Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Mithra Pharmaceuticals BRU:MITRA.BL, BE0974283153

  • 0,224 19 apr 2024 17:36
  • -0,009 (-3,86%) Dagrange 0,221 - 0,232
  • 63.556 Gem. (3M) 380,9K

Mithra in 2022 - het jaar van beLEONing?!

3.656 Posts
Pagina: «« 1 ... 155 156 157 158 159 ... 183 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Leefloon 12 december 2022 18:30
    quote:

    JdeFL schreef op 12 december 2022 16:52:

    Dat is toch geen vodje papier, A4. 10-tallen, 100-den pagina's? 'k Heb geen idee wat ik me daar bij moet voorstellen.
    Als eerdere commerciële biedingen een soort voorselecties waren, zonder een vast format, dan kan ik mij het voorstellen dat Mirthra bindende biedingen van deze kandidaten op een soort gestandaardiseerde "Europese aanbesteding" laat lijken. Dat maakt vergelijken en eventueel onderhandelen makkelijker, en dan heeft Mithra de controle over waar een bieder op moet ingaan. Hoe gaan ze wat waar verkopen, hoeveel gaan ze daar wanneer in investeren, hoeveel verkooppunten, producten van concurrenten of exclusief, ...

    In dat geval, ik bracht geen bod uit, eerder richting 10-tallen. In theorie zou een volledig contract daarin slechts één vraag kunnen zijn, namelijk "Stemt u in met ons conceptovereenkomst, bijlage 2? (J/N)". Dan hoeft een bieder ook niet teveel energie te steken in iets dat dan eigenlijk een zoveelste offerte is, Hoe dan ook zou ik het bij meerdere binding offers ongeveer zo willen beheersen, als vragende partij. Bieders hebben dan nog steeds ruimte om er een half jaarverslag van te gaan maken.

    Via www.ontwerpwedstrijden.nl/2022prijsvr... (uitvraag) is de winnaar arch-lokaal.nl/wp-content/uploads/202... te vinden. Een eenvoudige uitvraag, en zo te zien 3x een A3 plus 1x een A4. Dat zou daar volgens een "programma van eisen" kunnen zijn, want de top 3 heeft dat allemaal. Dus 3x een A3 poster, en 1x een A4 samenvatting. In zo'n eenvoudiger geval, zonder medische invalshoek, zonder financiële punten en zonder verkoopstrategie. Daarom gok ik op 10-tallen, en hoop ik voor de bedrijfsvoering van Mithra dat zij een beetje een verplicht format hebben bepaald, met hun belangrijkste vragen en punten.
  2. StiMO 12 december 2022 18:33
    Als jullie toch zeker zijn dat er een deal komt met bear scenario 10 euro, waar staan we nu dan op 3,8? Juist ja. Ik ga er dus vanuit als deal er ooit komt dat we niet stijgen maar dalen. Want die zal minder zijn dan we nu op jullie roze wolk verwachten … hoe jammer ikzelf dit ook mag vinden…
  3. forum rang 8 lucas D 12 december 2022 23:52
    quote:

    StiMO schreef op 12 december 2022 18:33:

    Als jullie toch zeker zijn dat er een deal komt met bear scenario 10 euro, waar staan we nu dan op 3,8? Juist ja. Ik ga er dus vanuit als deal er ooit komt dat we niet stijgen maar dalen. Want die zal minder zijn dan we nu op jullie roze wolk verwachten … hoe jammer ikzelf dit ook mag vinden…
    Weer een gedachte, wij denken niet dat er voor eind december een deal komt.

    Mithra geeft aan dat er een nieuws komt, en dat niet een keer maar meerdere keren.

    De betere belegger gaat uit van bedrijfsinformatie, niet van fake nieuws.

    Wat jij of wat anderen geloven of denken maakt helemaal niet uit, zelfs niet wat ik denk.
    Veranderd het bedrijfsnieuws dan past een belegger zijn strategie aan de nieuwe omstandigheden aan, zo werkt het.

    Veranderde het bedrijfsnieuws? Nee.

    Wanneer begrijp je of begrijpen jullie dat nu eens.
  4. forum rang 4 Riding the Tiger 13 december 2022 08:56
    Ik ben zelf geen aandeelhouder van Mithra. Als je het puur statistisch / wiskundig bekijkt, dan zou je toch meer volatiliteit/nervositeit verwachten in dit aandeel. Ik wil zeggen dat de (mogelijke) wortel die voor de neus hangt (Donesta Deal) toch wat upside zou moeten geven aan het aandeel. Nu blijft de koers laag, zonder pieken up. Komt dat omdat er niemand meer in gelooft, of omdat de leners/shorters de koers drukken. En wat is de deal tussen de shorters (die baat hebben bij lage koersen), en Mithra zelf ? Is er een overeenkomst dat Mithra niets mag communiceren voor een bepaalde datum ?
  5. forum rang 7 JdeFL 13 december 2022 09:58
    quote:

    Riding the Tiger schreef op 13 december 2022 08:56:

    .... Komt dat omdat er niemand meer in gelooft, of omdat ...
    Er verandert niets volgens Lucas. Toch wel.
    In verband met jouw vraag bvb. het aantal aandelen. Dat stijgt. Meer aanbod bij gelijkblijvende vraag, leidt tot een daling van de prijs (economieboekskes).
    En b. de inkomsten uit hun pillen stijgen niet in het tempo dat gewenst/voorzien was. Zegt Mithra zelf.
    Mithra is niet enkel donesta...
    Donesta, dat zijn dromen, geloof en hoop. Aantal aandelen, verkoop, beurskoers, dat zijn feiten. Beide hebben hun belang.
    Iemand die echt weet wanneer er voor het eerst sprake was van een deal voor Donesta door Mithra zelf? Ik bedoel niet in de pers van ze zouden..., maar echt door Mithra zelf?
  6. forum rang 8 Leefloon 13 december 2022 10:01
    quote:

    Riding the Tiger schreef op 13 december 2022 08:56:

    Als je het puur statistisch / wiskundig bekijkt, dan zou je toch meer volatiliteit/nervositeit verwachten in dit aandeel. Ik wil zeggen dat de (mogelijke) wortel die voor de neus hangt (Donesta Deal) toch wat upside zou moeten geven aan het aandeel. Nu blijft de koers laag, zonder pieken up.
    Onjuist, om mee te beginnen omdat een richtingneutrale volatiliteit weinig met Nederlands-oranje wortels, laagte, noch met toekomstige upside en pieken te maken heeft. Andere medische aandelen met een (veel) hogere volatiliteit en hypothetische pieken hebben overwegend een veel lagere koers. Dát leed blijft Mithra nu bespaard. Op 6 december kreeg mijn glazen bol panne, maar vanaf 7 december was de gemiddelde intraday koersuitslag van Mithra 4,61%. Daar is weinig mis mee, en voor brave huisvaders, Brussel en voor handelaars is dat veel. Er zijn dan wel 252 noteringen die hoger scoren, met Deinove als "Belgisch" kampioen in de top 2. Maar dat is zo'n centenaandeel, wat Mithra nu niet is.

    Voor wie de volatiliteit niet hysterisch hoog vindt, kan een optieconstructie met Brusselse spreads minder onaantrekkelijk worden. Vanaf €10, de onderkant van het basisscenario van KBC, zouden gokkers procentueel meer kunnen verdienen met opties dan met aandelen. Geen tip. Kopen zorgt dan voor hogere optiekoersen, met zo vanzelf ook een hogere implied volatility.

    Naar de nogal simpele methode heb ik vaker gewezen. Met middenkoersen en met uitoefenprijs €10 in maart is de kans volgens de marketmaker op koersen van €10+ 2,12%, en op koersen van €10- € 97,88%. Vindt iemand die 2,12% schokkend laag, dan zit er ook nog genoeg upside in de optiepremies en in de toekomstige intrinsieke waarde.

    Het zijn echter niet de Brusselse opties die voor recente volatiliteit zorgen, maar de KV's via shorters. Dat domineert de handel nogal. Daarom zijn zulke partijen waarschijnlijk ook nodig, want een reguliere KV (zie Biocartis) wordt mogelijk negatiever ingeschat. Als de grootaandeelhouders er nog meer geld in zouden willen blijven pompen door mee te doen. Bij Biocartis was het geen feest om nieuwe aandelen te mogen kopen aan €0,75.
  7. forum rang 5 Hopende 14 december 2022 06:12
    Manager transaction detail: MITHRA PHARMACEUTICALS

    Datum openbaarmaking
    29/11/2022
    Naam meldplichtige
    NOSHAQ SA
    Hoedanigheid meldplichtige
    Lid van een bestuurs- of toezichthoudend orgaan
    Emittent
    MITHRA PHARMACEUTICALS
    Soort financieel instrument
    Aandeel
    ISIN-code financieel instrument
    BE0974283153
    Soort transactie
    Andere
    Specificatie van het soort transactie
    lenen of uitlenen van financiële instrumenten
    Plaats van uitvoering transactie
    Euronext Brussels
    Transaction Date
    17/11/2022
    Munt
    EUR
    Aantal financiële instrumenten
    172.574
    Prijs
    6,10
    Totaal bedrag
    1.052.701,40
    Toelichting van de meldplichtige
    prêt d'actions suite au 5e tirage LDA tel que publié par communiqué de presse du jeudi 17 novembre 2022
  8. forum rang 8 Leefloon 14 december 2022 07:06
    quote:

    Hopende schreef op 14 december 2022 06:12:

    Toelichting van de meldplichtige
    prêt d'actions suite au 5e tirage LDA tel que publié par communiqué de presse du jeudi 17 novembre 2022
    Zowaar een melding vanuit de LDA-constructie. Dat persbericht:

    Mithra issues a put option notice under capital agreement with LDA Capital

    ... subscription of the new shares by LDA Capital, amounting to a maximum of 690,295 new shares, and for a maximum amount of EUR 3.7 million. The new shares will be issued at an issue price determined by the Volume Weighted Average Price (WVAP) of the Company’s shares on Euronext Brussels during a period of 30 consecutive trading days, subject to certain adjustments specified in the capital commitment agreement.


    Zonder hedging zou LDA, zonder certain adjustments, per nieuw aandeel mogelijk (veel) meer dan de toekomstige koers moeten betalen. Het risico van een short putoptie. LDA moet nieuwe aandelen kopen, aan een vooraf nog onbekende uitgifteprijs, als Mithra de putoptie uitoefent.

    Door de verkoop van geleende aandelen heeft LDA afdekking van koersrisico, en het verkopen van aandelen kan op dumpen lijken en verlaagt voor LDA de prijs per nieuw aandeel iets.

    Rond 17 november lag de koers van Mithra nog boven €6, dus in de VWAP-30 zitten hogere koersen die de meerdere winstmarges van LDA anders zouden aantasten. Inclusief een veronderstelde discount van 10% zou LDA nu voorlopig meer dan €4 per nieuw aandeel moeten betalen, dus zonder afdekking van risico zou LDA vooralsnog op een verliesje staan door de iets lagere koers. LDA zal dus al wat geleende oude aandelen hebben verkocht, en zal later nieuwe aandelen terugleveren aan de uitlenende grootaandeelhouders.
  9. forum rang 8 lucas D 14 december 2022 11:01
    quote:

    Jan de Man schreef op 14 december 2022 10:54:

    Gaat weer lekker hier zeg! Wat een verschrikkelijk aandeel
    Vooral van het volume schrik ik, allemaal grote investeerders die verkopen.:~)

    Naam Percentage
    François Fornieri 24,94 %
    Marc Coucke 10,86 %
    Noshaq SA 11,27 %
    Scorpiaux B 3,86 %

    wie owie?

    :~)
  10. forum rang 10 DeZwarteRidder 14 december 2022 11:20
    quote:

    lucas D schreef op 14 december 2022 11:01:

    [...]Vooral van het volume schrik ik, allemaal grote investeerders die verkopen.:~)
    Naam Percentage
    François Fornieri 24,94 %
    Marc Coucke 10,86 %
    Noshaq SA 11,27 %
    Scorpiaux B 3,86 %
    wie owie?:~)
    Grote beleggers zijn grote verkopers en dus de pest voor een aandeel.
3.656 Posts
Pagina: «« 1 ... 155 156 157 158 159 ... 183 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Mithra laat aandeelhouders schrikken

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links