Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Eurocommercial Properties AEX:ECMPA.NL, NL0015000K93

  • 20,700 19 apr 2024 11:35
  • -0,150 (-0,72%) Dagrange 20,650 - 20,800
  • 1.854 Gem. (3M) 43,8K

Eurocommercial Properties 2022

1.619 Posts
Pagina: «« 1 ... 74 75 76 77 78 ... 81 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 !@#$!@! 5 december 2022 14:02
    quote:

    Branco P schreef op 5 december 2022 12:25:

    [...]
    Maar, zou je even die 7,5% dividendrendementseis aanhouden, dan zit je met de huidige aandelenkoers van ECP iig nog mooi "on par" c.q. is er nog een klein beetje ruimte naar boven. Je hebt mij hier nooit over koersdoelen van 40 euro horen spreken iig.
    :-) Er staat ook MIJN oude koersdoelen. Jij was altijd al tevreden met €28 als koersdoel.

    Vanwege deze nieuwe situatie en mijn nieuwe liefde voor putopties schrijven heb ik net zowaar 15% van de waarde van mijn porto verkocht (in ECP aandelen). Nu nog maar voor 85% in aandelen belegt.

    Ik heb hierop een kluit URW sept 23 putopties geschreven op €45-€42-€40-€30. (hoogste premies in reits)
    45-42-40 mogen gewoon uitgevoerd worden, die op 30 ga ik er sowieso vanuit dat die waardeloos zullen aflopen.
    Premies die zijn ontvangen geven op die 15% een jaarlijks rendement van 26,5%. (ongeveer zelfde margin eisen als de aandelen long positie)

    Dus pas bij een koers van ECP boven de €28 was dit een slechte keuze. Immers dan hadden de aandelen+dividend meer rendement geleverd. Echter als REITS nou weer flink gaan dalen, dan ben ik in een goede positie en kan ik op extreem lage koersen, (zeg €36-40) mijn potentiele positie verdubbelen (met margin uiteraard) omdat ik bij een koers van €40 geen verlies heb geleden en bij zeg €36 slechts 10% (ipv 30%).

    Vond dat wel een mooie kans/risico kwa strategie.
    (zeker omdat URW nu al (terecht) met korting noteert tov andere reits)
  2. forum rang 6 !@#$!@! 5 december 2022 19:00
    quote:

    !@#$!@! schreef op 5 december 2022 14:02:

    [...]

    :-) Er staat ook MIJN oude koersdoelen. Jij was altijd al tevreden met €28 als koersdoel.
    Heb nog eens gekeken naar het verband tussen de 10jaars rente en het div. rend van ECP op lange termijn. Valt op dat tot de GFC div. rend. gewoon gelijk liep met de rente. Pas later kwam er een opslag. (logisch gezien de bedrieging van online etc)

    ALS de recessie over is en energie en huizen weer normaal geprijst zijn en koopkracht herstelt is (wat geen probleem moet zijn gezien de krapte op de arbeidsmarkt) , dan zou een normale waardering , waarbij dus geen angst meer is voor krimp en waardedalingen (zoals nu wel het geval is) toch gewoon richting de 5,5% div. rend. moeten zijn.
    Dan praat je toch over een koers richting de €40.

    Probleem is dat op basis van de huidige situatie dit nog wel minimaal 2-3 jaar gaat duren voordat we weer een normale situatie hebben. Maar €40 over 3 jaar is nog altijd 25% per jaar :-)

    Evenveel als mijn optiestrategie. Wordt dus een leuke wedstrijd wie gaat winnen ;-)
  3. forum rang 8 Branco P 6 december 2022 20:40
    quote:

    matin schreef op 6 december 2022 10:33:

    www.iex.nl/Index-Koers/61464999/Natur...

    De gasprijs gaat nu wel flink onderuit.
    Dat is de gasprijs op de US markt. Komt doordat een LNG export-terminal in de USA langer dicht blijft waardoor er meer gas in de US blijft hangen en minder naar Europa kan dan eerst verwacht werd. Meer aanbod daar dus en iets minder hier. Voor Europa moet je naar Dutch TTF kijken. Die is de laatste weken weer aan het stijgen.
  4. forum rang 8 Branco P 6 december 2022 21:02
    quote:

    !@#$!@! schreef op 6 december 2022 09:28:

    www.nu.nl/economie/6240452/koopkracht...

    4% koopkracht daling en 5% voor verkoop volume daling in retail. Dat lijkt mij geen toeval.
    CPB houdt, voor zover ik het nu zo snel kan zien, geen rekening met het feit dat mensen flink besparen op hun energieverbruik. Ik let er zelf ook op, terwijl dat totaal niet nodig is, maar het zit nu in mijn systeem om erop te letten.

    Ook houdt het CPB geen rekening met het gegeven dat een deel van de mensen nog vaste energiecontracten hebben, hoewel dat in de loop van 2023 wel snel minder zal worden.

    Voor de consumentenuitgaven is verder nog steeds van belang dat een deel van de mensen nog steeds op extra spaargeld zitten.

    Maar begrijp me niet verkeerd, ik zit deels liquide, voor het geval er toch koopkansjes voorbij gaan komen. Dit soort onderzoeken van het CPB zijn wel doelredenerend (beleidsondersteunend) m.i. 4 scenario’s die allemaal op koopkrachtdaling uitkomen, terwijl er ook prima scenario’s denkbaar zijn waarin er in 2023 geen koopkrachtdaling zal zijn.
  5. matin 11 december 2022 14:19
    ABM FN-Dow Jones) Het Nederlandse kabinet heeft besloten dat de op Prinsjesdag dit jaar aangekondigde maatregel dat een zogeheten fiscale beleggingsinstelling, ook wel fbi, niet meer direct in Nederlands en buitenlands vastgoed mag beleggen met een jaar wordt uitgesteld tot 1 januari 2025.

    Dit is vrijdag bekend gemaakt in de kabinetsreactie op een evaluatierapport van SEO over de fiscale beleggingsinstelling (fbi) en de vrijgestelde beleggingsinstelling (vbi).

    Met dit uitstel wil het kabinet de praktijk voldoende tijd gunnen.

    Door het afschaffen van de fbi-status worden vastgoedfondsen belast als een regulier bedrijf, namelijk met 25,8 procent vermogensbelasting.

    Zou dit nog iets voor de koersen doen, de komende tijd?
  6. forum rang 8 Branco P 11 december 2022 15:51
    En bovendien is het slechts een jaar uitstel. Maar het goede nieuws is dat de flankerende maatregel zal zijn dat het voor de getroffen bedrijven mogelijk zal worden om gedurende 2024 het vastgoed over te dragen aan andere (dochter)vennootschappen zonder dat overdrachtbelasting betaald moet worden en dat maakt fiscaal herstructureren waarschijnlijk aantrekkelijk dus de financiële schade zal dan een stuk lager zijn dan eerst gedacht.
  7. forum rang 8 Branco P 11 december 2022 15:56
    Overigens kan ik me goed voorstellen dat landen als Frankrijk en België ook aan het kijken zijn naar afschaffing van hun “fbi-regimes” dus dat zal dan tzt ook Klep en Ecp en Urw raken, maar ook daar zullen er dan flankerende maatregelen komen. Ik meen dat Italië en Zweden geen Fbi-regimes kennen dus daar speelt dit dan niet. Ik weet het even niet 100% zeker overigens of ik nu de landen juist heb, maar ik weet dat twee landen waar ECP vastgoed heeft wel een vergelijkbaar fbi-regime kennen en twee landen niet… ben even te lui om dat na te kijken ;-)
  8. forum rang 8 Branco P 11 december 2022 18:22
    Gistermiddag (zaterdag) was ik rond 15:00 uur weer in winkelcentrum Woluwe in Brussel. Logisch voor de tijd van het jaar, maar het was super druk en de parkeerplaats was (bijna) vol met kleine file op de toegangsweg. Er waren nog wel een paar parkeerplekjes te vinden overigens, maar rondom de in en uitritten was er wel congestie. Ik ben er volgens mij tot nu toe nog niet in deze periode van het jaar geweest, maar ik ben er wel al een keer of 4 a 5 geweest en nooit was het zo druk als nu. Maar dat zegt nog niet zo veel. Als het niet zo druk geweest was, dan was er in ieder geval wel iets mis. Er was buiten de ING unit in de kelder en de naar achter gelegen horeca-unit naast C&A géén leegstand en ik heb ook geen formules meer gezien met een tijdelijk karakter. Ook zag ik dat weer diverse retailers hun winkelruimtes hadden gemoderniseerd. Ook in het INNO-warenhuis was het heel druk, daar had ik nog even extra op gelet. Het viel mij wel weer op dat het horeca-aanbod heel erg beperkt is en ik verbaas me er dus over dat die voormalige horeca-unit naast C&A maar niet her-ingevuld wordt. Xandres en C&A hebben beiden recent gemoderniseerde puien dus ik heb niet de indruk dat er grote herindelingsplannen in de maak zijn. De voormalige ING-unit was netjes afgetimmerd en er was nog geen indicatie dat er al een nieuwe huurder bekend is. Tot slot viel mij nog op dat het eerste uur gratis parkeren is (daarna 1,50 per uur wat ook laag is). Dat zou in Nederland ondenkbaar zijn. Met 6 miljoen bezoekers per jaar, waarvan het grootste deel met de auto komt, ligt daar in theorie nog omzetpotentieel, maar het goedkope parkeren is den ik vooral een USP om te koesteren. Mijn inschatting is dat er zeker ruimte is voor een een geringe uitbreiding van het winkelcentrum, zoals die nu gepland is en als daarmee de verkeersafwikkeling en de voetgangersverbinding met tram/metro ook meteen verbeterd wordt, dan zie ik daar wel een meerwaarde in. Het wordt dan wel weer een nog iets langere passage maar tegelijkertijd zie ik ook geen alternatief en lijkt dat de enige mogelijkheid te zijn.
  9. forum rang 6 !@#$!@! 12 december 2022 08:58
    Ondanks het optimisme van een enkeling op dit forum ;-)

    Toch weer hogere energie prijzen op dit moment.
    Temperaturen zullen deze winter belangrijk blijven.

    Ben wel wat verbaasd over deze hogere prijzen gezien de besparingen ruim voldoende lijken (ruim 20%?). Ook de vulgraad lijkt nog steeds goed met bovengemiddelde percentages.
    twitter.com/jsblokland/status/1602206...

    Herstel koopkracht zal nog wel even duren ? ..........
  10. forum rang 8 Branco P 12 december 2022 09:19
    Ja Apestaartje, de Europese TTF gasprijs is iets opgeveerd van 100 euro naar 130 euro nu idd. Komt onder andere door problemen bij Freeport LNG terminal en Rusland heeft ook de gaskraan naar Moldavië (deels) dichtgedraaid meen ik. Het zal nog wel een jaartje wat volatiel blijven met die TTF gasprijs, maar die issues zijn eindig. En consumenten worden gecompenseerd.

    Misschien moet je ook eens de winkelgebieden ingaan, begin gewoon eens met Woluwe. Dan krijg je denk ik toch een iets vollediger beeld van de huidige situatie.

    Ik denk niet dat ik overdreven positief ben, maar wel voorzichtig positief voor wat betreft de beste retail- en horecalocaties. En daar gaat het hier toch over. Die locaties gaan het ook tijdens een eventueel jaartje (lichte) recessie goed doen.
  11. forum rang 4 hjs64 12 december 2022 17:49
    quote:

    !@#$!@! schreef op 12 december 2022 15:18:

    Valt mij op dat het verschil tussen ECP en Klep steeds kleiner wordt sinds de 3e kwartaal cijfers. ECP was heel lang €2 duurder. Verschil nu nog maar €0.40 en daar gaat dividend vanaf in januari. Vraag mij af wat er sinds die laatste cijfers veranderd is.
    Niets, is gewoon de markt. Vraag me af of er op te traden is, deels switchen tussen ECP en KLEP, blijft het geld in de sector, moet ik toch eens proberen.
1.619 Posts
Pagina: «« 1 ... 74 75 76 77 78 ... 81 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Afwaardering bij Eurocommercial Properties

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links