Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Fugro AEX:FUR.NL, NL00150003E1

  • 23,300 15 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 23,200 - 23,580
  • 318.510 Gem. (3M) 374K

Q4-2022draadje Fugro voor iedereen.

3.188 Posts
Pagina: «« 1 ... 135 136 137 138 139 ... 160 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Analyse 21 december 2022 09:55
    quote:

    Laurent10 schreef op 21 december 2022 08:44:

    [...]

    Netjes dat ie antwoordt. Ik heb hem ook feedback geven via de IEX knop onder de analyse. Mijns inziens is Dhr. Crum in dezen niet scherp genoeg in gedachten en of bewoording. Zoals bv z'n conclusie:

    Fugro verrast beleggers wederom in negatieve zin. De rol van de bodemonderzoeker bij de dambreuk in Brazilië in 2019 wordt opnieuw onderzocht. De onzekerheid is groot, reden het advies tijdelijk terug te brengen tot No Rating.

    1) "Fugro verrast" niemand. Er is geen nieuws. Spaanse wetenschappers denken dat de meting de laatste druppel kan zijn geweest bij het ineenstorten van de dam. Het rapport van 2021 (waarin de wetenschappers verrast zijn door hun eigen conclusies) wordt nu naar boven gehaald.

    2) Fugro wordt niet "opnieuw onderzocht". Er zijn nog enkele lopende onderzoeken. Deze onderzoeken zijn niet op basis van nieuwe inzichten (want die zijn er niet, zie Fugro persbericht)

    3) "De onzekerheid is groot". Hoe komt Crum tot deze conclusie? Op een order van 2 ton voor Fugro, 4 dode medewerkers en aantoonbare fraude aan de kant van Vale en TUV over de staat van de dam, en Braziliaanse OM bevestigt nogmaals tegen pointer dat ze Fugro niet verder vervolgen of onderzoeken. Wat is je worst case scenario, heer Crum, er verdampte 400 miljoen market cap door de paniek, hoe gaat Fugro hier ooit een miljoen op verliezen? laat staan 400 miljoen???
    @Laurent10 dank voor de heldere uiteenzetting en de kritische toon richting de analist van IEX. Dit geldt overigens ook voor @Lamsrust. Fijn dat er op dit forum posters als jullie zitten die met feiten komen vanuit de bronnen.

    Inderdaad punt 3. Wat een waardevernietiging in relatie tot de opdracht van 200k. Analyse van de heer Crum is echt IEX onwaardig. Ook bij punt 1. Fugro verrast beleggers wederom. Hoezo wederom. Fugro heeft inderdaad in het verleden teleurstellend gepresteerd maar heeft nu toch al een poosje de positieve weg ingeslagen.
  2. forum rang 4 bartvde 21 december 2022 10:02
    quote:

    Analyse schreef op 21 december 2022 09:55:

    [...]
    @Laurent10 dank voor de heldere uiteenzetting en de kritische toon richting de analist van IEX. Dit geldt overigens ook voor @Lamsrust. Fijn dat er op dit forum posters als jullie zitten die met feiten komen vanuit de bronnen.

    Inderdaad punt 3. Wat een waardevernietiging in relatie tot de opdracht van 200k. Analyse van de heer Crum is echt IEX onwaardig. Ook bij punt 1. Fugro verrast beleggers wederom. Hoezo wederom. Fugro heeft inderdaad in het verleden teleurstellend gepresteerd maar heeft nu toch al een poosje de positieve weg ingeslagen.
    met wederom doelt ie vast op die laatste emissie die uit de lucht kwam vallen
  3. forum rang 8 Calendar 21 december 2022 10:07
    quote:

    Jalen schreef op 21 december 2022 09:04:

    Idd;-)

    @Calender, waar denk jij dat de weerstand zit vandaag? Im vermoed zelf zo rond de 11,60 - maar ik heb graag ongelijk in positieve zin.
    Ik weet het ook niet. Er lijkt nu iets van weerstand rond 11,40. Ik had eigenlijk wat weerstand rond 11,25 verwacht maar die is er niet. Volgende weerstand zou pas rond de 13 moeten liggen. Het is wel zo dat die enorme omzet van 5 miljoen stuks telkens weer tot winstnemingen gaat lijden. Het is maar net hoe de kopers van die stukken er in zitten en hoe gretig de huidige kopers zijn. Ik zou nu zeggen hoe hoger de omzet hoe hoger de koers kan gaan omdat de 5 miljoen aandelen een aantal malen moeten worden verhandeld. Weinigen zullen vasthouden tot de 14 schat ik.
  4. forum rang 8 Lepre Chaun 21 december 2022 11:10
    quote:

    WorldTraveller schreef op 21 december 2022 10:44:

    @Inhoudelijk,
    Ik weet niet of dit de juiste weg is omdat te onderzoeken maar ben er wel van overtuigd dat het programma een deel van haar geloofwaardigheid heeft verloren.
    Fugro heeft niks gemeld aan Pointer volgens de site .

    Reactie 19 december, 16u:

    Vanochtend heeft Fugro een statement uitgestuurd naar aanleiding van onze tv-uitzending van afgelopen zondagavond. Daarop reageren wij als volgt:

    We hebben Fugro voorafgaand aan de uitzending meermaals om een reactie gevraagd maar zij hebben ervoor gekozen niet inhoudelijk te reageren. Fugro verwijt ons eenzijdige en subjectieve berichtgeving maar noemt daar geen voorbeelden bij.
    We hebben Fugro daarom vandaag gevraagd waar zij precies op doelen, maar daar wil het bedrijf niet op reageren.
    Fugro mailt ons: ’Wij houden vast aan ons statement van eerder vandaag.
    Wij hebben er niets aan toe te voegen.’

    Wij staan volledig achter onze uitzending en de feiten uit ons onderzoek.
    De uitzending spreekt wat ons betreft voor zich.

    pointer.kro-ncrv.nl/nederlandse-multi...
  5. forum rang 7 Greyhounds 21 december 2022 11:24
    Het is toch logies dat Fugro niks te melden heeft aan zo'n club.
    Hoezo moeten ze een antwoord geven als de zaak dus nog onderzocht wordt!
    Als zij dat doen kunnen ze zich alleen maar in hun vingers snijden, want dan kunnen ze er weer hun eigen draai aan geven.
    Het wordt dan alleen nog maar groter gemaakt dan dat het is naar mijn mening.
  6. DirkDeNeu 21 december 2022 11:25
    Ik heb vanochtend de uitzending van Pointer bekeken. Ik begrijp niet (en velen met mij) waarom dit tot zo'n enorme koersbeweging heeft geleid. Moet haast een algoritme zijn die is getriggerd.

    De uitzending van Pointer zelf is op sommige punten wellicht suggestief, maar ik snap best dat een NL programma zich focussed op een NL bedrijf en niet op de andere betrokken bedrijven.

    Maar er wordt volgens mij op geen enkel moment gezegd dat Fugro schuldig is aan deze verschrikkelijke ramp. Wel wordt er een hypothese gegeven dat het boren met water mogelijkerwijs de veel te zwakke dam het laatste zetje heeft gegeven. IN dit geval zal de schuld blijven liggen bij TUV en Vale. Er is volgens mij geen enkele reden voor pointer of voor Fugro om hun inzicht en reactie aan te passen.

    Ondertussen lijken meer van dit soort rampen op de loer te liggen en stap Aegon uit Vale, maar er wordt volgens mij op geen enkel moment gehint dat dit ook voor Fugro zou gelden.

    Op naar herstel en blijft natuurlijk zuur voor de mensen die er overhaast zijn uitgestapt.
  7. Analyse 21 december 2022 11:39
    quote:

    bartvde schreef op 21 december 2022 10:02:

    [...]
    met wederom doelt ie vast op die laatste emissie die uit de lucht kwam vallen
    Zou kunnen overigens heb ik dit persoonlijk niet als heel negatief ervaren. Goede versterking van de balans en daarmee een deel van de convertible afgelost. Betere herfinanciering, lagere rentelasten.
3.188 Posts
Pagina: «« 1 ... 135 136 137 138 139 ... 160 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Fugro is het schoolvoorbeeld van een geslaagde turnaround

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links