Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Regering Rutte IV: wordt dit een succes of een ramp?

26.158 Posts
Pagina: «« 1 ... 782 783 784 785 786 ... 1308 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 20 december 2022 09:59
    Oh Oh Den Haag, we zullen die Hagenezen eens flink te grazen nemen.... (ik ben er één van)

    Steekproef van Vereniging Eigen Huis
    Gemeentelasten stijgen gemiddeld 3,6%, Den Haag uitschieter met 19%
    Door PIETER VAN ERVEN DORENS

    Updated 26 min geleden
    Vandaag, 05:31
    in GELD

    AMSTERDAM - De gemeentelijke woonlasten voor huiseigenaren stijgen komend jaar gemiddeld 3,6%, blijkt uit een steekproef door Vereniging Eigen Huis. „Dat lijkt beperkt, maar niemand woont in de gemeente Gemiddeld. Er zijn grote stijgingen bij”, tekent woordvoerder Hans André de la Porte aan. Zo betaalt men in Den Haag liefst 130 euro meer (+19%).

    Huiseigenaren moeten bij hun gemeente afrekenen voor de onroerendezaakbelasting (ozb), afvalheffing en rioolheffing. De totale gemeentelijke aanslag in 2023 bedraagt gemiddeld 887 euro, heeft Eigen Huis berekend op basis van gegevens van 107 van de 344 Nederlandse gemeenten.

    Goedkoopste en duurste gemeente
    De Zuid-Hollandse gemeente Bodegraven-Reeuwijk vraagt het meest: 1228 euro. De ozb steeg er 24%. „De reden dat we deze verhoging doorvoeren heeft te maken met de slechte financiële positie van onze gemeente. Om deze te verbeteren worden naast stevige bezuinigingen ook verhogingen van de lokale belasting doorgevoerd”, zegt wethouder Elly de Vries (D66). De ’goedkoopste’ gemeente is Rijssen-Holten met 667 euro aan woonlasten.

    BEKIJK OOK:
    Analyse: huiseigenaar blijft melkkoe veel gemeenten

    „Over het algemeen valt de stijging ons mee”, zegt André de la Porte. „We hielden ons hart vast vanwege de inflatie en de enorme stijging van de huizenprijzen.” Verreweg de meeste gemeenten hebben echter het ozb-tarief verlaagd, zodat de huizenprijsstijging van 15% niet volledig doortikt in de belasting. Gemiddeld gaat de ozb volgend jaar 4,1% omhoog, heeft Eigen Huis berekend. In bijna een kwart van de gemeenten daalt deze belasting zelfs, in Venlo met liefst 11%.

    Greep in portemonnee
    Een aantal grote gemeenten doet wel een forse greep in de portemonnee van huisbezitters. In Utrecht, Den Bosch en Den Haag stijgt de ozb zelfs harder dan de huizenprijs.

    Den Haag behoort met 822 euro woonlasten nog altijd tot de goedkopere gemeenten, zo vergoelijkt het bestuur daar de lastenverzwaring. André de la Porte heeft zijn twijfels: „Woonlasten hangen samen met het voorzieningenniveau. Gaat dat verbeteren? Of betalen inwoners 130 euro extra voor precies hetzelfde?”

    „We snappen dat een lastenverzwaring in onzekere tijden als deze vervelend kan zijn”, reageert een woordvoerder van de gemeente Den Haag. „Maar Den Haag had, en heeft nog steeds, lage lasten. De coalitie heeft samen afgesproken deze lasten te verhogen. Dat is besloten omdat er in Den Haag veel moet gebeuren en om deze plannen te bekostigen moeten daar structurele inkomsten tegenover staan.”

    Opvallend is de stijging van de afvalstoffenheffing in het Zuid-Hollandse Teylingen, met liefst 148 euro. In Barendrecht betalen huishoudens volgend jaar 95 euro meer voor het ophalen van het huisvuil.

    Op de afval- en rioolheffing mogen gemeenten niet verdienen, maar de ozb is vrij besteedbaar. Gemeenten gebruiken het om gaten te vullen of hun eigen politieke agenda uit te voeren.

    BEKIJK OOK:
    Container levert lagere WOZ en enkele tientjes minder belasting op

    Politieke kleur
    Politieke signatuur maakt daarbij niets uit, zegt Maarten Allers, hoogleraar economie van decentrale overheden aan de Rijksuniversiteit Groningen. „Daar hebben we dit jaar onderzoek naar gedaan. Als bij verkiezingen de politieke kleur van het college verandert, dan verandert dat niets aan de belastingen. Helemaal nul. Het maakt niet op welke partij je stemt.”

    Allers denkt dat het komt doordat de gemeentebelastingen uiteindelijk maar relatief beperkt zijn. „Het levert de kiezer weinig op. Van elke euro belastinggeld gaat maar 3 cent naar gemeenten. We hebben alleen het gevoel dat het meer is.”

    Scherpe stijging in toekomst
    De wetenschapper houdt wel rekening met een scherpe stijging in de toekomst, hoewel het kabinet gul is geweest voor gemeenten en ook een bezuiniging van een half miljard op de jeugdzorg heeft geschrapt.

    „Er is nu tijdelijk wat verlichting voor de gemeentelijke financiën. Maar na 2026 is er een zwart gat. Daarna wordt het Gemeentefonds bevroren, heeft de coalitie besloten. Een oplossing is er nog niet. Gemeenten moeten daar bij het maken van hun begroting rekening mee houden.”

    www.telegraaf.nl/financieel/124985936...
  2. forum rang 8 GakGak 20 december 2022 10:01
    quote:

    objectief schreef op 20 december 2022 09:36:

    [...]

    Zijn er geen criminelen o.a. drugshandelaren/witwassers en Taghis genoeg in Nederland, wees blij dat er nog burgers deugd nastreven.
    Ok, nu is het duidelijk.
    De D66 deugclub geeft aan hoe het hoort en in de andere landen deugt het niet.
    Je klinkt als de missionaris die in donker Afrika de arme inwoners ging vertellen hoe ze moesten deugen en waar ze in
    moesten geloven namelijk de deugreligie.
  3. forum rang 7 leek2018 20 december 2022 10:01
    quote:

    objectief schreef op 20 december 2022 09:54:

    [...]

    Ja, de AEX is vorig jaar 27,75% gestegen en onze eigen woning is de laatste 10 jaren in waarde verdubbeld.
    D66 kan er ook niks aan doen dat je de verkeerde keuzes gemaakt hebt.
    Maar om het klimaat te verbeteren, zal D66 nog veel actiever moeten worden. Gelukkig begrijpen ze dat in andere landen ook.
    Hieruit blijkt weer dat je kortzichtig bent. De AEX is de afgelopen 20 jaar nauwelijks gestegen. En dat de huizenprijzen zijn verdubbeld heeft meer met de schaarste en nieuwbouwkosten te maken.
  4. forum rang 10 voda 20 december 2022 10:13
    Zo ziet jouw loonstrookje er volgend jaar uit: flinke plus
    Door MARLOU VISSER

    Updated 35 min geleden
    Vandaag, 06:00
    in GELD

    AMSTERDAM - Werkenden gaan er volgend jaar flink op vooruit, vooral als zij het minimumloon verdienen. Maar hoeveel precies hangt ook af van de veranderde pensioenpremie. Salarisverwerker Visma | Raet rekende precies uit hoeveel er volgend jaar wordt overgemaakt.

    Je houdt volgend jaar op zijn minst tientjes meer over van je salaris. ANP/HH

    De hr-dienstverlener maakte berekeningen voor de sectoren die onder de grootste pensioenfondsen vallen: ABP voor het Rijk, waar ook bijvoorbeeld politie en onderwijs onder vallen, en PFZW voor de zorg. Al met al is er een veel grotere netto loonstijging te zien dan in andere jaren.

    „Dat komt vooral door de arbeidskorting en de algemene heffingskorting, die veel sneller omhoog gaan”, legt Joke van der Velpen van Visma | Raet uit. „Het belastingtarief daalt ook een beetje, maar vooral die kortingen maken verschil.”

    Minimumloon
    Vooral wie het minimumloon verdient, houdt volgend jaar meer over. Het minimumloon stijgt namelijk van €1756,20 naar €1934,40 bruto per maand. Wie in de zorg werkt en het minimumloon verdient, krijgt in januari liefst 13,57% meer overgemaakt, oftewel €209,11 meer. Netto verdient hij of zij in 2022 nog €1540,68 per maand. In 2023 wordt dat dan €1749,78 netto.

    BEKIJK OOK:
    Zoveel hypotheek kun je volgend jaar krijgen

    Wie aangesloten is bij het pensioenfonds ABP krijgt er door de hogere pensioenpremie iets minder bij: €196,54 oftewel 12,28%. Krijgen zij dit jaar nog €1600,58 overgemaakt, volgend jaar is dat €1797,12 netto. Het grote verschil tussen werkenden bij de overheid en in de zorg komt door de veel hogere premie die pensioenfonds PFZW inhoudt.

    Jan Modaal
    Het modale salaris stijgt ook doordat het minimumloon zo fors omhoog gaat. Nu is een modaal jaarsalaris €38.500. Het Centraal Planbureau schat in dat dit volgend jaar zo’n €40.000 bruto zal zijn. Rekening houdend met het wettelijk verplichte vakantiegeld van 8% kom je dan uit op een bruto maandloon van €3086.

    BEKIJK OOK:

    Dit krijgt Jan Modaal erbij in 2023, minimumloon meest erop vooruit
    Wie in 2022 €3086 bruto verdient en aangesloten is bij het pensioenfonds PFZW houdt daar nu €2278,59 aan over. Vanaf volgend jaar wordt dat €2373,77, oftewel 4,18% en €95,18 extra.

    BEKIJK OOK:
    Gepensioneerden in de zorg krijgen er nog eens 6% bij

    Wie onder het ABP valt en nu €3086 bruto per maand verdient, houdt daar nu netto €2356,11 aan over. Dat wordt vanaf januari €2438,90. Dit is 3,51% meer oftewel €82,79.

    BEKIJK OOK:
    Cees Grimbergen niet blij met 12% indexatie ABP: ’Hollandse zuinigheid’

    Cao-verhoging
    Een eventuele salarisverhoging vanuit de cao of omdat er een loonstap wordt gemaakt, is hierbij nog buiten beschouwing gelaten. Op haar website heeft Visma | Raet een rekentool geplaatst waarmee je ook voor andere sectoren kunt berekenen hoeveel je volgend jaar van je brutoloon overhoudt.

    BEKIJK OOK:
    Rode cijfers dreigen voor ziekenhuizen door looneis

    www.telegraaf.nl/financieel/172510427...
  5. forum rang 8 GakGak 20 december 2022 10:14
    quote:

    objectief schreef op 20 december 2022 09:54:

    [...]

    Ja, de AEX is vorig jaar 27,75% gestegen en onze eigen woning is de laatste 10 jaren in waarde verdubbeld.
    D66 kan er ook niks aan doen dat je de verkeerde keuzes gemaakt hebt.
    Maar om het klimaat te verbeteren, zal D66 nog veel actiever moeten worden. Gelukkig begrijpen ze dat in andere landen ook.
    Ja ja, het is wel duidelijk hoor.
    Jouw referentiekader beperkt zich tot de eigenaars van huizen, liefst nog zonder hypotheek, en met een vette
    aandelenportefeuille.
    Steeds weer met de toevoeging: ¨dat je de verkeerde keuzes hebt gemaakt¨.
    Waar haal je de arrogantie vandaan ?

    Past wel bij D66.
  6. forum rang 7 rene l 20 december 2022 10:33
    [quote alias=voda id=14563325 date=202212200959]

    Oh Oh Den Haag, we zullen die Hagenezen eens flink te grazen nemen.... (ik ben er één van)

    [/quote

    Het geld zal waarschijnlijk "goed" besteed worden Hans en ze zullen je dankbaar zijn.

    Bij ons gaat het niet anders, gisteren las ik dat ze van het geld dat ze van de overheid gekregen hebben voor de opvang van de Oekraieners een paar miljoen overhouden.
    En wat denk je dat ze met dit geld willen doen, besteden aan onze eigen mensen die klem zitten, kuch, nee, een suggestie is om het besteden aan openbare kunstwerken.

    Werkelijk knettergek!

    www.youtube.com/watch?v=UzB1DFmWvU0
  7. [verwijderd] 20 december 2022 10:37
    quote:

    objectief schreef op 20 december 2022 09:54:

    [...]

    Ja, de AEX is vorig jaar 27,75% gestegen en onze eigen woning is de laatste 10 jaren in waarde verdubbeld.
    D66 kan er ook niks aan doen dat je de verkeerde keuzes gemaakt hebt.
    Maar om het klimaat te verbeteren, zal D66 nog veel actiever moeten worden. Gelukkig begrijpen ze dat in andere landen ook.
    Nou ,nou minima hebben niets te kiezen en in 2001 stond de AEX 702 sindsdien 50% geld ontwaarding.
    En hoeveel procent heeft een eigen woning sinds 2010.
    Wat wil je toch bewijzen,dat 30 % of iets meer het heel goed hebben klopt .Maar mijn geluk heb ik ondanks d66
    en niet dankzij.
  8. [verwijderd] 20 december 2022 10:39
    quote:

    gokker schreef op 20 december 2022 09:29:

    Interessant te lezen hoe twee figuren die naar eigen zeggen mislukt zijn in deze maatschappij de politiek verantwoordelijk maken. Er ontstaat zelfs een soort "ik ook" beweging. Ben benieuwd wie er nog meer uit de kast komt.
    Uit jouw mond is ook nog nooit iets opbouwends gekomen,anderen afkraken.
    En verder laten zien wat voor intellectueel je bent met landgoederen
  9. forum rang 9 objectief 20 december 2022 10:43
    quote:

    Hadrianus schreef op 20 december 2022 10:37:

    [...]Nou ,nou minima hebben niets te kiezen en in 2001 stond de AEX 702 sindsdien 50% geld ontwaarding.
    En hoeveel procent heeft een eigen woning sinds 2010.
    Wat wil je toch bewijzen,dat 30 % of iets meer het heel goed hebben klopt .Maar mijn geluk heb ik ondanks d66
    en niet dankzij.
    De minimumloners gaan er in 2023 het meest op vooruit; ver boven de 10%. Natuurlijk mag je beweren dat dit niet aan D66 ligt; maar aan welke partij dan wel!! ca.65% van de huishoudens heeft een eigen woning, die komen er financieel goed vanaf..
  10. [verwijderd] 20 december 2022 10:56
    quote:

    objectief schreef op 20 december 2022 10:43:

    [...]

    De minimumloners gaan er in 2023 het meest op vooruit; ver boven de 10%. Natuurlijk mag je beweren dat dit niet aan D66 ligt; maar aan welke partij dan wel!! ca.65% van de huishoudens heeft een eigen woning, die komen er financieel goed vanaf..
    Relatief of absoluut,we gaan het zien die eigen woning .In hoeveel gevallen is die woning feitelijk van de bank.
    Als ik een huis koop 100% gefinancierd 50% aflossingsvrij van wie is dat huis dan?
    Stijgen van aandelen en huizen is door het ridicule beleid van de ECB gekomen,dat is over.
    De enige vriend die de huiseigenaren nu nog hebben is Hugo,want die zorgt voor een blijvend schreeuwend tekort met zijn helmpie.
    Maar de prijzen faan omlaag dat is zeker.
  11. forum rang 7 leek2018 20 december 2022 11:02
    quote:

    objectief schreef op 20 december 2022 10:43:

    [...]

    De minimumloners gaan er in 2023 het meest op vooruit; ver boven de 10%. Natuurlijk mag je beweren dat dit niet aan D66 ligt; maar aan welke partij dan wel!! ca.65% van de huishoudens heeft een eigen woning, die komen er financieel goed vanaf..
    Zelfs ongeveer 70% heet eigen woning. Maar even wat andere getallen. 61% heeft een hypotheek. Voor Europa is dat 26.5%. In Roemenié heeft 97% van de huishoudens een eigen woning, waarvan maar 1,1% een hypotheek. Geldt trouwens ook min of meer voor de rest van Oost-Europa.
    Feitelijk kan je stellen dat Nederland op de pof leeft en mogen we onze handen dichtknijpen met de lage rente, die we te danken hebben aan de knoflooklanden.
  12. [verwijderd] 20 december 2022 11:03
    quote:

    gokker schreef op 20 december 2022 10:58:

    [...]

    Klopt, vooral dat "ook".

    Mensen die achter Wilders marcheren (de meesten hier) doen niet anders.
    Wie dan allemaal.Hetzelfde als bij je vriend.
    Als je iets anders denkt Willem Engel,Trump Ultra rechts ,Baudet Wilders ,FVD,Poetin Rusland aanhanger.
    Maar goed je bent iig eerlijk met dat ook.
  13. [verwijderd] 20 december 2022 11:09
    quote:

    Hadrianus schreef op 20 december 2022 11:03:

    [...]Wie dan allemaal.Hetzelfde als bij je vriend.
    Als je iets anders denkt Willem Engel,Trump Ultra rechts ,Baudet Wilders ,FVD,Poetin Rusland aanhanger.
    Maar goed je bent iig eerlijk met dat ook.
    Begrijp niet wat je hier probeert te schrijven. Wie is b.v. mijn vriend?
  14. forum rang 7 jowi 20 december 2022 11:15
    Zo gisteren de speech van MP drs geschiedenis M Rutte gezien en gehoord. Moet zeggen hij kan goed speechen en het was indrukwekkend. Er ontbrak echter wel een onderdeel nl het aandeel van de afrikanen en arabieren in de handel in slaven.
    Maar ja dat is natuurlijk niet passend.

    Indrukwekkend om te horen wat de voor-, voor- en voorouders van enkele NL nazaten dik 150 jaar geleden hebben uitgespookt. Rutte gaf aan dat na de excuses geen sprake is van een punt maar een komma. Hieruit kun je concluderen dat na de schulderkenning er sprake is van een onrechtmatige daad / schadeplichtigheid. De schadeclaims kunnen worden ingediend bij de Rijksoverheid Postbus.........
    De Rijksoverheid doet er goed aan zich voor te bereiden om regresvorderingen in te stellen bij de nazaten van deze slavendrijvers. Deze families zijn er beter van geworden, toch!!

    Verder lijkt me dat het kabinet haar conclusies moet trekken uit het verleden. Gezien het verleden mag je toch wel stellen dat wij de laatste zijn die de vinger mogen wijzen naar andere landen en bestuurders/leiders van die landen.
26.158 Posts
Pagina: «« 1 ... 782 783 784 785 786 ... 1308 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 -0,09%
EUR/USD 1,0693 -0,09%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.084,20 -0,29%
Gold spot 2.320,48 -0,07%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+24,31%
ASMI
+10,99%
BESI
+4,08%
NX FIL...
+3,85%
TomTom
+3,80%

Dalers

ALLFUN...
-11,00%
ING
-5,96%
Flow T...
-2,94%
WDP
-2,89%
RELX
-2,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links