Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ChatGPT: onaantastbare Google-zoekmachine heeft uitdager?!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Ali Babba 14 december 2022 13:36
    ChatGPT had er dit over geschreven, aantal pogingen gecombineerd:

    "
    Het is moeilijk om een artikel te schrijven over ChatGPT versus Google, omdat ChatGPT geen zoekmachine is zoals Google.
    ChatGPT is een computerprogramma dat is ontwikkeld door OpenAI en is bedoeld om te antwoorden op vragen die aan
    het programma worden gesteld. Het programma gebruikt kunstmatige intelligentie om de vraag te begrijpen
    en een relevant antwoord te geven.

    Aan de andere kant is Google een zoekmachine die wordt gebruikt door miljoenen mensen over de hele wereld om informatie te zoeken op het internet. Google indexeert miljarden websites en pagina's en biedt gebruikers de mogelijkheid om snel en gemakkelijk informatie te vinden over bijna elk onderwerp.

    Er zijn dus duidelijke verschillen tussen ChatGPT en Google. ChatGPT is een programma dat is ontworpen om te antwoorden op vragen, terwijl Google een zoekmachine is die gebruikers helpt om informatie te vinden op het internet. Hoewel beide programma's gebruikmaken van kunstmatige intelligentie, hebben ze verschillende doelen en functies.

    Het is interessant om te kijken naar ChatGPT als een potentiële uitdager voor Google in de wereld van kunstmatige intelligentie en
    natuurlijke taalverwerking. ChatGPT is een grote taalmodel dat is getraind door OpenAI en is specifiek ontworpen om gesprekken
    te voeren in een aantal verschillende scenario's. Dit betekent dat het in staat is om op een natuurlijke manier te communiceren
    met mensen en hun vragen te beantwoorden.

    In tegenstelling tot Google, dat vooral gericht is op het geven van feitelijke informatie en het helpen bij het zoeken naar
    dingen op het internet, is ChatGPT meer gericht op het simuleren van menselijk gedrag en het voeren van gesprekken.
    Dit maakt het een interessante optie voor bedrijven die op zoek zijn naar manieren om hun klanten te helpen
    en te ondersteunen via chatbots of andere vormen van gespreksgestuurde technologie.
    "
  2. Ali Babba 14 december 2022 13:46
    Dit had ChatGTP overigens geschreven over een iets meer aansluitende vraag namelijk: schrijf een artikel over ChatGPT versus Google Conversational AI als uitdager:

    "
    In de wereld van de kunstmatige intelligentie (KI) is er een nieuwe uitdager opgestaan: ChatGPT. Dit is een chatbot-platform dat gebruikmaakt van de kracht van de GPT-3-technologie (Generative Pretrained Transformer 3), waardoor het in staat is om natuurlijke taalverwerking en spraakgeneratie op een hoog niveau te bieden.

    Tot voor kort was Google Conversational AI de dominante speler op het gebied van chatbots en spraakassistenten. Het biedt een uitgebreid platform voor ontwikkelaars om hun eigen chatbots te bouwen en te integreren in verschillende toepassingen en services. Google Conversational AI maakt gebruik van de krachtige Natural Language Processing-technologie (NLP) van Google, waardoor het in staat is om te begrijpen wat gebruikers zeggen en te reageren op hun vragen.

    Maar met de komst van ChatGPT is er nu een uitdager opgestaan die de dominantie van Google Conversational AI kan bedreigen. ChatGPT biedt een aantal voordelen ten opzichte van Google Conversational AI, zoals een veel grotere dataset en betere natuurlijke taalverwerkingscapaciteiten. Dit betekent dat ChatGPT in staat is om complexere vragen te beantwoorden en gesprekken te voeren op een meer menselijke manier.
    "
  3. Karel Finders 14 december 2022 16:00
    ChatGPT wordt een gamechanger. Dit gaat grote impact hebben. Gisteren op Youtube een tutorial bekeken. Hier wordt in 30 minuten uitgelegd hoe ChatGPT werkt. Inderdaad een "text based" AI-tool. (text en de semantiek van de text).
    En wat het nog veel fascinerender maakt is de learning curve van dit tool. Je kunt gratis ChatGPT gebruiken (BETA-versie). Ik verwacht ook dat dit de vraag naar superkrachtige chips zal doen exploderen.
    Dit is de link naar het youtube filmpje: maakt heel veel duidelijk over wat ChatGPT is. :
    www.youtube.com/watch?v=JTxsNm9IdYU
    Ik houd mijn TEC zoals ASML e.d. stevig vast en "buy on dips".
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links