Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Mithra Pharmaceuticals BRU:MITRA.BL, BE0974283153

  • 0,224 24 apr 2024 12:49
  • -0,003 (-1,32%) Dagrange 0,222 - 0,230
  • 13.685 Gem. (3M) 381,9K

Mithra in 2022 - het jaar van beLEONing?!

3.656 Posts
Pagina: «« 1 ... 160 161 162 163 164 ... 183 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Leefloon 19 december 2022 13:44
    quote:

    Riding the Tiger schreef op 19 december 2022 12:25:

    Is er iemand die weet wat een (eventuele) "Donesta" deal betekent voor de beurskoers ?
    Zie het advies van KBC, met 3 scenario's en 3 koersdoelen of zones. Even zoeken op "mithra bear scenario", en je kunt ze vinden, Beter dan "bear" begint vanaf €10, en loopt door tot voorbij één van de koersdoelen van €28.
  2. forum rang 4 Riding the Tiger 19 december 2022 16:38

    Moment van de waarheid voor Luiks biotechbedrijf Mithra
    ©Valentin Bianchi / Hans Lucas
    Nico Schoofs
    Vandaag om 14:49

    Leon Van Rompay, de CEO van het biotechbedrijf Mithra, houdt vol dat de langverwachte licentiedeal voor het kandidaat-medicijn Donesta voor het jaareinde komt. 'Een snelle deal is belangrijk voor Mithra om zijn financiën op orde te krijgen.'

    Het einde van het vierde kwartaal komt met rasse schreden in zicht, waardoor de vraag rijst of het Luikse biotechbedrijf Mithra op de valreep nog een Amerikaanse licentiedeal aankondigt voor Donesta, zijn kandidaat-middel tegen opvliegers tijdens de menopauze.

    Mithra MITRA10,76%
    , gespecialiseerd in geneesmiddelen voor vrouwen, heeft die timing meermaals herhaald en CEO Leon Van Rompay bevestigde maandagochtend dat zo’n deal er komt ‘voor het verlof’. ‘Maar it takes two to tango en de laatste loodjes wegen het zwaarst’, zei Van Rompay, die verder geen commentaar wou geven.
    " Er komt een licentiedeal voor Donesta voor het verlof. Maar it takes two to tango en de laatste loodjes wegen het zwaarst. "
    Leon Van Rompay
    CEO Mithra

    Beleggers en analisten kijken reikhalzend uit naar de langverwachte licentiedeal, omdat die cruciaal is om de broodnodige cash in het laatje te brengen na een belabberd 2022. Mithra hoopt dat het Donesta, na de succesvolle afronding van de laatste klinische proeven, in de eerste helft van 2024 kan lanceren op de belangrijke Amerikaanse markt. Volgens analisten is het kandidaat-middel de hoeksteen voor de waardering van het aandeel. 

    Dat noteert 81 procent onder het peil van Nieuwjaar. Beleggers tobben over de aandelenverwatering als gevolg van enkele kredietlijnen en een hoge schuldenlast, een toxische combinatie met de typische cash burn van een farmabedrijf in de onderzoeksfase.

    Ook operationeel draaide Mithra niet goed in 2022. De verkoop van de anticonceptiepil Estelle loopt achter op de verwachtingen en komt op de Amerikaanse markt maar haperend op gang. Dat de Amerikaanse commerciële partner voor Estelle, het Australische Mayne Pharma, recent in zee ging met rivaal TherapeticsMD - die net als Mithra een vaginale ring in huis heeft - roept vraagtekens op. 
    Varen door dichte mist

    ‘Het blijft ook voor ons koffiedik kijken wanneer de Donesta-deal er precies komt’, zegt Thomas Vranken, analist bij KBC Securities. Hoeveel een licentiedeal rond Donesta in het laatje kan brengen, hangt af van de partner waarmee Mithra in zee gaat en welke constructie wordt overeengekomen.

    ‘Zeker is dat veel op het spel staat, maar we varen allemaal nog door een dichte mist tot de deal er is,’ oordeelt Vranken. ‘Zal de partner voor Donesta bijvoorbeeld een groot farmabedrijf zijn dat de slagkracht heeft om het middel straks ook wereldwijd uit te rollen, of gaat het om een kleinere partner?’, zegt Vranken.
    " Er staat veel op het spel, maar we varen allemaal nog door een dichte mist tot de Donesta-deal er is. "
    Thomas Vranken
    Analist KBC Securities

    ‘Welke upfront-betaling krijgt Mithra op voorhand voor Donesta? Dat bedrag zal richtinggevend zijn voor de geschatte piekverkopen van het middel. Typisch bestaat zo’n licentiedeal daarnaast uit mijlpaalbetalingen en royalty's (een percentage per verkocht medicijn, red.).’

    ‘Een snelle Donesta-deal is vooral belangrijk voor Mithra om zijn financiën op orde te krijgen', zegt Vranken. 'Eens de deal er is, moet Mithra minder een beroep doen op een paar kredietlijnen die nu een flinke verwatering van het aandeel veroorzaken.’

    Over de kachelende Amerikaanse verkoop van Estelle, het anticonceptiemiddel van Mithra, maakt Vranken zich nog geen grote zorgen. ‘Omdat je typisch in de anticonceptiemarkt ziet dat het tot tien jaar kan duren voor een nieuw medicijn zijn piekverkopen bereikt. Vrouwen switchen niet zomaar van de ene dag op de andere naar een nieuw medicijn.’
  3. forum rang 4 Kompas 19 december 2022 17:42
    quote:

    Kompas schreef op 19 december 2022 13:25:

    [...]

    Ik zou eerder zeggen dat de altijd ook aanwezige daghandel hun winst heeft genomen.

    Hopelijk lukt het einde middag om terug te sluiten boven € 4,- in aanloop richting het nieuws, naar verwachting later deze week.
    Gelukt om boven € 4,- te sluiten met, net als afgelopen vrijdag, ruim 80.000 stuks in de eindveiling.

    Na de woorden in De Tijd van CEO Van Rompay geeft dit hoop en/of uitzicht op een mooie beursweek voor Mithra.
  4. docbert 19 december 2022 18:36
    In hoeverre zou het volgende kunnen spelen?

    Het Australische Mayne Pharma slaagt niet in zijn opzet en neemt zelfs de concurrentie met in zijn gamma.
    Eigenaardige partners. Willen we daar niet snel van af?
    Indien echter Mithra te snel een nieuwe, veel betere partner bekend maakt, zou het wel eens een eis tot schadevergoeding van Mayne aan zijn broek kunnen krijgen.
    Het intrigeert me alleszins dat er staat: Er komt een licentiedeal voor Donesta voor het verlof en niet 31/12/2022.
  5. forum rang 8 Leefloon 19 december 2022 18:42
    quote:

    palladium01 schreef op 19 december 2022 16:38:

    CEO die in de Tijd zegt dat er een deal is alvorens ze bekend is. Normaal mag dit niet...Denk dat deal binnen is.
    De CEO zei in werkelijkheid niets via De Tijd. Een voorbeeld van nieuwsmaken, na een weekeinde zonder genoeg ander nieuws.
  6. forum rang 4 Kompas 19 december 2022 18:59
    quote:

    uw4ever schreef op 19 december 2022 18:49:

    [...]
    Ben bang dat het geen goede/super deal zal zijn.

    Angst is een slechte raadgever !

    Analist Thomas Vranken gaf eerder aan dat een stevig partnerschap mogelijk is, gezien de enorme markt.

    Hij schetst drie verschillende scenario's (bear, base, bull) voor Donesta:

    Basisscenario: een samenwerking met een internationaal opererende speler die de commercialisering kan aansturen in ten minste de VS en Europa. Dat kunnen farmaceutisch/biotechnologische spelers zijn die nog niet actief zijn op het gebied van de gezondheid van vrouwen, ofwel jonge commerciële biotechs die hun productaanbod willen verbeteren (bv, TherapeuticsMD, Agile Therapeutics, Evofem Biosciences).
    In dit scenario verwacht analist Thomas Vranken dat Donesta ca. 21% van de markt zal veroveren tegen 2031, wat neerkomt op een wereldwijde piekomzet van ongeveer 1,6 miljard euro. Er wordt hierbij een dealwaarde van 400 miljoen euro, verwacht, waarvan 200 miljoen euro vooraf. Dat lijkt vrij conservatief, aangezien de deal 66% van de waarde van het geneesmiddel voor de partner zou ontsluiten (33% door Mithra ontvangen via royalty's en verkoop van leveringen). Dit zou resulteren in een prijsvork die vergelijkbaar is met de 750-800 miljoen euro die Astellas en Bayer betaalden voor hun fase II-activa in een eerder stadium. Wat de tijdlijnen betreft, gaat het basisscenario uit van een lancering in de VS in de tweede helft van 2024, maar dat houdt al rekening met een lichte vertraging van de Europese tijdlijnen (1H25) gezien de mogelijke implicaties van de geopolitieke situatie voor de Europese Fase III-tijdlijnen voor alle Russische centra.

    Bull case: een wereldwijde Tier-1 speler in gezondheid. Verschillende bedrijven hebben belangrijke franchises in vrouwengeneeskunde en de markt richt zijn blik op innovatie. Bayer en Astellas zijn al eerder genoemd en Donesta zou hen kunnen voorzien van een afdekkingsstrategie tegen hun niet-hormonale strategie indien resultaten daar zouden tegenvallen. Verscheidene andere spelers, waaronder Merck KGaA, AbbVie, Organon en Theramex zouden ook aanneembare namen kunnen zijn. Een dergelijke speler kan de piekomzet opdrijven tot 2,6 miljard euro (ca. 34% van de markt). Voor een dergelijk partnerschap zouden de transactiewaarden volgens analist Thomas Vranken met 50% stijgen tot een totale transactiewaarde van 600 miljoen euro, waarvan 300 miljoen vooraf. Wat de tijdlijnen betreft, zou in een dergelijk scenario de Europese lancering op schema blijven voor de tweede helft van 2024, ondanks mogelijke uitdagingen in verband met in Rusland gevestigde klinische centra.

    Bear-case: samenwerken met meer regionale speler(s) of een klinische stadium biotech. Er zijn verschillende regionale spelers te vinden in verschillende regio's, en sommige daarvan (waaronder Gedeon Richter en Mayne Pharma) zijn duidelijk geen onbekende voor Mithra. Partnerschappen met dit soort spelers kunnen ook resulteren in verschillen tussen de geografische gebieden met verschillende specifieke partners.
    In dit scenario schat analist Thomas Vranken dat de marktpenetratie zou kunnen dalen tot 10% van het bereikbare marktpotentieel, wat neerkomt op 0,8 miljard euro piekomzet. Dat vertaalt zich in lagere transactiewaarden, vooral als de partner weinig geld in kas heeft, en dus schat analist Thomas Vranken een transactiewaarde van 100 miljoen euro als ondergrens. Bovendien kan dit traject te lijden hebben onder langdurige onderhandelingen, wat kan doorsijpelen in een extra vertraging voor de indiening van het dossier, wat zich zou vertalen in een commerciële lancering in 2025. In dat geval zou de onderneming waarschijnlijk langer moeten rekenen op haar bestaande kredietlijnen met Goldman Sachs International en LDA Capital, wat zich vertaalt in extra verwatering.
3.656 Posts
Pagina: «« 1 ... 160 161 162 163 164 ... 183 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Mithra laat aandeelhouders schrikken

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links