dekken, maar dat lijkt mij voor hobbybeleggers in post de moeite van het bekijken niet waard. Hier in de omgeving zijn dure bollen echter een hype voor bezitters van smartphones. Misschien lukt het iemand dan ook om via Facebook of zo correspondentieschaken tot een trending hype te verheffen, en kan dat tegengif zijn voor de krimp bij post. Noem zoiets eens in je groepsapps... ;)
  7. forum rang 7 JdeFL 20 december 2022 12:03
    quote:

    DJ o Harry schreef op 19 december 2022 19:19:

    [...] waqnneergaan we weten hoe hoog de boete gaat zijn ?
    Boete? Wie gaat die geven? En op welke gronden?
    Denk eerder aan een soort restitutie van teveel gekregen subsidies, hoogstens, maar kan me vergissen. Bijzonder vreemde materie.
  8. Ahmed 20 december 2022 15:46
    Accord. Wie gaat die geven?
    Maar dat vandaag de prijs 4,656 is zien we.
    Ik was altijd een optimistisch. Maar als de prijs nog dieper gaat, dan hebben we problemen.
    De grote spelers bepalen alles. Wie zij ze? Anders wie kan iedere dag meer dan 150000 verkopen.
    En wanneer ze stoppen? Ze beslissen wanneer de prijs stop zakken.
  9. forum rang 8 Leefloon 21 december 2022 11:08
    Van gisteren, en met specifieke bpost-filters te lezen. Verwachte margedruk zal niet alleen pakjes van PostNL raken, maar bpost heeft al een herzien dividendbeleid:

    (ABM FN-Dow Jones) S&P Ratings heeft het oordeel voor de kredietwaardigheid van PostNL verlaagd. Dit maakte de kredietbeoordelaar dinsdagmiddag bekend.

    "Een verslechtering van het consumentenvertrouwen en de inflatie wegen op de volumes [van PostNL] en drukken de marges in het pakketsegment", aldus S&P.

    Reden dat de kredietbeoordelaar verwacht dat PostNL dit jaar met de aangepaste EBITDA ruim onder de taxatie van S&P uitkomt.

    "Het is onduidelijk hoe en wanneer er een ommekeer in de pakketvolumes zal zijn", aldus S&P, en dat werpt een schaduw over de winstontwikkeling.

    Daarbij merkt de kredietbeoordelaar op dat het dividendbeleid van PostNL er debet aan is dat de schulden niet verder dalen.

    Redenen genoeg, aldus S&P, om de kredietbeoordeling te verlagen van BBB+ naar BBB. De outlook is negatief, wat betekent dat er rekening mee moet worden gehouden dat het kredietoordeel in de komende periode verder wordt verlaagd.

    "De negatieve outlook geeft aan dat we een kans van ten minste een derde zien dat de kredietwaardigheid in de komende 12 tot 24 maanden verder wordt verlaagd, als PostNL er niet in slaagt om vanaf 2023 de winstgevendheid te vergroten en op mijn minst de schuldratio's te stabiliseren."
  10. absolutebeginner 22 december 2022 11:37
    quote:

    Leefloon schreef op 21 december 2022 11:08:

    Van gisteren, en met specifieke bpost-filters te lezen. Verwachte margedruk zal niet alleen pakjes van PostNL raken, maar bpost heeft al een herzien dividendbeleid:

    (ABM FN-Dow Jones) S&P Ratings heeft het oordeel voor de kredietwaardigheid van PostNL verlaagd. Dit maakte de kredietbeoordelaar dinsdagmiddag bekend.

    "Een verslechtering van het consumentenvertrouwen en de inflatie wegen op de volumes [van PostNL] en drukken de marges in het pakketsegment", aldus S&P.

    Reden dat de kredietbeoordelaar verwacht dat PostNL dit jaar met de aangepaste EBITDA ruim onder de taxatie van S&P uitkomt.

    "Het is onduidelijk hoe en wanneer er een ommekeer in de pakketvolumes zal zijn", aldus S&P, en dat werpt een schaduw over de winstontwikkeling.

    Daarbij merkt de kredietbeoordelaar op dat het dividendbeleid van PostNL er debet aan is dat de schulden niet verder dalen.

    Redenen genoeg, aldus S&P, om de kredietbeoordeling te verlagen van BBB+ naar BBB. De outlook is negatief, wat betekent dat er rekening mee moet worden gehouden dat het kredietoordeel in de komende periode verder wordt verlaagd.

    "De negatieve outlook geeft aan dat we een kans van ten minste een derde zien dat de kredietwaardigheid in de komende 12 tot 24 maanden verder wordt verlaagd, als PostNL er niet in slaagt om vanaf 2023 de winstgevendheid te vergroten en op mijn minst de schuldratio's te stabiliseren."

    Ik vind dat allemaal maar nonsens eigenlijk. Wat kan eigenlijk bpost nog doen om uit die negatieve spiraal te geraken? Eigenlijk is het sentiment een psychologisch spel op de markt. Iedereen vergeet dat ze wel winst blijven maken en de koers de laagste ooit is..... Ik vind het gewoon zielig en onrealistisch. Dat een CEO no matter what hij uitspookt zo de koers kan beïnvloeden. We spreken hier van een bedrijf met meer dan 30.000 werknemers .... en al steeds elk jaar winst gemaakt....
  11. forum rang 6 win some... 22 december 2022 11:59
    quote:

    absolutebeginner schreef op 22 december 2022 11:37:

    [...]

    Ik vind dat allemaal maar nonsens eigenlijk. Wat kan eigenlijk bpost nog doen om uit die negatieve spiraal te geraken? Eigenlijk is het sentiment een psychologisch spel op de markt. Iedereen vergeet dat ze wel winst blijven maken en de koers de laagste ooit is..... Ik vind het gewoon zielig en onrealistisch. Dat een CEO no matter what hij uitspookt zo de koers kan beïnvloeden. We spreken hier van een bedrijf met meer dan 30.000 werknemers .... en al steeds elk jaar winst gemaakt....
    Ik denk niet dat vergeten wordt dat Bpost winst maakt. Wel worden de verwachtingen omtrent de hoogte van de toekomstige winst lager ingeschat en zijn ze met meer onzekerheid omgeven dan voorheen. Oorzaken?
    1) De mogelijkheid van een eventuele boete die wordt opgelegd mbt malversaties rondom het krantencontract.
    2) Het vooruitzicht van het verlagen of mogelijk zelfs verdwijnen van de krantensubsidie
    3) De negatieve impact van inflatie en toekomstige recessie

    Er zal over deze zaken eerst meer duidelijkheid moeten komen.
  12. belegger1981 2 januari 2023 11:55
    quote:

    DJ o Harry schreef op 31 december 2022 11:06:

    voor iedereen de beste wensen voor 2023, en laat ons hopen op een beter beursjaar voor Bpost

    Alvast ook mijn beste wensen aan u en iedereen op dit forum.
    Heb jij toevallig de top 5 aandelen voor dit jaar van paul d’hore gevolgd?

10.743 Posts
Pagina: «« 1 ... 458 459 460 461 462 ... 538 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Bpost vlucht naar voren ondanks kritiek op mega-overname

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links